Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-02@02:17:10 GMT

هفت خوان صنعت نشر

تاریخ انتشار: ۲۹ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۲۸۰۵۴۹

هفت خوان صنعت نشر

این روزها صنعت نشر با مشکلات عدیده ای دست و پنجه نرم می کند و با وجود تلاشی که این عنصر فرهنگ ساز برای رهایی از مشکلات می کند، اما گویی "هفت خوان" آن تمامی ندارد.

به گزارش خبرنگار ایمنا، صنعت نشر کشور سال‌هاست که مورد بی مهری قرار گرفته است؛ بی مهری و بی توجهی که روز به روز بیشتر می‌شود. مشکلات مختلف، در جنبه‌های متعدد صنعت نشر رسوخ یافته و تاثیر آن "اوراق بها دار" را با معضل مواجه کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گویی این روزها برای آن که کتاب جایگاه خود را باز یابد، گذر از هفت خوان رستم لازم است.

خوان نخست، نبرد رخش "کیفیت" با شیر "قیمت" است. در این خوان باید از کیفیت‌هایی گفت که فدای قیمت ناچیز می‌شود؛ کتاب‌های قاچاقی که اغلب با کلمات اشتباه یا ترجمه‌هایی نادرست آمیخته است؛ کتاب‌هایی که همنشینی جملات و کلماتشان به درستی رقم نخورده و در یک کلام، "بی کیفیت" هستند. گویی نویسنده این کتاب‌ها ربات است، چرا که خطی ثابت را برای خلق پدیده‌ای پر پیچ و خم طی می‌کند. تناقضی فاجعه بار!

گذر از بیابان خشک " ضعف فرهنگی" شاید خوان دوم باشد. دوری کتاب‌ها از مردم و حبس شدنشان در قفسه کتابفروش‌ها، شاید نتیجه ضعف فرهنگی باشد. هنوز هم هستند کسانی که دریچه ورود به فرهنگ را در چیزی به جز قلم جست و جو می‌کنند.

اما اگر از از این دو خوان گذر کنیم، باز هم به مانعی دیگر بر می‌خوریم، خوان سوم. این خوان مربوط به کشتن اژدهای گرانی است. افزایش قیمت کتاب‌ها، گرانی کاغذ و تحریم‌ها مانند اژدهایی است که بر سر راه کتابخوانی سبز شده باشد. گویی ناشران از ترس این که مبادا تولیداتشان فروش نرود، جرأت چاپ کتاب‌ها را از دست داده‌اند و مردم نیز اولین کالایی که به دلیل گرانی از سبد کالای خود حذف می‌کنند کتاب است. در اینجا کتاب از دو سو طرد می‌شود. چرا که پای رفع "نیازهای اولیه" در میان است و کتاب در این امر اولویت نیست.

در این آشوب، ناگهان خوان چهارم سر می‌رسد. خوانی که تقریباً دو سال است دنیا را جادو کرده است. نبرد با ساحره کرونا، جادوگری که کتابخانه‌ها را تعطیل کرده و گرد فراموشی بر کتاب‌ها پاشیده است. سنگینی تبعات این گرد بر دوش ناشران قرار دارد و منجر به بر زمین خوردن حرفه‌ای بسیاری از آن‌ها شده است. گرچه فروش آنلاین ممکن است راه چاره‌ای باشد، اما تأثیر حضور در فضای کتابفروشی و بودن در محفل کتاب‌ها، غیر قابل انکار است.

پس از همه اینها به "سانسور "می‌رسیم که با وجود فوایدی که احتمالاً دارد، گاهی کتاب‌ها را لال می‌کند و مخاطب را به سوی فضای مجازی سوق می‌دهد. نبرد با "سانسور"، خوان پنجم از هفت خوان قلم‌ها و کاغذ است. ناشرانی که زیر نظر وزارت ارشاد فعالیت می‌کنند، باید از چارچوب آن تبعیت کنند این در حالی است که کلمات بر آمده از دنیای ذهن است. دنیای قلم آزاد و پر پیچ و خم است و باید سعی شود تا موانع سر راه آن بر داشته شود چرا که اگر محدود شود دیگر دلنشین نخواهد بود. گذشتگان با این جمله که "هر آنچه از دل برآید، لاجرم بر دل نشیند" به خوبی حق کلمه را ادا کرده اند.

