Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-05@13:13:00 GMT

تغییر شکل ناخن نشانه ابتلا به ویروس کروناست؟

تاریخ انتشار: ۲۷ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۲۵۷۷۵۱

تغییر شکل ناخن نشانه ابتلا به ویروس کروناست؟

اعتمادآنلاین: تب، سرفه، خستگی و از دست دادن حس چشایی و بویایی از علائم اصلی بیماری کووید-۱۹ هستند. همچنین نشانه‌هایی از ابتلا به ویروس کرونا در پوست مشاهده شده است؛ اما یکی از قسمت‌های بدن که به نظر می‌رسد تحت تاثیر ویروس قرار می‌گییرد ناخن‌هاست.

به گزارش اعتمادآنلاین، به نقل از «The Conversation»، تعداد کمی از بیماران گفته‌اند که رنگ ناخن‌هایشان تغییر کرده یا بدشکل شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به این پدیده «ناخن کووید» می‌گویند. یکی از علائمی که در ناخن مشاهده می‌شود وجود یک هلال قرمزرنگ بالای قسمت سفید پایه ناخن است. به نظر می‌رسد این علامت زودتر از آنکه بیماران آن را گزارش دهند پدیدار می‌شود. افراد مبتلا به کرونا کمتر از ۲ هفته بعد از تشخیص بیماری متوجه آن شده‌اند. تاکنون چندین مورد از این علامت گزارش شده اما تعدادشان کم است

مدل ایجاد هلال قرمزرنگ معمولاً نادر است و قبلاً نزدیک پایه ناخن دیده نشده پس ظهور چنین علامتی می‌تواند منحصراً نشانه ابتلا به ویروس کرونا تلقی شود. چگونگی پدید آمدن این هلال مشخص نیست. ممکن است علت احتمالی این امر آسیب رگ‌های مرتبط با ویروس باشد. از سوی دیگر احتمال می‌رود این علامت در نتیجه پاسخ سیستم ایمنی بدن در برابر ویروس پدید آمده باشد که باعث ایجاد لخته‌های کوچک خونی و تغییر رنگ آنها می‌شود. نکته مهم این است که به نظر نمی‌رسد این علائم نگران‌کننده باشد. مدت‌زمان از بین رفتن این علامت در موارد گزارش‌شده بین یک تا چهار هفته بوده است.

علائم تنش در بدن

بعضی از بیماران از تورفتگی‌های افقی جدیدی در پایه ناخن دست و پایشان صحبت کرده بودند که به آن خط بو (Beau) می‌گویند. این علامت معمولاً چهار هفته یا بیشتر پس از ابتلا به کووید پدید می‌آید. این خط هنگامی به وجود می‌آید که تنش یا اضطرابی در بدن مثل ویروس، سوءتغذیه یا عوارض جانبی داروها (شیمی‌درمانی) باعث توقف در رشد ناخن شود. این علامت عمدتاً به دلیل ابتلا به کووید-۱۹ پدید می‌آید، اما نشانه انحصاری ابتلا به این ویروس نیست. تحقیقات نشان می‌دهد بین شدت ابتلا به ویروس کرونا و نوع یا اندازه ناخن هیچ ارتباطی وجود ندارد.

علائم ناشایع

۲ موردی که در بالا گفته شد از شکایات شایع بیماران مبتلا به کووید-۱۹ است، اما محققان چند مورد غیرمعمول نیز ثبت کرده‌اند. یکی از این موارد زنی بود که ناخنش سه ماه پس از ابتلا از قسمت پایه جدا شده بود که این مورد مانند خط بو است. این بیمار تحت درمان قرار نگرفت زیرا ناخن‌های سالم در زیر ناخن‌های معیوب رشد کرد و همین نشان‌دهنده حل شدن مساله بود.

بیمار دیگری ۱۱۲ روز پس از جواب آزمایش مثبت کرونا شاهد تغییر رنگ ناخن‌های خود به نارنجی بود. هیچ درمانی برای او انجام نشد و تغییر رنگ پس از یک ماه برطرف نشد. دلیل بروز این علامت ناشناخته است.

