Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-26@06:43:50 GMT

ژست ماموریت اخلاقی، نقابی بر جنایات ناتو

تاریخ انتشار: ۲۶ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۲۴۶۲۰۶

ژست ماموریت اخلاقی، نقابی بر جنایات ناتو

سران کشورهای عضو ناتو که اشغالگری ها و جنایات یا آثار جنایات و لشگرکشی های اشغالگرانه آنها به افغانستان و عراق کاملا عیان است، در پایان نشست روز دوشنبه هفته جاری بیانیه ای در 79 بند منتشر کردند که یک بند از آن به ایران مربوط می شد. در این بند آنها ضمن تاکید بر اینکه اجازه نخواهند داد ایران به سلاح اتمی دست پیدا کند نوشته اند «ما حمایت ایران از نیروهای نیابتی و بازیگران مسلح غیر دولتی از جمله از طریق تامین مالی، آموزش و اشاعه فناوری موشکی و تسلیحات را محکوم می کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

آنها همچنین در ادامه خواستار آن شده اند که ایران برنامه موشک‌های بالستیک خود را که می گویند ناهماهنگ با قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل متحد است، متوقف کند.   در این متن فقط ضمیمه شدن شبه جزیره کریمه به روسیه، تروریسم و هرگونه استفاده از سلاح شیمیایی در سوریه محکوم شده است. به این ترتیب عجیب نیست که این بیانیه موجبات اعتراض مقامات ایران را فراهم کند.

سعید خطیب زاده سخنگوی وزارت خارجه در توئیتی در واکنش به این بیانیه نوشت: ناتو با توجه به سابقه ویرانگرش در منطقه ما، در جایگاهی نیست که بخواهد ایران را که لنگر ثبات امنیت و صلح در منطقه است موعظه کند. وی با بیان اینکه برابر انگاشتن طرف متضرر و طرف خرابکار، تنها نشانگر یک رویکرد معیوب و سیاسی است، تصریح کرد: به جای خطابه خواندن برای دیگران، به قوانین بین‌المللی پایبند باشید.

خطب زاده مطمئناٌ قصد نداشته است که بگوید ناتو هرگز ماموریت اخلاقی و انسانی ای داشته یا قرار بوده است داشته باشد. اما سخن وی احتمالاً اشاره به سخنان تونی بلر نخست وزیر پیشین انگلیس و بیل کلینتون رئیس جمهوری پیشین آمریکا در زمان دخالت ناتو در یوگوسلاوی است که از آن به عنوان یک ماموریت اخلاقی نام برده بودند. ده سال پیش باراک اوباما رئیس جمهوری وقت آمریکا و دیوید کامرون نخست وزیر اسبق انگلیس نیز با همین استدلال زمینه دخالت نظامی ناتو در لیبی را فراهم کردند.

ناتو تا پایان جنگ سرد هرگز در هیچ نبرد آشکاری شرکت نکرده بود و عمده عملیات آن محدود بود به عملیات پنهان در کشورهای عضو و کشورهای متخاصم. برخی از موارد عملیات پنهان ناتو در کشورهای عضو، از نوع خرابکاری و ترور بعدها آشکار شده و مورد پژوهش قرار گرفت.

پس از پایان جنگ سرد، ناتو به سرعت به ابزار جهان گشایی استعماری آمریکا و متحدانش زیر نقاب «دخالت بشردوستانه» تبدیل شد. اولین دخالت آشکار ناتو در 1995 و در یوگوسلاوی و علیه صربستان دیده شد. ناتو با شعار پایان دادن به نسل کشی وارد شد اما خود به سرعت مرتکب نسل کشی هولناکی شد. در سال 2000 سازمان عفو بین الملل با اینکه خود از بازوهای تبلیغاتی غرب است، ناتو را به نسل کشی در یوگوسلاوی متهم کرد.

پس از آن ناتو در لیبی دخالت کرد که در نتیجه آن، کشور به آشوب و هرج و مرج دائمی کشانده شد و حتی هنوز هم دولت مستقر واحدی ندارد. دخالت به اصطلاح بشردوستانه ناتو در لیبی در نتیجه فرصت طلبی غرب برای تغییر رژیم اتفاق افتاد که نتیجه اش برای لیبی چیزی نبود جز نبردهای بی پایان بین قبیله ای، فاجعه انسانی، بحران پناهندگان، پخش شدن سلاح در کل منطقه و رشد داعش در شمال آفریقا.

