Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک متخصص تغذیه به بیان توصیه‌هایی برای برای در امان ماندن از گرما زدگی پرداخت.

فرزاد شیدفر در گفت‌وگو با میزان در پاسخ به این سوال که مصرف چه خوراکی‌هایی برای جلوگیری از گرمازدگی توصیه می‌شود؟، گفت: برای پیشگیری از گرمازدگی در درجه اول باید به وضعیت ذخیره آب بدن توجه ویژه شود و از این رو حتما باید در طول روز به مقدار کافی آب بنوشیم تا از خطر کم آبی مصون بمانیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این پزشک متخصص ضمن اشاره به اینکه هر فرد به طور متوسط باید در طول روز حدود ۸ لیوان آب دریافت کند، ادامه داد: آب میوه‌ها هم دارای مقداری آب هستند، ولی از آنجایی که ممکن است آب میوه و شربت به دلیل داشتن شکر نتوانند آب مورد نیاز یدن را تامین کنند، معیار مناسب برای سنجش میزان آب دریافتی بدن ۸ لیوان آب آشامیدنی در طول روز و یا یک سی سی آب به ازای هر کیلوکالری انرژی مورد نیاز است و برای مثال اگر انرژی مورد نیاز فردی ۲۵۰۰ کیلو کالری باشد، باید ۲۵۰۰ سی سی یا ۲ ونیم لیتر آب در شبانه روز مصرف کند.

بیشتر بخوانید: آیا می‌توان به جای دز دوم سینوفارم از واکسن داخلی استفاده کرد؟

استاد دانشگاه علوم پزشکی ایران با بیان اینکه مقدار آب مورد نیاز در افراد مختلف، متفاوت است و به عواملی نظیر جثه، وزن، قد و مقدار انرژی مورد نیاز روزانه فرد بستگی دارد، افزود: در شرایط عادی مصرف ۸ لیوان آب در طول روز مقدار مناسبی برای تامین آب مورد نیاز بدن در بیشتر افراد است، اما ممکن است این مقدار بنا به شرایط تغییر پیدا کند و برای مثال اگرشخصی در دمای بسیار بالا و در ساعات طولانی مدت بیرون از خانه مجبور به فعالیت شدید باشد، نیاز بیشتری به آب دارد چرا که دفع آب از طریق تعریق موجب کمبود آب بدن می‌شود و فرد در چنین شرایطی باید میزان آب مصرفی خود را در طول روز افزایش دهد.

وی با اشاره به اینکه برای جلوگیری از گرمازدگی توصیه می‌شود افراد به ویژه در فصل گرما از مواجهه طولانی مدت با آفتاب شدید و کار کردن زیر نور خورشید خودداری کنند و بهتر است فعالیت‌ها در این ایام زیر سایه انجام شود، اظهار کرد: نکته بعدی در خصوص پیشگیری از بروز گرمازدگی استفاده از سبزیجات، سالاد و میوه‌جات فصل تابستان است و توصیه می‌شود افرادی که در ساعات طولانی مدت زیر نور آفتاب مشغول فعالیت هستند، مصرف این مواد غذایی را به مقدار زیاد در برنامه غذایی خود قرار دهند چرا که مصرف آن‌ها به مقدار قابل توجهی آب مورد نیاز بدن را تامین می‌کنند.

این متخصص تغذیه در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه چنانچه فردی دچار گرمازدگی شد، مصرف چه خوراکی‌هایی می‌تواند کمک کننده باشند؟، توضیح داد: نکته مهم برای کمک به افرادی که دچار گرمازدگی شده اند، تامین آب مورد نیاز و از دست رفته آن‌ها است و بسته به اینکه میزان بروز این عارضه در اشخاص چه قدر است، مراقبت‌ها هم متفاوت هستند، اما به طوری کلی در گرما زدگی خفیف خنک نگه داشتن پوست بدن بیمار از طریق شست‌وشو، رساندن آب به مقدار مناسب و با دمای معتدل به نحوی که آب نه بسیار سرد و نه بسیار گرم باشد و همچنین استفاده از دوغ خانگی می‌توانند کمک کننده باشند و در خصوص مصرف دوغ باید توجه داشت که مصرف دوغ‌های صنعتی به دلیل بالا بودن مقدار نمک در آن‌ها توصیه نمی‌شود.

