Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری‌آنلاین به نقل از ایسنا، اشرف گرامی‌زادگان مشاور حقوقی و پارلمانی معاونت امور زنان و خانواده رئیس‌جمهوری در وبینار «بررسی روند مقابله با پدیده شوم فرزندکشی در ساختار حقوقی و اجتماعی ایران» اظهار کرد: حادثه قتل رومینا توسط پدرش امنیت خانواده‌ها را متزلزل کرد. تماس‌های زیادی با معاونت گرفته و مطالبه رسیدگی به این موصوع از سوی مردم مطرح شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اهمیت امنیت زنان و کودکان در خانواده برای معاونت امور زنان ادامه داد: معاونت امور زنان در جلسات حقوقی به این نتیجه رسید که ماده ۶۱۲ قانون مجازات اسلامی در حوزه تعزیرات را اصلاح کند.

گرامی‌زادگان گفت: ما موانع زیادی در این حوزه داریم. پیشنهاد نخست ما برای اصلاح این ماده به خاطر خشونت بیش از حد ماجرا این بود که هرکس مرتکب قتل عمد شود و به هر دلیلی اعدام نشود، به حبس تعزیری درجه۳ یعنی حبس بیش از ۵ تا ۱۰ سال محکوم شود.

مشاور حقوقی و پارلمانی معاونت امور زنان و خانواده رئیس جمهوری تصریح کرد: تبصره‌ای هم اضافه کردیم که اگر فرد مرتکب قتل عمد نسبت به افراد زیر ۱۸ سال، بیمار روانی، فرد باردار یا پدر و مادر همسر، فرزند و... باشد، به حبس درجه۲ محکوم شود.

گرامی‌زادگان در ادامه گفت: دو محدودیت نیز اضافه کردیم که ولایت ولی قهری را محدود کنیم و به او هیچ ارفاقی تعلق نگیرد و دچار عفو بخشودگی نشود. این پیشنهاد در اجرا به همان موانع قبلی برخورد کرد. از ما می‌پرسیدند تعداد کشته‌شدگان کودک و پدران و خانواده‌های مرتکب قتل چقدر است و اگر پدر از جایگاه خود تعدیل شود، چگونه هزینه خانواده را بپردازند و این جانفشانی را انجام دهد؟

پدر مطلقا قصاص نخواهد شد 

وی با بیان اینکه محکومیت پدر مرتکب قتل به قصاص امکان‌پذیر نبود، تصریح کرد: پدر رومینا با علم و آگاهی دست به قتل زده و این امر حساسیت را بیشتر کرده بود اما با قصاص مخالفت شد که مطلقا پدر قصاص نخواهد شد. زندانی طولانی‌مدت هم مورد قبول واقع نشد.

این مسئول گفت: تشدید مجازات پدر قاتل فرزند به کمیسیون لوایح دولت فرستاده شد. جمع حاضر موافق تشدید مجازات پدر بودند اما گفتند نمی‌توانیم حکم به قصاص پدر را در لایحه بیاوریم و مجازات را سنگین کنیم.

گرامی‌زادگان با اشاره به تصویب قانون «کاهش مجازات حبس تعزیری» گفت: همزمان قانون کاهش مجازات حبس تعزیزی مصوب شد و این مصوبه یا کاهش مجازات یا تبدیل مجازات را در پی داشت و همگان گفتند این لایحه «تشدید مجازات پدر مرتکب قتل فرزند» با آنچه به عنوان قانون تصویب شده است، مغایرت دارد. از این رو برای اعلام نظر این لایحه به قوه قضائیه فرستاده شد تا در این قوه بحث شود.

اعلام نظر قوه قضائیه درباره لایحه تشدید مجازات پدر مرتکب قتل فرزند

به گفته وی، قوه قضائیه با قصاص پدر مرتکب قتل فرزند مخالفت و مجازات پدر در لایحه نیز به حبس درجه۴ تقلیل پیدا کرد.

مشاور حقوقی و پارلمانی معاونت امور زنان و خانواده با اشاره به سه محور اصلی مد نظر این معاونت در تدوین لایحه یادشده، تصریح کرد: اینکه پدر بی کیفر نماند و اگر از جایگاه والای پدری سقوط کند باید کیفر شود، پدر مشمول ارفاق نشود و از ولایت سایر فرزندان نیز ساقط شود سه محور اصلی مد نظر ما بود.

او افزود: جایگاه والای پدر برایمان ارزش دارد اما متاسفانه به دلایل مختلف خانواده‌ها تحت فشار هستند و ما برای پیگیری و بازدارندگی باید فکری اساسی کنیم.