اما شاید برجسته ترین فاجعه ناتو حضور بیست ساله آن در افغانستان باشد. بلافاصله پس از فاجعه 11 سپتامبر، ناتو در عمل به ماده 5 اساسنامه اش که می گوید تجاوز به هر عضو ناتو معادل تجاوز به همه اعضا است، در راه همکاری با آمریکا، وارد افغانستان شد.

در اینجا نیز ایده دخالت بشردوستانه به کمک توجیه کردن این دخالت آمد. با این حال حضور بیست ساله ناتو نه تنها دستاوردی نداشت، که پس از ده سال جنگ و گریز و تحمیل هزینه های گزاف مادی و انسانی، اکنون قصد دارد بر اساس توافق آمریکا با طالبان، این کشور را ترک کند.

در واقع همانطور که سخنگوی وزارت خارجه به درستی گفته است، ناتو به عنوان یک ائتلاف نظامی و با ماموریت هایی از همین جنس، در موقعیتی نیست که دیگران را موعظه کند. با این حال باید توجه داشت که ناتو ماشین تبلیغاتی بسیار قدرتمندی در دست دارد که می تواند گنجشک را جای قناری قالب کند، یا به زبان دیپلماتیک، جای متجاوز و قربانی را عوض کند.

ناتو به عنوان ائتلاف دست ساز آمریکا و بازوی اعمال قدرت آن در اروپا، توانست در مدت جنگ سرد این توهم را بوجود بیاورد که ماموریت اصلی اش  حفاظت از امنیت اروپا است.

پس از پایان جنگ سرد، ناتو ماموریت یافت تا برای دخالت‌های نظامی آمریکا در جهان توجیه و دلیل اخلاقی بتراشد. در توجیه دخالت نظامی به بهانه در اختیار داشتن سلاح های کشتار جمعی، ناتو به کمک کشوری شتافت که تنها کشور استفاده کننده از سلاح کشتار جمعی در تاریخ بشر است.

آمریکا در پایان جنگ جهانی دوم، شهرهای هیروشیما و ناگازاکی در ژاپن را با بمب اتم هدف قرار داد. به این ترتیب میزان بی اندازه زیادی از بی شرمی لازم است تا ناتو بتواند کشوری را که تنها اقدام نظامی اش دفاع از خود بوده محکوم کند.  

برچسب‌ها ناتو جو بایدن موشک بالستیک ایران

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ناتو جو بایدن موشک بالستیک ناتو جو بایدن موشک بالستیک ایران پایان جنگ جنگ سرد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۴۶۲۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استقرار 33 هزار نیروی نظامی ناتو در مرزهای روسیه

بین الملل تابناک: هفتصد و هفتاد و پنجمین روز از حمله روسیه به اوکراین با دستور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور می‌گذرد؛ تهاجمی که رویداد‌های بسیاری به دنبال داشته و منجر به تحریم گسترده روسیه از سوی بلوک غرب شده است و دورنمای مشخصی برای پایان آن نیز وجود ندارد.

تاس: سوئیس بخشی از دارایی‌های مسدود شده روسیه را آزاد کرد ۱۴۰۳/۰۲/۰۴ - ۱۸:۴۴

سوئیس در بیانیه‌ای از آزادسازی ۲۹۰ میلیون دلار از دارایی‌های روسیه در بانک‌های خود خبر داد.

«مرکز تخصصی دولت فدرال سوئیس در امور سیاست اقتصادی» (SECO) روز سه‌شنبه در بیانیه‌ای اعلام کرد که این کشور پس از لغو تحریم های اتحادیه اروپا علیه برخی افراد در روسیه و روشن شدن منشا مالی آنها، دارایی‌های مسکو به ارزش ۲۹۰ میلیون فرانک سوئیس را در سال ۲۰۲۳ آزاد کرد.

این خبرگزاری اعلام کرد: پس از این اقدام دولت سوئیس، مجموع دارایی های مسدود شده روسیه در این کشور به ۱۵۰ میلیون فرانک سوئیس (حدود ۱۶۵ میلیون دلار) کاهش یافته است.

جنگ اوکراین می‌تواند تا پایان ۲۰۲۵ پایان یابد ۱۴۰۳/۰۲/۰۴ - ۱۸:۴۳

 «ویکتور اوربان» نخست‌وزیر مجارستان با اشاره به انتخابات پیش‌رو در پارلمان اروپا و آمریکا، گفت چنانچه طرفداران صلح پیروز شوند، جنگ اوکراین در سال ۲۰۲۵ پایان می‌یابد.

