Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش  گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان، شامگاه یکشنبه ۱۳ ژوئن (۲۳ خرداد) سرانجام کش و قوس‌های فراوان سیاسی بر سر تشکیل کابینه ائتلافی رژیم صهیونیستی با رای اکثریتِ البته شکننده کنست موقتا فروکش کرد و میخ آخر بر تابوت تلاش‌های بنیامین نتانیاهو برای ماندن در قدرت زده شد.

به واقع ائتلاف هشت حزب صهیونیست برای کسب اکثریت آرای کنست لازم بود تا به دوره ۱۲ ساله زمامداری نتانیاهو پایان دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تفسیر ائتلاف حزب "یامینا" به ریاست نفتالی بنت با ترکیبی از احزاب چپ و راست به طور عمده بر یک محور استوار است: عبور از بنیامین نتانیاهو.

۶۰ عضو از ۱۲۰ نماینده پارلمان رژیم صهیونیستی در جلسه پرتنش ۱۳ ژوئن به کابینه ائتلافی متشکل از هشت حزب به هدایت نفتالی بنت رأی اعتماد دادند. نخست وزیر ۴۹ ساله جدید رژیم صهیونیستی بلافاصله پس از گرفتن رای اعتماد اعضای کنست، سوگند یاد کرد. شکنندگی اکثریت کنست به ۵۹ رای مخالف نمایندگان پارلمان این رژیم از جمله احزاب راستگرا و همچنین نمایندگان حزب لیکود برمی‌گردد.

بدین ترتیب بنت پس از مدت‌ها جدال و تقلا موفق به ایجاد ائتلافی متشکل از احزاب چپ‌گرا، میانه‌رو و راست‌گرا و عرب شده و به نمایندگی از این ائتلاف شکننده دو سال نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی خواهد بود تا پس از آن جای خود را به یائیر لاپید ۵۷ ساله بدهد.

نفتالی بنت که به واسطه نتانیاهو وارد عرصه سیاست شده، حال به مخالف سرسخت او تغییر چهره داده و به عنوان سیزدهمین نخست وزیر رژیم صهیونیستی و رئیس سی و ششمین کابینه این رژیم بناست تا به بحران سیاسی که از سال ۲۰۱۹ به این سو گریبان گیر صهیونیست هاست، پایان دهد.

بنا به توافق، بنت به مدت دو سال تا سپتامبر ۲۰۲۳ منصب نخست وزیری را عهده دار گردید و سپس «یائیر لاپید» رئیس حزب «یش عتید» تا نوامبر ۲۰۲۵ جایگزین او می‌شود. لاپید در کابینه بنت سمت جانشینی نخست‌وزیر و نیز  وزارت خارجه را بر عهده خواهد داشت. البته همه این توافق‌ها در گرو بقای کابینه فعلی است آنهم با توجه به ائتلاف احزاب مختلف و بعضا متضاد در کنار هم.

در واقع زمانیکه نتانیاهو پس از انتخابات ۲۳ مارس، سوم فروردین قادر به تشکیل کابینه ائتلافی نشد، عرصه را برای ورود مخالفان خود باز کرد. لاپید که از منتقدان سرسخت این سال‌های نتانیاهو بود فرصت بوجوده آمده را غنیمت شمرد و با تمرکز بر پرونده قطور فساد مالی نتانیاهو در روند انتخابات وارد گود رقابت‌ها شد.

ترکیب کابینه جدید رژیم صهیونیستی

اما نگاهی به سی و ششمین کابینه رژیم صهیونیستی حکایت از آن دارد که این کابینه شکننده‌ترین در نوع خود خواهد بود و به نظر می‌آید پیش‌بینی نتانیاهو درباره فروپاشی زودهنگام آن پربیراه هم نیست.

در کابینه‌ای که بنت تشکیل داده از احزاب راست افراطی تا چپ گرا‌ها به چشم می‌خورند و حتی برای اولین بار نماینده‌ای از حزب لیست مشترک اعراب پا به کابینه ائتلافی می‌گذارد. به واقع تنها نقطه مشترک این احزاب متعارض در مخالفت با نتانیاهو خلاصه می‌شود.

