Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تقریب»
2024-05-05@21:35:18 GMT

نمی توان وحدت را با احیای اختلافات گذشته ایجاد کرد

تاریخ انتشار: ۲۹ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۲۸۲۱۲۴

نمی توان وحدت را با احیای اختلافات گذشته ایجاد کرد

دکتر جعفر محمد ، نویسنده و محقق موریتانیایی در گفتگو با تقریب با تاکید بر اینکه اسلام یک دین جهانی است، گفت: وجود جوامع متعدد مسلمان از مظاهر جهانی بودن دین اسلام است با این حال توجه ویژه بر اختلاف نظرهای دینی باعث می شود که ابعاد جهانی بودن این دین الهی از بین برود و آن را دچار محدودیت کند و مانع از به کار گیری ظرفیت و پتانسیل های بالقوه آن شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



دکتر جعفر محمد  در ادامه افزود: مسلمانان برای عملی کردن و اجرای اصول اسلامی و ترغیب مردم در نقاط مختلف جهان برای پیروی از دین اسلام باید به طور جدی موانع و اختلافاتی را که موجب پراکندگی و فرقه گرایی می شود، کنار بگذارند زیرا اتحاد و همگرایی ملت مسلمان، حقیقتی عقیدتی و تاریخی است. تردیدی وجود ندارد که مسلمانان با وجود تنوع نژادی و زبانی و مذهبی باید در چارچوب وحدت و یک امر واحد سازمان پیدا کنند، این مساله باید از سوی همه حکومت های اسلامی به رسمیت شناخته شود و نتایج و دستاوردهای این همگرایی در همه مناسبات سیاسی، اقتصادی و فرهنگی و معنوی مسلمانان در برابر دشمنان رویت شود.  

او در ادامه تصریح کرد: تاکید بر لزوم وحدت اسلامی در حالی است که نگاهی به روند رویدادهای تاریخی نشان می دهد که مسلمانان تا چه اندازه باید از این رویدادها که به بروز اختلافات سیاسی و مذهبی انجامیده است، درس بگیرند. چنانکه این اختلافات باعث شد میان علما و اندیشمندان سیاسی اسلامی اختلاف ایجاد شود و این اختلاف بر عامه مردم هم تاثیر بگذارد. از این رو به ویژه علما و رهبران مذهبی باید رویکردی در پیش گیرند که به اتحاد مسلمانان، آسیبی وارد نشود و شکاف  میان آنها را بیشتر نکند. زیرا اختلافات مذهبی بر سر رویدادهای گذشته، وضعیت کنونی ملت مسلمان را به شدت دشوار و ناهموار می کند و موجب جدایی میان ملت های مسلمان می شود.

به گفته دکتر جعفر محمد  باید این واقعیت را پذیرفت که امکان ندارد که اتحاد و همگرایی را با احیای اختلافات گذشته ایجاد نمود. باید اتحاد را بر اساس مختصات و ضروریات کنونی جامعه و اصول ثابت دین اسلام بنا کرد.

انتهای پیام/
 

منبع: تقریب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.taghribnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تقریب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۸۲۱۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جبهه انقلاب با عبور از اختلافات جزئی، ایران قوی را بسازد

به گزارش خبرگزاری مهر، محسن رضایی در حاشیه کمیسیون تخصصی شورایعالی هماهنگی اقتصادی سران قوا با بیان اینکه ارزش‌های انقلاب همچون ایثار، برادری، وحدت و فداکاری عامل پیروزی بر رژیم طاغوت بودند، گفت: برادری و وحدت رمز موفقیت و پیروزی ما در سخت‌ترین دوران تاریخ کشورمان بوده‌اند.

وی با یادآوری اینکه «روح برادری در دفاع مقدس، قوای رزمندگان را چند برابر و معجزه می‌کرد»، متذکر شد: کمرنگ شدن این ارزش‌ها در سال‌های اخیر، به ضرر انسجام ملت و همچنین مانع رشد و پیشرفت است.

دبیر شورای‌عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا با تأکید بر اینکه دشمنان به دنبال ایجاد تفرقه‌اند و باید با هوشیاری و بصیرت در مقابل این توطئه‌ها بایستیم، گفت: جبهه انقلاب باید اختلافات جزئی و سلایق شخصی را کنار گذاشته و با همدلی و حول منافع ملی در جهت ساختن ایرانی قوی و آباد قدم بردارد.

کد خبر 6095895

دیگر خبرها

  • شکاف‌ها و دوگانگی‌های مذهبی، ممنوع!
  • مسئله فلسطین، چالش مشترک جهان اسلام است
  • امام جعفر صادق(ع) بر اتحاد و وحدت امت اسلامی توصیه می‌کردند
  • رضایی: جبهه انقلاب اختلافات جزئی را کنار بگذارد
  • جبهه انقلاب با عبور از اختلافات جزئی، ایران قوی را بسازد
  • دفاع دانشجویان غیر مسلمان از مردم مظلوم فلسطین بازتاب نامه‌‌های مقام معظم رهبری است
  • تلاش دشمنان برای دین زدایی در جهان اسلام
  • نقش وحدت در خنثی سازی سناریوی شوم دشمنان برای منطقه
  • نقش مهم متفکران دینی در ایجاد وحدت
  • بسیج ظرفیت مادی و معنوی جهان اسلام برای کمک به فلسطین