Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/خوزستان عبدالناصر همتی با بیان اینکه حدود ۱۰ سال است که رشد اقتصادی کشور حدود نیم درصد است و این مساله نشان‌دهنده آن است که بینش اقتصادی در کشور حاکم نبوده است، گفت: همیشه سیاسیون وارد صحنه شده‌اند اما اکنون اجازه دهند فردی اقتصادی وارد صحنه شود و سیاسی‌ها کنار بنشینند و اجازه دهند امور اقتصاد دست ما باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عبدالناصر همتی در گفت‌وگوی آنلاین با مردم خوزستان که امروز (۲۳ خردادماه) انجام شد، اظهار کرد: من سال‌های زیادی در زمان جنگ و زمانی که مسئول تبلیغات جنگ در صدا و سیما بودم، در خوزستان و در مناطق جنگی زندگی کردم و لذت می‌برم وقتی که به خوزستان می‌آیم و با خوزستانی‌ها دیدار می‌کنم.

به گزارش ایسنا، وی افزود: من اکنون در یک موقعیت خطیر وارد صحنه انتخابات شده‌ام و کار سختی را انتخاب کرده‌ام و در مقابل پنج نفر در صحنه انتخابات در حال رقابت هستم.

این نامزد انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری گفت: به دلیل شرایط شیوع کرونا نتوانستم خدمت مردم خوزستان برسم و نتوانستم با مردم دیدار داشته باشم. شرایط اقتصادی کشور و موقعیت اجتماعی کشور به شکلی است که باید حرکت و اصلاح جدی در ساختار اقتصادی و مسائل کشور داشته باشیم.

همتی با بیان اینکه روزها روزهای حساسی است و بخش زیادی از مردم هنوز با صندوق رای قهر هستند، ادامه داد: من در مقابل خود، رقیبم را قهر مردم می‌دانم و اگر مردم قهر خود را بشکنند، من رقیبی نخواهم داشت.

وی افزود: در کشور در حال از دست دادن زمان هستیم و فرصت برای توسعه، در حال گذر است. به دلیل تحریم‌ها علیه ایران، فشار حداکثری، کاهش درآمدهای کشور و اختلال در مبادلات بانکی، دچار مشکلات اقتصادی شده‌ایم. البته خدا را شکر توانستیم این پیچ مشکلات را رد کنیم و توطئه آن‌هایی که به دنبال از بین بردن نظام ایران بودند، با همت عزیزان در کشور، تلاش مسئولان اقتصادی کشور و شخص بنده در بانک مرکزی، خنثی شد و امیدواریم بتوانیم فصل جدیدی در کشور داشته باشیم.

همتی ادامه داد: حداقل رشد اقتصادی مورد نیاز در کشور ۵ درصد در سال است که مد نظر ما است و البته باید بیشتر نیز شود. اگر نتوانیم این رشد اقتصادی را تامین کنیم، نمی‌توانیم بر بحران‌های اقتصادی و مشکلات معیشتی مردم پیروز شویم و ایجاد ثروت داشته باشیم.

این نامزد انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری بیان کرد: مردم ایران مستحق زندگی و رفاه و آسایش هستند. از بیکاری گسترده و مشکلات اقتصادی مردم در خوزستان مطلع هستم و برای مثال باید گفت که آبادان و خرمشهر با وضعیتی که اکنون دارند، باید خیلی زودتر از این‌ها پیشرفت می‌کردند.

همتی گفت: خوزستان با حجم عظیم صنایع، منابع نفت و گاز و زمین‌های کشاورزی باید پیشرفت می‌کرد و حق خوزستان خیلی بیشتر از این‌ها بود و باید باشد. در دولت آینده به طور جدی به مشکلات خوزستان خواهم پرداخت و مردم خوزستان مطمئن باشند که بحث آب، محیط زیست، اقتصاد، بیکاری و اشتغال خوزستان در دستور کار دولت من خواهند بود.

وی افزود: بسیار خوشحال هستم که با اقوام مختلف خوزستانی از عرب‌ها، بختیاری‌ها، همه شهروندان خوزستانی و همچنین صابئین مندایی چند نکته‌ای را صحبت می‌کنم. مساله آب خوزستان برای من بسیار مهم است و معتقد هستم که مردم خوزستان از اینکه آب شرب برای استان‌های همجوار برود، مشکلی ندارند اما مشکل اساسی، در بحث انتقال آب غیر شرب است.

