Web Analytics Made Easy - Statcounter

روایتی از شواز کهن توسط نشر آرتاکاوا در  ۲۶۴ صفحه به رشته تحریر درآمده و با شمارگان ۲۰۰۰ نسخه و لیتوگرافی چاپ و صحافی قم زیتون به چاپ رسیده است.
این کتاب در ۱۰ بخش به رشته تحریر در آمده که بخش اول آشنایی نخستین، بخش دوم اوضاع جغرافیایی، بخش سوم اوضاع تاریخی، بخش چهارم شکل ظاهری ده و چگونگی ساختمان های عمومی، بخش پنجم قلعه شواز، بخش ششم کار و هنر، بخش هفتم زندگی و آداب و رسوم، بخش هشتم تعلیم و تربیت و بهداشت، بخش نهم فرهنگ محلی و دینی و بخش دهم فرهنگ واژگان شواز است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در بخش مقدمه این کتاب آمده است؛  کشور ایران و مناطق روستای آن در قرون گذشته و به ویژه در نیم قرن اخیر تحولات اجتماعی چشمگیری را تجربه کردند، در دهه ۱۳۳۰ بیش از دو سوم جمعیت کشور در نقاط روستایی ساکن بودند ولی در حال حاضر کمتر از یک چهارم جمعیت در این نقاط ساکنند، گسترش شهرنشینی نه تنها جابجایی جمعیت به شهرها را به دنبال داشته ، بلکه اوضاع اجتماعی فرهنگی روستاها را نیز دستخوش تحول قرار داده است بسیاری از نقاط روستای دارای قدمت هزاران ساله بوده اند به مرور زمان خالی از سکنه شده و آثار تاریخی آنها تخریب و فرهنگ و آداب و رسوم آنها نیز دگرگون و به بوته فراموشی سپرده شده است.
از این رو تهیه مونوگرافی و ثبت آثار فرهنگی اجتماعی و تاریخی نقاط روستایی در هر زمان از جنبه‌های مختلف حائز اهمیت است، نخست شناخت نقش آفرینان و بازیگران اصلی روستا به ویژه اربابان، روحانیون، کشاورزان و صنعتگران و سایر افرادی که در توسعه و تکامل روستا و شکل گیری روابط اجتماعی و فرهنگی محلی نقش داشتند، قابل توجه است، بسیاری از آنان ممکن است در قید حیات نباشند ولی آثار و تحولاتی که در زمان خود خلق کردند سال‌ها پایدار می‌ماند و به هر حال آینده روستا تاثیرگذار است.

نگارنده در فضای اجتماعی و سیاسی متاثر از شرایط اصلاحات ارضی در دهه ۱۳۴۰ با بررسی و نقد رابطه ارباب و رعیت در روستا این اثر را خلق کرده است با این حال نقش سازنده و اثرگذار بزرگان و اربابان روستا به ویژه مرحوم حاج اسدالله عباسی شوازی در ارائه خدمات از جمله تاسیس خانه بهداشت، مدرسه، حمام‌عمومی، موتورخانه برق و غیره را به یادماندنی عنوان کرده است.
شواز در بخش نیر یکی از بخش های دوازده گانه یزد قرار دارد و از طرف شمال به دهستان ندوشن از طرف مشرق به دهکده بندادون از طرف جنوب به ده عبدالله و دهشیر از مغرب به بیابان ابرکوه به نام کلافه ابرقو محدود است.
نویسنده در بخش تاریخی نوشته است؛ هر کجا که جستجو نمودم نتوانستم تاریخ مستندی از شواهد به دست آورم در کتاب های تاریخی و کتاب دیگری هم چیزی به دست نیاوردم، آنچه به عنوان تاریخش بازمی نویسم چیزهایی است که در اذهان مردم باقی مانده و قسمتی هم از مطالعه و بررسی‌های قضایی شواز و قبرستان‌های قدیمی به دست آمده است.

