Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-30@13:35:12 GMT

آیا از انتخابات گریزی هست؟

تاریخ انتشار: ۲۵ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۲۳۳۹۳۱

آیا از انتخابات گریزی هست؟

روزنامه شرق ۲۵ خرداد یادداشتی به قلم افشین حبیب‌زاده منتشر کرد و نوشت: دست‌کم در ۱۰ سال اخیر، یعنی از انتخابات مجلس نهم تاکنون، اصلاح‌طلبان ناگزیر بودند با نامزدهای کمتر شناخته‌شده خود در انتخابات شرکت کنند؛ اما مصلحت کشور ایجاب می‌کرد در میدان کوچک‌ و محدود بازی و برای دفاع از منافع و حقوق شهروندان و کشور، تصمیم‌های خود را با شرایط سازگار کنیم که یکی از نتایج آن دولت‌های یازدهم و دوازدهم بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دولت‌هایی که با مشارکت و بسیج سرمایه اجتماعی اصلاح‌طلبان به پای صندوق‌های رأی به کرسی نشستند، اگرچه حسابش از جبهه اصلاح‌طلبان جدا بود اما آیا انتخاب نادرستی بود؟ آیا بهتر بود در همان سال ۱۳۹۲ فرمان دستگاه اجرائی به دولت‌هایی مشابه نهم و دهم سپرده می‌شد؟ حضور گسترده مردم پای صندوق‌های رأی در انتخابات ۱۳۹۲ و ۱۳۹۶ دو جنبه داشت. یکی تحقق آرمان‌های بلند اکثریت رأی‌دهندگان برای تغییر وضع موجود بود؛ یعنی رفع فساد و شیوه آشفته و مخرب و پوپولیستی اداره کشور، رفع تبعیض‌ها و اعاده حقوق و آزادی شهروندی و گسستن دیوارهای انزوا در روابط بین‌الملل. جنبه دیگر تحقق اهداف واقعی در میدان ممکنات و محدودیت‌ها بود. از همان آغاز باید می‌دانستیم و برای مردم توضیح می‌دادیم که میان این دو فاصله بسیار زیادی هست.

حاصل این هشت سال اگرچه تحقق آرمان‌ها نبود، آرمان‌هایی که نیازمند تلاش پیوسته و درازمدت است، حرکتی قابل توجه در مسیر رفع پاره‌ای تبعیض‌های داخلی و گسستن انزوای بین‌المللی بود. درست است که کاستی‌های چشمگیری در دستگاه اجرائی و برخی تصمیم‌ها و روابط درونی به‌ویژه از سال ۱۳۹۶ به این سو مشهود بوده است و باید مورد نقادی جدی قرار بگیرد. اما نباید تلاش‌های به‌ویژه دولت یازدهم در رفع برخی تبعیض‌ها (یک نمونه محرومیت برخی دانشجوها از حق تحصیل را به یاد بیاوریم) و مهار تورم و دیپلماسی و سیاست اقتصادی شایسته را از یاد برد و نباید از یاد برد که هجوم دو نیروی ویرانگر ترامپ و کرونا در این سال‌ها می‌توانست هر مقاومتی را درهم‌ بشکند.

تحمیل بزرگ‌ترین تحریم‌های تاریخ بشر به قصد فروپاشی اقتصاد ایران صورت گرفت و به آن معنا بود که همه مجاری فعالیت‌های بازرگانی و تولیدی ایران با بیرون را ببندد تا نه ارزی دست ایرانیان برسد و نه نهاده‌های تولید و کالاهای سرمایه‌ای و ایرانیان بتوانند کالا و خدماتی به جهان عرضه کنند. هدف این تحریم‌ها و پیامد منطقی آن می‌باید سقوط ارزش پول ملی و رکود و تورم و نهایتا ورشکستگی کشور می‌بود. شگفتا که اگر امروز اقتصاد ایران پس از آن حمله‌های مهلک، هنوز آن‌قدری سر پا هست که برخی نامزدهای انتخاباتی در اظهارات شگفت‌انگیز آثار تحریم‌ها را منکر شوند و وعده ادامه زندگی زیر بار تحریم‌های فجیع را بدهند و شگفتا که آگاهانه در تبلیغات انتخاباتی خود اثر تحریم‌ها را بر اقتصاد و زندگی مردم به هیچ می‌گیرند. از سوی دیگر بحران همه‌گیری کرونا سبب کاهش شدید رشد اقتصادی تقریبا در همه کشورها حتی پیشرفته‌ترین اقتصادها شد.