مورد سوم بیماری بود که خطوط سفیدی روی ناخن خود مشاهده کرد که با فشار دادن از بین نمی‌رفت. به این خطوط Mees یا لوکونیشیا گفته می‌شوند. این علامت ۴۵ روز پس از جواب آزمایش مثبت کرونا ظاهر شد. این مشکل با رشد ناخن برطرف می‌شود و نیازی به درمان ندارد.

ظهور علائمی چون هلال قرمز و خطوط بو و ارتباط آنها با بیماری کووید-۱۹ هنوز قطعاً تایید نشده و راه زیادی تا اثبات آن باقی است. برای ثابت کردن این ارتباط به گزارش‌های بیشتری نیاز است.

منبع: فردا

کلیدواژه: کرونا تغییر شکل ناخن ابتلا به ویروس کرونا کووید ۱۹

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۵۷۷۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عملیات ایمن‌سازی با قطره فلج اطفال در مناطق پرخطر اجرا شد

به گزارش خبرگزاری مهر، سیمین دخت بیات رئیس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های واگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: در مرحله اول این عملیات ضمن مراجعه به ۲۷ هزار و ۲۹۸ خانوار، تعداد ۳۷ هزار و ۶۹۲ کودک زیر پنج سال واکسینه شدند.

وی افزود: نوبت اول اجرای این طرح از دوم تا چهارم اردیبهشت به شکل مراجعه خانه به خانه منازل و جستجوی کودکان زیر ۵ سال در مناطق پرخطر اجرا شد.

بیات، هدف این برنامه را توقف گردش ویروس فلج اطفال در مناطق پرخطر (نقاط کانونی و وارده) عنوان کرد و گفت: با توجه به انتقال ویروس وحشی فلج اطفال در دو قاره آسیا و آفریقا و بومی بودن بیماری در کشورهای همسایه شرقی ایران (افغانستان و پاکستان) عملیات ایمن‌سازی تکمیلی سالانه، برای حفظ موقعیت عاری از ویروس فلج اطفال در کشورمان الزامی است.

به گفته وی، این مرحله به عنوان مرحله نهایی قبل از ریشه کنی جهانی ویروس اطفال محسوب می‌شود.

بیات یادآور شد: گروه هدف این طرح، کودکان ۵ سال (صفر تا ۵۹) ماهه بودند که بدون توجه به سابقه ایمن‌سازی قبلی دو قطره واکسن خوراکی فلج اطفال دریافت کردند.

به گفته وی، تمامی کودکان زیر پنج سال که در محل‌های تجمع مهاجران خارجی سکونت داشتند، کودکان ساکن مناطقی با احتمال پوشش واکسیناسیون کمتر از ۹۵ درصد، کودکان ساکن مناطق تحت پوشش تیم‌های سیار و کودکان اتباع ساکن در مناطق تابعه دانشگاه تحت پوشش این طرح قرار گرفتند.

رئیس گروه مبارزه با بیماری‌های واگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی خاطرنشان کرد: مرحله دوم طرح از ۳۰ اردیبهشت تا یکم خرداد ۱۴۰۳ اجرا خواهد شد.

کد خبر 6096509 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • آیا وضو یا تیمم با وجود آرایش و لاک ناخن صحیح است؟
  • داستان سرماخوردگی در انسان‌ها از چه زمانی آغاز شد؟
  • تغییرات آب و هوایی می‌تواند منجر به افزایش ویروس‌هایی مانند کووید شود
  • ببینید | ناخن طلا برای کاشت برای خانم‌های پولدار!
  • ایمن‌سازی کودکان زیر ۵ سال با قطره فلج اطفال اجرا شد
  • عملیات ایمن‌سازی با قطره فلج اطفال در مناطق پرخطر اجرا شد
  • انسان نخستین بار کی سرما خورد؟
  • آخرین تصویر ملوک طلوع‌نژاد پیش از فوت/ عکس
  • علامت استاد حقیقی داشتن تزکیه برای تسخیر قلوب است
  • موی روی لاله گوش نشانه چیست؟