Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه سیاسی خبرگزاری فارس- در هر دوره از انتخابات، هنگامی که مردم می‌خواهند بر اساس آموزه‌های امام راحل و رهبر انقلاب به تکلیف عمل کرده و نمایندگانشان را برای مجلس شورای اسلامی، خبرگان رهبری و یا شوراهای اسلامی شهر و روستا گزینش کنند، کار سختی را در پیش رو دارند. چرا که امکان شناخت تمامی افراد برای اغلب مردم سخت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از این رو، هربار در هنگام رأی دادن این سؤال مطرح می‌شود که «چگونه از تمام حق رأی دادن خود استفاده کنند درحالی‌که تمام افراد را نمی‌شناسند»؟

رهبر انقلاب هنگام رأی دادن در چهارمین دوره‌ی انتخابات شوراها گفتند: «من به ۳۱ نفر برای شورای شهر رأی دادم. البتّه بعضی از این حضرات را از نزدیک می‌شناختم، بعضی را هم نمی‌شناختم، لکن اعتماد کردم به همین فهرست‌هایی که پیشنهاد می‌کنند و می‌دهند.»

 

این اولین باری بود که ایشان، راه درست برای استفاده از تمام حق رأی را، «اعتماد به فهرست» اعلام کردند. 

حال انتخابات 28خردادماه 1400 را در پیش رو داریم و این دوره از انتخابات شورای شهر نیز با همان مشکل همیشگی مواجه است. افراد مختلفی برای انتخابات شورای شهر ثبت نام کرده اند ولی خیلی از اینها شناخته شده نیستند و به نظر می‌رسد این روش پیشنهادی رهبر انقلاب بتواند خلا تصمیم‌گیری برای انتخاب گزینه‌ها را تا حد زیادی پر کند.

 لیستی شدن انتخابات و رای دادن مردم به خاطر تفکر سیاسی نه تنها به عنوان سدی در مقابل ثبت نام های بدون پشتوانه عمل خواهد کرد، بلکه زمینه را برای صرفه جویی در وقت و کم هزینه برگزار شدن انتخابات فراهم می شود.

همچنین با لیستی شدن کاندیدای انتخاباتی افراد تفکر خاص دیگر لازم نیست برای انتخاب کاندیدای خود در هفت روز تبلیغات، پای سخنرانی یا برنامه های چندین نامزد بنشینند؛ آنان با آگاهی از تفکر ارائه دهندگان لیست ها با خیال آسوده، کاندیدای مورد نظر خود را انتخاب کرده زیرا اعتماد به گروه های مرجع سیاسی اعتماد دارند.

علاوه بر این فرار از پاسخگویی درباره عملکرد به یک رویه عادی در برخی از مدیران تبدیل شده است. در این زمینه لیستی شدن انتخابات می تواند فردگرایی و تصمیم های خودسرانه را محدود و زمینه را برای پاسخگویی تشکل های سیاسی فراهم کند.

به نظر می رسد که رای دادن به صورتی لیستی موجب همگرایی و همدلی میان نمایندگان منتخب و در نهایت یک شورای شهر همدل، همراه و کارآمد می شود که اولین ثمره آن جلوگیری از تشتت و اختلاف است و در این بستر نمایندگان خیلی بهتر می‌توانند به وظایف خود عمل کنند و این همدلی می تواند دو طرفه باشد بدین معنا که مردم هم با نمایندگان خویش احساس یگانگی و همدلی بیشتری می کنند.

یکی دیگر از فواید اعتماد به جریان های مومن و متدین و رای دادن به صورت لیستی امکان دسترسی بهتر برای نظارت و مطالبه گری و در نهایت ارزیابی فعالیت های آنهاست زیرا اگر احیانا خطا یا کم کاری از سوی یک یا چند نفر از آنان بروز کند قبل از دسترسی به خود فرد به تائیدکنندگان آنان می توان مراجعه کرد و طلب حق و طرح انتقاد نمود.

رهبر معظم انقلاب می فرمایند: «البته شناخت کاملِ یکایک نامزدها، واقعاً دشوار است اما می‌توان با دقت در سوابق و مواضعِ کسانی که فهرست‌ها و لیست‌های انتخاباتی را ارائه می‌کنند، درباره‌ی لیست‌ها تصمیم گرفت؛ اگر پیشنهاد دهندگانِ لیست‌ها، مؤمن و انقلابی هستند و خط امام(ره) را واقعاً قبول دارند می‌توان به لیست آنها درباره‌ی مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان اعتماد کرد اما اگر به انقلاب و دین و استقلال، چندان اهمیتی نمی‌دهند و دلشان دنبال حرف‌های آمریکا و دیگر بیگانگان است، قابل اعتماد نیستند».

