Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمدعلی ابراهیمی گفت: ثبت ۳ اثر سیستان و بلوچستان در فهرست میراث جهانی یونسکو، وجود چهار گونه زبانی و ۱۰ گویشی و ۲۰ حوزه مردم نگاری و هزار طرح مردم شناسی در استان نمونه ای از میراث فرهنگی ملموس و غیرملموس این خطه از کشور است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ محمدعلی ابراهیمی، رئیس گروه سرمایه گذاری و گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سیستان و بلوچستان در گفت و گو با خبرنگار عصرهامون بیان کرد: میراث فرهنگی هر کشور یکی از اساسی ترین ارکان تحکیم هویت، ایجاد خلاقیت و خودباوری ملی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: شرایط طبیعی، وسعت زمین، موقعیت ژئوپلیتیک و مهارت هایی که طی قرون متمادی صورت گرفته، سبب پیدایش تمدن های متعددی در نواحی مختلف ایران از جمله سیستان و بلوچستان شده است.

این مقام مسئول تصریح کرد: میراث فرهنگی به صورت بالقوه قادر به تعیین مرزهای فرهنگی جوامع بشری بوده و حداقل یکی از عوامل اصلی بازشناسی ملت ها و کشورها از یکدیگر است و به صورت تندیس ها و یادمان های کوچک و بزرگ، سنگ نوشته ها، مکتوبات و حتی روایات شفاهی و فرهنگ عامه جلوه می کند.

رئیس گروه سرمایه گذاری و گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سیستان و بلوچستان خاطرنشان کرد: میراث به هر چیزی اطلاق می شود که از نیاکان و پدران به ما می رسد، همه آنچه از گذشتکان به ارث می بریم، سبقه فرهنگی ندارد و تنها آن چیزی را میراث فرهنگی می نامیم که فرهنگ و عوامل فرهنگی در ساختار آن ها مؤثر هستند.

انواع میراث فرهنگی بر دو گونه ملموس و غیرملموس

ابراهیمی بیان کرد: این میراث شامل میراث فرهنگی، اجتماعی، ملت، قوم، خانواده و... است، شورای بین المللی بناهای یادبود و مکان ها در استرالیا میراث را بر حسب شرایط  اهمیت فرهنگی یک بنا، مکان یا محل تعریف می کند که بر دو نوع است.

وی خاطرنشان کرد: میراث فرهنگی ملموس و مادی که به مظاهر مادی اطلاق می شود که خارج از وجود ما تحقق مادی و فیزیکی دارد، بیشتر ارزش های تاریخی و هنری بر آثار و مظاهر مادی مانند شهرها، بناها، اشیا و... برمی گردد.

این مقام مسئول اظهار کرد: میراث فرهنگی غیرملموس و معنوی مجموعه مظاهری هستند که گرچه وجود خارجی ندارند، اما جلوه های مادی آنها قابل درک و دسترسی است، مانند باورها، اعتقادات، آداب و رسوم که به خودی خود مادی نیستند اما جلوه مادی دارند.

رئیس گروه سرمایه گذاری و گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سیستان و بلوچستان ادامه داد: میراث فرهنگی آثار ساخته های معماری، پیکره ها و نقاشی های باستانی، المان ها و ساختارهایی با طبیعت باستان شناسی، کتیبه ها، سکونتگاه های داخل غارها و ترکیبی از موارد فوق که از دیدگاه تاریخی، هنری یا علمی دارای ارزش جهانی باشند را شامل می شود.

ابراهیمی بیان کرد: مجموعه ای از بناهای متصل و یا جدا از هم که به علت معماری شان، همگنی و یا موقعیت چشم اندازشان، از دیدگاه تاریخی، هنری یا علمی دارای ارزش جهانی باشند نیز در این فهرست قرار می گیرند.

وی اظهار کرد: محوطه ها، ساخته های دست بشر و یا سازه های توامان انسان و طبیعت و مناطق در برگیرنده سایت های باستان شناسی که از دیدگاه تاریخی، هنری، قوم شناسی و مردم شناسی دارای ارزش جهانی باشند نیز در فهرست میراث فرهنگی جای دارند.

ثبت ۳ اثر سیستان و بلوچستان در فهرست میراث جهانی یونسکو

این مقام مسئول تصریح کرد: بیش از ۳۲ هزار و چهارصد و هفتاد و هشت  اثر در فهرست میراث ملی به ثبت رسیده است.

