Web Analytics Made Easy - Statcounter

مهدی رضایی، نویسنده و مدرس داستان نویسی در گفت‌و‌گو با خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره تاثیر نپیوستن ایران به کپی رایت جهانی بر سر انتشار ترجمه کتاب‌هایش در کشورهای دیگر گفت: نپیوستن ایران به قانون کپی رایت جهانی مشکلی در زمینه انتشار ترجمه کتاب‌هایم در کشورهای دیگر ایجاد نکرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آثارم که در کشورهای دیگر ترجمه شدند، از قانون کپی رایت بهره مند می‌شوند و این قانون روی کتاب‌هایم اعمال می شود. به این شکل که اگر در جایی از آثارم نابه جا استفاده شود از طریق قانونی پیگیری می‌شود.

بیشتربخوانید

قانون حق کپی رایت تصویب شود، مشکلات در زمینه ترجمه حل می‌شود

وی افزود: در ایران قانون کپی رایت داخلی داریم. براساس این قانون می توان هر نوع سوء استفاده از کتاب را پیگیری کرد. تنها مشکلی که در این زمینه وجود دارد این است که آنقدر محکم نیست که ناشر یا نویسنده بتواند به راحتی حقش را از طریق قانون کپی رایت داخلی پیگیری کند. کاغذ بازی‌هایی که در محاکم قضایی ما وجود دارد، باعث می شود نویسنده و ناشر برای احقاق حقش هزینه و زمان زیادی صرف کند.

این نویسنده ادامه داد: درصورتی که فرد شکایت کننده معروف باشد و کسی که از او شکایت شده است فرد پولداری باشد جریمه اش را پرداخت می کند. بهترین حالت این است که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سامانه‌ای درست کند این وزارتخانه از طریق این سامانه هرنوع سوء استفاده از آثار نویسنده پیگیری شود. وزارت ارشاد این کار را در دستور کار وزارتخانه ای اش بگذارد و کاری بیشتر از ممیزی آثار نویسندگان برای آن‌ها انجام دهد.

این مدرس داستان نویسی با اشاره به اینکه می‌توان اقدامات زیادی در زمینه قانون کپی رایت در کشور انجام داد اظهار کرد‌: هرکتابی به آسانی اسکن می‌شود و در گروه های تلگرامی منتشر می‌شود. در این مواقع نویسنده نمی‌تواند شکایت کند، چون مشخص نیست صاحب آن گروه کیست و کجاست. درصورتی که در خارج از کشور دست نویسنده به جایی بند نیست، چون به قانون جهانی کپی رایت نپیوستیم.

وی بیان کرد: در کشورمان دادسرای فرهنگ و رسانه داریم. شکل گیری این دادگاه ها به پیگیری حقوق نویسندگان در زمینه کپی رایت کمک می‌کند. بهتر است پای اهل ادبیات و هنر به این دادگاه کشیده نشود. چون برای اهالی ادبیات و هنر کسر شان است به دادگاه هنر و رسانه بروند. بهتر است شورای حل اختلاف در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شکل بگیرد. پس از آنکه مورد اختلاف در این شورا به نتیجه نرسید به موارد اختلاف در دادگاه فرهنگ و رسانه رسیدگی شود.

 

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: قانون کپی رایت داستان نویسی قانون کپی رایت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۴۰۷۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سال‌گذشته زمینه اشتغال ۴۵ هزار نفر زندانی کشور در داخل و خارج زندان فراهم شد

مدیرکل اشتغال سازمان زندان‌های کشور گفت: توسعه صنعت محور اشتغال در زندان‌ها از اولویت‌های اساسی زندان‌های کشور است و سال‌گذشته زمینه اشتغال ۴۵ هزار نفر زندانی کشور در داخل و خارج زندان فراهم شد.

مجید احسانی در حاشیه همایش یک روزه اشتغال در زندان نائین به عنوان تنها زندان شرق استان اصفهان در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در اصفهان اظهار کرد: با تعیین شعار سال توسط رهبر معظم انقلاب با عنوان سال جهش تولید با مشارکت مردم، توسعه اشتغال مولد با دو رویکرد و راهبرد اشتغال کارگاه و خوابگاه یعنی قرارگیری خوابگاه در کنار کارگاه با هدف توسعه اشتغال و همچنین توسعه صنعت محور اشتغال در زندان‌ها از اولویت‌های اساسی مجموعه زندان‌های کشور قرار گرفت.

