Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-28@00:50:22 GMT

نامزدهای انتخابات درمورد مشکلات مردم کلی گویی کردند

تاریخ انتشار: ۲۴ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۲۲۰۵۲۵

نامزدهای انتخابات درمورد مشکلات مردم کلی گویی کردند

دکتر محمدمهدی فرقانی روز دوشنبه در گفت وگو با ایرنا در واکنش به ساختار مناظرات تلویزیونی افزود: در بین کاندیداهای این دوره از انتخابات، تفاوت معناداری بین آنها وجود ندارد و همه فقط از عامل شهرت برخوردارند.

به گفته وی، این مناظرات نه تنها اقناع کننده نبود بلکه شبیه مسابقات تلویزیونی بود، این مناظرات محتوای مناسبی نداشته و چیزی شبیه بسته‌بندی مطالبی بود که به مخاطب تحویل می شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: جواب‌های نامزدهای انتخاباتی ربطی به سوال‌های مطرح شده نداشت و آنها به پاسخ های کلیشه‌ای اکتفا می کردند.

فرقانی تاکید کرد: وقتی مناظره و تبلیغات انتخاباتی در رسانه اثربخش می‌شود که طیف متنوعی از کاندیداها در آن حضور داشته باشند این در حالی است که نامزدهای این دوره از انتخابات حداقل در سخنان خود نیز آرا و دیدگاه‌های متنوعی ارائه نکردند و در واقع افکار آنها نماینده افکار متنوع جامعه نیست.

وی تاکید کرد: وقتی چند نفر همسو و همفکر با هم مناظره کنند، خروجی مشخصی نخواهد داشت.

رییس سابق دانشکده علوم ارتباطات دانشگاه علامه طباطبایی با اشاره به اتهام پوششی بودن کاندیداها نسبت به یکدیگر گفت: در این شرایط چنانچه فردی هم به نفع دیگری کنار نرود، تنوع دیدگاهی و گرایش در افراد چندان به چشم نمی‌خورد.

مشارکت در گروی تغییر وضع موجود

این پیشکسوت روزنامه‌نگاری و ارتباطات کشور در خصوص مشارکت مردم در انتخابات پیش رو گفت: در خصوص مشارکت، لازم است به مردم القا شود که آیا این انتخابات ادامه وضع موجود است یا تغییری در پیش است.

فرقانی افزود: وقتی سطح اعتماد اجتماعی پایین باشد حتی اگر کاندیداها سخنان مطلوبی هم داشته باشند، توسط جامعه شنیده نمی‌شود.

وی ادامه داد: در نظرسنجی انجام شده نیز شاهد بودیم که اکثریت مردم مناظره ها را نگاه نکردند و علت آن احتمالا این است که گوش دادن یا ندادن به سخنان نامزدها، بر روند انتخابات تاثیر ندارد.

فرقانی گفت: در شرایط کنونی نمی‌شود حکم قطعی داد که مشارکت اجتماعی انجام می‌شود یا «نه» چون مشارکت چند وجه دارد.

این پیشکسوت رسانه افزود: مرحله اول مشارکت اجتماعی، حق تعیین سرنوشت است، این حق عمومی است و همه از آن برخوردارند و در این انتخابات سئوال این است رای مردم چقدر می‌تواند نتیجه را به نفع و صلاح آنها تغییر دهد؟

فرقانی اضافه کرد: هرچه احساس عمومی بر این باور باشد که مشارکت اثربخش نیست یا این که حق انتخابشان محدود است، مشارکت اجتماعی کاهش می یابد.

وی از دیگر عوامل مشارکت اجتماعی را اعتماد عمومی و اجتماعی دانست و گفت: اگر این فاکتور در سطح پایینی قرار داشته باشد، مشارکت موثر نخواهد بود زیرا براساس این فاکتور تصمیم گرفته می شود که در انتخاب فرد مشارکت داشته باشد یا نه.

فرقانی تاکید کرد: هرچه مردم جامعه احساس کنند مشارکت آنها می‌تواند به سوی تامین منافع فردی و جامعه برود، خود را ملزم به مشارکت می‌بینند و اگر نتیجه بخشی را در انتخابات حس نکنند، انگیزه لازم را برای حضور در پای صندوق رای نخواهند داشت.

به گزارش ایرنا، سه مناظره تلویزیونی نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری به ترتیب روز شنبه ۱۵، روز سه شنبه ۱۸ و روز شنبه ۲۲ خرداد برگزار شود.

انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری، نخستین میان‌دوره‌ای مجلس شورای اسلامی و دومین میان‌دوره‌ای پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری و ششمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا جمعه ۲۸ خرداد ۱۴۰۰ برگزار می‌شود.