گرامی‌زادگان درباره متن لایحه فعلی که به مجلس شورای اسلامی ارسال شده است، توضیح داد: سه تبصره‌ای که در این ماده واحده آمده و به مجلس فرستاده شده است این گونه است که با نظر قاضی اگر فرد با علم مرتکب قتل شود به حداکثر مجازات محکوم شود، دادگاه برای ولایتِ ولی قهری یا قیم مرتکب قتل که دارای فرزند صغیر است، محدویت ایجاد کند و نهادهای ارفاقی و عفو در مورد او اجرا نشود.

وی در ادامه گفت: ما در بخش حقوقی معاونت دو محور مهم از نظر اجتماعی مد نظر داشتیم؛ یکی اصلاح زیرساخت‌های اجتماعی و دیگری افزایش سطح آگاهی عمومی به ویژه خانواده‌ها. ما پیرو این موضوع در دانشگاه مفید قم جلساتی برگزار کردیم و امکان‌سنجی تشدید مجازات پدر در صورت قتل فرزند از بخش فقهی حقوقی مورد بررسی قرار گرفت. جالب است که در نهایت در این جلسات پیشنهاد دادند که پدر را به بیش از ۲۵ تا ۴۰ سال حبس تعزیری محکوم کرد.

گرامی‌زادگان در پایان تاکید کرد که به طور کلی در ابعاد مختلف فرهنگی، اجتماعی، قضایی و... خانواده خلأهای زیادی داریم و هرچند مرجع ملی کودک سال‌هاست که تشکیل شده اما نتوانستیم شایسته کودکان امکاناتی را برایشان فراهم کنیم و وظیفه داریم بیشتر از این‌ها برای کودکان کار کنیم.
 

کد خبر 607594 برچسب‌ها لایحه معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری قوه قضائیه خانواده قتل - قاتل

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: لایحه معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری قوه قضائیه خانواده قتل قاتل معاونت امور زنان و خانواده تشدید مجازات پدر مرتکب قتل فرزند پدر مرتکب قتل گرامی زادگان خانواده ها قوه قضائیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۳۰۷۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«رزاق» بودن خداوند را در فرزندآوری فراموش نکنیم

زینب عباسی محبوب در گفتگو با خبرنگار مهر، در رابطه با مزایای چند فرزندی بیشتر است یا معایب آن گفت: چند فرزندی مزایای زیادی دارد اما معایب خاصی ندارد مگر اینکه مدیریت نشود و اگر مدیریت نشود چه تک فرزندی، چه بدون فرزند، چه چند فرزند بودن در هر صورت آسیب خودش را خواهد داشت اما مزایای چند فرزندی زیاد است.

وی با اشاره به چند مورد از مزایای چند فرزندی افزود: مسؤلیت پذیر بودن بچه‌ها، رشد شناختی، دلگرم بودن بچه‌ها به هم دیگر، دلگرم بودن پدر و مادر به بچه‌ها، گرم بودن محیط خانه و خانواده می‌توان اشاره کرد.

عباسی محبوب افزود: در بحث اقتصادی بسیاری از موارد که در حال حاضر برای ما دغدغه شده است مسائلی است که خود ما برای خودمان بزرگ کردیم یعنی نه در گذشته بوده و نه در حال حاضر خیلی مورد نیاز است در واقع ما بیشتر از آنکه خر ج داشته باشیم برج داریم، و مواردی است که خودمان برای خودمان بزرگ کردیم.

رفاه کامل برای بچه‌ها یک آسیب است

وی با اشاره به اینکه یکی از دلایل کم فرزند بودن خانواده یعنی وقتی خانواده‌ها کم فرزند باشند تمام همتشان را می‌گذارند که تمام شرایط را برای بچه‌ها آماده کنند و تمام شرایط رفاهی و اقتصادی را برای بچه‌ها آماده کنند افزود: طبق نظر روانشناسان حتی در دنیا به ضرر بچه‌ها است، اینکه بچه‌ها با رفاه کامل و با امکانات کامل بزرگ شوند اینکه بچه‌ها در بچگی باید با سختی‌ها آشنا باشند و این سختی‌ها باعث تکامل بچه‌ها، صبر بیشتر و ساخت روحیه بچه‌ها می‌شود، بچه‌ها با مسائل مختلفی در جامعه قرار می‌گیرند، آنچه که ما در جامعه با آن مواجه هستیم بحث نبود امکانات و اقتصاد به آن شکلی که مدنظر ما است نیست و ما بیشتر آنچه که در ذهن خود ساختیم و آن رفاهی که باید فراهم باشد و این یک موضوع برای بچه‌ها خود یک آسیب است و نگاه باید نگاه رزاق بودن خداوند باشد.

