Web Analytics Made Easy - Statcounter

ابوالفتح ابراهیمی امروز  در گفت‌وگو با خبرنگار  فارس در تبریز، با تشریح خواسته‌های بخش خصوصی از رئیس جمهور آینده اظهار کرد:اتاق بازرگانی در مرحله انتخاب رئیس جمهور جدید، ضمن آرزوی موفقیت برای ایشان، بر انتظارات قانونی خود چنانچه قبلاً نیز مکررا بیان کرده است، تاکید می‌کند.

وی ادامه داد: مدینه فاضله بخش خصوصی را نمی ‌توان جدای از منافع جامعه و کل ملت ایران دانست پس این انتظار، متصور است ایشان از حداقل زیرساخت‌های تولید، تجارت و صادرات حمایت کرده و با دیدگاه توسعه‌ای، اهداف اشتغال، ارزآوری و اختصاص منابع ارزی و ریالی را در راستای تولید و خودکفایی دنبال کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

بسیاری از موانع با اجرای صحیح قوانین و برداشتن گام‌های قاطع اصلاح پذیر است

ابراهیمی افزود: بسیاری از معضلات موجود را می‌توان با برنامه‌ریزی کوتاه‌مدت و میان‌مدت مرتفع کرد ولی دستیابی به اهداف محقق نشده برنامه چشم‌انداز۲۰ ساله و عقب ‌ماندگی ‌های موجود نیاز به اصلاح رویه‌های بلندمدت دارد. به تجربه ثابت شده بسیاری از موانع با اجرای صحیح قوانین و یا اصلاح اشتباهات گذشته و یا وضع مقررات جدید و برداشتن گام.های قاطع، اصلاح پذیراست.

نائب رئیس اتاق بازرگانی تبریز با اشاره‌ای به برخی از این اقدامات لازم گفت: حاکم نمودن معیارهای شایستگی، اخلاق و مهارت در گزینش وزرا، استانداران و کارگزاران نظام و رصد و ارزیابی۶ ماهه عملکرد کارگزاران نظام به وسیله هسته‌هایی که در سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور فعال می‌شوند یا توسط  ارگانی جدید و چابک که بدون تشریفات خاص اداری، تنها و تنها انحراف مثبت یا منفی کارگزاران را از برنامه اصلی و تدوین شده ‌ای که در بدو گزینش به مجلس یا هیات دولت و یا وزیر مربوطه ارائه داده‌اند، بررسی کند تا تصمیم‌گیری عاجل درخصوص تداوم فعالیت آنان به عمل آید.

دولت جدید، افزایش نرخ مواد اولیه دولتی را در دستور کار قرار ندهد

وی افزود: قوه مجریه، بانک مرکزی و وزارت اقتصاد و دارایی با مشاهده مشکل حجم نقدینگی بازار همانند اسلاف خود افزایش نرخ مواد اولیه دولتی را در دستور کار قرار ندهد چرا که صعود مکرر بهای مواد اولیه نه تنها موجب کاهش نقدینگی جامعه نمی‌شود بلکه متعاقباً اثرات تورمی را به دنبال داشته و تعطیلی بنگاه‌های تولیدی متصور خواهد شد.

استفاده ابزاری از بازار بورس کالا نباید تداوم یابد

مدیرعامل شرکت تراکتورسازی ایران با اشاره ای به لزوم ساماندهی بازار بورس کالا نیز گفت: استفاده ابزاری از بازار بورس کالا به جای آزادسازی قیمت مواد اولیه کارخانجات بزرگ دولتی و یا تحت مدیریت دولت از جمله کارخانجات فولادی و پتروشیمی نباید تداوم یابد چرا که بستر لازم برای خرید و فروش این کالاها فراهم بوده و تولید‌کننده آخرین ایستگاهی است که می‌بایست با پرداخت مبلغی گزاف از این مواد در جهت تولید بهره گیرد.

وی گفت: می توان با صدور شناسنامه تولیدی برای کارخانجات مصرف‌کننده این مواد اولیه، عرضه مستقیم و بدون واسطه را برای پشتیبانی از تولید در برنامه گنجانید تا نوسانات بازار، تولید را در هر لحظه تحت‌الشعاع خود  قرار ندهد.

ابراهیمی با تاکید بر لزوم اصلاح سیستم بانکی کشور نیز گفت: از جمله برنامه‌های میان.مدت و نیز طولانی‌تر می.توان به اصلاح سیستم بانکی کشور اشاره کرد تا با همسو نمودن بانک‌ها با بانک مرکزی و نیز تولید.کنندگان، منابع اصلی گردش مالی را در اختیار آنان قرار دهند.

