Web Analytics Made Easy - Statcounter

فاصله عجیب عرضه و تقاضا که سالیان متمادی گریبان‌گیر سینما بوده با شیوع کرونا بیشتر هم شده است. شکی نیست تعداد تولیدات سینمایی در سالهای آینده افزایش پیدا می کند.

به گزارش مشرق، با وجود آنکه کرونا برای خیلی از مردم عادی شده، اما سینما هنوز به سبد تفریحی مردم برنگشته و مهم‌ترین دلیل آن هم در حال حاضر نبود فیلم خوب عنوان می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وضعیت سینماها در شرایط قبلی خود به سر می‌برد و تغییری نکرده و مخاطب خوراک جدیدی را نمی‌بیند که به سینما بیاید. در این شرایط سرمایه‌گذاران حاضر به اکران فیلم‌های خود نیستند اما از طرف دیگر بسیاری از سرمایه‌گذاران امسال فیلمی را جلوی دوربین برده‌اند و اساسا با توجه به صف طویل اکران فیلم‌ها معلوم نیست بودجه های میلیاردها با چه هدفی صرف ساخت این فیلم‌ها می‌شوند.

بیشتر بخوانید: فرمول گل‌گرفتن در سینماها در دولت روحانی

از طرفی ویروس کرونا سبب شده صف اکران به چنان درازایی برسد که تاریخ سینمای ایران هیچ‌گاه شاهدش نبوده است. این در حالی است که سینمای ایران هیچگاه نتوانسته رابطه‌ای منطقی میان عرضه و تقاضا برقرار کند.

از مجموع فیلم‌هایی که در سال ٩٨ تولید شده‌اند، بیش از ۶۰ فیلم وجود دارند که هنوز روی پرده نرفته‌اند. از میان فیلم‌هایی که سال گذشته تولید شده‌اند، ۷۰ فیلم هنوز رنگ پرده را ندیده‌اند. فیلم‌هایی که از سال گذشته پروانه ساخت گرفته‌اند و امسال برخی مراحل تولید را پشت سر گذاشته‌اند نیز به مرز ۲۰۰ فیلم می‌رسند که با این احتساب متوجه می‌شویم که شمار فیلم‌هایی که در انتظار رونمایی روی پرده نقره‌ای هستند به ۳۳۰ فیلم می‌رسد. با یک محاسبه ساده تنها سه‌سال طول می‌کشد تا فیلم‌هایی که تا پایان امسال تولید شده اند اکران شوند.

بیشتر بخوانید: اقتباس مرهمی بر زخم سینما

طبق تعریفی که در اقتصاد سینمای ایران شده سود در تولید است و درست به همین دلیل است که مبانی کیفی سینمای ما دچار اختلال‌ها و آفاتی شده، چون تعداد فیلم‌هایی که درآمد خود را از مسیر اکران به دست می آورند بسیار اندک است و هرساله تعداد فیلم‌هایی که سود خود را از محل تولید می‌بینند درحال افزایش هستند.

طبق این جریان است که در سینمای ما همیشه عرضه از تقاضا بیشتر است. اگر از ابتدای سال آینده وضعیت کرونا درکشور بهتر شود و شرایط برای سینماها تا حدودی نرمال شود باید تنها ۸۰ فیلم را در اکران ۱۴۰۰ ببینیم و این همان بلایی است که این جریان بر سر سینمای ایران آورده و سبب شده با توزیع سود در تولید عرضه بالا برود و دیگر اکران چندان مهم نباشد. در این میان آن سینماگرانی که بیشترین خسارت و ضرر را متحمل می‌شوند، بخش خصوصی و مستقل سینمای ایران هستند.

بیشتر بخوانید: ژاپنی‌ها چگونه با انیمه فاتح سینما شدند

تنها راه حلی که می‌توان به آن فکر کرد اکران آنلاین فیلم‌های جامانده از اکران است که در صورت بسترسازی مناسب می‌توان در آینده درکنار اکران عمومی به آن فکر کرد. اکران آنلاین فرصت بسیار مهمی است که در صورت درست اجرا شدن می‌توان از آن به نفع سینمای ایران بهره‌برداری کرد. امروزه کمپانی‌های بزرگی در این زمینه مشغول فعالیت هستند و می‌توان با الگوبرداری درست از آن‌ها فرصتی مهم برای سینماگران فراهم آورد.

سامانه‌های نمایش فیلم در ایران نه امنیت کافی دارند و نه سرعت اینترنت راضی کننده است. با رفع این مشکلات زیرساختی می‌توان بخشی از تولیدات سینمایی را روی این بستر نمایش داد و از هدر رفتن سرمایه‌های کشور جلوگیری کرد.

منبع: میزان

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا فلسطین اخبار سینما سینمای ایران سلامت سینمای ایران فیلم هایی فیلم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۲۰۶۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گریمور سینمای ایران در اردبیل تشییع شد

به گزارش خبرگزاری مهر، رحیم پرواسی که روز گذشته به دلیل بیماری دار فانی را وداع گفته بود در اردبیل تشییع و در آرامستان قاسمیه به خاک سپرده شد.

این استاد هنرمند اردبیلی در سریال ها، فیلم های سینمایی، تله فیلم ها و آثار نمایشی مختلف با دستان هنرمندانه چهره های متنوعی را خلق کرده بود خاطراتی خوش از خود به جای گذاشت.

در این مراسم دوستان و شاگران مرحوم پرواسی حاضر شدند تا او را به منزل ابدی همراهی کرده و برای او علو درجات از خداوند متعال بخواهند.

دوستان و شاگردان مرحوم پرواسی معتقدند که این چهره هنری نمونه اخلاق و ادب و تواضع بوده و همواره سعی داشت تا وظیفه خود را به بهترین نحو انجام دهد.

این هنرمند اردبیلی که در آثار متعدد به عنوان چهره پرداز و گریمور حاضر شده بود در سال های اخیر با برگزاری دوره های آموزشی سعی کرد تا دانش آموزان زیادی را تربیت و تحویل جامعه هنری و سینمایی اردبیل دهد.

کد خبر 6096567

دیگر خبرها

  • گریمور سینمای ایران در اردبیل تشییع شد
  • هفته پررنگ فیلم کوتاه و مستند/ از یک شایعه تا وظیفه جدید سینمایی
  • تهران قدیم | طولانی‌ترین خیابان تهران ۶۹ سال قبل این شکلی بود
  • واکسن کرونای آسترازنکا چقدر تهدیدتان می‌کند؟ / اشتباهاتی که مردم را به تزریق این واکسن ترغیب کرد
  • ایساتیس پرمخاطب‌ترین فیلم هنر و تجربه
  • اعتراف جدید سازندگان آسترازنکا/ باید نگران واکسن کرونا بود؟
  • «فسیل» در نمایش برخط هم رکورد زد
  • دین سینما به امام صادق‌(ع) چه زمانی ادا می‌شود؟
  • واکسن کرونای آسترازنکا چقدر تهدیدتان می‌کند؟ | اشتباهاتی که مردم را به تزریق این واکسن ترغیب کرد
  • رکورد فروش اکران برخط فیلم‌های سینمایی جابه‌جا شد