وی افزود: نگاه به رزاق بودن، نگاهی است که ما می‌توانیم قبول کنیم یا نکنیم، اگر قبول داریم، اگر نگاه توحیدی این آیه که خداوند رزاق است اگر آیات قرآن که خداوند بیشتر از ۷ آیه بیان کردند که حقوق شما را می‌دهم و اگر اینها را قبول کنیم هیچ جای صحبتی نیست.

عباسی محبوب در رابطه با اینکه دیگران اعم از اطرافیان، خانواده و همکاران درباره تعداد فرزندان چه نظری دارند نظرات مثبت و منفی چگونه است؟ تصریح کرد: در کل بنده شخصاً اینکه خیلی از اطرافیان در زندگی ام تأثیر بگذارند این شکلی نبوده همیشه روش زندگی ام این بوده که روش خودم را داشته باشم و مؤثر باشد و برای دیگران و بنده اهمیت نداشته، اکثر خانواده اطرافیان نظر مثبتی به خانواده چند فرزندی دارند و موضع مثبتی نسبت به خانواده‌های چند فرزندی دارند و به عینه هم مشاهده می‌کنند و خانواده و بچه‌های آنها بچه‌های موفقی هستند و دلایل زیادی برای چند فرزندی بودن دارند و نظرشان مثبت است.

تربیت فرزند مستلزم همکاری همسر است

وی با اشاره به جواب سوال اینکه برای تربیت درست فرزندان چه اقدامی داشتید؟ اظهار کرد: تربیت فرزند مستلزم این است که همسر همکاری کند و به تنهایی نمی‌شود، اگر ما خودمان را خوب تربیت کنیم تأثیر مثبتی هم روی بچه‌ها دارد و جدا از ما نیستند از لحاظ تربیتی انسان در هر شرایطی نیاز به تربیت دارد و باید به فکر خودش باشد.

عباسی محبوب بیان کرد: بحث دیگر انتخاب همسر است و خیلی هم به این موضوعات باید دقت شود، رعایت حق همسر، زن و مرد باید حقوق خود را نسبت به همسر رعایت کنند به معنای واقعی احترام همدیگر را داشته باشند، پدر و مادر اگر مشکل داشته باشند بیشترین آسیب را فرزند می بیند.

وی بیان کرد: اگر خانواده بهترین رفاه را برای بچه‌ها ایجاد کنند ولی زندگی آرامی نداشته باشند، بچه خوب تربیت نمی‌شود، پدر و مادر باید اهل یادگیری، مشاوره باشند و فکر نکنند همه چیز را می‌دانند شکافی بین نسل ما و نسل جدید است، دوران تربیتی را طی می‌کنند و این شکاف بسیار عمیقی است و ما باید اطلاعات خود را بالا ببریم وان طور که ما بزرگ شدیم نمی‌توانیم این بچه‌ها را بزرگ کنیم حضرت علی ع می‌فرمایند: بچه‌ها را برای زمان خودشان بزرگ کنید، زمان حال با زمان گذشته فرق دارد چه در کشور ما چه در کل دنیا و اینکه فرزند من ببیند که دنبال تغییر و علم و مسائل دینی را بالا ببرد خوب تأثیر دارد و ارتباط بین پدر و مادر و فرزند باید خوب باشد حرف اول باید خدایی باشد و همه ی این موارد باید مدنظر باشد.

عباسی محبوب با اشاره به اینکه بحران جمعیتی که در آن قرار گرفتیم از کجا نشأت می‌گیرد و چه کار باید کرد افزود: بحران جمعیت برگرفته از برنامه‌های کنترل جمعیت در دنیا که تاریخچه‌ی طولانی دارد و قبل از انقلاب صنعتی اتفاق می‌افتد و در کشورهای پیشرفته اول برای خود انجام می‌دهند و بعد تصمیم می‌گیرند که کشورهای جهان سوم و بخصوص کشورهای اسلامی انجام بدهند، در واقع برنامه کنترل جمعیت ما خارج از مرزهای جغرافیایی ما بسته می‌شود و به دلیل کم بصیرتی مسئولان است.

ارزش فرزند آوری یک ارزش انسانی و ملی و دینی است

وی افزود: در زمان دهه شصت و اینکه به قول معروف فکر نمی‌کنند که چرا این قدر سازمان‌های بین المللی به دنبال کنترل جمعیت ما هستند و متأسفانه اتفاق می‌افتد و این اتفاق بسیار ناگواری است، مهمتر ین موضوعی که باعث بحران جمعیت می‌شود این است که ما نتوانستیم برای مردم آن زمان تبیین کنیم که این کنترل جمعیت دارد اتفاق می‌افتد ویپ یک مسأله زودگذر است و بعد مجدد باید برگردیم به همان حالت طبیعی که جامعه ما داشته است.