استمهال و معافیت تولید کنندگان از بار مالیاتی سنگین

وی ادامه داد: استمهال و معافیت تولید‌کنندگان از بار مالیاتی سنگین را با توجه به نامگذاری سال جدید به نام « تولید، پشتیبانی‌ها و مانع زدایی‌ها» می‌توان در اولویت لایحه‌هایی دانست که دولت جدید تقدیم مجلس می‌کند.

نائب رئیس اتاق تبریز با تاکید بر لزوم اصلاح برخی قوانین ۵۰ و ۶۰ ساله تجارت و اشتغال گفت: این امر سال‌های سال دغدغه تولیدگران است که می‌تواند تحولی را در کسب و کارها ایجاد کند.

قائل شدن امتیازات ویژه برای تولیدکننده توسط وزارت صمت

وی افزود: تفکیک  تولید واقعی با امر مونتاژ و قائل شدن امتیازات ویژه برای تولیدکننده توسط وزارت صمت می‌تواند مشوق کارآفرینانی باشد که در جهت عدم وابستگی صنایع و داخلی‌سازی گام برمی‌دارند.

مدیرعامل شرکت تراکتورسازی ایران با تاکید بر بازنگری در تنظیم تعرفه‌های گمرکی و تعیین نرخ های صحیح پایه صادراتی گفت: این امر در همفکری با اتاق‌های بازرگانی، راه پشتیبانی از تولید و صادرات را هموار کرده و تاثیر بسزایی در ارتقای صادرات محصولات غیر نفتی خواهد داشت.

وی با اشاره ای به دیگر خواسته‌های بخش خصوصی از دولت آینده گفت: رایزنی سیاسی و اقتصادی با کشورهای همسایه جهت حمایت از تجار و تولیدکنندگانی که به بازارهای این کشورها راه می‌یابند و  تنظیم تعرفه‌های عادلانه دوسویه از جمله امور مهمی است که با همکاری و تعامل وزارت امور خارجه، وزارت صمت و سایر ارگان‌های دولتی عملی شده و گردش مالی را در سیستم‌های تجاری و تولیدی کشور به دنبال خواهد داشت.

پایه‌گذاری معاملات بورس بر اساس ارزش واقعی و بنیادی شرکت‌ها

ابراهیمی ادامه داد: پایه‌گذاری معاملات بورس براساس ارزش واقعی و بنیادی شرکت‌ها که می‌تواند اعتماد از دست رفته علاقه‌مندان به سرمایه‌گذاری در کارخانجات و بنگاه‌های اقتصادی و فعالین در بورس را بازگرداند و مانند بازارهای بورس پیشرفته سایر کشورها موجبات اشتغال بیشتر و توسعه صنعت را فراهم سازد.

نائب رییس اتاق تبریز گفت: بدون شک سفته‌بازی و سوداگری ارز و کالاهای واسطه با تمرکز به تولید و تقویت صنعتگران، سیر نزولی یافته و به دنبال آن، ارزش کالاها با شکستن حباب‌های کاذب واقعی.تر خواهد شد و این سنگی خواهد بود که بر لحد گرانی و تورم خواهد نشست.

تقویت صندوق.های بازنشستگی

وی افزود: تقویت صندوق‌های بازنشستگی و سوق دادن آنان به سمت بهره‌برداری بیشتر و بهتر از دارایی‌های خود و همچنین هدایت سرمایه‌گذاری‌های آنان به سمت و سوی  فعالیت‌های پربازده می‌تواند از بار نگرانی بازنشستگان کاسته و آنان و همچنین افراد شاغل را به آینده خود امیدوار سازد.

ابراهیمی با تاکید بر لزوم تدوین برنامه طولانی مدت برای صنعت کشور گفت: این امر با همکاری نخبگان و دانشگاهیان از اصولی است که ممالک مترقی آن را رعایت کرده‌اند و ما نیز می‌توانیم از این تجربه بهره لازم را ببریم.

وی ادامه داد: این موارد جزو ده‌ها راهکار عملی دیگر برای رئیس جمهور آینده است که با کمک فرهیختگان اقتصادی و تولیدی کشورمان می‌تواند به وضعیت نابسامان فعلی پایان بخشد و به دنبال آن، شاهد رشد شاخص‌های اقتصادی با تلاش فعالان و نخبگان کشورمان باشیم.

