Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/مرکزی مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی گفت: عمده تولیدات گیاهان دارویی کشور به ‌صورت خام به خارج از کشور صادر می‌شود در حالی که فرآوری و صادرات محصولات فرآوری شده در این حوزه افزایش ۱۱ برابری درآمد ارزی را برای کشور به همراه دارد.

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی گفت: عمده تولیدات گیاهان دارویی کشور به ‌صورت خام به خارج از کشور صادر می‌شود در حالی که فرآوری و صادرات محصولات فرآوری شده در این حوزه افزایش ۱۱ برابری درآمد ارزی را برای کشور به همراه دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علی‌ اصغر زارعی در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: افزایش ۱۵۰ هکتاری اراضی زیر کشت گیاهان دارویی به عنوان کشاورزی کم‌آب‌بر و با ارزش افزوده بالا، امسال در این استان کلید خورده است.

وی ادامه داد: در سال زراعی گذشته بر اساس برنامه‌ها ۵۰ هکتار به سطح زیر کشت زعفران، ۸۰ هکتار گل محمدی و ۷۵ هکتار به کشت انواع گیاهان دارویی استان مرکزی افزوده‌ شد.

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی، آویشن، مریم گلی و نعنا فلفلی را از جمله گیاهان دارویی کشت شده در اراضی کشاورزی این استان عنوان کرد و گفت: سالانه ۲ هزار و ۸۰۰ تن گل محمدی و ‌هزار و ۵۰۰ کیلوگرم زعفران از سطح اراضی کشاورزی این استان برداشت می‌شود.

زارعی خاطرنشان کرد: استان مرکزی با این میزان تولید گل محمدی رتبه پنجم کشور را در تولید این محصول به خود اختصاص داده‌ است.

وی ادامه داد: ۶ کارگاه فرآوری و اسانس‌گیری گیاهان دارویی و تعدادی شرکت دانش بنیان در زمینه فرآوری و صادرات گیاهان دارویی در استان مرکزی فعالیت دارند. حمایت از کشت گیاهان دارویی در راستای کاهش و افزایش بهره‌وری آب کشاورزی در کشور از جمله برنامه‌های اولویت دار وزارت جهاد کشاورزی بوده و بر این اساس سالانه تسهیلات ارزان قیمت و یارانه‌ای در اختیار متقاضیان قرار می‌دهد.

زارعی، میزان اشتغال در هر هکتار از اراضی زیر کشت گیاهان دارویی استان مرکزی را سه نفر عنوان کرد و افزود: کشت گیاهان دارویی در استان برای هشت هزار و ۶۸۲ نفر اشتغال ایجاد کرده‌ است.

وی با یادآوری کشت انواع گیاهان دارویی در ۲۰۵ هزار هکتار از اراضی کشاورزی کشور، گفت: ۶۸ هزار هکتار این اراضی زیر کشت گیاهان دارویی، ۱۱۳ هزار هکتار زیر کشت زعفران و ۲۴ هزار هکتار زیر کشت گل محمدی قرار دارد. بیشتر تولید گیاهان دارویی در داخل کشور مصرف و مقدار کمی از این محصولات به خارج از کشور صادر می‌شود.

زارعی ارزش صادرات گیاهان دارویی در سال ۹۷ را حدود ۳۰۰ میلیون دلار عنوان کرد و گفت: زعفران، زیره سبز، خاکشیر و انواع صمغ گیاهان از عمده گیاهان دارویی صادراتی کشور است. عمده تولیدات گیاهان دارویی کشور به ‌صورت خام به خارج از کشور صادر می‌شود در حالی که فرآوری و صادرات محصولات فرآوری شده در این حوزه افزایش ۱۱ برابری درآمد ارزی را برای کشور به همراه دارد.

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی خاطرنشان کرد: سودآوری بالا نسبت به کشت سایر محصولات کشاورزی، کاهش مصرف آب، تولید ماده خام برای صنایع آرایشی، دارویی و بهداشتی، ارز آوری و جلوگیری از خروج ارز برای واردات داروهای خارجی از جمله مزایای کشت گیاهان دارویی در اراضی کشاورزی کشور و این استان است.

زارعی گفت: بهره‌گیری از برخی گیاهان دارویی به‌عنوان حشره‌کش و عامل دفع آفات کشاورزی، استفاده از گیاهان دارویی به‌عنوان مکمل‌های غذایی از جمله نوشابه و استفاده از این گیاهان برای تولید شوینده از دیگر مزایای کشت این گیاهان در اراضی کشاورزی است.

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی تصریح کرد: مدیریت مصرف آب کشاورزی، افزایش تولید و فرآوری گیاهان دارویی، حضور موثر در بازارهای بین المللی با توسعه برندهای تجاری و توسعه و احیای رویشگاه‌ها از جمله اهداف سازمان جهاد کشاورزی استان در کشت این گیاهان است. کشت و فرآوری گیاهان دارویی یک صنعت نوظهور در کشور و جهان بوده و این صنعت سالانه ۱۵ و پنج دهم درصد از میزان تجارت جهانی را به خود اختصاص می دهد.

