Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-03@03:46:43 GMT

منافع ملی و مناظره‌های انتخابات ۱۴۰۰

تاریخ انتشار: ۲۷ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۲۶۰۱۰۲

منافع ملی و مناظره‌های انتخابات ۱۴۰۰

خبرگزاری مهر، گروه فرهنگ و اندیشه*: پس از برگزاری سه مناظره و نزدیک شدن به جمعه ۲۸ خرداد زمان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری، فضای تحلیلی برای کنش‎گران سیاسی و تحلیل گران شفاف‎‌تر شده است. مناظره‌‎های انتخاباتی علیرغم تمامی انتقاداتی که به درست یا غلط به ساختار و محتوای آنها وارد شد، از منظر نگاه کاندیداها به مفهوم «منافع ملی» دربرگیرنده چند نکته مهم است:

۱- تمامی کاندیداها، چه در حوزه روابط بین الملل و چه در حوزه سیاست داخلی، بر «منافع ملی» به عنوان یک اصل تاکید داشتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این حجم نگاه به مسائل داخلی و خارجی کشور و تاکید بر روی «منافع شهروندان» به مثابه یک اصل غیرقابل انکار، یکی از دستاوردهای مهم نظام جمهوری اسلامی در چهار دهه گذشته است. هر چند شاید بتوان این انتقاد را وارد دانست که چرا برخی از کاندیداها علیرغم تاکید بر منافع ملی، برنامه اجرایی دقیقی برای جامه عمل پوشاندن به ایده‎‌هایشان ارائه ندادند یا در بیان جزئیات برنامه‎‌ها ناتوان بودند اما نمی‌توان از این نکته به راحتی گذشت که کاندیداها، به جای تاکید شعاری بر واژه «مردم» به دنبال اثبات خویش به عنوان رییس جمهور برآورده کننده منافع مردم بودند.

۲- فاصله گذاری از پوپولیسم و گذر به منافع ملی، مساله مهمی است که در این مناظرات باید به آن توجه داشت. بر خلاف دوره‌‎های قبل که فعالیت فضای مجازی به میزان کنونی نبود و بسیاری از وعده‎‌ها و سخنان کاندیداها قابلیت بررسی و راستی‎ آزمایی نداشت، در این دوره، حجم و میزان فعالیت کاربران در پلتفرم‎‌های مختلف، به گونه‌‎ای بود که این فضا، جایگزین مطبوعات به عنوان رکن چهارم دموکراسی شد و از همین منظر کاندیداها بارها به خاطر نفی عملکرد گذشته‌شان یا تبعات ناشی از وعده‎‌هایشان مورد راستی آزمایی قرار گرفتند. از این منظر، فضای مجازی، به کمک برساخته شدن مفهوم «منافع ملی» در ایران آمده است. پیام فضای مجازی به سیاسیون این بود که نمی‎‌توان از عملکرد گذشته فرار کرد و رو به سوی آینده نامعلوم وعده داد.

۳- در منطق حاکم بر سیاست بین الملل، شعارها روکشی برای منافع ملی هستند. شعارها بر اساس منافع ملی تنظیم می‌شوند و بر اساس منافع ملی جایگزین می‎‌شوند. مناظره‌‎های انجام شده نشان می‎‌دهد که نظام جمهوری اسلامی ایران، با پایه قرار دادن سه مولفه اصلی استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی، شعارهای خود را بر پایه منافع ملی بازتنظیم کرده است. آزمون و خطاهای سالیان گذشته این نکته را به سیاست‎مردان اثبات کرده که نه تنها جامعه ایران تشنه بازتعریف مفهوم منافع ملی است بلکه منتظر دولتی قدرتمند است که قادر به برآورده کردن این منافع باشد. رویگردانی جامعه از سیاسیون خسته نیز ترجمان دیگری از همین خواست ملی است.

