Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-07@03:10:46 GMT

تهران، زنانه و پیر شده است

تاریخ انتشار: ۲۴ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۲۲۸۱۱۱

تهران، زنانه و پیر شده است

معاون سازمان برنامه و بودجه تهران گفت: شهر تهران در حال زنانه شدن و پیر شدن است اما شهرهای پیرامونی آن جوان‌تر و مردانه‌تر می‌شودند به طوری که در این شهرها جمعیت مردها ۱۰۷ در مقابل ۱۰۰ زن است. اگر سند آمایش به اجرا نرسد آینده ایران در ۱۰ شهر خلاصه می‌شود و بسیاری از مناطق خالی از جمعیت خواهد شد.

به گزارش قدس آنلاین، شهرام عدالتی در نشست خبری رونمایی از سند آمایش استان تهران با بیان اینکه در این سند سه موضوع محیط زیست و مسایل اجتماعی، اقتصادی و مدیریتی و موضوع امنیتی در اولویت قرار دارند گفت: این سند برنامه یک شکل و یکسانی برای تمام مناطق تهران ندارد و با توجه به مسایل و مشکلات هر شهرستانی برنامه متفاوت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در اولویت موضوع محیط زیست و اجتماعی بحث بهینه‌سازی مهاجرت معکوس برای تعادل بخشی به توزیع جمعیت بر سرزمین می‌پردازیم و توقع سطح مطلوب تاب آوری و کاهش آسیب‌پذیری استان در وجوه اقتصادی اجتماعی و امنیتی از دیگر برنامه‌ها است. همچنین دستیابی به توازن جمعیتی مطابق با ظرفیت‌های زیستی و رفع آسیب‌های اجتماعی و فقر در استان را دنبال می‌کنیم.

معاون هماهنگی سازمان برنامه و بودجه با اشاره به اولویت اقتصادی و مدیریتی در سند آمایش گفت: تمرکززدایی از فعالیت‌های اقتصادی غیربرتر تهران و پایش توزیع فعالیت‌های اقتصادی در استان مطابق با ظرفیت‌های زیستی، اصلاح ساختار اقتصاد و تولید استان در مبنای ظرفیت علم و فناوری و همچنین رشد اشتغال و کاهش نرخ بیکاری با ساختار جمعیت فعال به ویژه زنان جزو بنرامه‌های ماست.

عدالتی ادامه داد: همچنین در بخش اولویت امنیتی، ارتقای سطح امنیت استان تهران از طریق بکارگیری الزامات دفاعی، امنیتی پدافند  غیرعامل و مدیریت بحران در بنرامه‌های توسعه‌ای را دنبال می‌کنیم.

وی در پاسخی مبنی بر برنامه‌های مهار افزایش جمعیت تهران در سند آمایش و همچنین راهکارها برای کنترل و کاهش مصرف آب اظهار داشت: جمعیت بر اساس دو فاکتو ر نرخ ر رشد طبیعی و  با توجه به زاد و ولد و مرگ و میر و همچنین مهاجرت مورد بررسی قرار می‌گیرد در طول تمام دهه‌های گذشته سالانه ۲۰۰ تا ۲۵۰ هزار نفر به جمعیت تهران اضافه می‌شود.

معاون سازمان برنامه و بودجه استان تهران با بیان اینکه سیاست ما کاهش شدت مهاجرت است گفت: در حالی که نرخ رشد جمعیت در کشور ۱.۲۴ درصد است این عدد در تهران بیش از ۱.۷۰ درصد است و این عدد در شهر شهریار استان تهران هفت درصد در پردیس هشت درصد و در پرند بالای ۱۰ درصد است.

وی تاکید کرد: در سند آمایش ملی عرصه‌های جمعیت‌پذیری را محدود کردیم و شهردارها در تمام شهرستان‌های استان تهران نباید به دنبال قلمرو گشایی باشند.

عدالتی با بیان اینکه تهران دیگر جایی برای ساخت و ساز ندارد و صرفا می‌تواند پاسخگوی رشد طبیعی باشد اظهار داشت: در برخی از مناطق یک شبه هزاران پروانه ساختمانی صادر کردند و اگر این شرایط کنترل نشود با اکبرآبادها و نسیم‌شهرهای جدید تهران مواجه می‌شویم.

وی ادامه داد: واقعیت این است که در ۲۰ سال آینده جمعیت تهران به بیش از ۱۵ میلیون نفر می‌رسد که این حاصل رشد طبیعی جمعیت است.

عدالتی با اشاره به مشکل آب در تهران گفت: در حالی که در کل کشور بیش از ۹۰ درصد مصرف آب در بخش کشاورزی است اما در تهران این درصد متفاوت است و بیش از ۴۰ درصد آب در سکونتگاه‌ها مصرف می‌شود بنابراین هر چه قلمروها را کنترل کنیم مصرف آب هم کنترل خواهد شد.

وی ادامه داد: اگر این سند آمایش به اجرا نرسد آینده ایران در ۱۰ شهر خلاصه می‌شود و بسیاری از مناطق خالی از جمعیت خواهد شد.