برچسب‌ها کتابخانه ایرنا یزد کتاب طرح های ترویجی کتابخوانی تفت

منبع: ایرنا

کلیدواژه: کتابخانه ایرنا یزد کتاب کتابخانه ایرنا یزد کتاب طرح های ترویجی کتابخوانی تفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۲۱۹۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۳۲۰۰مترمربع از معابر روستای ابیانه سنگ‌فرش شد

دهیار روستای ابیانه از سنگ‌فرش سه هزار و ۲۰۰ مترمربع از معابر روستای ابیانه به منظور تسهیل در تردد گردشگران خبر داد. - اخبار استانها -

مجید نوری در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در نطنز، گفت: در آستانه فصل باز شدن گل‌های محمدی و شروع گلابگیری در شهرستان نطنز، بافت تاریخی و طبیعت پیرامون روستای ابیانه از وجود زباله‌ها پاک شد.

وی با بیان اینکه پاکسازی بافت تاریخی و محیط منظر روستای ابیانه با مشارکت پایگاه میراث فرهنگی، دوستداران طبیعت، دهیاری و مردم روستا برگزار شد، افزود: ترویج فرهنگ محیطی پاک و جمع‌آوری زباله و حفظ و حراست از میراث طبیعی و تاریخی از اهداف اصلی برگزاری چنین برنامه‌هاست.

سرپرست پایگاه میراث فرهنگی ابیانه در بخش دیگری از سخنان خود گفت: در راستای افزایش زیبایی منظر روستایی و تسهیل تردد عابران محلی و گردشگران، معابر روستای ابیانه و کوچه‌های محلات تاریخی روستا از جمله محله پل و یوسمون سنگ فرش شد.

نوری با اشاره به اینکه اجرای این طرح علاوه بر تسهیل تردد، سبب هدایت آب‌های سطحی و انتقال به محدوده اراضی کشاورزی روستا خواهد شد، تصریح کرد: در این مرحله سه هزار و 200 مترمربع از معابر روستا، پس از بسترسازی مناسب، سنگ فرش شد و مابقی کوچه‌ها نیز در آینده سنگ فرش می‌شود، ضمن اینکه در سال‌های گذشته نیز بخش زیادی از معابر روستا توسط بنیاد مسکن انقلاب اسلامی شهرستان نطنز سنگ فرش شده است.

توزیع علوفه برای حفظ گونه‌های حیات وحش

دهیار ابیانه نیز در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم یادآور شد: با توجه به اقلیم کوهستانی روستای تاریخی ابیانه و قرارگیری و همجواری آن با  منطقه حفاظت شده کرکس و وجود گونه های متنوع زیستی، عملیات توزیع علوفه در اراضی بالادست روستا همه ساله با همکاری و مساعدت اداره محیط زیست، دهیاری ابیانه و دوستداران طبیعت انجام می‌شود که در زمستان گذشته با توجه به بارش‌های سنگین برف توزیع علوفه در سه نوبت انجام شد.

هادی عسگری گفت: منطقه حفاظت شده کرکس در شمال استان اصفهان با 114هزار هکتار وسعت زیستگاه 290 گونه گیاهی از جمله گون، درمنه، زرین گیاه، بادام کوهی و 13گونه پستاندار از قبیل گرگ، کفتار، بز کوهی، قوچ و میش است.

راه‌های دسترسی شهرستان خوسف به روستاها مختل شد

به گزارش تسنیم؛ روستای ابیانه در دامنه کوه کرکس و در 40 کیلومتری شمال غرب نطنز و 70 کیلومتری جنوب کاشان در استان اصفهان، همچون نگینی می‌درخشد و اتوبان خلیج فارس که قم را به اصفهان وصل می‌کند، یکی از بهترین راه‌های دسترسی به روستای تاریخی ابیانه است.

انتهایی پیام/804

دیگر خبرها

  • روستایی که سهم لک لک ها شد | لک لک هایی که روستاییان را مجبور به خانه سازی کردند
  • حمایت از طرح‌های اشتغال‌زایی روستایی در همدان
  • پیشرفت ۷۷ درصدی طرح جهاد آبرسانی در استان همدان
  • جدیدترین شماره مجله «خیمه» منتشر شد
  • پیشرفت ۷۷ درصدی طرح جهاد آبرسانی در استان همدان    
  • آموزش مهارت روستائیان باعث تقویت و پایداری توسعه روستا است
  • بازگشایی جاده‌های سیلابی ۶ روستا در خراسان رضوی
  • مستند جوانمرد؛ روایتی از زندگی شهید غیرت حمیدرضا الداغی
  • ۳۲۰۰مترمربع از معابر روستای ابیانه سنگ‌فرش شد
  • برگزاری جشنواره «گیلاس کن»