بنت که به افراط گرایی شهره است اکنون با چهره یک سیاستمدار مصالحه‌گر پا به میدان نهاده است و برای دو سال اول در راس کابینه رژیم صهیونیستی خواهد ماند. او با تفکرات تندروی خود ترکیبی از افراد و احزاب با سلایق مختلف را گرد هم آورده به این امید که بتواند به عنوان نخست وزیر رژیم صهیونیستی کار را پیش ببرد.

لاپید نیز به دوام کابینه تا سال ۲۰۲۳ و تکیه بر کرسی نخست وزیر رژیم صهیونیستی در آن زمان امید بسته است. لاپید برغم داشتن بیشترین کرسی در ائتلاف تازه، اما برای کسب همراهی راستگرا‌ها مجبور شد به بنت باج داده و نخست وزیری دور اول را به او تقدیم کند. رئیس حزب یش عتید در دو سال نخست وزیری کشیک خود، وزارت خارجه این رژیم را نیز خواهد گرداند.

آویگدور لیبرمن به عنوان یک راستگرای افراطی وزیر دارایی خواهد بود. او در چند کابینه نتانیاهو و آخرین بار به عنوان وزیر جنگ حضور داشت، اما در سال‌های اخیر به منتقد سرسخت نتانیاهو تبدیل شده بود. بنی گانتس، رئیس حزب میانه روی آبی و سفید و نخست وزیر ناکام کابینه ائتلافی سابق هم در همان وزارت جنگ ابقا شد.

تا اینجا با کابینه‌ای مرکب از یک حزب راستگرای افراطی، یک حزب میانه رو و یک حزب میانه‌روی  لیبرال روبرو هستیم. گدعون ساعر، رئیس حزب «امید جدید» وزارت دادگستری را بر عهده گرفته است. او تا سال گذشته در حزب لیکود بود و برای به دست گرفتن عنوان ریاست حزب با نتانیاهو رقابت می‌کرد. بعد‌ها از این حزب جدا شد و حزب امید جدید را راه‌اندازی کرد.

به استناد گزارش دویچه وله، گفته می‌شود که در کابینه نفتالی بنت ۲۷ وزیر وجود دارند که ۹ نفر آن‌ها زن هستند. حضور این تعداد وزیر زن در کابینه رژیم صهیونیستی در نوع خود بی‌سابقه است. افزون بر آن یک سیاستمدار عرب به نام "عیساوی فریج" نیز به جمع وزیران کابینه پیوسته و به عنوان وزیر همکاری‌های منطقه‌ای رژیم صهیونیستی فعالیت خواهد کرد.

در بین وزرای زن کابینه بنت، پنج وزیر عرب‌تبار، سه وزیر عراقی‌تبار و دو وزیر زن مراکشی‌تبار به چشم می‌خورند. وزیر اقتصاد کابینه جدید زنی عراقی‌تبار است که برای نخستین بار در ارتش رژیم صهیونیستی به درجه سرتیپی رسیده است. این زن که "اورنا باربیوای" نام دارد، وابسته به حزب آبی و سفید است.

آیلت شاکد ۴۴ ساله، وزیر امور داخلی رژیم صهیونیستی دختر یک یهودی عراقی است که در عراق حسابدار بود و مادرش نیز تورات را در بغداد تدریس می‌کرد و بعدا به اراضی اشغالی مهاجرت کردند. یفعاط شاشه بیتون، وزیر آموزش، پدرش عراقی و مادرش یک پرستار مراکشی است.

میراو کوهن از حزب "آینده‌ای هست" که وزیر برابری اجتماعی است دارای والدین مراکشی است و سه فرزند دارد.

کارین الحرار، وزیر انرژی ۴۴ ساله از یک خانواده مراکشی است که در دهه ۵۰ به اراضی اشغالی مهاجرت کردند. او فارغ التحصیل ارشد حقوق از مرکز اداره پژوهش‌های آکادمیک و دانشکده حقوق واشنگتن در دانشگاه آمریکایی است.

