Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار بورس گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،امسال حال و هوای انتخابات در بازار سرمایه نیز با سال‌های گذشته متفاوت است به طوری که هرچه به روز‌های پایانی انتخابات نزدیک می‌شویم شاهده حرکت با دنده معکوس در شاخص کل بازار سرمایه هستیم، شاخصی که در حال حاضر بین یک میلیون ۱۵۰ تا یک میلیون و ۱۴۰ نوسان دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عده‌ای از کارشناسان دلیل نوسانات بازار سرمایه به علت چشم انتظار بودن سهامداران و فعالان بازار سرمایه نسبت به نتایج انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری  می‌دانند و اظهار دارند که اگر نتایج انتخابات مشخص شود بازار سرمایه با سرعت بیشتری به ثبات خواهد رسید و کمی از حالت سردرگمی خارج خواهد شد.

حال ما برای بررسی بیشتر نتایج و میزان اثر گذاری  چشم انتظار بودن فعالان بازار سرمایه و سهامداران نسبت به نتایج انتخابات بر بازار سرمایه  با چند کارشناس  ذی صلاح  به گفت و گو پرداختیم.

بهبود فرآیند تزریق پول توسط حقیقی ها  به بدنه بازار در خردادماه 

کوروش آسایش کارشناس بازار سرمایه در گفت وگو با خبرنگار بورس باشگاه خبرنگاران جوان، در خصوص عدم استقبال سهامداران برای خرید سهام در روز‌های منتهی به انتخابات ریاست جمهوری  ۱۴۰۰، اظهار کرد: بر اساس بررسی‌های صورت گرفته متوجه خواهیم شد که ورود سرمایه‌های سهامداران حقیقی در دو هفته‌ای که گذشته به نسبت اردیبهشت ماه کمی روند بهتری را در پیش گرفته به گونه‌ای که اگر بخواهیم براساس روش تکنیکال عملکرد بازار را  مورد بررسی قرار دهیم، متوجه خواهیم شد که شاخص کل در مقایسه با روز‌های گذشته تا حدودی از روند نزولی اش  فاصله گرفته  است.

او افزود: در دوهفته گذشته شاخص کل به نوعی در محدوده یک میلیون و ۱۵۰ تا یک میلیون ۱۴۰ در جا زد که این امر نشان از پایان تقریبی روند نزولی شاخص دارد به علت آنکه ما اکنون در اواخر محدوده اصلاحی قیمت سهم‌ها هستیم و از طرف دیگر نیز باید گفت چنین رفتاری که اکنون بازار سرمایه از خود به نمایش گذاشته به دو عامل مهم بازمی گردد که نخست می‌توان به دودل بودن سهامداران برای  خرید یا فروش سهام اشاره کرد، زیرا اشخاصی که  از قبل سهمی را خرید بودند در شرایط فعلی با زیان مواجه هستند و تمایل چندانی به فروش ندارند و از طرف دیگر نیز خریداران نسبت به آینده بازار به سبب مشخص نبودن رئیس جمهور کمی واهمه دارند.

بهبود روند  شاخص کل  به شرط مشخص شدن رئیس جمهور

این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: به طور حتم مشخص شدن نتایج انتخابات می‌تواند بر روند عملکرد شاخص بورس موثر باشد و از آنجایی که ما در سال گذشته روند نزولی زیادی را تجریه کردیم به نظر می‌رسد مجموع اتفاقاتی که پیش روی اقتصاد است تا حدودی سبب روند صعودی شاخص خواهد شد.

آسایش گفت: طبق روال گذشته وقتی دولت‌ جدید مشخص می‌شود مسئولانش  سعی دارند که حداقل در یک یا دو سال اول مدیریتشان اوضاع اقتصادی را به منظور کنترل تورم متعادل نگهدارند به گونه‌ای که ممکن است ما طی این بازه زمانی با رشد در نرخ ارز مواجه نشویم مگر آنکه اتفاق خاص در حوزه سیاسی رخ دهد.

بیشتر بخوانید

رئیسی وارد تالار بورس تهران شد انتظار سهامداران بازار سرمایه ناشی از احتیاط 

پیمان حدادی کارشناس بازار سرمایه در گفت و گو با خبرنگار بورس باشگاه خبرنگاران جوان، در مورد عملکرد منفعل این روز‌های بازار سرمایه نسبت به ماه‌های نخست امسال، گفت: بازار اکنون در حالت انتظار قرار دارد که این مسئله از یک مقداری احتیاط سرچشمه می‌گیرد به سبب آنکه بازار سرمایه می‌خواهد بداند که کدام از این هفت نامزد قرار است در منصب ریاست جمهوری قرار گیرند.