دور از انتظار نبود که در زمینه اقتصاد بحران‌زده و تحریم‌شده ایران، همه‌گیری کرونا مزید بر وخامت معیشت و شرایط اقتصادی شود. ما مردمی که با حضور گسترده در انتخابات ۱۳۹۶، رأی به ادامه تنش‌زدایی با جهان و آزادی و رشد اقتصادی دادیم، مثال لشکری بودیم که با شوق، اراده و تدارک لازم راهی نبرد شدیم، اما در میانه راه ناگهان هم دیوانگان در جبهه دشمن به قدرت رسیدند و شیوه‌ها و تسلیحات نامتعارف را علیه ما به ‌کار گرفتند، هم تعداد دشمنان چند برابر شد و هم در زمین زلزله آمد و از آسمان سنگ گداخته بارید. می‌توان از عملکرد دولت به هر اندازه انتقاد کرد، اما نباید این شرایط استثنائی سه، چهار سال اخیر را نادیده گرفت؛ شرایطی که با رفتن فرمانده دیوانه دگرگون‌ شده، باران گداخته قطع شده و زمین آرام و اکنون راه برای حرکت دوباره فراهم است. آیا باید از حرکت و امید به آینده دست شست؟

اکنون مردم سرخورده و ناامید هستند و کاسبان ناامیدی مردم هم کوس شکست مردم را سرمی‌دهند. پس از آن همه خرابی ناشی از تحریم و چند دهه مشکلات انباشته‌شده، امکانات کشور سخت فرسوده و منابع مالی آن شدیدا کاهش یافته است و نیاز به تقویت درونی کشور و عادی‌سازی روابط با جهان بر پایه منافع ملی است. چنین هدفی شاید در کلام آن‌قدر آسان باشد که از زبان جدی‌ترین مخالفان آن هم گفته شود، اما در عمل به تخصص و آگاهی نیاز دارد نه شعار و توهم. به تعهد به منافع ملی و حقوق شهروندی نیاز دارد، نه غوغاسالاری.

...، یا به تحریکات و شعارهای قوم‌گرایانه و محلی‌گرایانه یا هر دو می‌پردازند؛ یعنی توسل به کسب چند هزار رأی به قیمت حراج منافع و منابع کشور. پرسش این است که چاره چیست؟ آیا باید با ناامیدی و دل‌چرکینی از عاملان مصائب کشور گزینه قهر با صندوق رأی را انتخاب کرد یا درک شرایط خطرناک فعلی، گزینه تخصص‌گرایی و واقع‌گرایی را با همه محدودیت‌هایش بر آینده تاریک پوپولیسم و تخصص‌ستیزی ترجیح داد؟ انتخاب البته با مردم است، ولی به گمان نگارنده نباید آینده کشور را تسلیم قضا و قدر کرد. باید مطالبه‌گر بود و کوشید کشور را نجات داد. امروز بلای ترامپ از سر جهان و ایران رفع شده و با فراهم‌شدن امکان واکسیناسیون عمومی، می‌توان از سد بلای کرونا هم گذشت.

به این‌ ترتیب، امکان گذشت کشور از شرایط وخیم کنونی و جهش به‌ سوی دیپلماسی و سیاست اقتصادی شایسته با هدف توسعه و آبادانی کشور فراهم است. بدیهی است که چنین جهشی تنها با واقع‌گرایی و تخصص ممکن است، نه با بینش ضد اقتصادی و اندیشه‌های ستیزه‌گر با جهان. به گمان من، مردم و اصلاح‌طلبان در این روزهای مانده به انتخابات مسئولیت گرانی بر دوش دارند و هر انتخابی که کنند، تاریخ درباره آنها قضاوت خواهد کرد. به یاد بیاوریم قضاوت تاریخ درباره عملکرد ما در انتخابات ۱۳۸۴ بسیار ناخوشایند بود. از تکرار ۸۴ بپرهیزیم.

