Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-03@08:51:24 GMT

محیط‌ زیست و رئیس‌جمهوری آینده

تاریخ انتشار: ۲۷ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۲۵۹۸۴۹

محیط‌ زیست و رئیس‌جمهوری آینده

روزنامه ایران ۲۷ خرداد یادداشتی به قلم مهدی قمشی استاد دانشگاه شهید چمران اهواز منتشر کرد و نوشت: با افزایش جمعیت و سرعت گرفتن پیشرفت صنعتی در جهان مشکلات زیست‌محیطی و تغییرات اقلیم به یکی از دغدغه‌های اصلی جهان امروز مبدل شده است. ۱۹۳کشور جهان در سال ۱۹۹۲ در کنفرانس سازمان ملل متحد در زمینه محیط‌ زیست و توسعه با موضوع توسعه پایدار (به‌عنوان اجلاس زمین) در خصوص همکاری گسترده جهت چیره شدن بر مشکلات زیست‌محیطی زمین موافقت  و بعد از جلسات سالانه در سال ۲۰۱۵ با ۱۷ هدف اصلی توسعه پایدار تحت عنوان ۲۰۳۰ موافقت کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هر چند متأسفانه کلمه ۲۰۳۰ در کشورمان توسط معدودی بد نام شده است اما آنچه  در اهداف راهبردی آن قید شده بسیار  بیشتر از نکته‌ای است که آن معدود سعی در استخراج ایراد در آن  دارند.

با این مقدمه وارد اصل مطلب شویم. اکنون بلااستثنا در کشورهایی از جهان که دولت‌ها بر اساس وجهی از دموکراسی انتخاب می‌شوند در زمان انتخابات کاندیداها برای جلب نظر مخاطبان نخبه و مرجع سعی بر ورود به مقوله مسائل و مشکلات زیست‌محیطی دارند و اعلام نظر در این گونه موارد را از دست نمی‌دهند، هر چند که ممکن است در عمل به وعده‌ها عمل نمایند  یا ننمایند.

نخبگان جامعه (الیتیس ها) همیشه گرایش شدیدی به‌سمت کاندیدای طرفدار و پایبند به ارتقای شرایط زیست‌محیطی دارند که لزوماً منطبق با خروجی انتخاب اکثریت مردم نیست و این یکی از اشکالات دموکراسی است که با همه مزیت‌هایی که دارد خطر چیره شدن و بر کرسی نشاندن پوپولیست‌ها (عوام‌گراها) را نیز دارد. کاندیداها نیز بر اساس تحلیل خود از گرایش و برتری رأی آوری، از خود موضع‌گیری نشان می‌دهند. قول پرداخت مستقیم پول به مردم و دادن مسکن از طرف دولت و شعارهای کلی و مبهم دادن از خصایص دیدگاه‌های پوپولیستی است و قول ایجاد اشتغال و ایجاد شرایط سرمایه‌گذاری و تعامل با سایر کشورهای جهان و ارتقای شرایط زیست محیطی و زیربنایی از خصوصیات الیتیست هاست. تحقق شعارهای پوپولیستی معمولاً آنی است ولی در مجموع جامعه به سمت فقیر شدن پیش می‌رود اما تحقق شعارهای الیتیستی بلند مدت و تدریجی است ولی ثمره آن درازمدت، پایدار و ارتقادهنده سطح زندگی است.

برتری یکی از این دیدگاه ها بر دیگری با سطح آگاهی عامه مردم کاملاً ارتباط دارد اما با قدرت اقتصادی کشورها لزوماً ارتباط تنگاتنگی ندارد. منظورم این است که ممکن است در کشورهای پیشرفته و ثروتمند نیز پوپولیست‌ها حاکم شوند. پوپولیست‌ها معمولاً مشکلات زیست‌محیطی را جدی نمی‌گیرند زیرا اخذ نتیجه از سرمایه‌گذاری در این بخش به فوریت عاید نمی‌شود و عوام آن را احساس نمی‌کنند و اگر بر آنها نیز جنبه‌ای از مشکلات زیست محیطی ثابت شود سعی می‌کنند با راه حل‌های باز هم پوپولیستی از آن عبور کنند مانند مشکل آلودگی هوای تهران که چندین سال پیش رخ داد و دولت وقت با به پرواز درآوردن چند هواپیما و خالی کردن چند بشکه آب سعی در ایجاد آرامش در اذهان  داشت، به رغم اینکه از نظر تخصصی اثرش صفر پیش‌بینی شده بود و بجز هزینه‌ای که روی دست ملت گذاشت هیچ اثر دیگری نداشت  یا خروج ترامپ از معاهده محیط‌ زیست پاریس را می‌توان مثال زد که رئیس‌جمهوری پوپولیست در یک کشور پیشرفته چگونه با خروج خود از معاهدات بین‌المللی و حیاتی برای کره‌زمین، حرکت جامعه جهانی را به سمت آینده‌ای بهتر  دچار اختلال نمود. باید توجه داشت که عملکرد دولت‌ها همیشه در این قالب‌های خشک تعریف شده ممکن است قرار نگیرند بلکه  بردار مجموعه حرکتی آنهاست که سبب اطلاق پوپولیست یا الیتیست به آنها می‌شود.

