Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری‌آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، حبیب‌الله مسعودی فرید معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور درباره تعریف کودکان کار چنین گفت: هر کودکی در زمانی که باید تحصیل کند و به کودکی‌اش بپردازد، اما مجبور به کار کردن باشد کودک کار محسوب می‌شود.

وی افزود: هر کودک زیر ۱۸ سالی که در فعالیتی شرکت کند و منجر به این شود که نتواند به کودکی و تحصیل خود بپردازد و توانایی‌ها و استعدادهای خود را به عملیات برساند او را کودک کار قلمداد می‌کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مسعودی فرید درباره اینکه کودکان باید با توجه به علایق خود شاگرد مغازه شوند یا به کاری که علاقه‌مندند روی آورند، تضیح داد: در تعاریف کودک کار و سازمان بین‌المللی کار این موضوع مطرح می‌شود که بعضی از کودکان در کنار پدر یا مادرشان مشغول به کار می‌شوند که این فعالیت به سلامت اجتماعی، جسمی و روانی آن‌ها آسیبی وارد نمی‌کند و جزء شغل‌های زیان‌آور نیست و کودک کار محسوب نمی‌شوند، اما به طور کلی زیر ۱۵ سال کار کودک ممنوع است. 

افراد بین ۱۵ تا ۱۸ سال اگر مجبور به کار باشند باید کار شایسته کودک باشد که تمام این قوانین در اسناد و مدارک بین‌المللی و داخل کشور موجود است.

نقش سازمان‌های نظارت‌کننده بر کار کودکان

وی تاکید کرد: افراد بین ۱۵ تا ۱۸ سال که مشغول به کار هستند، ابتدا باید تحت نظر سازمان‌های نظارت‌کننده کار که موضوع روابط کار را تنظیم می‌کنند، باشند و این افراد حتما باید بیمه شوند. نکته حائز اهمیت این است که کودک نباید در کاری مشغول باشد که به سلامت او آسیبی وارد شود. خیلی از مشاغل شرایط خطرناک دارند به عنوان مثال کارگاه‌هایی که تهویه مناسب ندارند یا کودکانی که با مواد آسیب‌رسان کار می‌کنند. بر اساس آمارها در سراسر دنیا، ۱۵۴ میلیون کودک کار وجود دارد که حدود ۶۴ میلیون کودک در شرایط خطرناک فعالیت می‌کنند.

هر کودکی که کار می‌کند نمی‌توان آن را به عنوان باند محسوب کرد

معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور درباره اینکه چند درصد از کودکان کار عضو باند هستند، گفت: بسیاری از کودکانی که کار می‌کنند به صورت گروهی، فامیلی یا خانواده‌ای هستند. کودکانی که از خارج از کشور وارد ایران شده‌اند و در چهارراه‌ها یکسری از آشناها و دوستان و اقوام خود را می‌بینند، در همان‌جا آن‌ها هم مشغول به کار می‌شوند.

وی افزود: اینکه عده‌ای به صورت باند به آن معنایی که کودکان را استثمار می‌کنند یا از خانواده، کودکان را کرایه می‌کنند، یا در دسته‌های ۱۰ یا ۱۵ نفری در جاهایی نگهداری و آن‌ها را مورد سوءاستفاده قرار می‌دهند، یا کسانی که در قاچاق کودکان از خارج به داخل کشور مشارکت دارند، از جمله موضوعاتی است که در جلسه‌های متعدد با نهادهای انتظامی و امنیتی پیگیری کردیم تا با افرادی که به صورت باندی فعالیت دارند به طور قاطع برخورد کنیم.

فرید گفت: هر کودکی که کار می‌کند نمی‌توان آن را به عنوان باند محسوب کرد. در سازمان سیاستی به عنوان رویکرد مدیریت مورد و توجه فردیت افراد داریم. به این معنا که مطالعه و بررسی مددکاری اجتماعی از خانواده کودک کار به عمل آوریم. ممکن است به علت فقر خانواده، یا زن سرپرست خانواده باشد، یا فردی بیمار یا معلول در خانه باشد یا فردی دارای اعتیاد باشد که کودک مجبور به کار کردن شود.

وی ادامه داد: ممکن است سرپرست خانواده کاملا سالم باشد ولی با آگاهی این که اگر در خیابان مشغول به کار شود دیگران به او کمک زیادی نمی‌کنند، کودکان خود را مجبور به کار کردن در خیابان‌ها می‌کنند تا با نگاه مهربان مردم پول بیشتری درآورند. برنامه و سیاست ما طی این چند سال این بود که حتما باید بررسی‌هایی از کودک، خانواده و مراقبان کودک انجام شود و برای هر خانواده کمک و مداخله جداگانه و مختص خودش را طراحی و اجرا کنیم.

کد خبر 607915 برچسب‌ها کودکان سازمان بهزیستی کودک کار آسیب اجتماعی

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: کودکان سازمان بهزیستی کودک کار آسیب اجتماعی مجبور به کار مشغول به کار کودک کار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۴۷۴۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازی برای کودکان خیلی مهم است اما جایگاه ادبیات هم حفظ شود

لاله جعفری نویسنده حوزه کتاب کودک، درباره وضعیت کتاب کودک و نوجوان در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: خوشبختانه امروز طیف وسیعی از کتاب‌ها در بازار نشر وجود دارد اما در مقابله با تالیف‌های خارجی که مخاطب زیادی دارند نویسندگان ایرانی کار سختی پیش رو دارند چون باید به نحوی بنویسند تا بچه‌ها فقط به دنبال کتاب‌های ترجمه نروند و به دنبال تالیفات داخلی نیز باشند.

