Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-04-27@12:41:22 GMT

تولید ۶۰ هزار تن توت فرنگی در کردستان

تاریخ انتشار: ۲۶ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۲۵۳۶۶۶

تولید ۶۰ هزار تن توت فرنگی در کردستان

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان از تولید ۶۰ هزار تن توت فرنگی در استان خبر داد و گفت: تولید این محصول در استان بیش از ۷۰ درصد تولید در

زاهد حاجی میرزایی مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی کردستان امروز در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در کردستان در خصوص  بحث صنایع فرآوری اظهار کرد: با توجه به اینکه محصول توت فرنگی استان درجه یک  است و به قیمت بالا به فروش می‌رسد بنابراین کشش بازار برای این محصول بالاست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی با اشاره به تولید توت فرنگی در استان اعلام کرد: در استان کردستان حداکثر 60 هزار تن توت فرنگی تولید می‌شود که این مقدار بیش از 70 درصد تولید در کشور است.

 

وی بیان کرد: طبیعتا در تعداد کمی از استان‌های دیگر کشور این محصول کشت می‌شود و مقدار آن در سطح استان‌های دیگر برای صنایع فرآوری ناچیز است و توجیه اقتصادی برای احداث کارخانه‌ای فقط مختص به توت فرنگی موجود وجود دارد.

 

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی کردستان بیان کرد: شرایط آب و هوایی، آب سالم و اکثرا با منبع چشمه، فرهنگ صحیح استفاده حداقلی و در زمان مناسب از نهاده‌ها سبب شده است که توت فرنگی کردستان دارای طعم و مزه بسیار مناسب باشد.

 

زاهدی اضافه کرد: از سال 1346 که کشت و کار توت فرنگی در قطعات کوچک در استان مرسوم و توسعه یافته است تا کنون اقدامات شاخصی در خصوص حفظ و ارتقاء جایگاه این محصول توسط سازمان جهاد کشاورزی کردستان انجام شده است.

 

وی اضافه کرد: معرفی ارقام جدید و اصلاح شده، تغییر در سیستم کشت، تحویل و نصب دستگاه‌های پر کولینگ، آموزش شیوه‌های جدید داشت، تغییر در بسته بندی و نحوه عرضه و در سال‌های اخیر نیز عقدتفاهم نامه با مرکز تحقیقات در راستای معرفی ارقام با سازگاری بیشتر از جمله اقدامات انجام شده توسط سازمان جهاد کشاورزی در استان به شمار می‌رود.

 

وی تصریح کرد: دستیابی به عملکرد 25 الی 30 تن در هکتار و حتی در برخی مواقع بیشتر از این رقم نیز مرهون اقدامات انجام شده توسط جهاد کشاورزی در استان است.

 

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی کردستان با بیان اینکه در برخی رسانه‌ها به نبود سردخانه و عدم نگهداری این محصول تا پاییز و زمستان برای عرضه با قیمت بیشتر اشاره می‌شود، افزود: توت فرنگی قابلیت انبارداری در سردخانه را بیشتر از چند روز ندارد.

 

وی در پایان اعلام کرد: هم‌اکنون در استان ارقام هیبریدی با عملکرد بالا در دست تولید است که از نظر طعم و مزه مشابه همان رقم قبلی است.

پایان پیام/713

منبع: شبستان

کلیدواژه: جشنواره توت فرنگی سازمان جهاد کشاورزی کردستان مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی کردستان توت فرنگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۵۳۶۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دلایل نوسان قیمت پیاز

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، حسین اصغری، درباره چرایی افزایش قیمت پیاز گفت: درحال‌حاضر برخی از محصولات کشاورزی از مناطق جنوبی کشور از جمله منطقه جنوب کرمان، سیستان و بلوچستان، فارس و... تامین می‌شود و بارندگی‌های شدید در دهه سوم فروردین‌ماه موجب توقف برداشت پیاز به صورت مقطعی شده است.
وی با بیان اینکه ایران یکی از معدود کشور‌های دنیاست که به دلیل اقلیم خاص امکان تولید سبزی و صیفی در چهار فصل سال را دارد، گفت: البته هزینه تولید در فصول سرد بسیار بالاتر است.
مدیرکل دفتر سبزی و صیفی وزارت جهاد کشاورزی اضافه کرد: با توجه به برنامه‌های وزارت جهاد کشاورزی برای ارتقاء بهره‌وری و صرفه‌جویی در مصرف آب، کاهش سطح زیر کشت سبزی و صیفی و افزایش عملکرد در واحد سطح در اولویت اجرا قرار دارد.
وی عنوان کرد: برنامه تولید محصول پیاز با برآورد نیاز کشور با رویکرد رعایت الگوی کشت و تولید متعادل به صورت چهار فصل تهیه و جهت اجرا به سازمان‌های جهاد کشاورزی استان‌های تولیدکننده ابلاغ می‌شود. برهمین اساس برنامه ابلاغی تولید استمرار و بهاره سال زراعی جدید (۱۴۰۳ – ۱۴۰۲) محصول فوق ذکر براساس تاریخ کشت به استان‌های تولیدکننده ابلاغ شده است و براساس این برنامه در محصول تولید زمستان سطح زیر کشت ۱۳هزارو۴۵۰ هکتار با برآورد تولید ۶۴۴هزارو۳۰۰ تن و تولید بهار نیز سطح زیر کشت ۱۲هزارو۲۰۰ هکتار و تولید ۵۷۱هزار و۲۲۰ تن خواهد بود.
وی همچنین اضافه کرد: تولید محصول در زمستان حدود ۸۰۹ هزار تن بوده و تولید بهار بیش از ۶۱۰ هزار تن پیش‌بینی می‌شود که نسبت به برنامه ابلاغی افزایش تولید مشاهده می‌شود.
مدیرکل دفتر سبزی و صیفی وزارت جهاد کشاورزی در ادامه گفت: برنامه تولید محصول در فصل تابستان و پاییز امسال نیز با هدف‌گذاری یک میلیون و ۶۶۶ هزار و۸۲۰ تن ابلاغ و پس از تولید به بازار عرضه خواهد شد.
به گفته وی میانگین قیمت محصول پیاز در فروردین‌ماه امسال در مزرعه حدود ۱۴هزار تومان بوده است.
گفتنی است براساس مشاهدات میدانی از مغازه‌های سطح شهر تهران قیمت هر کیلو پیاز به بیش از ۳۰ هزارتومان رسیده و تا ۳۸ هزار تومان هم بالا رفته است.

دیگر خبرها

  • تولید مازاد بر نیاز مرغ در استان قزوین
  • عزم کشت و صنعت مغان برای تبدیل شدن به مرکز تولید بذر صیفی‌جات
  • تولید یک میلیون و ۵۰۰ هزار شاخه گل رز در خراسان جنوبی
  • برداشت گل محمدی از باغات بابل
  • ‌بازار دائمی صادرات ۱۵ میلیون قطعه‌ای مرغ
  • گوجه فرنگی شهرستان مهر در راه بازار‌های جهانی
  • علت گرانی شدید قیمت پیاز چیست؟
  • علت گرانی شدید قیمت پیاز مشخص شد
  • افزایش تولید خرما با گرده افشانی نخیلات در فسا
  • دلایل نوسان قیمت پیاز