وی ادامه داد: با فعالیت‌های اصلاحی و تربیتی در سطح کشور در سال گذشته، زمینه ایجاد اشتغال حدود ۴۵ هزار نفر زندانی در کارگاه‌های داخل و خارج از زندان فراهم شد.

مدیرکل اشتغال و حرفه آموزی سازمان زندان‌های کشور اضافه کرد: زمینه کارآموزی، حرفه آموزی، مهارت آموزی و صدور مدرک برای ۱۱۳ هزار نفر از زندانیان با زحمات همکاران در مجموعه زندانبانی اسلامی فراهم شد.

احسانی با اشاره به مجموعه زندان شهرستان نائین، گفت: با تدبیر فرماندار نائین و مسئولان قضائی، مجمعی با حضور کارآفرینان و صاحبان صنایع در زندان نائین به منظور تحقق اولویت سازمان زندان‌های کشور در خصوص توسعه امر اشتغال برگزار شد.

وی با اشاره به ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های حوزه اشتغال شهرستان نائین تصریح کرد: امیدواریم در این شهرستان شاهد حضور فعال کارآفرینان برای ایجاد اشتغال در مجموعه زندان‌ها باشیم و امیدواریم سند تحول قضائی در حوزه مربوط به زندانبانی و اشتغال که از سوی رئیس قوه قضائیه ابلاغ شده به خوبی به انجام برسانیم.

مدیرکل اشتغال و حرفه آموزی سازمان زندان‌های کشور خاطرنشان کرد: تشکیل انجمن خیران اجتماعی یکی از مواردی است که در سند تحول قضائی و مورد تاکید قرار گرفته است که زمینه تکمیل این انجمن برای توسعه امر اشغال با حضور تمام صاحبان صنایع، کارآفرینان و خیران صورت می‌گیرد.

احسانی با بیان اینکه هر زمانی که در حوزه‌های مختلف دارای مشکل و نقصان بودیم، کمک و مشارکت مردم بهترین راهکار برای مشکلات و معضلات بوده است، گفت: امیدواریم که با کمک خیران و مردم نوع دوست استان اصفهان و شهرستان نائین بتوانیم زمینه اشتغال زندان به منظور کاهش تکرار جرم فراهم شود.

وی ادامه داد: اشتغال بهترین بستر برای کاهش تکرار جرم و اشتغال و مهارت‌آموزی زندانیان بهترین بستر در فرآیند اصلاحی و تربیتی زندانیان است و امیدواریم با این راهکار و راهبرد بتوانیم زمینه توانمندسازی زندانیان، کاهش تکرار جرم در جامعه و کمک به خانواده زندانیان از طریق درآمدزایی برای زندانیان را محقق کنیم.

مدیرکل اشتغال و حرفه آموزی سازمان زندان‌های کشور با اشاره به تاکید رهبر انقلاب در شعارهای سال بر محوریت تولید و اشتغال، گفت: شعار جهش تولید با مشارکت مردم، کامل‌ترین عنوان و شعار در حوزه اشتغال در چند سال اخیر است زیرا مردم نیز در این موضوع مهم حضور دارند و برای توسعه امر اشتغال به صورت کلان‌، نیاز به حضور مردم است و زمانی که در هر موضوعی مردم حضور داشتند، کار به خوبی پیش رفت.

کد خبر 750232

دیگر خبرها

  • تشکیل سازمان «سپند» به تایید شورای نگهبان رسید/ تائید طرح ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره‌بها
  • تشکیل سازمان «سپند» به تایید شورای نگهبان رسید
  • آیا قانون افزایش ظرفیت پزشکی متوقف می‌شود؟
  • شورای ملی تامین مالی به ریاست وزیر اقتصاد تشکیل شد
  • نظارت بر فیلم‌های خارجی و چند ابهام    
  • لزوم توجه به فعالیت‌های پژوهشی حوزه مهدویت در دانشگاه‌ها
  • سال‌گذشته زمینه اشتغال ۴۵ هزار نفر زندانی کشور در داخل و خارج زندان فراهم شد
  • حفاظت از محیط‌ زیست مردمی شود/ لزوم برخورد با بهره‌برداران خاطی
  • قانون مدیریت یکپارچه شهری توسط مجلس پیگیری شود
  • بدرود آقای پل استر