Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-04-26@23:55:21 GMT

پیش بینی کارشناسان از قیمت سه رقمی نفت

تاریخ انتشار: ۲۶ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۲۴۶۳۷۵

پیش بینی کارشناسان از قیمت سه رقمی نفت

ایران اکونومیست- کارشناسان برجسته بازار نفت پیش بینی می کنند قیمت نفت امسال ممکن است به ۱۰۰ دلار در هر بشکه صعود کند و بر این نکته توافق دارند که اوپک پلاس باید سقفی برای قیمتها ایجاد کند.

جف کوری، مدیر تحقیقات کالای بانک گلدمن ساکس در کنفرانس GEPEC "اس اند پی گلوبال پلاتس" ایده سه رقمی شدن قیمت نفت را مطرح کرد و نسبت به پایان سرمایه گذاری در پروژه های نفتی بلندمدت و پیامدی که می تواند روی قیمتها داشته باشد، هشدار داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگرچه خود گلدمن ساکس صعود قیمت نفت به ۸۰ دلار در هر بشکه را پیش بینی کرده است اما کوری احتمال صعود قیمتها به مرز ۱۰۰ دلار تا پایان سال ۲۰۲۱ را بعید ندانست. وی افزود: در کوتاه مدت بازارها ۱۰ درصد احتمال می دهند که نفت در فاصله حال حاضر تا پایان سال ۲۰۲۱ به بیش از ۱۰۰ دلار در هر بشکه صعود کند.

مدیر تحقیقات کالای گلدمن ساکس نسبت به چشم انداز سرمایه گذاری نفتی بدبین بود و خاطرنشان کرد همه در صنعت نفت به جای بازگشت به سرمایه گذاریهای بلندمدت، به دنبال آن هستند که زودتر پولشان را برگردانند.

دیدگاه کوری درباره قیمت نفت در اظهارات جرمی وایر، مدیر بازرگانی کالای شرکت ترافیگورا در نشست جهانی کالای فایننشیال تایمز مورد حمایت قرار گرفت. وایر در پاسخ به این پرسش که آیا قیمت نفت می تواند به دلیل محدودیتهای احتمالی عرضه در سالهای آینده به ۱۰۰ دلار صعود کند، گفت: این احتمال وجود دارد زیرا برای این که تولید را تشویق کنید، به قیمتهای بالاتر نیاز دارید. ما به جذب سرمایه در این کسب و کار نیاز داریم و این احتمال وجود دارد که موجود بودن سرمایه و هزینه سرمایه برای این صنعت بالاتر برود.

راسل هاردی، مدیرعامل شرکت بازرگانی کالای ویتول هم هشدار داد جهان با کمبود احتمالی عرضه نفت در یک دهه آینده روبروست زیرا عقب نشینی از پروژه های سوخت فسیلی توسط بخشهایی از صنعت، شکافی میان عرضه و تقاضای پیش بینی شده ایجاد می کند. وی در نشست فایننشیال تایمز گفت: قیمت نفت تا پایان سال ۲۰۲۰ در محدوده ۷۰ تا ۸۰ دلار می ماند زیرا تولیدکنندگان اوپک پلاس با انتظار برای بازگشت صادرات نفت ایران به بازار، تولیدشان را همچنان محدود نگه می دارند.

در این بین، هلیما کرافت، مدیر استراتژی کالا در شرکت آر بی سی کپیتال مارکتس گفت: نفت ۱۰۰ دلاری تنها در صورتی اتفاق خواهد بود که شوک شدیدی بر بازار نفت وارد شود.

مایکل کوهن، اقتصاددان آمریکایی شرکت بریتیش پترولیوم در کنفرانس GEPEC گفت: با توجه به مازاد ظرفیت تولید عربستان سعودی و سایر اعضای اوپک و تولیدی که این کشورها در ماههای آینده وارد بازار می کنند، نفت ۱۰۰ دلاری بعید است. وی در خصوص سرمایه گذاریهای نفتی خوش بینی بیشتری نسبت به جفری کوری داشت و پیش بینی کرد قیمتهای بالاتر به عنوان یک محرک عمل می کنند.

توریل بوسونی، مدیر واحد بازارهای نفت آژانس بین المللی انرژی درباره قیمتهای نفت محتاط بود و گفت: در کوتاه مدت هر چند که سطح ذخایر نفت کاهش پیدا می کند اما همچنان مطلوب است چرا که اوپک هشت میلیون بشکه در روز مازاد ظرفیت تولید دارد و بنابراین احتمال کمبود عرضه در بازار وجود ندارد.

بر اساس گزارش پلاتس، اس اند پی گلوبال پلاتس آنالیتیکس انتظار دارد قیمت نفت برنت در تابستان در محدوده ۷۰ دلار در هر بشکه بماند اما در سال ۲۰۲۲ به محدوده ۶۰ دلار برگردد.

 

 ایسنا

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: دلار در هر بشکه ۱۰۰ دلار پیش بینی قیمت نفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۴۶۳۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چند کشور آفریقایی کالای ایرانی می‌خرند؟

سید روح اله لطیفی، همزمان با دومین اجلاس بین‌المللی ایران و آفریقا، اظهار داشت: قاره آفریقا با دارا بودن ۱.۳ میلیارد نفر جمعیت و ۵۴ کشور، یک فرصت بزرگ در حوزه روابط تجاری و اقتصادی است.