او بیان کرد: پس از آنکه منتخب سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری مشخص ‌شود بازار سرمایه باز می گردد و تمام مباحث و وعده‌هایی را که آن شخص در خصوص بازار سرمایه و اقتصاد بیان کرده است را مورد بازبینی قرار می‌دهد به سبب آنکه در گام نخست ببیند آیا وعده‌ها قابلیت  اجرا دارند یا خیر و  در گام بعدی نیز به بررسی دیدگاه های خود شخص و کابینه اقتصادیش می پردازند.

دیدگاه رئیس جمهور بعدی به نرخ ارز و مذاکرات وین چه تاثیری بر بازار سرمایه خواهد داشت؟

این کارشناس بازار سرمایه گفت: از طرف دیگر شاخصه‌های بازار سرمایه و سهامداران نیز چشم انتظار رفتار و دیدگاه‌های رئیس جمهور منتخب دوره سیزدهم، نسبت به مذاکرات وین و نرخ ارز هستند.

پیمان حدادی گفت: عملکرد و رفتار اشخاص حقیقی و حقوقی در خصوص ورود سرمایه هایشان در بازار سرمایه چندان تغییری نداشته، اما نباید این مسئله را نادیده گرفت که سرمایه سهامداران اغلب در نماد صنایع بزرگ در حال گردش است که چنین امر خود می‌تواند عامل موثری شود تا روند شاخص یک روز مثبت باشد و یک روز روند منفی را در پیش بگیرد.

این کارشناس بازار سرمایه گفت: نمی‌توان پیش بینی چندانی در خصوص وضعیت بازار سرمایه در هفته پیش رویش داشت، اما به نظر می‌رسد حداقل تایک ماه آینده  شاخص‌های بازارسرمایه به یک ثبات دست پیداکنند.

سهام ارزشمند است اما خریداری نیست

وحید کشمیری پور کارشناس بازار سرمایه در گفت وگو با خبرنگار بورس باشگاه خبرنگاران جوان، در خصوص رفتار‌های انفعالی سهامداران در بازار سرمایه با توجه به نزدیک شدن به بحث انتخابات، گفت: اکنون سهم‌های حاضر در بازار سرمایه در سطح بسیار ارزشمندی قرار دارند، اما بازار منتظر نتیجه سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری است تا دیدگاه رئیس جمهوری بعدی را در مورد نرخ ارز، برجام و بازار سرمایه مورد بررسی قرار دهد.

گردش شاخص کل  بین بازه یک میلیون ۱۵۰ تا یک میلیون ۱۴۰ 

او افزود: در شرایط فعلی به سبب عدم اطمینان سهامداران و فعالان بازار سرمایه نسبت به شرایط آینده بورس، بازار در یک حالت انتظار فرو رفته به نحوی که اکنون شاهدیم شاخص بین بازه یک میلیون ۱۵۰ تا یک میلیون ۱۴۰ در حال گردش است.

این کارشناس بازار سرمایه گفت: قیمت سهم‌های حاضر در بازار سرمایه به حدی از جذابیت رسیده که برخی از سهامداران علی رغم ریزش بازار حاضر به فروش سهم‌های خود نیستند از طرف دیگر خریداران به خاطر مشخص نبودن رئیس جمهور بعدی کمی در خرید سهام تعلل به خرج داده اند.

کشمیری پور گفت: اوضاع بازار سرمایه در انتخابات امسال را نمی‌توان با موقعیت بازار سرمایه در دوران انتخابات قبلی به سبب مسائل متعدد اعم از نرخ دلار، برجام و ... یکی دانست، از طرف دیگر ما در سال ۹۹ با ریزش شدیدی مواجه شدیم که همین امر تا حدودی سبب کاهش اطمینان در بین سهامداران شده است، در حالی که ما طی سال‌های اخیر با چنین مسئله‌ای مواجه نبودیم.