به گزارش خبرگزاری تاس، اوربان در اظهاراتی در شبکه‌های اجتماعی گفت: اگر طرفداران "صلح" و نه "جنگ"، در انتخابات ماه ژوئن (خرداد) پارلمان اروپا و انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا در ماه نوامبر (آبان) پیروز شوند، پایان جنگ در اوکراین امکان پذیر است.

وی ضمن تاکید بر لزوم توقف جنگ طلبان در اوکراین، افزود: جنگ در اوکراین تا پایان سال ۲۰۲۵ خاتمه می یابد.

به عقیده نخست وزیر مجارستان، چنانچه صلح طلبان در انتخابات پارلمان اروپا پیروز شوند، تصمیمات نظامی در این قاره کند، متوقف و یا حتی لغو می‌شود.

اوربان سپس در ادامه با اشاره به اینکه جو بایدن نامزد جنگ طلب و دونالد ترامپ کاندیدای صلح طلب انتخابات پیش‌روی آمریکا است، گفت: انتخابات دیگری هم در آمریکا برگزار می‌شود که یک نامزد طرفدار جنگ و دیگری طرفدار صلح است. چنانچه کاندیدای صلح جو پیروز شود، آنگاه ما از آمریکا حمایت خواهیم کرد.

وی در ادامه افزود: بنابراین پس از برگزاری این انتخابات‌ها، اگر همه چیز به خوبی پیش برود و خداوند به ما کمک کند، آنگاه رهبران سیاسی که طرفدار صلح هستند، می‌توانند در اروپا و آمریکا گام بردارند و ما می‌توانیم این جنگ را تا پایان سال به پایان برسانیم.

استقرار 33 هزار نیروی نظامی ناتو در مرزهای روسیه

 سرگئی شویگو، وزیر دفاع روسیه امروز سه‌شنبه در نشست هئیت مدیره وزارت دفاع روسیه اعلام کرد که هم‌اکنون تعداد نیروهای نظامی ناتو در مناطق مرزی با روسیه به ۳۳ هزار نظامی رسیده است.

وی دراین‌باره گفت: علاوه بر ۳۳ هزار نظامی ،۳۰۰ تانک و بیش از ۸۰۰ خودروی زرهی ناتو در مرزهای روسیه حضور دارد.

وزیر دفاع روسیه هچنین گفت: در حال حاضر مجموعه‌ای از تمرینات نظامی نیروهای مسلح مشترک ناتو در حال انجام است. بالغ بر نود هزار نفر به منظور آموزش برای دفع تجاوز ادعایی روسیه در این رزمایش شرکت کرده‌اند. ائتلاف ناتو تلاش دارد تا فعالیت خود را در قطب شمال تشدید کند.

بی‌میلی اروپایی‌ها برای کمک بیشتر به اوکراین

در حالی که اوکراین در ادامه درخواست‌های بی‌پایان از متحدان برای کمک‌ تسلیحاتی، در نشست اخیر وزیران دفاع و امور خارجه اتحادیه اروپا پدافند هوایی بیشتر درخواست کرد، متحدان اروپایی برای برآورده کردن این درخواست قدم جلو نگذاشته و کشورهایی همچون یونان و اسپانیا را برای عرضه این سامانه‌ها به کی‌یف تحت فشار گذاشته‌اند.

به نوشته فایننشال تایمز اخیرا اوکراین متحدان غربی خود را برای دریافت هفت سامانه ضد هوایی بیشتر همچون پاتریوت یا اس-۳۰۰ در واکنش به تشدید عملیات‌های هوایی و موشکی روسیه تحت فشار گذاشته است.

با این وجود در پاسخ به این فشارها تنها آلمان چندی پیش اعلام کرد یک سامانه پاتریوت را در اختیار اوکراین قرار می‌دهد.

فایننشال تایمز نوشت، چند منبع مطلع گفتند چند رهبر دیگر اتحادیه اروپا در یک نشست در هفته گذشته در شهر بروکسل شخصا از پدرو سانچز، نخست وزیر اسپانیا و «کریاکوس میتسوتاکیس»، همتای یونانی او خواستند تعدادی از سامانه‌های پدافند هوایی خود را در اختیار اوکراین بگذارند.

این رهبران اتحادیه اروپا تلاش کردند این دو نخست وزیر که ارتش‌های کشورهایشان هر کدام بیش از ۱۲ سامانه پاتریوت و سامانه‌های پدافند هوایی دیگر نظیر اس-۳۰۰ دارند را قانع کنند که نیاز اوکراین به این سامانه‌ها بیشتر از نیاز کشورهای آنها است چون با تهدید روبرو نیستند.

