Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی خراسان رضوی گفت: بنای تاریخی اداره قدیم دادگستری فریمان به شماره ۲۸۰ در فهرست آثار واجد ارزش ملی ایران به ثبت رسید.

به گزارش خبرگزاری برنااز مشهد، ابوالفضل مکرمی‌فر افزود: ساختمان قدیم دادگستری یا عدلیه سابق فریمان، در محور تاریخی شهر در خیابان سیدجمال‌الدین اسدآبادی و روبه روی بوستان قدیمی این شهر قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: این بنا مربوط به دوره پهلوی اول است و نام‌گذاری اثر به نام اداره دادگستری به دلیل کاربری اداری آن در زمان ساخت بوده است که البته اکنون از این فضا به‌صورت موقت برای آموزش و مهد کودک استفاده می‌شود.

مکرمی‌فر اظهار کرد: این بنا مانند بسیاری دیگر از بناهای محور تاریخی شهر فریمان با طراحی مهندسان آلمانی و مشارکت سازندگان ایرانی در دهه دوم سده حاضر ساخته شده و جزو نخستین سازه‌های بتنی ایران است.

مسوول دفتر ثبت آثار تاریخی اداره کل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان رضوی نیز در باره مشخصات این اثر تاریخی گفت: ورودی اصلی ساختمان دادگستری فیمان در ضلع جنوب‌غربی شهر ساخته شده که شامل سه ردیف پله سنگی است و در ۲ طرف پیش‌ورودی هم هشت ستون گرد به قطر ۳۰ سانتی‌متر قرار دارد و بعد از پیش‌ورودی، در ورودی ساختمان قرار دارد.

محمود طغرایی افزود: ساختمان این اداره دارای پلانی قرینه است، بعد از در ورودی ۲ اتاق در سمت چپ و ۲ اتاق در سمت راست به قرینه قرار دارد، بعد از این اتاق‌ها راهروهایی به عرض ۳ متر (در جهت شمال‌شرقی – جنوب‌غربی) به‌صورت قرینه قرار دارد که به ورودی‌های فرعی ساختمان منتهی می‌شود.

وی افزود: راهرو دیگری که ورودی اصلی را به ورودی فرعی سوم در ضلع شمال غربی متصل می‌کند، ساختمان را به ۲ قسمت قرینه تقسیم می‌کند، محل تجمع مراجعان به این اداره یا به عبارتی فضای بزرگ تجمع ارباب رجوع، در محل تقاطع راهروهای فرعی با راهرو اصلی (محور تقارن این ساختمان) قرار دارد.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: ثبت ملی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۳۶۷۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دو بنای همشکل در ایران و ترکمنستان را بشناسید

به گزارش خبرنگار مهر، دو بنای تاریخی در دو شهر و دو کشور هستند که شباهت زیادی دارند معماری دو بنا یکی در ترکمنستان و دیگری در شهر زنجان کشور ایران یکی از دهها ویژگی مشترک معماری، هنر و فرهنگی بین این دو کشور است.

آرامگاه سلطان احمد سنجر در شهر مرو کشور ترکمنستان واقع شده است این آرامگاه ۲۷ متر بلندی دارد و طول و عرض آن ۱۷ متر است. دیوارهای آن هم ۱۴ متر بلندی دارد ولی درون آن هیچ تزئیناتی ندارد. این آرامگاه یکی از بزرگترین مقبره‌های سلجوقی بوده و یک گنبد آبی با آجر لعاب هم داشته است. در کنارش مسجد و قصر و حیاط هم وجود داشته است.

در شهر زنجان نیز بزرگ‌ترین، قدیمی‌ترین، باشکوه‌ترین گنبد یا آرامگاه سلطان محمد خدابنده (اولجایتو) هشتمین سلطان مغول وجود دارد. این بنا اولین گنبد بزرگ آجری جهان است و ۴۸ متر ارتفاع دارد. گنبد از کاشی‌های فیروزه‌ای رنگ پوشیده و سقف داخل آن بالا با گچ‌بری‌ها و آجرهای رنگارنگ تزئین شده است.

هر دو بنا آرامگاه هستند. یکی مقبره هشتمین سلطان مغول در زنجان و دیگری نهمین سلطان امپراتوری سلجوقی در مرو. هر دو در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شده‌اند.

بنای گنبد سلطانیه با الهام از معماری مقبره سلطان سنجر سلجوقی در دوره ایلخانی ساخته شده است. با این تفاوت که مقبره سلطان سنجر دارای پلان مربع است در حالی که سلطانیه هشت ضلعی ساخته شده است.

مقبره سلطان سنجر سلجوقی فارغ از تزئینات است اما گنبد سلطانیه با کتیبه‌ها و نقوش هندسی مختلف آراسته شده است.

همچنین هر دو بنا گنبد دو پوسته آجری دارند، در نمای بیرونی دو بنا نیز شباهت‌هایی دیده می‌شود.

کد خبر 6089699 فاطمه کریمی

دیگر خبرها

  • ساخت و ساز در یک شهرک جیرفت با شکایت میراث متوقف شد
  • اهدای ۵۹ شیء تاریخی به اداره میراث‌ فرهنگی شهرستان ملایر
  • کشف نقوش صخره‌ای در منطقه تاریخی ورزقان
  • دو بنای همشکل در ایران و ترکمنستان را بشناسید
  • برگزاری روز ملی خلیج‌فارس با نمایشگاه اسناد و نقشه‌های تاریخی در بندر ماهشهر
  • نجات ۳ شرکت خوزستانی از ورشکستگی
  • نجات ۳ شرکت خوزستانی از ورشستگی با حمایت قضایی
  • کاهش ۶.۱ درصدی ورودی پرونده‌های سرقت مستوجب تعزیر به دادگستری
  • تصویب محدوده و ضوابط بافت تاریخی شهر لاهیجان
  • همکاری گروه بین المللی ایسکارسا در مرمت بنا‌های تاریخی نطنز با میراث فرهنگی