لازم است در جمع بندی مطالب به یکی از نکاتی که در بین صحبت‌های کارشناسان بازار سرمایه که چندین بار مورد تاکید قرار گرفته بود اشاره کنم، به نظر می‌رسد کمی از سطح هیجانات سهامداران برای فروش سهم هایشان علی رغم آنکه با زیان مواجه هستند کاسته شده که خب چنین امری می‌تواند نشان از دو مسئله باشد که  نخست می توان به  آرامش قبل از طوفان یا رفتار های منطقی سهامداران با توجه به آشنایی حداکثری نسبت به ذات  بازار سرمایه اشاره کرد.

اما با توجه به رفتاری که حقیقی‌ها در یک یا دوماه گذشته از خود به نمایش گذاشته اند به نظر کمی به روال بازگشت بازار سرمایه پس از انتخابات امید وار شده اند البته ما هم امیدوار هستیم که رئیس جمهور بعدی کمی دیدگاهش را نسبت به بازار سرمایه تغییر دهد و از اشخاصی را  در کابینه اقتصادیش استفاده کند که نوع برخورد با بازار سرمایه را بلد باشند.

گزارش از یاسمن خانکش زاده

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: بازار سرمایه بورس ایران شاخص کل کارشناس بازار سرمایه باشگاه خبرنگاران جوان ۱۵۰ تا یک میلیون بازار سرمایه بازار سرمایه نتایج انتخابات ریاست جمهوری طرف دیگر رئیس جمهور نرخ ارز شاخص کل سهم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۴۵۴۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صندوق سرمایه‌گذاری سهامی‌ چیست؟

اغلب افراد به دنبال حفظ ارزش سرمایه خود و کسب بازدهی مناسب هستند. برای رسیدن به این هدف نیاز است که افراد به کسب دانش و تجربه کافی در زمینه سرمایه‌گذاری بپردازند. روش‌های سرمایه‌گذاری زیادی مانند سرمایه‌گذاری در ملک، طلا، بازار بورس و … وجود دارد که هر فرد با توجه به تمایلات و درجه ریسک پذیری خود می‌تواند روش مناسب را انتخاب کند. سرمایه‌گذاری در بازار بورس، شامل دو روش مستقیم و غیرمستقیم است. ---------------- رپرتاژ آگهی -----------------