وی ادامه داد: همچنین هزار و نهصد و هشتاد و سه میراث ناملموس، ۵۷۰ اثر طبیعی و هزار و سیصد و بیست و دو اثر منقول در فهرست میراث ملی به ثبت رسیده است، این آثار پس از قرار گرفتن در فهرست میراث ملی تحت حمایت و حفاظت قانونی قرار می‌گیرند.

این مقام مسئول تصریح کرد: بیش از ۱۰۰ هزار هکتار بافت تاریخی در کشور شناسایی و حریم آن‌ها تعیین شده است که اقدامات و برنامه‌های مرمتی و حفاظتی از این منطق در دستور کار سازمان میراث‌فرهنگی است.

رئیس گروه سرمایه گذاری و گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سیستان و بلوچستان عنوان کرد: همچنین ۲ هزار بنای تاریخی در کشور داریم که مالکان خصوصی دارند و سازمان میراث‌ فرهنگی با برنامه ‌های حمایتی و تشویقی، مالکان را در حفاظت و نگهداری از این بناهای تاریخی همراهی می‌کند.

ابراهیمی تصریح کرد: تاکنون ۲۴ اثر ایران در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیده، از این تعداد ۲۲ اثر فرهنگی و تاریخی و ۲ اثر طبیعی بوده است.

وی خاطرنشان کرد: در سیستان و بلوچستان شهر سوخته به عنوان میراث جهانی، بیابان لوت به طور مشترک با ۲ استان دیگر و روستای جهانی سفال کلپورگان در فهرست یونسکو ثبت شده اند.

این مقام مسئول تصریح کرد: ثبت جهانی این آثار علاوه به معرفی آن‌ها در سطح بین‌المللی، باعث می‌شود حمایت‌های جهانی برای حفظ آن‌ها را نیز داشته باشیم.

۴ گونه زبانی و ۱۰ گویشی در سیستان و بلوچستان

رئیس گروه سرمایه گذاری و گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سیستان و بلوچستان گفت: در حال حاضر 25 هزار زبان (رسته گویش) در جهان موجود است که هر یک از آنها جهان نگری، شیوه اندیشه و فرهنگ ویژه ای را بازتاب می دهند.

ابراهیمی ادامه داد: در ایران حدود ۲۰ نوع زبان (رسته گویش)  و ۷۰ هزار گویش وجود دارد که کمتر از ۱۰ درصد آنها مورد پژوهش قرار گرفته اند.

وی خاطرنشان کرد: در سیستان و بلوچستان حداقل چهار گونه زبانی سیستانی، بلوچستانی، براهویی و مکرانی و ۱۰ نمونه گویشی وجود دارد که هیچ کدام از آنها مورد تحقیق قرار نگرفته اند.

این مقام مسئول عنوان کرد: در کشور حدود ۲۷۰ حوزه مردم نگاری وجود دارد که ۵۲ درصد آن ها مطالعه و حدود ۲۷ هزار پروژه مردم شناسی وجود دارد که حدود یک درصد آن ها مطالعه شده است.

۲۰ حوزه مردم نگاری و ۱۰۰۰ طرح مردم شناسی در سیستان و بلوچستان

رئیس گروه سرمایه گذاری و گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سیستان و بلوچستان افزود: در استان ۲۰ حوزه مردم نگاری شامل سیستانی، بلوچستانی سرحد، مکرانی و هزار طرح مردم شناسی وجود دارد که حدود ۱۰ درصد آن بررسی شده اند.

ابراهیمی ادامه داد: از حدود ۲۷۰ حوزه هنرهای سنتی موجود، تنها ۳۰ درصد آنها بررسی شده است و حدود ۲۷ هزار پروژه پژوهشی هنرهای سنتی وجود دارد که صرفاً پنج درصد آن ها تاکنون مطالعه شده اند.