همتی گفت: باید به انتقال آب به منظور غیر شرب از خوزستان به استان‌های دیگر نگاه جامعی و عمیق داشت. مساله زیست محیطی ایجاب می‌کند که به انتقال آب از خوزستان نگاه عمیق‌تری کرد. استقرار صنایع در کنار منابع آبی باید در اولویت قرار گیرد.

وی تصریح کرد: در بحث انتقال آب خوزستان قطعا نظر کارشناسان و نظر مردم خوزستان مورد اهمیت است و بر اساس مصالح خوزستان راجع به این مساله تصمیم‌گیری خواهیم کرد.

این نامزد انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری با اشاره به اینکه مسئولیت‌ها باید بر اساس صلاحیت افراد و توانایی به آن‌ها داده شود، گفت: اینکه چه فردی با چه قومیتی در منسبی گذاشته می‌شود، فرقی نمی‌کند و نباید مسائل را امنیتی ببینیم. مشکل کشور این است که یک ذهنیت راهبردی اقتصادی به استان‌های کشور نداریم و اگر چنین ذهنیتی داشته باشیم بسیاری مسائل که پیش آمده است را نخواهیم داشت.

همتی ادامه داد: نباید به مسائل استان خوزستان و سایر استان‌ها، امنیتی نگاه شود؛ اقوام و مذاهب برای کشور تهدید نیستند و بلکه مولفه‌های امنیت ملی و اقتدار ایران هستند و در این زمینه همه باید در پیشرفت ایران دست به دست هم دهیم.

وی گفت: مساله خوزستان در اولویت من است زیرا در زمان جنگ بسیار در جنوب بوده‌ام و خاطرات بسیار خوبی از اهواز، خرمشهر، آبادان، دزفول، حمیدیه و سایر شهرستان‌های خوزستان دارم و امیدواریم خوزستان را آن گونه که هست، بسازیم.

این نامزد انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری بیان کرد: منابع عظیم نفت و گاز و فولاد در خوزستان است اما وضعیت خوزستان مناسب نیست. حتما روی اینکه فردی در خوزستان باشد تا موارد خوزستان را به صورت جدی پیگیری کند، مصمم هستم و به مردم خوزستان این قول را می‌دهم. باعث تاسف است که خوزستان حجم عظیم بیکاری در میان افراد تحصیلکرده و زنان دارد.

وی با بیان اینکه زنان در اولویت برنامه‌های ما هستند، گفت: نحوه برخورد ما با زنان مشخص است و حضور همسر من در صحنه انتخابات به نمایندگی از زنان، نشان‌دهنده آن است که بحث حضور زنان در زندگی ما حل شده است اما شاید برای دیگران تازگی دارد.

همتی بیان کرد: امور اقتصادی کشور با توجه به تحریم‌ها و فشار حداکثری و وجود افراد رانت‌خوار بسته شده و اقتصاد و معیشت کشور توسط عده‌ای رانت‌خوار به گروگان گرفته شده است و در این زمینه من مصمم هستم که شرایط را عوض کنم. من یک آدم سیاسی هستم و سال‌ها مسئولیت سیاسی داشته‌ام اما تخصص من، اقتصاد و اقتصاد کلان است.

وی با اشاره به اینکه معیشت مردم جزو مسائل مهم کشور است، افزود: همه قول‌هایی که سایر نامزدها در بحث یارانه و غیره می‌دهند، هیچکدام جنبه عملیاتی ندارند و من این را به عنوان کسی که تا ۱۰ روز پیش، رئیس بانک مرکزی کشور بوده است می‌گویم. ما برخی از ماه‌ها مشکلاتی در بحث پرداخت حقوق بازنشسته‌ها و سایر بخش‌ها داشته‌ایم؛ این افراد از کجا می‌خواهند این پول‌ها را برای یارانه‌ها بیاورند.

این نامزد انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری بیان کرد: حدود ۱۰ سال است که رشد اقتصادی کشور حدود نیم درصد است و این مساله نشان‌دهنده آن است که بینش اقتصادی در کشور حاکم نبوده است. همیشه سیاسیون وارد صحنه شده‌اند اما اکنون اجازه دهند فردی اقتصادی وارد صحنه شود و سیاسی‌ها کنار بنشینند و اجازه دهند امور اقتصاد دست ما باشد.