اغلب افراد به دنبال حفظ ارزش سرمایه خود و کسب بازدهی مناسب هستند. برای رسیدن به این هدف نیاز است که افراد به کسب دانش و تجربه کافی در زمینه سرمایه‌گذاری بپردازند. روش‌های سرمایه‌گذاری زیادی مانند سرمایه‌گذاری در ملک، طلا، بازار بورس و … وجود دارد که هر فرد با توجه به تمایلات و درجه ریسک پذیری خود می‌تواند روش مناسب را انتخاب کند. سرمایه‌گذاری در بازار بورس، شامل دو روش مستقیم و غیرمستقیم است.
در روش مستقیم، افراد به صورت شخصی فرآیند تحلیل، خرید و فروش سهام را انجام می‌دهند. برای رسیدن به نتیجه مطلوب در این روش، افراد باید دانش تخصصی، زمان کافی، مهارت و تجربه لازم را داشته باشند. همچنین، روش‌های مختلف تحلیل مانند تحلیل بنیادی و تحلیل تکنیکال وجود دارند که می‌توانند به فرد کمک کنند تا تصمیمات بهتری در خرید و فروش سهام بگیرد.
صندوق سرمایه گذاری و سبدگردانی اختصاصی از روش‌های سرمایه‌گذاری غیر مستقیم در بورس هستند. روش غیرمستقیم سرمایه‌گذاری در بورس به این معناست که افراد مدیریت دارایی‌های خود را به متخصصان بورسی و اشخاص با تجربه و دارای مجوز از سمت سازمان بورس واگذار می‌کنند. صندوق‌های سرمایه گذاری دارای انواع مختلفی شامل صندوق‌های سهامی، درآمد ثابت، مختلط، بخشی و … هستند که در ادامه به توضیح صندوق سهامی می‌پردازیم.
  صندوق سهامی
صندوق‌‌های سهامی، نوعی از صندوق‌های سرمایه‌گذاری هستند که عمده سبد دارایی آن را سهام شرکت‌های فرابورسی و بورسی تشکیل می‌دهند. ترکیب دارایی صندوق‌های سهامی شامل حدود ۷۰ درصد سهام و مابقی به‌صورت وجه نقد، اوراق مشارکت، اوراق بانکی و … است. این نوع صندوق‌ها در مقایسه با صندوق‌های با درآمد ثابت و مختلط ریسک بالاتری دارند.
صندوق‌های سرمایه گذاری سهامی کارگزاری مفید شامل صندوق اطلس، پیشرو، پیشتاز و امید توسعه است. صندوق های پیشرو، پیشتاز و امید توسعه مبتنی بر صدور و ابطال و صندوق اطلس از نوع صندوق‌های ETF هستند.
صندوق اطلس مفید یکی از صندوق‌های سهامی قابل معامله است که از سال ۱۳۹۲ وارد بازار بورس شده است. به دلیل بازدهی مناسب در سال‌های گذشته، این صندوق به عنوان یکی از صندوق‌های سهامی، مورد توجه سرمایه‌گذاران و فعالان بازار سرمایه قرار گرفته است. صندوق امید توسعه تنها صندوق سهامی کارگزاری مفید است که از مکانیزم تقسیم سود ماهیانه استفاده می‌کند.
صندوق‌های سهامی براساس تعداد واحدهای قابل ارائه نیز به دو دسته بزرگ و کوچک تقسیم می‌شوند. اگر تعداد واحدهای سرمایه‌گذاری قابل انتشار حداقل پنج هزار و حداکثر پنجاه هزار واحد باشد، در دسته صندوق‌های کوچک قرار می‌گیرد. اگر تعداد واحدهای سرمایه‌گذاری بین پنجاه هزار و پانصد هزار باشد، در دسته صندوق‌های بزرگ قرار می‌گیرد.
صندوق‌های سهامی دارای مزایایی همچون نقدشوندگی بالا، امکان کسب بازدهی مناسب در صورت رشد بازار بورس و کاهش ریسک به دلیل مدیریت توسط افراد حرفه‌ای هستند.
  ویژگی ‌های صندوق سهامی
صندوق سهامی، مناسب افرادی است که ریسک پذیری بالای دارند. همچنین این افراد فرصت کافی برای کسب دانش و انجام معاملات را ندارند.
مدیران صندوق‌های سهامی با استفاده از تجربه و مهارت خود، سعی می‌کنند بازدهی مناسبی را برای سرمایه‌گذاران فراهم کنند. این صندوق‌ها به دنبال سرمایه‌گذاری در سهام شرکت‌هایی هستند که پتانسیل رشد و عملکرد مناسبی دارند و قادر به ارائه بازدهی بیشتری هستند.
باید توجه داشت که صندوق‌های سهامی در شیوه سرمایه‌گذاری متفاوت عمل می‌کنند و می‌توانند استراتژی محافظه‌کار، متوسط یا تهاجمی داشته باشند.
در واقع، عملکرد یک صندوق سهامی تاثیر زیادی بر ارزش واحدهای آن در طول زمان دارد. اگر صندوق عملکرد خوبی داشته باشد، ارزش واحدهای آن افزایش می‌یابد. اما اگر صندوق به خوبی عمل نکند، امکان دارد که ارزش واحدهای آن رشد نکند و یا حتی کاهش پیدا کند.
یک راهکار معمول در صندوق‌های سرمایه گذاری از جمله صندوق‌های سهامی برای ایجاد فرصت سرمایه‌گذاری برای افراد با مبالغ کم، تقسیم واحد‌های صندوق به تعدادی واحد کوچکتر است. این کار باعث کاهش قیمت هر واحد صندوق می‌شود و امکان سرمایه‌گذاری با مبالغ اندک را نیز فراهم می‌کند.
در نتیجه، در انتخاب صندوق‌های سهامی بهتر است سرمایه گذاران صندوق‌هایی را انتخاب کنند که در دوره‌های مختلف از جمله دوره‌های رشد و رکود بازار، عملکرد قابل قبولی داشته باشند.

دیگر خبرها

  • ریزش ۱۲ هزار واحدی شاخص بورس
  • گزارش روزانه بورس ۱۹ اردیبهشت/ ریزش ۱۲ هزار واحدی شاخص
  • ریزش بورس ادامه دار شد؛ ریزش ۱۲ هزار واحدی شاخص
  • ریزش بیش‌از هزار واحدی بورس در شروع معاملات
  • هفت پله قرمز بورس
  • صندوق سرمایه‌گذاری سهامی‌ چیست؟
  • ریزش بورس تا کی ادامه خواهد داشت؟
  • پیش بینی بورس چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳/ نوشداروی دلسردی سهامداران چیست؟
  • ریزش ۲۰ هزار واحدی شاخص کل بورس
  • تابلوی بورس، تابلوی رکود