Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش باشگاه خبرنگاران دانشجویی ایران (ایسکانیوز)، اسماعیل عبدالهی دبیر هیأت امناء و رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان و واحد بوشهر در جلسه هماهنگی مرکز تحقیقات علوم رفتاری واحد بوشهر با بیان اینکه گسترش فعالیت های مراکز تحقیقاتی یک مأموریت اساسی در برنامه تحول دانشگاه و رویکرد معاونت تحقیقات، فناوری و نوآوری است، اذعان کرد: به دلیل استقلال در عمل و عدم وابستگی به دیگر زیرمجموعه ها، مراکز تحقیقاتی یکی از مهم ترین بسترهایی هستند که موجب تسریع در تحقق رسالت جدید دانشگاه خواهند بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر با تأکید بر اینکه تمام ارکان دانشگاه باید خود را با نگاه و مأموریت جدید وفق دهند، توضیح داد: بی شک رشد و تعالی دانشگاه در گرو توجه و اهتمام به این عرصه های جدید است.

این مقام مسئول با بیان اینکه اگر به دنبال استفاده از ظرفیت دانشگاه برای تحقق برنامه های تحولی و توسعه ای و نیز تربیت نسلی کاربلد و کارآزموده هستیم باید ظرفیت اعضای هیأت علمی شکوفا  شود، تشریح کرد: اعضای هیأت علمی عنصر اساسی و در خط مقدم دانشگاه است. اگر اعضاء هیأت علمی فعال شوند به تبع آن دانشجویان، دانشگاه و جامعه پویا و فعال خواهند شد و برای این شکوفایی هیچ بستری بهتر از مراکز تحقیقاتی نیست.

وی با اشاره به اینکه در مأموریت جدید دانشگاه، نسل اول و دوم دانشگاه ها اثرگذار نیست، یادآور شد: خوشبختانه در استان بوشهر با درک صحیح از این رسالت جدید هوشمندانه عمل شده و اقدامات مطلوبی صورت پذیرفته است. اجرای هدفمند بخشنامه هیأت علمی الف و ب، تأسیس 5 مرکز تحقیقاتی جدید، راه اندازی سرای نوآوری و فناوری، مدارس عالی مهارتی در کنار قریب به 30 تفاهم نامه کاربردی با نهادهای اثرگذار فرهنگی، اقتصادی و صنعتی نشان از رویکرد جدی دارد.

عبدالهی با تأکید براینکه باید از تمام توان خود را در قالب تیم های تخصصی، علمی و تحقیقاتی برای رفع معضلات و چالش ها بهره گرفت، خاطرنشان کرد: سوق دادن دانشگاه به این سمت و سو یک وظیفه برای تک تک ارکان دانشگاه است.

دبیر هیأت امناء دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر با تأکید بر اینکه باید مسیر علم در جامعه مشخص شود و دانشگاه متناسب با نیاز جامعه فعال شود، عنوان کرد: توسعه رشته های مهارتی و کارآفرینی براساس نیازها و نه تقاضای مخاطب فردی، در این امر راهگشاست.

وی گفتمان سازی از طریق مراکز تحقیقاتی را یکی از اهداف مأموریت جدید دانشگاه معرفی و عنوان کرد: دانشگاه محل اجتماع اصحاب اندیشه است. رهبر معظم انقلاب ( مدظله العالی) دانشگاه را قوه عاقله جامعه دانستند. این کلام رهبری بسیار قابل توجه، مسئولیت زا و الهام بخش است که نشان از اهمیت و وجه تمایز دانشگاه با سایر نهادها آن هم به واسطه زیرساخت ها علمی و تحقیقاتی است.

عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی با تأکید بر تدوین برنامه های جامع و متناسب با توان درونی و نیاز برونی تصریح کرد: مشکلات و بحران های کنونی ناشی از عدم وجود پشتوانه نظری و عملی برنامه ها و واقعی بودن آنها است.

وی با اشاره به اینکه نیاز در مفهوم خود یعنی توجه به وضع مطلوب و رفع خلاء ها در آینده است، ادامه داد: فعالیت مراکز تحقیقاتی در رویکرد جدید باید پایانی بر برنامه ها، پروژه ها و رویه هایی تکراری، سنتی، غیرقابل استناد و ناکارآمد باشد

عبدالهی با تأکید بر اینکه دنیای امروز فارغ از توجه به نژاد، عقیده، ملیت، مذهب،  اعتقادات فردی و مجادلات فرعی، محل کشمکش های علمی است، متذکر شد: همانگونه که پیامبر عظیم الشأن اسلام راه نجات در زندگی و امور را راه علمی دانستند، دانشگاه ها و به ویژه مراکز تحقیقاتی باید مرجعیت امور در جامعه و محور شکوفایی اقتصاد، جامعه، فرهنگ و اخلاقیات قرار گیرند.

انتهای پیام /

حمید انصاری کد خبر: 1099492 برچسب‌ها دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر دانشگاه آزاد اسلامی استان مراکز تحقیقاتی استان بوشهر هیأت علمی برنامه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۶۱۱۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مطالعه استفاده از نانوذرات در درمان سرطان ریه در مرکز لیزر و پلاسمای اهواز

ایسنا/خوزستان رئیس مرکز تحقیقات لیزر و پلاسمای دانشگاه شهید چمران اهواز با بیان اینکه محققان مرکز اهواز در حال تحقیق و پژوهش روی درمان سرطان ریه با استفاده از نانوذرات و لیرز مادون قرمز هستند، گفت: این کار مشترک با گروه‌های فیزیک، شیمی، ژنتیک دانشگاه شهید چمران اهواز و برخی محققان و داروسازان خارج از کشور در حال انجام است.