برچسب‌ها انتخابات ۱۴۰۰ دانشگاه علامه طباطبایی مناظره روزنامه‌نگاری تهران پروندهٔ خبری تبلیغات نامزدهای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری انتخابات ۱۴۰۰

منبع: ایرنا

کلیدواژه: انتخابات ۱۴۰۰ دانشگاه علامه طباطبایی مناظره انتخابات ۱۴۰۰ دانشگاه علامه طباطبایی مناظره روزنامه نگاری تهران مشارکت اجتماعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۲۰۵۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نباید کسی تصور کند «دور دوم انتخابات مجلس» فاقد اهمیت است

«علی‌اکبر علیزاده» در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، با اشاره به اهمیت دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم اظهار کرد: از آنجایی که مجلس شورای اسلامی در همه حوزه‌ها مجاز به قانون‌گذاری است و در جمهوری اسلامی ایران جایگاه بالایی دارد، مشارکت بالای مردم در انتخابات باعث تشکیل مجلسی قوی می‌شود.

وی افزود: نباید اینگونه تصور شود که مشارکت مردم در دور دوم انتخابات اهمیتی ندارد؛ مشارکت پُرشور مردم در حوزه‌هایی که به دور دوم کشیده شده است، بسیار اهمیت دارد. نماینده‌ای که با پشتوانه رأی بالا راهی مجلس شود، قطعاً مؤثرتر از نماینده‌ای خواهد بود که پشتوانه رأی بالایی نداشته است.

نماینده مردم دامغان در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: اگر مشارکت در انتخابات بالا باشد، مجلسی قوی به وجود می‌آید و اگر مجلس قوی و با پشتوانه رأی بالا باشد، دولت‌ها چاره‌ای ندارند جز اینکه در ریلی که مجلس می‌گذارد، حرکت کنند.

علیزاده تصریح کرد: همچنین زمانی که مجلس قوی باشد، قدرت نظارت بالایی خواهد داشت و می‌تواند تخطی از اجرای قوانین را به خوبی شناسایی کرده و به دستگاه‌ها و مسؤولان اجرایی کشور گوشزد کند که در ریل قانون حرکت کنند.

منتخب مردم دامغان در مجلس دوازدهم ادامه داد: هنوز ۴۵ نماینده مجلس دوازدهم مشخص نشده است و از آنجایی که این افراد قطعاً تأثیر زیادی بر مجلس آینده خواهند داشت، بر این اساس نباید کسی تصور کند که دور دوم انتخابات مجلس فاقد اهمیت است.

وی اظهار کرد: مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی بسیار مؤثر است چراکه آیت الله مدرس هم یک نماینده بود و بر این اساس حتی یک نماینده روی مجلس تأثیر دارد و نباید دور دوم انتخابات مجلس کم اهمیت جلوه داده شود؛ برای مرحله دوم انتخابات مجلس دوازدهم نیز باید رسانه‌ها به ویژه صداوسیما امکان تبلیغات برابر را برای داوطلبان دور دوم انتخابات فراهم کنند.

نماینده مردم دامغان در مجلس شورای اسلامی گفت: باید اهمیت دور دوم انتخابات به خوبی برای مردم تبیین شود تا مردم در حوزه‌های انتخابیه‌ای که انتخابات به دور دوم کشیده شده است، حضور پُر شوری پای صندوق‌های رأی داشته باشند. تبیین و آگاهی‌بخشی به مردم، مهم‌ترین کاری است که باید مورد توجه باشد.

علیزاده اظهار کرد: در نظام جمهوری اسلامی ایران حضور و مشارکت مردم در عرصه‌هایی مانند انتخابات اهمیت زیادی دارد و امیدواریم مردم مشارکت بالایی در مرحله دوم انتخابات مجلس داشته باشد.

انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در ۱۱ اسفندماه ۱۴۰۲ در ۲۰۸ حوزه انتخابیه سراسر کشور برگزار شد که انتخابات ۲۱ حوزه به مرحله دوم کشیده شد. قرار است دور دوم انتخابات مجلس روز ۲۱ اردیبهشت برگزار شود.

کد خبر 6084386 زهرا علیدادی

دیگر خبرها

  • آغاز ضبط مناظره ی نامزدهای راه یافته به دور دوم انتخابات در حوزه انتخابیه بیرجند، درمیان و خوسف
  • دستگاه‌های مختلف مردمی و فرهنگی در انتخابات همکاری داشتند
  • زمانبندی تبلیغات نامزدهای دور دوم انتخابات مجلس
  • مشارکت بیشتر در انتخابات، هزینه‌های امنیتی را کاهش می‌دهد
  • چرا مشارکت در دور دوم انتخابات مجلس مهم است؟
  • آغاز ضبط برنامه مناظرات نامزدهای دور دوم انتخابات در صدا و سیمای مرکز لرستان
  • ابتکار عمل رسانه ملی در انتخابات، مشارکت آگاهانه مردم را رقم زد
  • ۱۲۰۰ شعبه اخذ رای در مرحله دوم انتخابات مجلس در مشهد و کلات فعال می‌شوند
  • تلاش های اصحاب رسانه در برگزاری انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره خبرگان رهبری قابل تقدیر است
  • نباید کسی تصور کند «دور دوم انتخابات مجلس» فاقد اهمیت است