یکی از این منابع اظهار کرد: «ما همگی می‌دانیم چه کسی آنها را دارد. ما همه می‌دانیم که آنها کجا هستند و ما همه می‌دانیم که چه کسی واقعا به آنها نیاز دارد.»

به نوشته فایننشال تایمز، اخیرا متحدان اوکراین در نشست روز دوشنبه وزرای امور خارجه و دفاع ۲۷ عضو اتحادیه اروپا در شهر لوکزامبورگ فشارهای خود را برای اعطای این سامانه‌ها به اوکراین بیشتر کردند.  دمیترو کولبا، وزیر امور خارجه و رستم اومروف، وزیر دفاع اوکراین از طریق ویدیو کنفرانس در این اجلاس شرکت کردند.

این رسانه گمانه‌زنی کرد که کی‌یف علاقه ویژه به دریافت سامانه‌های در حال فرسودگی اس-۳۰۰ یونان نشان داده چون از قبل تعدادی از این سامانه‌ها را داشته و تجربه کار به آنها را دارد.

یک دیپلمات اتحادیه اروپا گفت: «کشورهایی هستند که نیاز فوری به سامانه‌های پدافند هوایی خود ندارند. صادقانه از هر یک از این کشورها خواسته شد که درباره اعطای هر آنچه که می‌توانند، تصمیم بگیرند.»

همچنین خوزه مانوئل آلبارس، وزیر امور خارجه اسپانیا روز دوشنبه در پاسخ به پرسش خبرنگاران درباره اینکه آیا کشورش حاضر به ارسال سامانه های پاتریوت برای اوکراین است، گفت: «ما به خوبی از نیاز اوکراین به سامانه‌های ضدهوایی به ویژه سامانه‌های پاتریوت مطلعیم. اسپانیا همواره هر کاری که در توانش بوده برای کمک به اوکراین انجام داده است.»

جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز در پاسخ به پرسشی درباره احتمال اعطای سامانه‌های پاتریوت از سوی اسپانیا به اوکراین گفت: «ما از همه کشورهای عضو خواسته‌ایم هر آنچه می‌توانند به منظور افزایش ظرفیت پدافند هوایی اوکراین انجام دهند.»

چند مقام نیز گفتند لهستان و رومانی نیز که سامانه‌های پاتریوت دارند در سطحی پایین‌تر تحت فشارند تا کمک‌هایی را برای کی‌یف بفرستند اما این دو کشور به دلیل هم‌مرز بودن با اوکراین موقعیت آسیب‌‍‌پذیرتری دارند.

«دونالد تاسک»، نخست وزیر لهستان روز دوشنبه گفت کشور او «این گزینه را ندارد» که سامانه‌ای برای اوکراین بفرستد چون باید خودش از یک انبار تسلیحات حیاتی در جنوب شرقی خاکش که در آن تسلیحاتی اعطایی برای اوکراین قرار دارند، محافظت کند.

اوکراین از قبل دست کم سه سامانه پاتریوت شامل یک سامانه که از آمریکا دریافت کرده و دو سامانه دیگری که آلمان به آن داده را در اختیار داشته است.

کی‌یف همچنین ساماه‌های پدافند هوایی متعلق به شوروی سابق همچون اس-۳۰۰ و اس-۲۰۰ نیز دارد. مقام‌های اوکراینی ادعا کردند از یک نسخه به روز رسانی شده سامانه اس-۲۰۰ استفاده کرده تا یک بمب‌افکن توپولف ۲۲ام۳ روسیه را بر فراز منطقه استاوروپل سرنگون کنند.

رسانه‌های غربی گزارش کردند بسته کمک‌های تسلیحاتی جدید آمریکا برای اوکراین که روز شنبه در مجلس نمایندگان تصویب شد احتمالا شامل موشک‌های رهگیر برای سامانه‌های پدافند هوایی خواهد شد.

این در حالی است که خبرگزاری آسوشیتدپرس نوشت تا روز دوشنبه هنوز هیچ یک از اعضای اتحادیه اروپا که مالک سامانه پاتریوت هستند سیگنال واضحی درباره اینکه بخواهند تعداد بیشتری از این سامانه را در اختیار اوکراین قرار دهند، نفرستادند.

هانکه بروینز اسلات، وزیر امور خارجه هلند در نشست وزرای خارجه و دفاع اتحادیه اروپا گفت هلند «در حال حاضر هر نوع امکانی را برای کمک به اوکراین بررسی می‌کند» و در واکنش به یک ابتکارعمل آلمان برای کمک به تقویت دفاع هوایی اوکراین و خرید پهپادهای بیشتر حمایت مالی می‌کند.