همتی با اشاره به مشکلات خوزستان افزود: شنیدن مشکلات و وضعیت آب و مسائل زیست محیطی در خوزستان بسیار دشوار است. در این زمینه حتما مقابله با ریزگردها را تکمیل خواهیم کرد و در طرح ۵۵۰ هزار هکتاری مقام معظم رهبری نیز منابع مالی لازم را برای تامین آب فاز دوم این طرح تامین خواهیم کرد و قول خواهیم داد که خوزستان روزهای خوبی داشته باشد.

وی گفت: محدودیت‌های مالی کشور به دلیل تحریم‌ها، زیاد است و حتما تحریم‌ها باید شکسته شود. البته کاسبان تحریم دوست ندارند این شرایط عوض شود.

این نامزد انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری بیان کرد: سالانه ۱۶ میلیارد دلار هزینه برای تهاتر و ارزان‌فروشی نفت می‌دهیم؛ من این شرایط را با پشتیبانی مردم عوض خواهم کرد.

وی افزود: شرایط زندگی برای دهک‌های پایین جامعه بسیار سخت است. اول باید رشد اقتصادی محقق شود و سرمایه وارد کشور شود. باید با دنیا تعامل داشته باشیم تا بتوانیم نفت را بفروشیم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی سیاسی انتخابات رياست جمهوري انتخابات ۱۴۰۰ عبدالناصر همتی عبدالناصر همتی نامزد انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری مردم خوزستان اقتصادی کشور رشد اقتصادی داشته باشیم اجازه دهند انتقال آب وارد صحنه استان ها تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۱۹۴۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مردمی کردن اقتصاد چگونه محقق می‌شود؟

ایسنا/چهارمحال و بختیاری یک کارشناس مسائل اقتصادی در چهارمحال و بختیاری گفت: اگر بخواهیم اقتصاد را مردمی کنیم باید دولت جای خود را به مردم و بنگاه‌های خصوصی بدهد و نظارتش را دوچندان کند.

بهمن قدمی دمآبی در گفت و گو با خبرنگار ایسنا با اشاره به مفهوم‌ مردمی کردن اقتصاد، اظهار کرد: عموما اگر بخواهیم اقتصاد را مردمی کنیم راه‌های مختلفی برای این موضوع وجود دارد، یعنی برای افزایش مشارکت مردم در اقتصاد راه‌های گسترده‌ای از سوی اقتصادهای مختلف دنبال و نتایج بسیار خوبی در این راستا کسب می‌شود.

وی افزود: اما باتوجه به ماهیت اقتصاد ایران می‌توان گفت درآمدهای نفتی سهم بسزایی را در آن دارند، اما یک عامل و راهکار مهم که بخش مردمی اقتصاد را تقویت کند وجود دارد، یکی از اهداف اقتصادها تولید کالا و خدمات برای شهروندان آن جامعه است، یعنی هر اقتصادی بتواند کالا و خدمات مختلفی که موردنیاز شهروندان بوده را ارزان‌تر و با کیفیت بهتر تامین کند آن اقتصاد موفق‌تر است.

این کارشناس اقتصادی گفت: هدف اقتصاد این است که کالا و خدمات متنوع با هزینه کمتر، مصرف منابع کمتر و با کیفیت بهتر و بیشتر تولید کند، یعنی اقتصادها همواره بر روی این ریل با یکدیگر رقابت می‌کنند.

قدمی بیان کرد: هدف بنگاه‌ها کسب و افزایش سود است و تلاش می‌کنند کالا و خدمات را بهتر و بیشتر تولید کنند، یعنی کار تولید کالا و خدمات برای پاسخگویی به نیاز شهروندان یک جامعه برعهده بنگاه‌ها است، در حقیقت اقتصاد دارای چهار رکن اصلی خانوار، بنگاه‌ها، دولت و خارجیان است که کار تولید کالا و خدمات وظیفه بنگاه و نظارت‌ در اقتصادها برعهده دولت است، کما اینکه این یک تئوری پذیرفته شده در همه جوامعی است که اقتصاد توانمند و پویا دارند.

وی در ادامه با بیان اینکه اقتصاد ما یک اقتصاد دولتی است، تصریح کرد: یعنی نقش دولت به عنوان یکی از چهار کارگزار اصلی که وظیفه نظارت و ناظر بودن را داشته در اقتصاد به عنوان تولیدکننده، بنگاه دار، مصرف کننده بزرگ و صادرکننده و وارد کننده به شمار می‌رود.