بنینا تامانو-شطا، وزیر مهاجرت ۴۰ ساله نیز در اتیوپی به دنیا آمد و در زمان کودکی به همراه پدر و مادرش به اراضی اشغالی مهاجرت کرد.

اما شگفتی کابینه رنگ به رنگ رژیم صهیونیستی، حضور منصور عباس، رئیس حزب «لیست مشترک اعراب» و برای اولین بار به عنوان یک عرب در کابینه است. او معاون وزیر دفتر نخست وزیری خواهد بود. حضور نماینده‌ای از حزب لیست مشترک اعراب به بهانه حامیان راستگرای نتانیاهو برای هدف قرار دادن کابینه بنت تبدیل شده است.

بنت در تشریح کابینه خود که ریشه در گرایش سیاسی راستگرای او دارد، گفته است: ما بر ارزش‌ها و مواضع خود استوار ایستاده‌ایم. دوستان، این کابینه، کابینه‌ای نیست که شهرک‌ها را جمع کند و دست از مالکیت سرزمین‌هایش بکشد. این کابینه‌ای است که هرگاه لازم باشد، بدون لحظه‌ای درنگ به عملیات نظامی دست خواهد زد.

بنت، نماد تفکر تندروی صهیونیسم

حضور در حزب «لیکود»، حزب «خانه یهود» و ائتلاف «یمینا» که شالوده همگی آن‌ها با عقاید افراطی ضد فلسطینی گره خورده است، زوایای سیاسی نخست وزیر تازه کار صهیونیستی‌ها را روشن می‌سازد. سبقه سیاسی بنت می‌تواند دید بهتری نسبت به تفکرات افراطی او ارائه دهد.

بنت ورود خود به دنیای سیاست را مرهون نتانیاهو است. او در سال ۲۰۰۶ به عنوان معتمد نتانیاهو و در نقش رئیس ستاد انتخاباتی او وارد سیاست شد و بعد‌ها در سال ۲۰۱۳ پا به کابینه رژیم صهیونیستی گذاشت و وزیر دارایی، آموزش و پرورش و سپس وزیر جنگ نتانیاهو شد. بنت، اما پس از بروز اختلاف نظر با بی بی از او جدا شد و حزب جدید "خانه یهودیان" را تاسیس کرد.

نخست وزیر رژیم صهیونیستی وعده ترویج اقدامات اقتصادی و پرهیز از انجام اقدامات گسترده درباره مسائل حساسیت‌برانگیز از جمله سیاست در قبال فلسطینیان را داده و بناست بر اصلاحات داخلی متمرکز باشد. همچنین کابینه ائتلافی جدید، موضع نتانیاهو در قبال برنامه هسته‌ای ایران و مخالفت با احیای برجام را کماکان ادامه خواهد داد. بنت گفته کابینه او در پی ایجاد روابط خوب با دموکرات‌ها و جمهوری‌خواهان خواهد بود. نخست وزیر تازه کار صهیونیست‌ها پس از کسب رای اعتماد فرصت را غنیمت شمرد و از جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا به دلیل «سال‌ها تعهدش به امنیت رژیم صهیونیستی» و «ایستادن در کنار این رژیم» تقدیر کرد.

کابینه ائتلافی جدید با چالش‌های عمده خارجی، امنیتی و مالی روبروست: مسئله ایران، آتش‌بس شکننده با مقاومت فلسطین در غزه، دادرسی جنایات جنگی در دادگاه کیفری بین‌المللی و بهبود اقتصادی پس از همه‌گیری کرونا، اصلاحات در آموزش و پرورش، بهداشت، کاهش مقررات و آیین‌نامه‌ها جهت رشد کسب ‌و کار‌ها و نیز کاهش هزینه مسکن از گذرگاه‌های سختی هستند که از هم اکنون پیش روی کابینه بنت قرار دارند.

