Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-27@18:34:11 GMT

نکات محاسبه قیمت بیمه شخص ثالث ۱۴۰۰ (+ استعلام)

تاریخ انتشار: ۲۴ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۲۲۲۶۵۴

نکات محاسبه قیمت بیمه شخص ثالث ۱۴۰۰ (+ استعلام)

اولین اقدام برای کسانی که صاحب خودرو می‌شوند خرید بیمه شخص ثالث است. - اخبار بازار -

اما از آنجایی که بیمه شخص ثالث هم اجباری‌ است و هم هر سال افزایش قیمت دارد، ممکن است خیلی‌ها سوالات و ابهاماتی در مورد آن داشته باشند. شما می‌توانید با مطالعه کامل این متن از تمام قوانین جدید بیمه شخص ثالث و نحوه محاسبه نرخ و قیمت بیمه شخص ثالث در سال 1400 مطلع شوید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نرخ و قیمت بیمه شخص ثالث 1400

هر سال توسط بیمه مرکزی نرخ بیمه شخص ثالث مشخص می‌شود و با توجه به نرخ پایه، حق بیمه شخص ثالث تعیین می‌گردد. قیمت حق بیمه شخص ثالث بر اساس دیه انسان در ماه حرام است، که در سال 1400 دیه انسان در ماه حرام 640 میلیون تومان و در ماه غیر حرام 480 میلیون تومان تعیین شده است. این مبلغ نسبت به به سال گذشته حدود 45% افزایش یافته است و به همین دلیل حق بیمه پایه  بیمه شخص ثالث  هم 37%  افزایش پیدا کرده ‌است.

قیمت بیمه شخص ثالث

قیمت بیمه شخص ثالث که شامل تعهدات مالی و جانی است، توسط بیمه مرکزی اعلام می‌شود. تعهد مالی و جانی با توجه به نوع خسارت وارد شده به شخص ثالث و نوع خودرو مشخص می‌شود که برای خودروهای سواری 4 سیلندر، کمتر یا بیشتر از 4 سیلندر، برای موتور سیکلت، بارکش با ظرفیت، اتوبوس و سایر وسایل نقلیه مانند وسایل نقلیه‌ای که در کشاورزی استفاده می‌شود، نرخ متفاوت و مشخصی دارد.

به عنوان مثال برای پیکان، پراید و سپند که کمتر از 4 سیلندر هستند حق بیمه پایه  22.943.000 ریال و برای سایر خودروهای 4 سیلندر‌ 26.971.000 ریال و برای خودروهای بیشتر از 4 سیلندر 30.184.000 ریال تعیین شده است.

در جدول زیر حق بیمه پایه انواع وسیله‌های نقلیه که توسط بیمه مرکزی تعیین شده است را می‌بینید.

 

محاسبه بیمه شخص ثالث

یکی دیگر از نکاتی که در قیمت بیمه شخص ثالث می‌تواند تاثیر گذار باشد، انتخاب سطح پوشش مناسب است. در سال 99  حداقل سطح پوشش تعیین شده 11 میلیون تومان بود که در سال 1400 این مبلغ 16 میلیون تومان و حداکثر 320 میلیون تومان شده است.

برای انتخاب پوشش مناسب می‌توان با اختلاف خیلی کمی در مبلغ حق بیمه، پوشش بالاتری را انتخاب کرد؛ یعنی لزوما حق بیمه ارزان‌تر بهتر نیست.

همچنین همانطور که می‌دانید بیمه شخص ثالث یک بیمه اجباری‌ است و به ازای هر روزی که بیمه نداشته باشید مبلغ مشخصی با توجه نوع خودرو جریمه می‌شوید. که این مبلغ را زمان خرید بیمه شرکت بیمه به عنوان جریمه دیر کرد به مبلغ حق بیمه شما اضافه می‌کند.

نکته بعدی که در قیمت بیمه شخص ثالث تاثیرگذار است، تخفیف‌های عدم خسارت است که به ازای هر سالی که شخص خسارتی ندیده باشد، شرکت‌های مختلف درصد مشخصی را برای تخفیف اعمال می‌کنند. درصد این تخفیف‌ها هر سال به اندازه 5 درصد افزایش می‌یابد و حداکثر آن 70 درصد است.

قوانین جدید در رابطه با عدم انتقال تخفیف های بیمه شخص ثالث

در گذشته داشتن بیمه‌نامه با تخفیف‌های بالا یک امتیاز محسوب می‌شد، چون هنگام فروش

این تخفیف‌ها امکان انتقال به خریدار را داشتند؛ اما از فرودین 1400  تخفیف‌های بیمه شخص ثالث

هنگام فروش منتقل نمی‌شوند و دیگر یک امتیاز نیست. در واقع تخفیف‌ها متعلق به پلاک خودرو هستند. البته انتقال تخفیف‌های بیمه شخص ثالث به اقوام درجه یک مثل پدر، مادر و فرزندان و همچنین به سایر خودروهای یک فرد امکان پذیر است.