خوان ششم و نبرد با ارژنگ دیو، حکایت نبرد نویسندگان با دیو "بی پناهی" است. نبود حامی برای خالقان ادب، خود عامل بزرگی برای عقب ماندن این صنعت است. در واقع نبود نهادی قدرتمند برای نویسندگان، آن‌ها را بی پناه می‌کند و باعث می‌شود برخی این قشر را "بیکار" بخوانند و انگیزه واژه آفرینی و خلق زیبایی را از آن‌ها بگیرند. حرکت از تراوشات ذهن به جوهر قلم انگیزه می‌خواهد. این که ماه‌ها و شاید سال‌ها برای نوشتن یک کتاب وقت صرف شود و در نهایت آن کتاب در تند باد حوادث و مشکلات تلف شود، چه سودی دارد؟ بی پناهی چیزی جز این است؟

نبرد آخر با دیو سپید، در اصل نبرد با خودمان است. نبرد با خودبزرگ‌بینی‌ها، راحت‌طلبی‌ها و غرورهای بیجا. نبرد با گسترش اجتناب‌ناپذیر "تکنولوژی" که به دست هر کس تریبونی داده تا دنیای خود را به جهانیان نشان دهد؛ به خیال این که "اثری هنری" خلق کرده و نویسنده‌ای بی باک و منحصر به فرد است و به خیال این که هرکس می‌تواند بنویسد "نویسنده" است و "نویسندگی" کاری آسان است.

ای کاش رها شویم از خوان‌های ناتمام. از دردهای پی در پی و از بیدادهای بی پایان صنعت نشر. کاش روزی برسد که کتاب بال و پر بگیرد و پرواز کند تا شاید اینگونه بتواند از چاه "فراموشی" نجات پیدا کند.

یادداشت از: آفرین عدیلی، خبرنگار سرویس فرهنگ و هنر ایمنا

کد خبر 501534

منبع: ایمنا

کلیدواژه: كتاب و كتاب خواني کتاب کتاب بخوانیم صنعت نشر صنعت نشر در ایران شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق صنعت نشر هفت خوان کتاب ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۸۰۵۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمار‌های مهم از نبرد پرسپولیس - سپاهان

آفتاب‌‌نیوز :

 پرسپولیس و سپاهان در حالی از ساعت ۱۹:۳۰ امروز آخرین بازی هفته بیست و پنجم لیگ برتر را در ورزشگاه آزادی تهران برابر هم برگزار می‌کنند که حساسیت این دیدار موجب شده تا نگاه همه علاقه‌مندان به فوتبال ایران به این مسابقه باشد. البته این ال کلاسیکوی وطنی همیشه مورد توجه بوده و جذابیت‌های خود را داشته است، ولی حالا در تعیین مسیر قهرمانی می‌تواند بسیار موثر باشد.

سرخپوشان پایتخت در حالی در این بازی به میدان می‌روند که پس از روند خوبی که با مربیگری اوسمار ویرا در نیم فصل دوم لیگ برتر طی کردند، در جام حذفی به دیوار سفت خوردند و پس از تساوی ۴-۴ برابر آلومینیوم، در ضربات پنالتی ۶-۵ مغلوب اراکی‌ها شدند تا ایرالکو باز هم به گربه سیاه آن‌ها تبدیل شود. حالا قرمز‌ها باید برابر غول دیگری قرار بگیرد، اما آن‌ها که با ۵۲ امتیاز در رده دوم جدول قرار دارند، اگر این بار هم متوقف شوند، ممکن است در کورس قهرمانی لیگ را به استقلال صدرنشین واگذار کنند.