تحلیلگران سیاسی بر این باورند که اگر چه ممکن است کابینه جدید رژیم صهیونیستی بتواند تا مدتی از تنش‌های سیاسی داخلی بکاهد، اما نباید چشم انتظار تغییر چشمگیری در سیاست‌های این رژیم در ورای اراضی اشغالی بود.

منابع آگاه به روند توافق کابینه ائتلافی رژیم صهیونیستی می گویند بنت برای حفظ ائتلاف شکننده خود به طور موقت بر موضوعات تنش زایی از جمله واگذاری بخش‌های اشغالی کرانه باختری به فلسطینیان مانور نخواهد داد.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: نفتالی بنت رژیم صهیونیستی بنیامین نتانیاهو کابینه رژیم صهیونیستی نخست وزیر رژیم صهیونیستی کابینه رژیم صهیونیستی کابینه ائتلافی اراضی اشغالی نخست وزیری کابینه بنت نفتالی بنت کابینه ای رئیس حزب دو سال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۴۵۶۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیران تندرو کابینه اشغالگر حمله فوری به رفح را از نتانیاهو درخواست کردند

در حالی که وزیر دارایی رژیم صهیونیستی و وزیر امنیت داخلی آن آغاز فوری عملیات نظامی علیه شهر رفح را خواستار هستند، رئیس اپوزیسیون این رژیم اعزام هیئت مذاکره‌کننده به قاهره و امضای قرارداد تبادل اسرا را خواستار شد.

به گزارش ایسنا، «بتسلئیل اسموتریچ» وزیر دارایی رژیم صهیونیستی ضمن تاکید بر مخالفت خود با امضای توافقی برای تبادل اسرا با جنبش حماس، تسریع در حمله مقرر به شهر رفح را خواستار شد.

در حالی که اتهام‌ها علیه «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی رو به افزایش بوده و او متهم است که برای ناکام گذاشتن‌ تلاش‌ها جهت امضای قرارداد تبادل اسرا و طولانی کردن جنگ بر اساس اهداف سیاسی خود تلاش می‌کند و در حالی که میانجی‌ها درباره احتمال حصول پیشرفتی در مذاکرات به میزبانی قاهره، خوش‌بینی محتاطانه‌ای دارند، اسموتریچ تاکید کرد: «اولویت همچنان حمله به رفح است.»

شبکه ۱۳ تلویزیون رژیم صهیونیستی به نقل از برخی منابع آگاه از روند مذاکرات گزارش داد: «نشانه‌ها خوب نیستند، گزارش‌های بسیار خوش‌بینانه‌ای در مصر وجود دارد به این شکل که گویا حماس با همه چیز به جز چند بند موافقت کرده و در اسرائیل نیز به وضوح می‌گویند مصری‌ها تلاش می‌کنند تصویر بسیار زیباتری از آنچه در واقعیت وجود دارد، ارائه کنند.

اسموتریچ در ادامه مدعی شد: «کابینه اسرائیل تنها یک گزینه دارد و آن پیروزی است.» او در ادامه نیز مدعی شد: «یک قرارداد شکست خورده که بدون تحقق پیروزی کامل، به جنگ پایان می‌دهد، فاجعه است.»

وزیر دارایی رژیم صهیونیستی در پایان نیز حمله فوری به شهر رفح واقع در جنوب نوار غزه را خواستار شد.

این در حالی است که نتانیاهو روز شنبه رایزنی‌هایی انجام داد و تصمیم گرفت با وجود فشارهای آمریکا، هیئت مذاکره‌کننده را جهت شرکت در مذاکرات قاهره اعزام نکند.

شبکه ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی فاش کرد که نتانیاهو از «بنی گانتس» و «گادی آیزنکوت» ۲ عضو کابینه جنگ برای حضور در رایزنی‌هایی که طی آنها تصمیم گرفته شد هیئت مذاکره‌کننده این رژیم به قاهره اعزام نشود، دعوت نکرده بود.

