Web Analytics Made Easy - Statcounter

این اقدام پس از آن صورت گرفت که وزارت بهداشت در هفته جاری، از صدور مجوز اضطراری مصرف این واکسن خبر داد اما برخی کارشناسان درخواست کردند اطلاعات علمی مربوط به آن در دسترس عموم قرار بگیرد. ما نیز با دکتر «اصغر عبدلی» فناور واکسن ایرانی کووبرکت گفت‌وگویی داشته‌ایم و پاسخ‌های او به برخی سوالات و ابهامات را دریافت کرده‌ایم، البته بخشی از این گزارش نیز مستند به توضیحات دکتر عبدلی در گفت‌وگوی دوساعته با مجموعه ایمونولوژی کشور است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روند دریافت مجوز اضطراری مصرف چگونه بوده است؟

در بسیاری از کشورها امکان صدور مجوز اضطراری مصرف واکسن وجود دارد و واکسن‌های بهارات و سینوفارم نیز با همین مجوز تزریق شد.اگر واکسنی درفازهای یک و دو از نظر بی‌خطر بودن و اثربخش‌ بودن موردتایید باشد و با شروع فاز سوم هم ایمنی اولیه آن مشخص شود، می‌توان برای مصرف آن مجوز اضطراری صادر کرد. درباره کد اخلاق هم باید گفت که دریافت این کد در مرحله ورود به فاز انسانی الزامی است و ما هم طبق ضوابط سختگیرانه سازمان غذا و دارو، هفت‌خان‌رستم را پشت سر گذاشته‌ایم و همه این مراحل را طی کرده‌ایم. بعد از ورود به فاز انسانی، سازمان غذا و دارو بر روند نظارت دارد و سپس با تایید همه داوران و ناظران، مجوز تولید صادر خواهد شد. نکته مهم این است که در زمان استفاده اضطراری از یک واکسن، حتما باید به دریافت‌کنندگان آن اعلام شود که این واکسن در مرحله سوم مطالعات فاز بالینی است و هنوز نتایج آن نهایی نشده است.

آیا مجوز WHO هم اخذ خواهد شد؟

قطعا برای خود ما بسیار مهم است که بتوانیم برای کسب اعتبار جهانی و داشتن توان رقابت با شرکت‌های خارجی، مجوز سازمان بهداشت جهانی را اخذ کنیم. این امر نیازمند ارسال همه اطلاعات از جمله نتایج مرحله پیش‌بالینی، بالینی و دستگاه‌ها و تجهیزات تولید واکسن به WHO است که در حال تکمیل آن‌ها هستیم.

استانداردهای فاز بالینی رعایت شده است؟

 همه استانداردهای جهانی را لحاظ کرده‌ایم و آزمایش‌ها روی حیوانات مختلف از جمله موش، خرگوش، خوکچه و میمون انجام شده است. درباره میزان دوز تزریقی واکسن به حیوانات هم، طبق استانداردهای جهانی، همه حالت‌های بین یک تا 10 میکروگرم تست شده و در نهایت میزان 5 میکروگرم به عنوان موثرترین میزان انتخاب شده است.

نظرتان درباره نقدهای مطرح‌شده به نسخه اولیه مقاله فاز حیوانی چیست؟ 

مقاله علمی منتشرشده، نسخه پیش‌نویس (پری‌پرینت) است و فلسفه انتشارش این است که نتایج حاصله در معرض دید عموم قرار بگیرد تا نقدهایشان را مطرح کنند. ما دست همه منتقدان را می‌بوسیم و از نظرات آن‌ها برای تکمیل و اصلاح این مقاله علمی استفاده خواهیم کرد. ضمن آن‌که هم‌اکنون از 10 نشریه معتبر بین‌المللی برای انتشار مقاله مرحله پیش‌بالینی کووبرکت، دعوت‌نامه دریافت کرده‌ایم.

موضع شما نسبت به افراط و تفریط در برخی اظهارنظرها چیست؟

شخصا معتقدم این‌که برخی از دوستان ما در شرکت دارویی برکت، در دفاع یک‌جانبه از واکسن حرف‌های غیرعلمی می‌زنند، کار درستی نمی‌کنند. این حق همه مردم و متخصصان است که نقد کنند، با همین نقدهاست که می توانیم رشد کنیم.

استفاده از برکت به عنوان دوز دوم سایر واکسن‌ها را امکان‌پذیر می‌دانید؟

نظر من این است که نباید کووبرکت را به عنوان دوز دوم دیگر واکسن‌ها استفاده کنیم، دلیلش هم این است که هنوز نتایج قطعی هیچ واکسنی مشخص نشده و ممکن است در صورت انجام این کار، عوارض احتمالی واکسن‌های خارجی به نام واکسن کووبرکت نوشته شود. اگر این نتایج مشخص شد، قطعا با واکسیناسیون ترکیبی موافقم. ازنظر علمی، در همه واکسیناسیون‌های جهان که در آن از استراتژی میکس واکسن‌ها استفاده شده، نتیجه حاصله بهتر از حالت معمول بوده‌است و اتفاقا این واکسن‌ها کاستی‌های هم را پوشش داده‌اند.