البته فهرست‌های متعددی در جریان تبلیغات‌های انتخاباتی منتشر شده است ولی آنچه مسلم است باید دید کدامیک از این لیست ها محصول فرآیند صحیح و شایسته‌گزینی است و همچنین افرادی که لیست را بسته‌اند چقدر می توانند مورد اعتماد مردم باشند. در انتخابات پنجمین دوره شورای شهر تهران در حالی تمامی اعضای لیست امید رای آوردند که به گواه آمارها و البته مردم نتوانستند عملکرد مطلوبی را بدست بیاورند و رضا یت عمومی را کسب کنند. بنابراین صرف انتخاب لیستی اگر با دقت لازم انجام نپذیرد، ممکن است موجبات خسارت های جبران ناپذیری را برای مدیریت شهری رقم بزند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: رهبر انقلاب رای لیستی شورای شهر لیست ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۶۴۸۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فهرست وفاق برای دور دوم مجلس شورای اسلامی در تهران مشخص شد

حبیب الله بوربور دبیرکل جمعیت وفاداران انقلاب اسلامی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان درباره برنامه این حزب برای دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی گفت:  در مرحله اول انتخابات در لحظات پایانی روز تبلیغات انتخابات لیستی به عنوان دلسوزان انقلاب ارائه دادیم که این اقدام برای آن بود که لیست ائتلاف لیست جامعی نیست و خودمان به عنوان جمعیتی مستقل  می توانیم لیستی ارائه دهیم.

وی درباره لیست مستقل این جمعیت برای دور دوم انتخابات گفت: از آن لیست  ۵ نفر در دور اول به مجلس رفتند و ۱۰ نفر در دور دوم حضور دارند و از لیست‌های دیگر ۶ نفر را انتخاب کردیم و ۱۶ نفر نهایی لیست خودمان را برای دور دوم انتخابات با عنوان جریان وفاق انتخاب کردیم.  

بوربور عنوان کرد: لیست این افراد قطعی شده و تمام موضوعات برای تبلیغات هم نهایی شده است.  

وی تاکید کرد: برای تکمیل لیست افراد حاضر شدند و درخواست هایی برای حضور در لیست نهایی داشتند . با کارشناسی‌هایی که انجام دادیم این لیست ۱۶ نفره را نهایی کردیم.

وی افزود: قواعد و قوانین ما آن بوده که کسانی که مردم به آن‌ها رای بالاتری داندند به احترم این رای در لیست قرار دادیم و ۶ نفر باقی مانده هم بر اساس نیاز کمیسیون‌ها و تخصص و تجربه آن‌ها انتخاب شده اند.  ۱۰ نفر، اما جز افرادی هستند که در لیست دلسوزان انقلااب در دور اول حاضر بودند.

دبیرکل جمعیت وفاداران انقلاب اسلامی افزود: ما اعتقاد داریم که بالای دو سوم این ۱۶ نفر رای خواهند آورد.

وی درباره مشارکت مردم در دور دوم انتخابات گفت: ۴۵ نفر باید برای مجلس شورای اسلامی انتخاب شوند و برای همین مردم کار آسان تری را نسبت به دور اول انتخاب از میان چندین هزار نفر دارند.

وی اظهار کرد: در تهران ۱۶ نفر باید انتخاب شوند. که اهمیت زیادی دارد. چرا که اصولا نماینده‌های تهران در مجلس بسیار مهم و تاثیرگذار هستند و این تاثیرگذاری باعث می‌شود که در تهران مردم از لیست‌ها و افرادی که می شناسند برای انتخاب نهایی خود استفاده کنند. البته ما سعی کردیم بدون در نظر گرفتن جریاناتی که مربوط به لیست‌های متفاوت است ۱۰ نفر از لیست دلسوزان خود انتخاب کنیم و ۶ نفر هم بر اساس نیاز کمیسیون‌های مجلس و رای آوری احتمالی آن‌ها قرار داددیم تا به رای مردم هم احترام گذاشته باشیم.

با اعلام حبیب الله بوربور اسامی لیست ۱۶ نفره  جمعیت وفاداران انقلاب اسلامی به عنوان فهرست وفاق به شرح زیر است.  

۱. احمد نادری ۲. ابراهیم عزیزی ۳. سمیه رفیعی ۴. ابوالفضل ظهره وند ۵. حسین نجابت ۶. عبدالحسین روح الامینی نجف آبادی ۷. زهره سادات لاجوردی ۸. زینب قمصری ۹. علیرضا سلیمی ۱۰. محمد حسین حسین زاده بحرینی ۱۱. حسن خجسته باقر زاده ۱۲. مهدی عسگری ۱۳. مجتبی زارعی ۱۴. علی اصغر پور محمدی  ۱۵. سید نظام الدین موسوی ۱۶. مجتبی رحماندوست 

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی مجلس

دیگر خبرها

  • لیست «ائتلاف امناء» برای دور دوم انتخابات مجلس در تهران
  • لیست حمایتی جبهه مطالبه مردمی تبریز اعلام شد
  • لیست نامزدهای شورای وحدت در دور دوم انتخابات اعلام شد
  • لیست انتخاباتی شورای وحدت منتشر شد
  • لیست «ائتلاف امناء» برای دور دوم انتخابات مجلس در تهران اعلام شد
  • لیست ۱۶ نفره جبهه پایداری و شورای ائتلاف منتشر شد
  • اعلام لیست شورای ائتلاف و جبهه پایداری در دور دوم انتخابات
  • سه نامزد دیگر به لیست شورای ائتلاف اضافه می‌شود
  • باید بعد از انتخابات «لیست‌بندی‌ها» را کنار گذاشت
  • فهرست وفاق برای دور دوم مجلس شورای اسلامی در تهران مشخص شد