همچنین این شبکه تلویزیونی فاش کرد دفتر نتانیاهو گزارش‌های مطبوعاتی را از زبان یک مسؤول سیاسی ارشد ارائه کرد که طی آنها تاکید شد تل‌آویو هرگز در مورد حمله به رفح کوتاه نخواهد آمد و با توقف جنگ موافقت نخواهد کرد.

«ایتامار بن‌گویر» وزیر امنیت داخلی رژیم صهیونیستی ضمن استقبال از تصمیم نتانیاهو در مورد اعزام نکردن هیئت این رژیم به قاهره، در بیانیه کوتاهی اعلام کرد: امیدوارم او به تعهدات دیگری که در نشست هفته گذشته به من داد مبنی بر اینکه قراردادی وجود ندارد و به رفح حمله می‌کند، نیز عمل کند.

بن‌گویر در ادامه به صورت ضمنی گفت: در صورتی که نتانیاهو به تعهداتی که به او داده عمل نکند، کابینه او را برکنار می‌کند.

وزیر امنیت داخلی رژیم صهیونیستی افزود: نخست‌وزیر به خوبی می‌داند بهای عمل نکردن به این تعهدات چیست.

پیش از این «تزاخی هانگبی» مشاور امنیت داخلی رژیم صهیونیستی در گفت‌وگوی با شبکه ۱۲ تلویزیون این رژیم گفته بود، «ارتش در راستای آمادگی برای عملیات نظامی احتمالی در رفح، ۲ یگان نظامی را در نزدیکی این شهر مستقر کرده است.»

هانگبی در ادامه مدعی شد که «تصمیم برای آغاز عملیات نظامی در رفح گرفته شده و واشنگتن از طرح اسرائیل در این خصوص مطلع است.»

خبرنگار نظامی شبکه عبری زبان «کان۱۱» به نقل از برخی منابع که آنها را «آگاه» توصیف کرد، گفت، «عملیات نظامی احتمالی در رفح محدود خواهد بود و شبیه به ۲ عملیات غزه یا خان یونس نیست و به دلیل حضور تعداد زیادی غیرنظامی در رفح و نیز فشارهای آمریکا، به شکل یورش‌هایی است.»

«یائیر لاپید» رئیس اپوزیسیون رژیم صهیونیستی خواستار اعزام هیئت مذاکره کننده این رژیم به قاهره شد تا قرارداد تبادل اسرا با گروه‌های فلسطینی در غزه امضا برسد.

لاپید تاکید کرد: نتانیاهو باید هیئت مذاکره کننده را به غزه بفرستد و آنها نباید بدون امضای قرارداد و بازگرداندن بازداشت‌شدگان برگردند، ماموریت دیگری وجود ندارد و هیچ کار دیگری نیست که ما انجام دهیم.

رئیس اپوزیسیون رژیم صهیونیستی در ادامه گفت: چیزی به نام پیروزی بدون دستیابی به توافق بازگرداندن گروگان‌ها (اسیران) وجود ندارد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • چرا نتانیاهو نمی‌خواهد جنگ در غزه تمام شود؟
  • نتانیاهو: نابودی حماس نزدیک است
  • تصویب حمله به رفح در کابینه نتانیاهو/ مقاومت فلسطین هشدار داد
  • لاپید کابینه رژیم صهیونیستی را به باد انتقاد گرفت
  • درگیری لفظی در جلسه کابینه رژیم صهیونیستی
  • ببینید | یورش نظامیان صهیونیست به دفتر «الجزیره» در قدس اشغالی
  • یورش پلیس رژیم صهیونیستی به دفاتر الجزیره پس از اعلام تعطیلی این شبکه
  • یورش نظامیان صهیونیست به دفتر «الجزیره» در قدس اشغالی+ فیلم
  • وزیران تندرو کابینه اشغالگر حمله فوری به رفح را از نتانیاهو درخواست کردند
  • تشدید اختلافات در کابینه رژیم صهیونیستی/ نتانیاهو تهدید شد