مردم کشور ما در دوران پس از انقلاب تجربه هر دو نگاه را در دولت‌های منتخب داشته‌اند و شاید در این دوره انتظار بر این باشد که با توجه به دستاوردهای هر دو نگاه دست به انتخاب درست بزنند. از زاویه این نگاه، دولت روحانی با قبول نقاط ضعفی که ممکن است داشته باشد در دسته نخبه گرایان (الیتیست) قرار می‌گیرد زیرا به رغم مشکلات فراوان مالی و تحریمی، به مسائل تخصصی و زیست‌محیطی توجه ویژه داشته  و حرکت‌های پوپولیستی در این دولت کمتر مشاهده شده است. توجه و به رسمیت شناختن حقابه زیست‌محیطی تالاب‌ها و رودخانه‌ها، بخشی کردن مدیریت منابع آب، اجرای طرح آماک برای کنترل و استفاده از فلرهای نفتی، گازی کردن سوخت نیروگاه‌ها، سرمایه‌گذاری در بخش کنترل پساب‌های ورودی به رودخانه‌ها، تخصیص بودجه و اجرای طرح‌های کنترل کانون‌های ریزگرد در استان‌های درگیر با مسأله و... همه از نکات مثبتی است که دولت هشت ساله روحانی را در عمل به‌سمت یک دولت نخبه‌گرا سوق می‌دهد.

...  اکنون بسیار مهم است که کاندیداهای مطرح و خواست های نظرات وخواست های قلبی خود را در موارد مشکلات زیست محیطی کشور مانند آلودگی هوای شهرهای بزرگ، مسائل مرتبط با ریزگردها، مشکل پساب‌های شهری و کشاورزی برای رودخانه‌ها و آب های زیرزمینی، فرو نشست زمین در دشت‌های مهم کشور، دست‌اندازی به منابع طبیعی و بستر رودخانه‌ها، مسأله از بین بردن جنگل‌ها، مسأله آلودگی ناشی از صنایع و تأسیسات استخراج نفت، حرکت به سمت انرژی‌های پاک و سایر وجوه زیست محیطی روشن نمایند و چگونگی رسیدن و حصول نتیجه مطلوب در دولت خویش را بیان نمایند.جواب به این نکات برای حرکت و انگیزه دادن به قشر نخبه برای ورود به عرصه انتخابات و حرکت آنان به‌سمت تهییج عموم به سوی صندوق‌های رأی و انتخاب بهتر و صحیح‌تر بسیار با اهمیت است و مطمئن باشید آیندگان نیز از ثمرات یک انتخاب درست و نخبه‌گرا بهره‌مند خواهند شد.

منبع: روزنامه ایران برچسب‌ها انتخابات ۱۴۰۰ مدیریت پسماند مشارکت انتخاباتی تالاب ها سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری

منبع: ایرنا

کلیدواژه: انتخابات ۱۴۰۰ مدیریت پسماند مشارکت انتخاباتی انتخابات ۱۴۰۰ مدیریت پسماند مشارکت انتخاباتی تالاب ها سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری مشکلات زیست محیطی رودخانه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۵۹۸۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

​​​​​​​توسعه همکاری محیط زیستی ایران و آفریقای مرکزی

معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست گفت: جمهوری اسلامی ایران آماده گسترش همکاری‌ها در همه زمینه‌های اقتصادی و محیط زیستی با کشور جمهوری آفریقای مرکزی است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از سازمان حفاظت محیط زیست، علی سلاجقه در دیدار با تیبولیته انگارته روبارد، وزیر شرکت‌های کوچک و متوسط جمهوری آفریقای مرکزی که در سازمان حفاظت محیط‌زیست برگزار شد، با اشاره به پیشرفت‌های علمی کشورمان در حوزه‌های مختلف از جمله محیط زیست اظهار داشت: ایران آماده اعطای بورس به دانشجویان آفریقای مرکزی برای کسب علم در همه حوزه‌های فنی مهندسی، پزشکی و بالاخص حوزه محیط زیست است.