*محمد شیخان، تحلیلگر مسائل سیاسی و کارشناس رسانه

کد خبر 5237022 محمد آسیابانی

منبع: مهر

کلیدواژه: انتخابات 1400 مناظره انتخاباتی پوپولیسم شبکه های اجتماعی انتخابات 1400 تازه های نشر معرفی کتاب انتشارات سمت موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران نهاد کتابخانه های عمومی کشور نقد کتاب ترجمه پژوهشگاه فرهنگ هنر و ارتباطات ادبیات کودک و نوجوان مشارکت مردم در انتخابات معرفی نشریات رونمایی کتاب رایزنی فرهنگی منافع ملی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۶۰۱۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عدم مشارکت جبهه نجات ملی تونس در انتخابات

جبهه نجات ملی تونس از عدم شرکت این جبهه در انتخابات ریاست جمهوری آینده این کشور خبر داد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، جبهه نجات ملی تونس از پنج حزب مخالف نظام حاکم بر این کشور تشکیل شده‌ است که حزب اسلامگرای النهضه از برجسته ترین اعضای این جبهه به شمار می‌رود.

قرار است انتخابات ریاست جمهوری تونس در مهرماه امسال برگزار شود.

جبهه نجات ملی تونس اعلام کرد: به دلیل عدم وجود شرایط رقابت، در انتخابات ریاست جمهوری آینده شرکت نخواهد کرد.

« احمد شابی» رئیس جبهه نجات ملی تونس با شرکت در یک نشست مطبوعاتی گفت: این جبهه در انتخابات ریاست جمهوری آینده نامزد معرفی نمی‌کند چراکه شرایط رقابت آزاد و شفاف وجود ندارد.

وی درباره احتمال مشارکت جبهه نجات ملی در انتخابات ریاست جمهوری تونس گفت: چنانچه شرایط تغییر کند تصمیمات جدیدی اتخاذ می‌شود.

به گزارش خبرگزاری رسمی تونس، شابی با تاکید بر اینکه در شرایط کنونی بسترهای لازم برای رقابت انتخاباتی وجود ندارد، اظهار داشت: جبهه نجات ملی می‌کوشد تا وضعیت را تغییر دهد و  اگر موفق نشد، این جبهه جزیی از تئاتر انتخاباتی نخواهد بود.

اعتصاب غذای «راشد الغنوشی» رهبر حزب النهضه تونس در زندان

وی با اشاره به مصادره مقر جبهه نجات ملی و عدم اجازه ورود به آن گفت: هنگامی که آزادی برگزاری نشست و سخن را نداریم از چه انتخاباتی حرف بزنیم؟ این در حالی است که رهبران سیاسی نه تنها در زندان هستند بلکه در اعتصاب غذا به سر می‌برند.

رئیس جبهه نجات ملی تونس تصریح کرد: در چنین شرایطی انتخابات برگزار می‌شود و ما برای برگزاری یک انتخابات آزاد مبارزه می‌کنیم.

بر اساس قانون اساسی تونس، دوره ریاست جمهوری در این کشور 5 ساله است و « قیس سعید» در 13 اکتبر 2019 به عنوان رئیس جمهور انتخاب شد و زمام امور تونس را بدست گرفت.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • طعنه سنگین حسن روحانی به ابراهیم رئیسی و کاندیدای پوششی او در انتخابات ۱۴۰۰ /مگر نگفتید این‌ها بلد نیستند بورس را اداره کنند، ما می‌آییم اداره می‌کنیم
  • تمام رفتارهای تبلیغاتی کاندیداها در فضای حقیقی و مجازی رصد می‌شود
  • دومین ماراتن نامزد‌ها در قاب تلویزیون
  • رفتار تبلیغاتی کاندیدهای انتخابات مجلس رصد می‌شود
  • آماده سازی ۴۰۰ نقطه در کرمانشاه برای تبلیغات کاندیداهای مجلس
  • آغاز تبلیغات نامزدهای دور دوم انتخابات مجلس در استان تهران
  • مناظره های انتخاباتی مجلس در مازندران از فردا پخش می شود
  • آغاز پخش مناظرات تلویزیونی دور دوم انتخابات مازندران از فردا
  • آغاز پخش مناظره نامزد‌های انتخابات دور دوم مجلس از فردا
  • عدم مشارکت جبهه نجات ملی تونس در انتخابات