هزینه بیمه شخص ثالث

بیمه شخص ثالث یک هزینه اجباری و البته مهم است، چون در صورت بروز حادثه ممکن است نداشتن آن عواقب جبران ناپذیری را به همراه داشته باشد. اما برای اینکه هزینه بیمه شخص ثالث برای‌تان به صرفه دربیاید می‌توانید به چند نکته توجه کنید.

به عنوان مثال می‌توان از شرکت‌های بیمه‌ مختلف استعلام قیمت گرفت و با توجه به نوع  وسیله نقیله‌ بهترین گزینه را انتخاب کرد. بعضی از شرکت‌های بیمه امکان خرید به صورت اقساط را هم دارند که در صورت نیاز گزینه خیلی خوبی‌ است.

و در آخر هم تمدید بیمه‌نامه در زمان دقیق و درست باعث می‌شود که جریمه دیرکرد نداشته باشید.

البته با وجود پلتفرم‌های آنلاینی که در زمینه بیمه فعالیت می‌کنند امکان مقایسه و استعلام قیمت‌ها و حتی انتخاب سطح پوشش مناسب بسیار راحت شده‌است؛ همچنین این پلتفرم‌ها زمان تمدید را به شما یادآور می‌شوند.

 

استعلام بیمه شخص ثالث

گاهی وقت‌ها ممکن است تاریخ دقیق بیمه‌نامه یا مدت اعتبار آن فراموش شود، در این صورت به راحتی می‌توانید از طریق سامانه سنهاب اطلاعات لازم را بررسی کنید. به عنوان مثال برای اطلاع از مدت اعتبار بیمه‌نامه، تاریخچه آن، تخفیف‌ها یا خسارت‌هایی که داشته‌اید، می‌توانید براساس نوع وسیله نقلیه و مشخصات خودروی‌تان، از طریق سامانه سنهاب بیمه مرکزی استعلام بگیرید.

همچنین برای استعلام قیمت و نرخ بیمه شخص ثالث می‌توانید از سامانه‌های اینترنتی بیمه مثل ازکی و بیمیتو استفاده کنید.

خرید آنلاین بیمه شخص ثالث

در چند سال اخیر سامانه‌های آنلاین زیادی برای فروش بیمه به وجود آمدند. مانند سامانه بیمیتو و ازکی که در واقع این پلتفرم‌ها خودشان شرکت بیمه نیستند بلکه امکان خرید بیمه مورد نظرتان را از هر شرکتی که مایل هستید فراهم می‌کنند. سایت ازکی و سایت بیمیتو پلتفرم‌هایی هستند که شرایط و امکانات بسیار خوبی را در اختیار شما قرار می‌دهند. مثلا اینکه به راحتی و بدون نیاز به صرف زمان به خصوص با شرایط ترافیک و محدودیت‌های کوید-19 امکان مقایسه و استعلام بیمه شخص ثالث را به شما می‌دهند و در صورت وجود هر گونه سوالی به صورت 24 ساعته پاسخ‌گوی ‌شما هستند.

"این مطلب تبلیغاتی است"

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: قیمت بیمه شخص ثالث میلیون تومان بیمه مرکزی بیمه نامه پلتفرم ها تعیین شده تخفیف ها حق بیمه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۲۲۶۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کدام نواحی ایران در معرض خشکسالی شدید هستند؟/ کاهش ۱۱ درصدی بارش‌ها در دهه ۱۳۹۰-۱۴۰۰

به گزارش خبرآنلاین، بارندگی‌های اخیر این پرسش را پر رنگ کرده است که از نظر بارش در چه وضعی هستیم؟ آیا خشکسالی تمام شده است؟

مهدی زارع، کارشناس محیط‌ زیست، در این‌باره می‌گوید: خشکسالی هواشناسی یک نیروی محرکه طبیعی اصلی بیابان‌زایی است و به دلیل دوره‌های طولانی مدت کم بارش رخ می‌دهد. کمبود آب و همچنین استفاده بی رویه از منابع آبی، عمدتاً برای کشاورزی، تعادل آبی منفی و تغییر در پوشش گیاهی ایجاد می‌کند و بیابان‌زایی را تسریع می‌کند.

او با بیان اینکه علی‌رغم اقدامات سیاسی مختلف در گذشته، بیابان‌زایی همچنان یک معضل جدی زیست‌محیطی در بسیاری از مناطق ایران است، ادامه می‌دهد: شاخص‌های خشکسالی و خشکی حاصل از داده‌های بلندمدت دما و بارندگی وقوع خشکسالی طولانی‌مدت در مناطق مختلف اقلیمی ایران را نشان می‌دهد. خشکسالی‌های شدید و فوق‌العاده شدید هواشناسی در دهه‌های اخیر با رشد سریع جمعیت، شور شدن خاک و مدیریت ضعیف منابع آب نیز به عنوان محرک‌های اصلی انسانی در نظر گرفته می‌شوند.