این در حالی است که زردپوشان اصفهانی که بازی‌های زیادی از لیگ را با باخت و مساوی از دست دادند، حالا دوباره شرایط بهتری پیدا کرده اند و با دو برد پیاپی در رده سوم جدول ۴۵ امتیازی هستند. ضمن اینکه آن‌ها در جام حذفی هم استقلال ملاثانی را دو بر یک از پیش رو برداشتند و به مرحله یک چهارم نهایی صعود کردند؛ بنابراین شاگردان ژوزه مورایس با اینکه با سرخابی‌ها اختلاف هفت و هشت امتیازی دارند و کار سختی برای رسیدن به آن‌ها دارند، ولی هنوز روی کاغذ برای قهرمانی شانس دارند. در این شرایط، سه امتیاز این مسابقه برای آن‌ها هم از اهمیت زیادی برخوردار است و آن‌ها امیدوارند بتوانند پیروزی یک بر صفر خود در بازی رفت را تکرار کنند. هر چند که گلزن آن بازی یعنی رضا اسدی غایب است و احتمالا فرشاد احمدزاده هم به بازی برابر تیم سابق خود نمی‌رسد، اما امید سپاهانی‌ها برای گلزنی به شهریار مغانلو دوخته شده است.

در آن سوی میدان، احتمال بازی کردن علیرضا بیرانوند و امید عالیشاه هم در ترکیب پرسپولیس وجود دارد تا قرمز‌ها این دو بازیکن تاثیرگذارشان را در اختیار داشته باشند. پرسپولیس و سپاهان تاکنون ۸۱ مرتبه روبه‌روی هم قرار گرفته‌اند که سهم پرسپولیس ۲۷ برد و سهم سپاهان ۲۱ برد بوده است. در این ۸۰ بازی، پرسپولیس ۱۰۰ گل زده و سهم سپاهان ۸۲ گل بوده است. دو تیم همچنین در چهار بازی دوستانه و غیررسمی نیز به دیدار هم رفته‌اند که در یک بازی پرسپولیس پیروز شده و سه بازی دیگر نیز با نتیجه مساوی همراه بوده‌است.

ژوزه مورایس به عنوان سرمربی آمار خوبی برابر پرسپولیس دارد و مرد پرتغالی از چهار رویارویی خود با قرمز‌ها به دو پیروزی رسیده و یک بار باخته که این تک باخت به دیدار جام حذفی دو تیم برمی‌گردد و حالا باید دید اوسمار در اولین تقابل با او یه عنوان سرمربی پرسپولیس چه نتیجه‌ای می‌گیرد. خصوصا اینکه زبان برزیلی‌ها پرتغالی است و ویرا و مورایس زبان هم را به خوبی می‌فهمند! بیژن حیدری به همراه کمک هایش فرهاد مروجی و علی اکبری نوری قضاوت این دیدار را بر عهده خواهد داشت.

منبع: خبر ورزشی

دیگر خبرها

  • هوش مصنوعی بی طرف نیست ؛ چشم بسته در جنگ شلیک می کند
  • دستور روسیه برای افزایش تولید تسلیحات
  • آمار‌های مهم از نبرد پرسپولیس - سپاهان
  • بیش از ۲ هزار مسؤول برای حضور در نمایشگاه کتاب دعوت شدند
  • خرس روسی زخمی کاملا به ایران وابسته شده است!
  • ببینید | راهبردهای موفق حماس در نبرد با صهیونیست ها
  • اعتراف «آسترازنکا» برای اولین‌بار درباره عوارض جانبی خطرناک واکسن خود
  • گیتی‌پسند پیروز نبرد همشهری‌ها
  • یمن آماده ورود به اراضی اشغالی و نبرد طوفان الاقصی می‌شود+ فیلم
  • فریاد خوان کوادرادو در جشن قهرمانی اینتر: هرکس نَپرد، یوونتوسی است! + فیلم