به گزارش ایرنا، لطیفی افزود: ایران می‌تواند به واسطه نیاز این قاره به سوخت و انرژی، فنّاوری و مکانیزاسیون در تولید محصولات کشاورزی، سرمایه‌گذاری و طراحی و ساخت امور زیر بنایی از جمله معدن، سد، راه‌سازی و پروژه‌های عمرانی، اورهال کردن پالایشگاه‌ها، استخراج گاز، بازار مصرف مناسب مواد غذایی و محصولات صنعتی، تجاری و مصرفی و نیاز ما به کشت فراسرزمینی همراه با توانمندی کشورمان در صادرات خدمات فنی و مهندسی در این قاره فرصت‌ها ضمن حفظ شئونات انسانی و حفظ منافع توأمان کشورمان و کشور‌های آفریقایی حضور پیدا کند.

سخنگوی کمیسیون توسعه تجارت خانه صمت ادامه داد: در سال ۱۴۰۲ پراکنش صادراتی کشور به این قاره از نکات قابل توجه بود و صادرات در شرق، غرب، شمال و جنوب این قاره به صورت خاصی توسعه پیدا کرد و ۳۹ کشور از این قاره، مقصد صادرات کالا‌های ایرانی به صورت مستقیم بودند.

لطیفی گفت: با وجود کاهش صادرات کشور به بخش سفید این قاره در شمال در سال‌های گذشته، شاهد افزایش صادرات به کشور‌های الجزایر، مصر، لیبی، تونس، جیبوتی و مراکش در سال ۱۴۰۲ با وجود بحران حمل و نقل در دریای سرخ بودیم.
وی در خصوص هفت مقصد نخست محصولات صادراتی به آفریقا، بیان کرد: در سال ۱۴۰۲، غنا با خرید ۱۷۳.۵ میلیون دلار، آفریقای جنوبی با ۱۴۵ میلیون دلار، تانزانیا با ۹۲.۸ میلیون دلار، کنیا با ۴۸.۷ میلیون دلار، نیجریه با ۴۸ میلیون دلار، موزامبیک با ۴۷.۱ میلیون دلار و سومالی با ۳۳.۳ میلیون دلار هفت مقصد نخست صادرات کالا‌های ایرانی به صورت مستقیم به این قاره بودند.

سخنگوی کمیسیون توسعه تجارت خانه صمت بیان داشت: ۵۱ درصد صادرات ایران به این قاره مشتقات نفتی، شامل کود اوره، قیر، گاز مایع و انواع روغن‌های صنعتی بود و بعد از آن ۳۷ درصد صادرات کشورمان را محصولات فولادی و آهنی به خود اختصاص داده است. مواد غذایی، مصالح ساختمانی، انواع فرش و کف‌پوش، شوینده‌ها و لوازم بهداشتی، لوازم خانگی، دارو و تجهیزات پزشکی، لوازم صنعتی، قطعات خودرو، لاستیک، مواد معدنی، لوازم الکتریکی، لوستر، مبلمان و اسباب‌بازی از دیگر کالا‌های صادراتی ایران به قاره آفریقا در سال ۱۴۰۲ بودند.

لطیفی در خصوص واردات از قاره آفریقا، توضیح داد: در سال گذشته ۲۲ کشور از این قاره فروشنده مستقیم کالا به ایران بودند که آفریقای جنوبی با فروش ۱۹ میلیون دلار، زامبیا با ۱۲.۵ میلیون دلار، غنا ۱۲ میلیون دلار، سیشل با ۱۱.۷ میلیون دلار، کنیا ۹.۵ میلیون دلار، تانزانیا با ۶.۱ میلیون دلار و اوگاندا با ۴.۱ میلیون دلار، هفت کشور نخست فروش کالا در بین کشور‌های قاره آفریقا به ایران در سال گذشته بودند.

وی گفت: ۶۶ درصد واردات ایران از این قاره مواد غذایی و کشاورزی مانند چای، ذرت، قهوه، توتون، حبوبات، لاشه گوسفند و محصولات شیلاتی بودند و ۲۱ درصد نیز مواد معدنی مانند سنگ منگنز، سنگ و خاک روی، کنسانتره گروم، و ۱۳ درصد دیگر نیز عمدتاً روغن صنعتی و گریس، انواع تسمه، ماشین‌آلات، مواد شیمیایی و صنعتی و لوازم یدکی بودند.

سخنگوی کمیسیون توسعه تجارت خانه صمت در خصوص موانع توسعه روابط اقتصادی با قاره آفریقا تاکید کرد: عدم شناخت ظرفیت‌ها در بین تجار ایرانی و آفریقایی، نبود یا کمبود حمل نقل ارزان، مستمر و فراگیر و موانع جابه‌جایی مستقیم ارز و پول، از موانع توسعه تجارت یا تجارت مستقیم بین ایران و قاره آفریقا است که رفع این موانع با اراده دولت‌ها و پیگیری بخش خصوصی تا حدودی به تجارت ایران با این قاره شتاب خواهد داد.

دیگر خبرها

  • پیش بینی رئیس اتاق ایران و عراق از قیمت دلار
  • چند کشور آفریقایی کالای ایرانی می‌خرند؟
  • بیت‌کوین جهش کرد/ پیش‌بینی ۱۴۰هزار دلاری برای رهبر بازار رمزارز!
  • قیمت بیت کوین تا ۶۳ هزار دلار کاهش یافت
  • آیا رویه واردات در مقابل صادرات خود اصلاح می‌شود؟
  • «قیمت دلار» برای اولین بار به ۴۴ هزار تومان رسید!
  •  پیش‌بینی قیمت دلار فردا ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • فاصله نرخ ارز بازار با نرخ نیمایی را کم کنید؛ وگرنه با خروج سنگین سرمایه روبرو می شوید
  • پیش‌بینی قیمت دلار ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ / دلار در روند اصلاحی افتاد
  • بودجه روسیه برمبنای نفت ۶۵ دلاری تنظیم می‌شود