انتهای پیام/60026/

 

 

منبع: فارس

کلیدواژه: بخش خصوصی تبریز اتاق بازرگانی مواد اولیه بخش خصوصی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۶۱۸۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همکاری اتاق‌های بازرگانی و پارک علم و فناوری بین‌المللی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، با اعلام سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران، تعدادی از فعالان و نمایندگان اتاق‌های بازرگانی بین‌المللی ایران در کشورهای گرجستان، ایتالیا، عراق، قطر و ارمنستان و اتاق بازرگانی تهران برای ایجاد اتاق مشترک بازرگانی فناوری بین‌المللی در کشور در سازمان حضور یافتند.

معاون وزیر علوم و رییس سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران ضمن اشاره به اهمیت جایگاه اتاق‌های مشترک بازرگانی اقتصادی بیان کرد: اتاق‌ها در عرصه تولید، خدمات، خصوصا صادرات همچنین جهت کمک به فراهم آوردن موجبات رشد و توسعه اقتصادی کشور نقشی اثرگذار دارند.

حسن زمانیان گفت: علاوه بر شرکت‌های مستقر در این پارک، قطب فناوری پارک نیز در شهر آفتاب تاسیس شده است. در راستای علمی و تخصصی کردن محصولات شرکت‌ها و تولیدکنندگان داخلی و با تفاهم و همکاری با وزارت صنعت، معدن و تجارت و با امضای دو معاونت در وزارتخانه علوم و صنعت گواهی‌نامه‌های رتبه بندی تحقیق و توسعه صادر می شود. معتقد هستیم نهادها و شرکت‌های اقتصادی در صورت نبود بخش تحقیق و توسعه از عرضه و تقاضای بازارهای جهانی عقب می مانند و وجود این بخش در شرکت‌ها کاملا ضروری است.

معاون وزیر علوم گفت: یکی دیگر از گواهینامه‌ها که تعیین کننده درصد داخلی یا خارجی بودن محصولات شرکت‌ها را تعیین می‌کند، گواهی عمق ساخت داخل است که توسط سازمان پژوهش های علمی وصنعتی ایران صادر می شود و در صورتی که درصد امتیاز گواهی بالا باشد آن محصول از معافیت گمرکی برخوردار شده و چنانچه بتواند نیاز آن محصول را در کشور فراهم کند از واردات آن جلوگیری خواهد شد.

وی بیان کرد: رتبه کشور ما در جهان از نظر علمی پانزده است ولی در نوآوری و دانش فنی رتبه ۶۳ را داریم. فاصله به این دلیل است که نمی توانیم به خوبی از پژوهش و تحقیقات خود دانش فنی تولید کنیم و در نهایت این دانش فنی را نیز به تجاری سازی نرسانده ایم که به تولید محصولات تجاری و بازار محور منجر شود. بنابراین باید به دنبال تولید محصولاتی باشیم که پیچیدگی اقتصادی مثبت داشته باشند.

زمانیان افزود: تحقیقاتی مهم است که تبدیل به دانش فنی و پس از آن منجر به تولید محصولی شود که در سطح بین‌المللی رقابت‌پذیر باشد. همچنین محصولات تولید شده باید به خوبی در بازار ارائه و در معرض دید قرار گیرد که این بازاریابی و تجارت را اتاق‌های بازرگانی می توانند در سطحی وسیع انجام دهند و در تجاری سازی و فروش محصولات نقش کلیدی داشته باشند.

دیگر خبرها

  • معرفی چهار زنجیره تولید چهارمحال‌وبختیاری در نمایشگاه اکسپو
  • کوتاهی در معرفی استان کرمان قابل قبول نیست
  • همکاری اتاق‌های بازرگانی و پارک علم و فناوری بین‌المللی
  • آمادگی اتاق بازرگانی مکه برای گسترش روابط اقتصادی با ایران
  • ذاکر : از نظر شرعی، هیچ منع قانونی یا مذهبی برای تعطیلی شنبه وجود ندارد/ اتاق بازرگانی و بخش خصوصی از تعطیلی شنبه حمایت می‌کنند + فیلم
  • اجرای طرح‌های اقتصادی باید از مسیر دانشگاه بگذرد
  • استقرار اتاق‌های بازرگانی فناوری در پارک فناوری بین‌المللی ایران
  • کارآفرینان با مشارکت اتاق بازرگانی مشارکت فعالانه مردم در اقتصاد را زمینه سازی کنند
  • تلاش برای ایجاد، احیاء، انسجام‌بخشی و توانمندسازی واحدهای روابط عمومی بخش خصوصی
  • طرح انتقال تعطیلات پایان هفته اقدام منفی برای تجارت؛ شعار سال محقق می‌شود؟