وی افزود: تجارت گیاهان دارویی در جهان اکنون ۱۰۷ میلیارد دلار بوده و پیش بینی می شود تا سال ۲۰۲۵ به بیش از ۴۵۰ میلیارد دلار و سال ۲۰۵۰ به بیش از پنج هزار میلیارد دلار افزایش یابد. با توجه به استقبال گسترده از گیاهان دارویی، سرمایه در گردش بازار این گیاهان در جهان حدود ۱۲۳ میلیارد دلار برآورد می‌شود که در مقایسه با تمام تبادلات صنعت فرش که سالانه حدود پنج میلیارد دلار است جای بسیاری برای فعالیت در این زمینه وجود دارد.

زارعی اضافه کرد: کشورهایی همچون چین، هند، مصر، آلمان و آمریکا از جمله صادرکنندگان عمده گیاهان دارویی و کشورهای آلمان، آمریکا، فرانسه، کره جنوبی و ژاپن از جمله واردکنندگان عمده این گیاهان هستند. اکنون ۱۱ اقلیم از ۱۳ اقلیم جهان در ایران شناسایی شده و این مهم موجب شده که کشور از شرایط مناسب برای کشت انواع گیاهان دارویی برخوردار باشد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی گیاه دارویی کشاورزی صادرات ارز خارج از کشور صادر می شود کشت گیاهان دارویی گیاهان دارویی فرآوری و صادرات اراضی کشاورزی میلیارد دلار درآمد ارزی هزار هکتار گل محمدی زیر کشت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۸۰۹۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تامین همه نیازهای ارزی توسط بانک مرکزی

امتداد - کنار کنترل افزایش قیمت ارز ما شاهد تامین ارز مورد نیاز کالا‌های اساسی با قیمت ۲۸۵۰۰ تومان توسط بانک مرکزی بودیم.

به گزارش پایگاه خبری امتداد ، اقبال شاکری؛ نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار ایبنا اظهار کرد: بانک مرکزی در سال ۱۴۰۲ عملکرد خوب خوبی از خود به نمایش گذاشت که یک نمونه آن آزادسازی دارایی‌های بلوکه شده کشورمان در سایه دیپلماسی فعال ارزی در کشور‌های مختلف بود.

وی افزود: اگرچه ما در سال ۱۴۰۲ افزایش قیمت ارز را داشتیم، اما این افزایش قیمت در مقایسه با سال‌های گذشته قابل توجه نبود و به بیان بهتر ما حداقل افزایش قیمت ارز را در سال ۱۴۰۲ داشتیم که ناشی از بحران های سیاسی در منطقه بود.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: آن طور که گفتم یکی از اقدامات بانک مرکزی آزادسازی دارایی‌های بلوکه شده کشورمان نزد کشور‌های مختلف بود که این اقدام باعث افزایش ذخایر ارزی کشور و در نتیجه آن تعادل هرچه بیشتر و بهتر عرضه و تقاضا در بازار بود.

شاکری تصریح کرد: کنار کنترل افزایش قیمت ارز ما شاهد تامین ارز مورد نیاز برای بخش‌های مختلف اعم از ارز مسافری، ارز دانشجویی و … و همینطور تامین ارز مورد نیاز کالا‌های اساسی با قیمت ۲۸۵۰۰ تومان توسط بانک مرکزی بودیم که تامین ارز مورد نیاز این بخش‌ها نشان دهنده بهبود وضعیت منابع ارزی و همچنین مدیریت قوی بانک مرکزی بر بازار ارز است.

وی افزود: این عملکرد مثبت بانک مرکزی در سال ۱۴۰۲ نوید دهنده آینده روشن همراه با ثبات اقتصادی بیشتر در سال جاری خواهد بود. البته نمی‌توان از بحران های سیاسی-امنیتی در منطقه چشم پوشید و ممکن است تاثیرات خود را بر بازار بگذارد که البته هیجانی و موقت خواهد بود.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در پایان گفت: امیدوارم در سایه این قبیل اقدامات مثبت بانک مرکزی و آمارهای مثبت متغیرهای پولی اعم از رشد نقدینگی و رشد پایه پولی و تورم، ما شاهد ثبات هرچه بیشتر اقتصادی و بازار‌های مختلف باشیم و مردم نتیجه آن را بیش از گذشته در زندگی روزمره خود حس کنند.

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

دیگر خبرها

  • ۱۶ میلیارد یورو تعهد ارزی ایفا نشده در کدام سیاه چاله اقتصادی مخفی بود؟
  • تولید زیر بار فشار دستورالعمل ها
  • بازار داغ گیاهان دارویی در کرمانشاه+ تصویر
  • طرح ۵۵۰ هزار هکتاری کشاورزی باید در اولویت مجلس پیش رو باشد
  • تنوع کشت گیاهان دارویی رونق‌بخش اقتصاد در کردستان
  • تامین همه نیازهای ارزی توسط بانک مرکزی
  • به صدا درآمدن زنگ خطر انقراض ۵۰ گونه گیاه دارویی وخوراکی درآذربایجان غربی
  • صادرات مرغ با هدف تعادل بازار و ایجاد درآمد ارزی
  • استفاده از هوش مصنوعی در برنامه‌ریزی‌های بخش کشاورزی
  • مدیران آذربایجان غربی اهتمام ویژه‌ای به جذب سرمایه‌گذار دارند