منبع: روزنامه شرق برچسب‌ها انتخابات ۱۴۰۰ دولت یازدهم حقوق شهروندی دولت انتخابات ریاست جمهوری اصلاح طلبان سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ترامپ

منبع: ایرنا

کلیدواژه: انتخابات ۱۴۰۰ دولت یازدهم حقوق شهروندی انتخابات ۱۴۰۰ دولت یازدهم حقوق شهروندی دولت انتخابات ریاست جمهوری اصلاح طلبان سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ترامپ اصلاح طلبان تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۳۳۹۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فرمان علم الهدی به دولت رئیسی درباره گرانی ها

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین به نقل از پایگاه اطلاع رسانی سید احمد علم‌الهدی، صولت مرتضوی روز دوشنبه در دیدار با نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی افزود: ۱۹ میلیون خانوار و حدود ۶۰ میلیون نفر جامعه هدف طرح کالابرگ الکترونیکی در کشور محسوب می‌شوند.

وی با اشاره به کاهش قابل توجه نرخ بیکاری در کشور اظهار کرد: اخیراً سامانه‌ای در وزارتخانه تعریف شده که آمار کاملی از همه افراد فاقد شغل در هر گوشه از کشور در آن گردآوری شده است به گونه‌ای که به تفکیک هر شهرستان می‌توان استعلام گرفت که افراد زیر خط فقر یا فاقد شغل چه کسانی هستند.

نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی هم در این دیدار گفت: طرح کالابرگ الکترونیک از جمله طرح‌های موفق اقتصادی در سال‌های اخیر بود که نفع آن به صورت مستقیم به سفره‌های مردم رسید. با وجود این، نباید محدود به اجرای این طرح‌های معیشتی بمانید. در هر شرایط، تمرکز و توجه اصلی شما باید ناظر بر کنترل گرانی باشد. گرانی را باید به هر طریق کنترل کنید.

سید احمد علم الهدی ادامه داد: اقتدار حکومتی باید در ۲ عرصه ارز و گرانی پای کار بیاید. البته در سال‌های اخیر، سیاست‌هایی اتخاد شده که مردم به چشم دیده‌اند تهدیدهای دشمن همچون هویت آن‌ها توخالی است اما در هر حال، تثبیت اقتصاد کشور و معیشت ملت همچنان باید در دستور کار دولت باشد.

وی اظهار کرد: این یک حقیقت است که با وجود تلاش‌های مستمر و مجدانه در دولت سیزدهم، همچنان دستاوردهای دولت برای مردم به مرحله تجسم عینی نرسیده و ملموس نشده است. به همین دلیل، تأکید ویژه ما بر رسانه و انعکاس فعالیت‌هاست تا بر مردم روشن شود که در چه حوزه‌هایی کار شده است و در چه عرصه‌هایی نیاز به فعالیت وجود دارد.

امام جمعه مشهد گفت: عمده مطالبه مردم در شرایط کنونی متمرکز بر عرصه‌های اقتصادی است و این‌طور نیست که شما تصور کنید همه‌چیز با ارائه آمار و اعداد و ارقام حل می‌شود. در شرایط فعلی کشور، نیازمند به کارگیری قدرت اقناع هستیم تا حقیقت موضوع برای مردم تشریح شود. جامعه باید به طور واضح، زیر و بم ماجرا را بداند و این هدف جز با تقویت اطلاع‌رسانی و به‌کارگیری قدرت رسانه تحقق نمی یابد.

علم الهدی تأکید کرد: در همه قضایا، رمز موفقیت مقارن با میزان اخلاصی است که در عمل داریم. وقتی انسان در عمل مخلص باشد، کار او کار خدا می‌شود و در این شرایط، ذات اقدس پروردگار به اراده قاهر خودش اجازه نخواهد داد کار بر زمین بماند.

۲۷۲۱۸

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901407

دیگر خبرها

  • فرمان علم الهدی به دولت رئیسی درباره گرانی ها
  • قانون‌گریزی شوراها آسیب‌های این نهاد را افزایش می‌دهد
  • مجلس آینده آمیخته‌ای از تجربه و نگاه‌ نو است
  • دویچه‌وله: تحریم‌ها ناکارآمد است اما غرب ناچار است تحریم کند!
  • کریدور ریلی خواف - هرات، گرفتار تحریم‌های داخلی است
  • چرا ایران تحریم‌ناپذیر است؟
  • پالایشگاه‌های فراسرزمینی، استراتژی مهم دولت سیزدهم در افزایش صادرات نفت
  • لابی‌های سنگین در راهروهای مجلس برای صندلی ریاست
  • رئیسی: تحریم نوعی جنگ است | در دکترین ما سلاح هسته‌ای وجود ندارد
  • سیاست‌گذاری هوشمندانه حوزه انرژی، توسعه درآمدهای ارزی کشور در شرایط تحریم را میسر کرد