اسلات در پاسخ به این سوال که چرا خود هلند تمایلی به ارسال سامانه‌های پاتریوت خود برای اوکراین ندارد، گفت: «ما مجددا بررسی می‌کنیم که آیا ‌می‌توانیم انبارهای خود را از آن چه که هنوز باقی مانده خالی کنیم یا خیر اما این کار دشوار خواهد بود.»

ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو چند روز پیش اظهار کرد این ائتلاف نظامی «نقشه‌ای از تونمندی‌های موجود در سراسر ائتلاف را ترسیم کرده و سامانه‌هایی هستند که می‌تواند در اختیار اوکراین قرار دهد.» او اما از کشورهای صاحب پاتریوت که می‌توانند به اوکراین کمک کنند نام نبرد.

ساخت پاتریوت‌ به زمان زیادی نیاز دارد. برخی تخمین‌ها نشان می‌دهند که ساخت یک سامانه پاتریوت به دو سال زمان نیاز دارد بنابراین کشورهای صاحب این سامانه تمایلی به دست کشیدن از آنها و آسیب‌پذیر کردن خود ندارند. آلمان ۱۲ عدد از این سامانه را قبلا داشته که تا کنون سه سامانه را به اوکراین داده است.

پال جانسون، وزیر دفاع سوئد هم در پاسخ به این سوال که آیا کشور او چنین سامانه‌هایی را به اوکراین عرضه خواهد کرد، گفت: «من این احتمال را رد نمی‌کنم، اما در حال حاضر ما بر کمک‌های مالی تمرکز کرده‌ایم.» او گفت سوئد سامانه‌های دیگری برای اوکراین ارسال خواهد کرد که می‌توانند «تا حدودی از فشار نیاز به پاتریوت‌ها» کم کنند.

آمریکا و اوکراین مذاکره درباره توافق همکاری امنیتی را آغاز کردند

ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین دوشنبه شب گفت که کی‌یف و واشنگتن مذاکرات در مورد توافق همکاری امنیتی دوجانبه را آغاز و طرح ارسال موشک‌های دوربرد به نیروهای مسلح اوکراین را نهایی کرده‌اند.

 زلنسکی در پیام شبانه اظهار کرد: تیم‌های آمریکا و اوکراین کار روی توافقنامه امنیتی دوجانبه را شروع کرده‌اند که واقعا یک توافق نمونه خواهد بود.

کی‌یف چندین توافقنامه امنیتی ۱۰ ساله با شماری از کشورهای عضو ناتو امضا کرده است. این توافقنامه‌ها شامل حمایت طولانی‌مدت از اوکراین در مقابل حمله روسیه است. این توافقنامه‌ها بیانگر حمایت نظامی، سیاسی و مالی از اوکراین در سال‌های آتی است.

زلنسکی دوشنبه شب پس از تماس تلفنی با جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا همچنین گفت که طرح انتقال موشک‌های دوبرد ATACMS به اوکراین نیز نهایی شده است.

این موشک‌ها تا حدود ۳۰۰ کیلومتر برد دارند و موجب تقویت قابلیت‌های نظامی اوکراین در جنگ با روسیه می‌شود.

موشک‌های قبلی که به اوکراین داده شده بود دارای محدودیت برد تا ۱۶۵ کیلومتر بودند زیرا این نگرانی وجود داشت که کی‌یف حملاتی در عمق خاک روسیه انجام دهد.

 

 

دیگر خبرها

  • نگرانی وزیر خارجه ایران از سرکوب دانشجویان آمریکایی/ امیرعبداللهیان: این سرکوب، در راستای تداوم حمایت و پشتیبانی تمام‌ عیار واشنگتن از رژیم اسراییل است
  • واکنش ایران به اعتراضات دانشجویان آمریکا در حمایت از فلسطین
  • صدور فرمان جنگ از ورشو!
  • جنگ اوکراین به گورستان تسلیحات «افتخارآمیز» آمریکا تبدیل شده است
  • جنگ اوکراین به گورستان تسلیحات افتخارآمیز آمریکا تبدیل شده است
  • دانشگاه‌های آمریکا در تسخیر معترضان به جنایات اسرائیل
  • دبیر کل ناتو: برنامه‌ای برای استقرار سلاح هسته‌ای در لهستان نداریم
  • عمار حکیم: جامعه جهانی رژیم صهیونیستی را وادار به اجرای آتش‌بس کند
  • استقرار 33 هزار نیروی نظامی ناتو در مرزهای روسیه
  • شویگو: اوکراین نیم‌ میلیون سرباز از دست داده است