وی افزود: همچنین گستردگی سبک‌های ادبی در حوزه کودک زیاد است و تنوع خوبی وجود دارد. ما داستان‌های تخیلی، ترسناک، طنز، علمی و… را داریم و این تنوع باعث می‌شود تا بچه‌ها به طرف کارهای تألیفی جذب شوند. البته که هنوز فاصله بسیاری با آثار خارجی داریم، چرا که گرانی کاغذ و چاپ باعث شده تا ناشران محدودتر کار کنند و این محدودیت‌ها برای نویسندگان نیز به‌وجود می‌آید. امیدوارم این مشکلات حل شوند و آثار تألیفی در کنار ترجمه بچه‌ها را به سمت خود جلب کنند.

نویسنده کتاب «چوم چوم» درباره یافتن ایده برای نگارش و همراهی با کودک امروز گفت: سعی می‌کنم تجربه‌های میدانی زیاد داشته باشم و با بچه‌ها کار کنم. حواس پنجگانه خود را در مواجه با بچه‌ها تقویت کنم. در پارک، خیابان، مترو و هر جایی‌که کودکی می‌بینم شش دانگ حواسم را جمع کنم تا ببینم عکس‌العملش در مقابله با مسائل چگونه است و سعی می‌کنم ایجاد ارتباط کنم و ببینم مدل حرف‌زدن‌شان تا چه اندازه نسبت به بچه‌های دوره خودمان تغییر کرده است. در کنار این مشاهده میدانی سعی می‌کنم کتاب‌های پرفروش دنیا را بخوانم و نکات قابل توجه آن را درک کنم. از سوی دیگر تلاش می‌کنم تا در فیلم‌ها، انیمیشن‌ها یا حتی بازی‌های رایانه‌ای جستجو کنم ببینم آثار پرطرفدار چه نکاتی به همراه دارند که بچه‌ها به سمت آن‌ها جلب می‌شوند.

جعفری به چگونگی ترغیب بچه‌ها برای مطالعه و فرهنگ‌سازی در راستای مطالعه گفت: بازاریابی مهم‌ترین مساله است. تبلیغات اثر بسیار زیادی دارد و فکر می‌کنم رسانه‌ها حرف اول را در این میان می‌زنند. امروز بین دو فیلم برای پخش، رقابت و تبلیغات گسترده‌ای وجود دارد، چه در شبکه‌های داخلی و چه فارسی زبان خارجی؛ در حالی‌که برای کتاب ما هیچ تبلیغی نداریم. فکر می‌کنم سهل‌الوصول‌ترین راه، همین تبلیغ است. هرچند که هزینه‌بر است، اما رسانه‌های داخلی مانند تلویزیون، به نوعی جزو مایملک مردم ایران به شمار می‌آید و باید از آن استفاده شود. ما در طول روز همه نوع تبلیغی در رسانه می‌بینیم، غیر از کتاب.

وی ادامه داد: از سویی فکر نمی‌کنم در مدارس هیچ تمرکزی روی این مسئله وجود داشته باشد. این اتفاق در حالی است که بیشترین زمان را فرزندان ما در مدرسه و در کنار هم می‌گذرانند و می‌توان برای آن‌ها ساعت مطالعه، یا زنگ کتاب تعریف کرد و به هزار نوع، نه به شکل خشک و اجباری بلکه با بازی و سرگرمی تبلیغ کتاب کرد تا فرهنگ مطالعه در میان بچه‌ها ایجاد شود.

این‌نویسنده گفت: ناشران به دنبال کتاب‌هایی همراه با بازی و سرگرمی هستند و وجه بازی برای‌شان غالب است. درست است که بازی نقش مهمی در زندگی کودک دارد، اما ادبیات نیز جایگاه خودش را دارد و باید این جایگاه حفظ شود. ناشران مجبور هستند برای فروش کتاب دست به هر کاری بزنند و کالایی تولید کنند که روی دست‌شان نماند. اما کتاب‌هایی که ادبیات خالص هستند و به جشنواره‌های داخلی و خارجی راه پیدا می‌کنند هر روز کمرنگ و کم‌تعداد شده‌اند و این را من از سفارش‌هایی که به خودم ارائه می‌شود، می‌بینم. ناشر از من می‌خواهد که سری کاری کنم در حالی که باید بذر آگاهی در ذهن کودک کاشته شود و این با یک اثر خوب اتفاق می‌افتد، اما امروز این گونه نیست. وی در پایان گفت: امیدوارم شرایطی فراهم شود تا نویسنده آنچه که دلش می‌خواهد را بنویسد و تنها سفارشی کار نکند.

کد خبر 6090973 زینب رازدشت تازکند

دیگر خبرها

  • حسین قناعت:«والدین امانتی» به کودکان حفاظت از محیط زیست را آموزش می‌دهد/ فیلم کودک با اکران آنلاین بهتر دیده می‌شود
  • انجام ۱۰۶ عمل کاشت حلزون شنوایی رایگان در زاهدان
  • بازی برای کودکان خیلی مهم است اما جایگاه ادبیات هم حفظ شود
  • شروع مسیری هیجان‌انگیز با مهدکودک
  • جراحی تومور ۱۴ سانتی از کلیه کودک ۲ ساله بندرعباسی
  • تاثیر اسباب بازی در نبوغ و رشد کودکان
  • رقابت ۱۰ گروه در جشنواره هنر‌های نمایشی کودک و نوجوان آذربایجان غربی
  • ۴۲ هزار کودک سرطانی در «محک» در حال درمان هستند
  • نگاهی به کتاب «خداشناسی قرآنی کودکان»/ شما خدا را می‌شناسید؟
  • شناخت زودهنگام اختلالات رشد، موثر بر عملکرد فردی و اجتماعی کودک در آینده