وی ضمن بیان اینکه افرادی که دچار گرمازدگی شده اند حتما باید مصرف میوه‌جات و سبزیجات را در برنامه غذایی خود افزایش دهند، اضافه کرد: چنانچه برای جبران آب از دست رفته بدن از شربت استفاده شود، حتما باید مقدار شکر موجود در آن بسیار اندک باشد، چرا که هر چه شربت شیرین‌تر باشد، شانس برای جبران آب از دست رفته بدن کمتر است و حتی ممکن است دفع آب هم افزایش پیدا کند و به همین دلیل مصرف آب معمولی اولویت بیشتری دارد.

این پزشک متخصص متذکر شد: هنگامی که گرمازدگی شدید باشد و بیمار دچار بیهوشی شود، شخص حتما باید به مراکز درمانی رود و بستری شود تا کارد درمان بتوانند با استفاده از مایعات تزریقی به بیمار کمک کنند و ذخیره آب بدن فرد را در شرایط متعادل قرار دهند و بنابراین بر اساس شدت گرمازدگی اقدامات درمانی که انجام می‌دهیم، متفاوت است.

انتهای پیام/

برچسب ها: کرونا گرمازدگی تغذیه

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: کرونا گرمازدگی تغذیه آب مورد نیاز طول روز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۷۹۷۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مست عشق ؛ علیرضا قربانی

تعداد بازدید : 0 کد ویدیو دانلود فیلم اصلی کیفیت 480 کیفیت 284

تو مرا جان و جهانی چه کنم جان و جهان را
تو مرا گنج روانی چه کنم سود و زیان را
نفسی یار شرابم نفسی یار کبابم
چو در این دور خرابم چه کنم دور زمان را
ز همه خلق رمیدم ز همه بازرهیدم
نه نهانم نه پدیدم چه کنم کون و مکان را
ز وصال تو خمارم سر مخلوق ندارم
چو تو را صید و شکارم چه کنم تیر و کمان را
چو من اندر تک جویم چه روم آب چه جویم
چه توان گفت چه گویم صفت این جوی روان را
چو نهادم سر هستی چه کشم بار کهی را
چو مرا گرگ شبان شد چه کشم ناز شبان را
چه خوشی عشق چه مستی چو قدح بر کف دستی
خنک آن جا که نشستی خنک آن دیده جان را
ز تو هر ذره جهانی ز تو هر قطره چو جانی
چو ز تو یافت نشانی چه کند نام و نشان را
جهت گوهر فایق به تک بحر حقایق
چو به سر باید رفتن چه کنم پای دوان را
به سلاح احدی تو ره ما را بزدی تو
همه رختم ستدی تو چه دهم باج ستان را
ز شعاع مه تابان ز خم طره پیچان
دل من شد سبک ای جان بده آن رطل گران را
منگر رنج و بلا را بنگر عشق و ولا را
منگر جور و جفا را بنگر صد نگران را
غم را لطف لقب کن ز غم و درد طرب کن
هم از این خوب طلب کن فرج و امن و امان را
بطلب امن و امان را بگزین گوشه گران را
بشنو راه دهان را مگشا راه دهان را

بازدید 4 مست عشق قطعه‌ای از علیرضا قربانی است که متکی بر یکی از غزلیات دیوان شمس مولانا برای فیلم مست عشق به کارگردانی حسن فتحی، خوانده است. موزیک ویدیویی که متکی بر تصاویر همین فیلم ساخته شده را می‌بینید و می‌شنوید.

دیگر خبرها

  • مست عشق ؛ علیرضا قربانی
  • قابل توجه کسانی که هر روز پنیر می خورند
  • صرفه جویی ۳.۹ درصدی مصرف گاز در سال گذشته
  • فواید باور نکردنی مصرف روزانه پیاز
  • کاهش ۶۰ درصدی مصرف ازن با بهره‌گیری از سامانه نانو حباب در فرایند تصفیه آب
  • هشدار به کسانی که هر روز پنیر میخورند
  • نیاز مصرف برق کشور در سال جدید رشد شتابانی دارد
  • با این ویتامین از پوکی استخوان در امان بمانید
  • ظرفیت نیروگاه‌ها پاسخگوی نیاز کشور در فصل تابستان نیست
  • آیا حتما به خرید قرص ویتامین C نیاز داریم؟