وی با اشاره به اینکه جمهوری آفریقای مرکزی از سال ۲۰۱۶ میلادی سعی کرده تا از زیر پرچم استعمار غرب خارج شود، افزود: جمهوری اسلامی ایران همواره از ندای آزادیخواهی در هرگوشه از جهان حمایت کرده است و در این راستا هر توانی که در حوزه محیط زیست داریم را در اختیار مردم و دولت شما قرار خواهیم داد.

معاون رئیس جمهور تصریح کرد: کشور ما در همه زمینه‌های فناوری علمی به ویژه انرژی‌های نو، مدیریت منابع آب و پساب، مدیریت پسماند، حفاظت از زیستگاه‌های طبیعی و توسعه رشته‌های دانشگاهی مختلف در حوزه محیط زیست می‌توانیم نیازهای مردم آفریقای مرکزی را تامین کنیم و در این راستا پیگیری‌ها و هماهنگی‌های لازم برای دعوت از وزیر محیط زیست این کشور برای حضور در ایران انجام خواهد گرفت.

سلاجقه با تاکید بر اینکه در آموزه‌های دینی و فرهنگی کشور ما ارتباط با ملت‌های جهان مبتنی بر انسانیت و تقوا تعریف شده و رنگ و نژاد هیچ جایگاهی در تعریف روابط و ارتقاء سطح مراودات ندارد، افزود: امیدوارم با توجه به موج جدید استعمار ستیزی که در کشورهای آفریقای مرکزی آغاز شده است، استثمار برای همیشه از این منطقه از قاره کهن آفریقا رخت ببندد و مردم شریف این کشورها در صلح و آرامش باشند.

نیازمند واردات فناوری‌های نوین و تربیت نیروی انسانی کارآمد هستیم

تیبولیته انگارته روبارد، وزیر شرکت‌های کوچک و متوسط جمهوری آفریقای مرکزی میز در این دیدار با اشاره به مشکلاتی که کشور فرانسه در طی سالها استعمار برای آفریقای مرکزی ایجاد کرده است، اظهار داشت: من امروز به عنوان نماینده کشور آفریقای مرکزی اعلان می‌دارم که فضای رسانه‌های کذب و دروغ ما را از این کشور و ظرفیت‌های عالی پیشرفت آن محروم کرده و رشد چشمگیر جمهوری اسلامی ایران در همه زمینه‌ها و نگاه انسانی شما به ارتباطات سرآمد جهان است ما به صورت جدی در جمع‌آوری و مدیریت پسماندها در شهرها و روستاهای کشورمان دچار مشکل هستیم.

وی با تاکید بر اینکه مشکلات اقتصادی باعث شده تا مردم و جوامع محلی دست به برداشت‌های بی‌رویه از جنگل‌های آفریقای مرکزی بزنند، یادآور شد: این برداشت‌ها به همراه تغییرات اقلیمی باعث شده تا توازن فصل‌های ما که پیشتر ۶ ماه بارندگی و ۶ ماه خشکی بوده تغییر یابد و ما اکنون برخی سالها چهار ماه بارندگی یا چهار ماه خشکی داریم و این آسیب جدی به کشاورزی ما وارد کرده است.

وزیر شرکت‌های کوچک و متوسط جمهوری آفریقای مرکزی گفت: ما نیازمند واردات فناوری‌های نوین و تربیت نیروی انسانی کارآمد هستیم و در این باره از جمهوری اسلامی ایران درخواست داریم تا در این زمینه به ما کمک کند.

کد خبر 749489

دیگر خبرها

  • بررسی مسائل زیست محیطی اصفهان در جلسه شورای عالی حفاظت محیط زیست با حضور رئیس جمهور
  • مجوز زیست محیطی بهره‌برداری از معدن آلبلاغ صادر شد
  • مجوز زیست محیطی بهره‌برداری از معدن آلبلاغ اسفراین صادر شد
  • اخطار زیست محیطی به سه واحد خدماتی در نهاوند
  • بررسی مشکلات و معضلات رودخانه کن
  • جبران خسارت زیست محیطی ازسوی آزادراه تهران-شمال
  • بازدید جمعی از مسئولان قضایی استان قم از منطقه حفاظت شده پلنگ دره
  • ​​​​​​​توسعه همکاری محیط زیستی ایران و آفریقای مرکزی
  • همکاری با آفریقای مرکزی در حوزه محیط زیست
  • همکاری دانشکده آب اهواز در حل چالش‌های زیست محیطی خوزستان