عباسی محبوب با بیان اینکه در حال حاضر با کمی تفاوت متأسفانه اتفاقی که در کشور ما افتاده این است که ارزش فرزند آوری یک ارزش انسانی و ملی و دینی است به عنوان یک ضد ارزش به مردم معرفی شد و شاید هیچ وقت هم نتوانیم این را جبران کنیم افزود: وزارت بهداشت با تمام قوا پای کار آمد برای عقیم کردن زنان و مردان و وام‌های کلان که از بهداشت جهانی و سازمان‌های بین المللی دریافت کردیم برای اینکه بحث کنترل جمعیت را انجام دهیم در دنیایی که رقیب بودیم در این موضوع و اتفاقات ناگواری در گذشته در کشور ما اتفاق افتاده پای کار بودن همه، سازمان‌های مختلف آن‌هایی که در فرهنگ مردم تأثیر گذار بودند همه ی اینها از لحاظ اقتصادی خوب و خیلی قوی وارد شدند.

وی با اشاره به اینکه در این موضوع جرایمی که در آن زمان تخصیص دادند به افرادی که تعداد فرزندان زیادی دارند همه ی اینها باعث شد که این ارزش به ضد ارزش تبدیل شود افزود: این ضربه خیلی عمیق می‌باشد و بعید می دانم جبران شود و در کنار اینها فقر گرایی، تجمل گرایی، تجملات در زندگی و مصرف گرایی و رفاه همه ی اینها با نفس انسان همراهی زیادی دارد وخیلی راحت مورد پذیرش قرار می‌گیرد و ما خیلی سخت می‌توانیم این جامعه‌ای که به این سو آمده است را بتوانیم برگردانیم به سمت معنویت، تغییر سبک زندگی به سمت زندگی اسلامی که در آن انسانیت و معنویت مهمتر است تا مسائل مادی و معنوی.

دولتمردان برای تشویق به فرزندآوری سیاست‌هایی را اجرایی کنند

این فعال فرهنگی با بیان اینکه دولتمردان برای تشویق افراد به فرزندآوری باید سیاست‌هایی را تا جایی که می‌توانند اجرایی کنند بیان کرد: دولت یکسری از سیاست‌هایی را که تاکنون داشته و بحث قانونی جوانی جمعیت اگر به درستی اجرا شود و چیزهایی که در آن نادیده گرفته شده مثل جدی گرفتن مسائل زنان خانه دار که تأثیر بسیاری در بحث فرزند آوری دارد، این قانون خیلی جدی گرفته نشده است.

عباسی محبوب گفت: بحث تبیین جایگاه پدر را اگر این موضوع هم اتفاق بیافتد و دولت دنبالش باشد نتایج بهتری دارد، این قوانینی که دیده می‌شود اگر به صورت کامل اتفاق نیافتد و الان هم که اتفاق بیافتد و خود این بخشی باشد که اجرا نشود ضررش بیشتر از آن بخشی است که اجرا نمی‌شود.

وی بیان کرد: اگر این قانون‌ها به صورت کلی نبود شاید اینقدر آسیب نمی‌زد ،۵۰ درصد وام یا زمین بدهیم ،۵۰ درصد نداریم این بلا تکلیفی است که مردم دارند، همین قانون جوانی جمعیت قانون خوبی است، همین قانون‌هایی که در نظر گرفته شده اگر درست اجرا شود حتماً تأثیر خواهد گذاشت ولی از آن مهم‌تر فرهنگ است.

کد خبر 6087870

دیگر خبرها

  • سحرگاه متفاوت یک زن و ۴ مرد پای چوبه دار| دو نفر از پای چوبه دار به زندان برگشتند و سه نفر دیگر...
  • خانواده قاتل از «بی‌بدن» شکایت می‌کنند؟
  • خانواده هم قاتل از «بی‌بدن» شکایت می‌کنند؟
  • دشمن در جنگ نرم به دنبال سلب هویت و معنویت ما است
  • اختصاص ۱۰۰ قطعه زمین در بینالود به خانواده‌های دارای ۴ فرزند
  • «رزاق» بودن خداوند را در فرزندآوری فراموش نکنیم
  • دشمن در جنگ نرم به دنبال سلب هویت و معنویت ماست
  • تجلیل از ۲۹ زوج دهه شصتی در قزوین
  • معاونت زنان ریاست‌جمهوری نمی‌تواند در اجرای موضوع حجاب وارد شود
  • کاهش ۲ درصدی آمار طلاق در کردستان