این استاد پژوهشکده زلزله‌شناسی توضیح می‌دهد: درصد جمعیت روستایی در ایران رو به کاهش است و مناطق شهری به سرعت در حال رشد هستند. از دهه پنجاه شمسی، میزان استفاده از آب‌های زیرزمینی در ایران حدود ۴ برابر شده و میانگین کاهش سالانه سطح آب زیرزمینی حدود ۵۰ سانتی‌متر بوده است. بیابان‌زایی را نمی‌توان به طور کامل متوقف یا مدیریت کرد، اما می‌توان با اتخاذ برخی راهبردهای مدیریت پایدار زمین آن را کاهش داد.

زارع با اشاره به اینکه رویدادهای طبیعی شدید مانند خشکسالی و سیلاب می‌تواند با تغییرات اقلیمی مرتبط باشد، می‌گوید: بررسی شاخص خشکسالی نشان داده است که روندی منفی به ویژه در فلات مرکزی با اقلیم خشک و نیمه خشک برقرار است. این روند منفی منجر به افزایش خشکی در آینده و بدتر شدن وضعیت خشکسالی شدید فعلی در مناطق خشک و نیمه خشک خواهد شد.

او در پاسخ به این سوال که کدام نواحی ایران در معرض بیابان‌زایی هستند، ادامه می‌دهد: مردم فلات مرکزی ایران نسبت به سایر نقاط کشور در معرض خطر خشکسالی شدید و بیابان‌زایی هستند. افزایش مدت و شدت خشکسالی منجر به افزایش مهاجرت خواهد شد.

زارع معتقد است: مشارکت سازمان‌های مردم نهاد محلی در تصمیم‌گیری‌های مدیریت آب برای دستیابی به مدیریت پایدار حوزه آبخیز، مطالعه بهترین روش‌های تأمین و ذخیره‌سازی آب و سامانه‌های آبیاری اصلاح‌شده برای افزایش بهره‌وری مصرف آب، انتخاب مدیران مناسب و چارچوب‌های مدیریتی مناسب در طرح‌های توسعه روستایی برای ایجاد بستر مناسب برای تسریع در روند مبارزه با بیابان‌زایی و توسعه برنامه‌های چند رشته‌ای برای ترکیب یافته‌های علمی مدرن با دانش بومی از روش‌هایی است که می‌توان در مدیریت خشکسالی به کار بست.

استاد پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله اظهار می‌کند: در دهه ۱۳۹۰-۱۴۰۰ بارندگی ایران به طور متوسط حدود ۱۱ درصد، آب‌های سطحی حدود ۴۴ درصد و آب‌های تجدیدپذیر حدود ۳۲ درصد کاهش یافته است. در دهه‌های اخیر میانگین دمای شهرهای اصلی ایران حدود ۰.۶ درجه سانتی‌گراد افزایش یافته است. پیش‌بینی‌ها تا ۱۴۱۵ بین ۰.۷ (در سناریوی متوسط) تا ۱ (در بدترین حالت) درجه افزایش دما را نشان می‌دهد.

او با بیان اینکه در ایران کاهش حدود ۱۵ درصدی بارش و از سوی دیگر افزایش تا حدود ۴.۵ درجه سانتی گراد در میانگین دمای ایران در هفت دهه آینده پیش‌بینی شده و اگر اقدامات فوری برای حل این مشکلات انجام نشود، وضعیت می‌تواند به زودی فاجعه‌بارتر شود، می‌گوید: آب تنها منبع طبیعی است که جایگزینی ندارد و نیاز به آن طاقت فرسا، ثابت و فوری است. رقابت برای دستیابی به منابع کمیاب آب، حداقل به صورت ناخودآگاه، می‌تواند افراد را به رفتارهای خودخواهانه، غیرهمکاری و حتی تهاجمی و خشونت‌آمیز سوق دهد. علاوه بر این، کمبود بارش ممکن است درآمد مردم را کاهش دهد، مثلاً در بخش کشاورزی، و بنابراین، اضطراب و استرس مرتبط می‌تواند مردم را به سمت خشونت سوق دهد.

۴۷۲۳۲

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899097

دیگر خبرها

  • آشنایی با نحوه محاسبه هزینه بیمه شخص ثالث
  • هشدار به خریداران طلا؛ مراقب طلای تقلبی باشید
  • هشدار یه خریداران طلا؛ مراقب طلای تقلبی باشید
  • 0 تا 100 ایستگاه پمپاژ فاضلاب؟ تجهیزات و قیمت | مزایا و نکات مهم در انتخاب
  • آیت‌الله جاودان: با مراقبه و محاسبه اعمال به رحمت الهی می‌رسیم
  • اصلاح احکام رتبه بندی ۱۰۰ معلم بازنشسته سال‌های ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲
  • با کمتر از ۲ میلیارد تومان کجای تهران خانه بخریم ؟
  • استعلام مهم تراکتور منفی شد
  • کدام نواحی ایران در معرض خشکسالی شدید هستند؟/ کاهش ۱۱ درصدی بارش‌ها در دهه ۱۳۹۰-۱۴۰۰
  • حدیث روز | تشویق به محاسبه نفس