این کارشناس اقتصادی گفت: زمانی که دولت با انگیزه‌ی کمک به مردم در فعالیت‌های تولیدی در قالب بنگاه، صادرات و واردات ورود می‌کند و به جای مصرف‌کنندگان قرار می‌گیرد تا حدودی از وظیفه نظارتی خود غافل می‌شود که تحقق این امر موجب بروز مشکلات در اقتصاد شده و برخی رانت‌ها، فسادها، اختلاس‌ها و ... بوجود می‌آید.

قدمی تاکید کرد: دولت توانمند و قدرتمند دولتی است که بازیگری خود را به حداقل برساند و بیشترین نظارت را داشته باشد.

وی در ادامه افزود:  اگر در ایران بخواهیم اقتصاد را مردمی کنیم دولت باید به وظیفه اصلی خود که نظارت، قانون‌گذاری و سیاست‌گذاری بوده بازگردد و فعالیت‌های اقتصادی خود را به حداقل ممکن برساند، این مهم موجب می‌شود نقش مردم در حوزه‌های تولیدی و اقتصادی پررنگ شود، اقتصاد دولتی کمرنگ و اقتصاد مردمی رونق یابد.

این کارشناس اقتصادی گفت: وقتی دولت از نقش بازیگری خارج شود و به سمت وظیفه نظارتی گام بردارد  موجب می‌شود هزینه‌ها کمتر، دولتی چابک‌تر، توانمندتر و کاراتر و بعد نظارتی را بهتر و دقیق‌تر انجام دهد.

قدمی تاکید کرد: اگر بخواهیم اقتصاد را مردمی کنیم باید دولت جای خود را به مردم و بنگاه‌های خصوصی دهد، مشروط بر اینکه جایی که دولت خارج شود و بنگاه‌ها و مردم قرار است جای آن را بگیرند لازم است دولت نظارت خود را دوچندان کند در غیر این صورت منجر به سوءاستفاده بنگاه از مباحث اقتصادی می‌شود، مثلا یک شرکت یا بنگاه دولتی که به بنگاه خصوصی تبدیل شده موجب تعدیل نیرو و بیکاری نیروها شده است.

به گفته وی، لازمه کمرنگ شدن فعالیت‌های اقتصادی دولت بعد نظارتی سختگیرانه و دنبال کردن آن با حساسیت بیشتر  است تا دچار چالش نشویم.

قدمی یادآور شد: کاهش نقش دولت در اقتصاد به عنوان بازیگر و سپردن بخش‌های اقتصاد به بخش خصوصی و مردم و افزایش نقش نظارتی، قانونگذاری و حاکمیتی دولت موجب تقویت اقتصاد مردمی یک کشور و مشارکت مردم در حوزه‌های مختلف اقتصادی خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: اگر به سابقه تاریخی نگاه کنیم می‌بینیم هر حوزه‌ای که به مردم واگذار شده نتایج بسیار خوبی داشته که امیدواریم این اتفاق در حوزه اقتصاد بیفتد تا به نوعی مشکلات اقتصادی برطرف شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • نگاه متفاوت کارشناس اقتصادی بعد از حمله موشکی سپاه: معادلات تغییر کرد | فیلم
  • دولتی‌ها به جای رقابت، نظارت کنند
  • هروی: حاکمیت باید در انتخابات ۱۴۰۴ اندکی نرمش نشان دهد /برای حل مشکلات اقتصادی، درهای کشور برای تعامل با بیرون باز شود
  • مردمی کردن اقتصاد چگونه محقق می‌شود؟
  • شوراهای اسلامی بدون حب و بغض‌های سیاسی در راستای حل مشکلات مردم گام بردارند
  • تقویت اقتصاد کشور دشمنان را ناامید خواهد کرد
  • علم الهدی: در بحث حجاب، نمی‌شود مردم یک گوشه بنشینند و تماشاچی باشند
  • وزیر کشور: مناطق آزاد و ویژه از ارکان اقتصاد مقاومتی کشور هستند
  • مناطق آزاد و ویژه اقتصادی باید به موتور پیشران اقتصاد تبدیل شوند/ هیچ بن‌بستی در مسیر فعالیت مناطق آزاد وجود ندارد
  • مناطق آزاد و ویژه اقتصادی باید به موتور پیشران اقتصاد تبدیل شوند