محمد صباییان در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به فعالیت‌های شاخص مرکز لیزر دانشگاه شهید چمران اهواز، اظهارکرد: مرکز تحقیقات لیزر و پلاسمای غرب کشور در سال ۹۹ آغاز به کار کرد؛ این مرکز روی لیزرهای پالسی کوتاه و فوق کوتاه یعنی لیزرهای نانوثانیه و فمتوثانیه کارهای تحقیقاتی و پژوهشی انجام می‌شود.

وی ادامه داد: لیزر در بخش‌های مختلفی از جمله صنایع، کشاورزی، پزشکی، داروسازی و... کاربردهای فراوان و متنوعی دارد. پلاسما نیز در شیمی و زیست‌شناسی کاربرد دارد.

رئیس مرکز تحقیقات لیزر و پلاسمای دانشگاه شهید چمران اهواز با بیان اینکه مرکز روی تصویربرداری فراطیفی کار می‌شود که در صنایع غذایی کاربرد دارد، گفت: یکی از مهمترین کاربردهای لیزر و اپتیک در پزشکی، دندانپزشکی، زیست‌شناسی و کشاورزی است و محققان و دانشجویان این مرکز نیز در حال فعالیت در این بخش‌ها هستند.

وی با اشاره به طرح‌های تحقیقاتی نو در این مرکز عنوان کرد: برخی از کارهای تحقیقاتی این مرکز در فناوری بسیار بالا اجرا می‌شوند به عنوان مثال محققان مرکز اهواز در حال تحقیق و پژوهش روی درمان سرطان ریه با استفاده از نانوذرات و لیرز مادون قرمز هستند. این کار مشترک با گروه‌های فیزیک، شیمی، ژنتیک دانشگاه شهید چمران اهواز و برخی محققان و داروسازان خارج از کشور در حال انجام است و در فاز تحقیقاتی است.

صباییان گفت: برای تولید غشاء تصفیه‌خانه‌ها نیز از پلاسما در پلیمر استفاده می‌شود. از این غشاء در تصفیه‌خانه‌ها، برای تصفیه آب استفاده می‌شود. این طرح نیز در فاز پژوهشی و تحقیقاتی قرار دارد.

وی افزود: دستگاه و سامانه لیدار نیز در مرکز اهواز طراحی شده است؛ این سامانه ذرات گرد و غبار را آشکارسازی می‌کند که این فرآیند با استفاده از لیزرهای پالسی کوتاه انجام می‌شود. این سامانه وجود ذرات گرد و غبار در هوا را به صورت دقیق تشخیص می‌دهد.

رئیس مرکز تحقیقات لیزر و پلاسمای دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: در بخش فیزیک اتمی و مولکولی نیز چندین پژوهش در دست اجرا هستند که عموما سطح بالا و در مرحله تئوری هستند. این بخش، برهم‌کنشی لیزر، اتم‌ها و مولکول‌ها را مورد مطالعه قرار داده است. در طرحی دیگر نیز از لیزر برای تسریع در جوانه‌زنی بذر استفاده شد.

وی عنوان کرد: طراحی و ساخت سنسورهای گازی با استفاده از لیزر نیز از دیگر فعالیت‌های موفق در مرکز تحقیقات اهواز بود که خوشبختانه به ثمر رسیده است. این طرح در صنعت پتروشیمی مورد استفاده قرار گرفت. در این طرح، از لیزر برای تشخیص وجود گاز استفاده می‌شود. اسپکترومتر نیز که دستگاه طیف‌سنج است و برای اندازه‌گیری تغییرات یک مشخصه فیزیکی در یک محدوده مورد استفاده قرار می‌گیرد، برای یک شرکت دانش بنیان ساخته شد.

صباییان گفت: علاوه بر این، مرکز تحقیقات لیزر و پلاسمای اهواز با مراکز علمی مهم و معتبری همچون بنیاد ملی علم ایران، ستاد ملی کوانتوم و اپتیک و ستاد ملی نانو ارتباطات علمی و پژوهشی دارد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • مطالعه استفاده از نانوذرات در درمان سرطان ریه در مرکز لیزر و پلاسمای اهواز
  • امضای تفاهم نامه همکاری دانشگاه رضوی با مرکز کربلاء للدراسات والبحوث
  • پرداخت هدیه نقدی به اعضای هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی
  • داروسازی ایران، حرکت به سوی آینده یا اسیر روندهای تکراری
  • کشف ۸۵۰ کیلوگرم گوشت و آلایش‌های غیربهداشتی و غیرقابل مصرف دام و طیور
  • نشست تخصصی کمیته امداد استان گلستان با دانشگاه آزاد اسلامی برگزارشد
  • استقبال هیأت تانزانیایی از محصولات فناورانه دانش‌بنیان ایرانی
  • ۱۰ عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی به مرتبه استادی ارتقا یافتند
  • تعطیلی مرکز غیرمجاز طب سنتی در قم
  • ایجاد ۲۲ هسته پژوهشی حوزه‌های علوم شناختی در دانشگاه‌های کشور