وی خاطرنشان کرد: در سیستان و بلوچستان حدود ۲۰۰ نوع هنر و صنعت دستی وجود دارد که ۲۰ درصد آن کامل بررسی شده است.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: گردشگری و صنایع دستی سیستان و بلوچستان مقام مسئول تصریح سیستان و بلوچستان حوزه مردم نگاری فهرست میراث میراث جهانی مردم شناسی درصد آن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۳۴۷۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سمینار بین‌المللی تأثیر بحران‌های طبیعی بر بناهای تاریخی با رویکرد کاربرد فناوری‌های نوین برگزار شد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین استان سمنان، سروش هاشمی گفت: با حضور مدیرکل حفظ و احیاء بناها، محوطه‌ها و بافت‌های تاریخی و کارشناسان ستادی معاونت میراث فرهنگی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، پژوهشگران موسسه بین‌المللی ایسکارسا، سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان سمنان، محققان هیئت‌علمی دانشگاه اصفهان و جمعی از صاحب‌نظران، کارشناسان، پژوهشگران، محققان و علاقه‌مندان سمینار بین‌المللی تأثیر بحران‌های طبیعی بر بناهای تاریخی با رویکرد کاربرد فناوری‌های نوین با بررسی بنای آرامگاه شیخ علاءالدوله سمنانی به‌عنوان نمونه مطالعه در استان سمنان روز چهارشنبه 5 فروردین‌ماه 1403 برگزار شد.

سرپرست میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان سمنان افزود: از مهم‌ترین نتایج و دستاوردهای این سمینار بین‌المللی، ارائه به یک طرح مرمت مبنی بر استانداردهای جهانی بوده است.

سروش هاشمی گفت: پروفسور گرون آرون استاد تمام دانشگاه صنعتی بیلدیز ترکیه، دکتر نیلکون اوگون مدیرعامل شرکت مشاور مرمت کشور ترکیه از سخنرانان بین‌المللی و دکتر فاطمه داوری مدیرکل حفظ و احیای بناها بافت‌ها و محوطه‌های تاریخی، دکتر مهرداد حجازی استاد تمام دانشگاه اصفهان، دکتر محمود هاشمی دانشیار دانشگاه اصفهان، مهندس سیمین فرهنگی مهندسین مشاور طرح و ساخت طراد، سخنرانان ملی سمینار بین‌المللی تأثیر بحران‌های طبیعی بر بناهای تاریخی با رویکرد کاربرد فناوری‌های نوین بودند.

او افزود: در این سمینار، گروه پژوهشگران موسسه بین‌المللی ایسکاراسا به دستاورد خود در زمینه‌های مطالعات سازه، مصالح، خاک، پایش از طریق آزمودن ارتعاشی و فروشست زمین پرداختند.

سرپرست میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان سمنان گفت: ارائه کاربرد فنّاوری‌های نوین در مرمت سازه‌ای بناهای تاریخی موضوع سخنرانی‌های میهمانان بین‌المللی در ایران همایش بود.

سروش هاشمی افزود: برگزاری سمینار بین‌المللی تأثیر بحران‌های طبیعی بر بناهای تاریخی با رویکرد کاربرد فناوری‌های نوین با همکاری میان معاونت میراث فرهنگی وزارت و اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان سمنان، پارک علم و فناوری دانشگاه سمنان، دانشگاه اصفهان، موسسه بین‌المللی ایسکارسا بوده است.

او افزود: بررسی موضوع فرونشست زمین و پیامدهای آن از موضوعات بسیار مهمی بود که در این سمینار مطرح گردید.

۴۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899545

دیگر خبرها

  • برگزاری ۲۵۰ برنامه به مناسبت هفته میراث فرهنگی در گیلان
  • بانوان نماد خودباوری و مسوولیت پذیری در جامعه هستند
  • انتقال اشیای تاریخی موزه ایران باستان به موزه آذربایجان تبریز
  • بانوان نماد خودباوری و مسؤولیت پذیری در جامعه
  • آلاچیق عشایر شاهسون اردبیل قابلیت ثبت جهانی دارد
  • مافیای «بافت تاریخی» به زمین می‌خورد؟
  • تصویب محدوده و ضوابط بافت تاریخی شهر لاهیجان
  • اجرای ۸۰ طرح مرمتی و عمرانی در آذربایجان‌غربی
  • سمینار بین‌المللی تأثیر بحران‌های طبیعی بر بناهای تاریخی با رویکرد کاربرد فناوری‌های نوین برگزار شد
  • رسیدگی به بحث فرونشست از برنامه‌های اصلی وزارت میراث فرهنگی است