وی با بیان اینکه جدی‌ترین بحث در برنامه‌های آبی تهران، کنترل پساب آست، گفت: برنامه‌های موثری برای کنترل مصرف آب در نظر گرفتیم اما در نهایت اگر این برنامه‌ها محقق نشود آخرین گزینه این است که برای تامین آب استان تهران به استان مازندران چنگ بیاندازیم.

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: تهران سند آمایش تهران استان تهران سند آمایش مصرف آب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۲۸۱۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دفاع «بانکی» از قانون جوانی جمعیت/ رشد نرخ باروری در ۱۴ استان

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی گفت: به‌رغم کاهش تعداد مادران در دوره باروری، توانسته‌ایم افت موالید را به شدت کم کنیم، نرخ باروری نیز افتی نداشته و حتی در ۱۴ استان نیز رشد داشته است، امروز تعداد والدین دارای سه، چهار و پنج فرزند نیز به نسبت سال‌های گذشته رشد بسیاری داشته است.

امیرحسین بانکی‌پور در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در رابطه با وضعیت اجرای قانون جوانی جمعیت اظهار کرد: این قانون در مقایسه با دیگر قوانین مصوب در مجلس یازدهم به حد نصاب خوبی رسیده است، چرا که بیشتر قوانینی که در مجلس یازدهم تصویب کرده‌ایم؛ هنوز وارد فاز اجرا نشده است، اما این قانون تا ۵۰ درصد اجرایی شده است، لازم به ذکر است که ما در مجلس یازدهم قوانین اقتصادی بسیار خوبی را تصویب کرده‌ایم که هنوز اجرایی نشده است تا مردم آثار آن را ببینند.

وی افزود: با در نظر گرفتن این نکته که تنها نیمی از قانون اجرا شده است؛ شاهد اثرگذاری بالای آن هستیم، برای مثال زمانی که قانون را شروع کردیم، افت سالانه موالید ما ۱۲.۵ درصد بود، اما در حال حاضر مطابق آمار ثبت احوال این نرخ به ۱.۶ درصد رسیده است، یعنی از ۱۲.۵ به این عدد رسیده‌ایم، اما بعضی از افراد به طور مداوم در رسانه‌ها می‌نویسند، ۱.۶ درصد یعنی حدود ۱۵ هزار تولد کاسته شده است، بنابراین قانون جوانی جمعیت شکست خورده است!

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: این افراد در حال سوءاستفاده از بی‌اطلاع مردم هستند و اشاره‌ای به ۱۲.۵ درصد ابتدای اجرای قانون نمی‌کنند و شیب نزولی را بیان نمی‌کنند.

بانکی‌پور تصریح کرد: جالب است بدانید که اصل باروری مادران ما در بازه سنی ۲۵ تا ۴۰ سال است و تعداد مادران ما در این بازه سنی در چهار سال گذشته به مراتب کمتر شده است، اما به‌رغم کاهش تعداد مادران در دوره باروری، توانسته‌ایم افت موالید را به شدت کم کنیم، نرخ باروری نیز افتی نداشته است و حتی در ۱۴ استان نیز رشد داشته است، امروز تعداد والدین دارای سه، چهار و پنج فرزند نیز به نسبت سال‌های گذشته رشد زیادی داشته است.

نماینده مردم اصفهان در مجلس تاکید کرد: تولد فرزند سوم، چهارم و پنجم افزایش یافته است و نرخ باروری در ۱۴ استان کشور رشد کرده است، در حالی که نرخ سالانه باروری‌رو به افول بود، اما در حال حاضر توانسته‌ایم از افت آن پیشگیری کنیم، نباید فراموش کرد که نرخ باروری در کشور از سال ۹۵ به بعد حدود ۲۵ درصد افت کرده بود، اما امروز متوقف شده است.

کد خبر 750584

دیگر خبرها

  • هشدار هواشناسی به رانندگان: جاده‌ های ۱۱ استان بارانی است
  • دونگ کوای ؛ جینسنگ زنانه و نسخه ای که می تواند خطرناک باشد(+عکس)
  • دفاع «بانکی» از قانون جوانی جمعیت/ رشد نرخ باروری در ۱۴ استان
  • شقاقی: تصمیمات سخت کنترل تورم مشاهده نمی‌شود؛ نرخ واقعی تورم کشور چه عددی است؟
  • رونمایی از برنامه کاربردی خودمراقبتی مبتنی بر تلفن هوشمند برای کنترل آسم در کاشان
  • کنترل جمعیت حیوانات بلا صاحب در ارومیه
  • راهنمای راه اندازی خط تولید
  • ۶۳۰ هزار مترمکعب رواناب در نهرین کنترل شد
  • دبیرکل جمعیت مبارزه با دخانیات: مالیات مهم‌ترین عامل برای کنترل مصرف دخانیات است
  • ‌۱۷۰ میلیارد ریال، هزینه کنترل جمعیت سگ‌های ولگرد بر دوش شهرداری گرگان