درصد اثربخشی کووبرکت چقدر است؟

شرکت‌های خارجی برای سنجش میزان اثربخشی واکسن، درصدی از افراد داوطلب را بررسی می‌کنند اما ما این کار را در همه افراد شرکت‌کننده در فاز یک و دو انجام داده‌ایم و اثربخشی بالای 80 درصد بوده است. این اثربخشی برای واکسن بهارات 83 درصد، برای سینوفارم 80 درصد و برای سینوواک 60 درصد بوده است اما دقت داشته باشیم که حتی سینوواک با اثربخشی 60 درصد، به طور کامل زنجیره انتقال ویروس را قطع کرده است.

2323

کد خبر 1526100

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: واکسن ویروس کرونا مجوز اضطراری واکسن ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۵۸۰۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قانون اصلاحی بیمه‌های اجتماعی کارگران ساختمانی ابلاغ شد

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا، محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی امروز شنبه - هشتم اردیبهشت ماه - طی نامه‌ای به حجت‌الاسلام سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور، قانون تفسیر ماده (۵) قانون بیمه‌های اجتماعی کارگران ساختمانی و قانون ارجاع اختلاف بین شرکت مادر تخصصی مدیریت تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران (توانیر) و شرکت گنت ترکیه به داوری را ابلاغ کرد.

دو فوریت طرح استفساریه ماده ۵ قانون بیمه های اجتماعی کارگران ساختمانی در ۲۰ آذرماه سال گذشته به تصویب مجلس رسید که به این شرح است:

سوال ۱- آیا افرادی که در فاصله اعتبار قانون قبلی بیمه های اجتماعی کارگران ساختمانی و قانون جدید (از ۱۴۰۱/۱۱/۵ تا ۱۴۰۲/۸/۳) بدهی‌های آنها تقسیط شده باشد، اعم از اینکه چک و یا سفته داده باشند و یا تعهد کتبی سپرده باشند، درصد باقیمانده بدهی آنها مشمول قانون فعلی است؟ پاسخ: بله

سوال ۲- آیا سایر عوارضی که به همراه پروانه ساختمانی و یا پایان کار برای سایر دستگاه‌ها از جمله آموزش و پرورش، قطار شهری و ... توسط مراجع صدور پروانه و یا پایان کار وصول می‌شود و همچنین سایر عوارضی که ارتباطی با موضوع پروانه و یا پایان کار ندارد از جمله عوارض تغییر کاربری زمین، بهای خدمات، عوارض حق مشرفیت و ...به عنوان پایه محاسبه حق بیمه کارگران ساختمانی منظور می‌شود؟ پاسخ: خیر

سوال ۳- آیا افرادی که قبل از وضع قانون مربوط به تعیین حق بیمه کارگران ساختمانی براساس تایید کمیسیون‌های مواد ۱۰۰ و ۹۹ قانون شهرداری مبادرت به ساخت و ساز کرده‌اند و بعد از اجرای این قانون، متقاضی پایان کار ساختمانی هستند، مشمول حق بیمه کارگران ساختمانی می‌شوند؟ پاسخ: خیر

همچنین طبق قانون ارجاع اختلاف بین شرکت مادر تخصصی مدیریت تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران (توانیر) و شرکت گنت ترکیه به داوری، شرکت توانیر مجوز دارد ۲۶۳ میلیون دلار مطالبات خود از شرکت گنت ترکیه را از طریق معاونت حقوقی ریاست جمهوری پیگیری کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • هشدار افزایش ابتلا به سرخک در رفسنجان
  • مورایس از سوال درباره ستاره های سپاهان عصبانی شد و نشست را ترک کرد
  • افزایش موارد ابتلا به بیماری سرخک در رفسنجان
  • پیشگیری از دومیلیون مرگ کودکان با استفاده واکسن‌های موجود
  • تراکتور فردا سرمربی خود را معرفی می‌کند!
  • آغاز برنامه واکسیناسیون پنوموکوک برای گروه‌های هدف در بردسکن‌
  • قانون اصلاحی بیمه‌های اجتماعی کارگران ساختمانی ابلاغ شد
  • انجام واکسیناسیون پنوموکوک کودکان در استان سیستان و بلوچستان
  • (ویدئو) پاسخ جالب همسر کاپیتان تیم ملی فوتسال به یک سوال جنجالی
  • ببینید | پاسخ جالب همسر کاپیتان تیم ملی فوتسال به یک سوال جنجالی