Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-04-26@14:52:01 GMT

استقبال شاخص بورس از نتایج انتخابات ریاست جمهوری

تاریخ انتشار: ۲۹ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۲۸۴۸۰۷

استقبال شاخص بورس از نتایج انتخابات ریاست جمهوری

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری ایسکانیوز، پس از مدت ها انتظار، انتخابات ریاست جمهوری روز گذشته برگزار شده و یکی از دغدغه ها و ابهامات مهم سهامداران بورس، برطرف شد. سبزپوشی شاخص بورس نشان‌دهنده استقبال سهامداران از نتیجه برگزاری انتخابات ریاست جمهوری است.

برپایه معاملات امروز بیش از هشت میلیارد و ۱۸۳ میلیون سهم، حق تقدم و اوراق بهادار به ارزش ۴۹ هزار و ۳۲۶ میلیارد ریال داد و ستد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین شاخص کل (هم‌وزن) با ۲۰۶  واحد افزایش به ۳۷۰ هزار و ۷۹۵ واحد و شاخص قیمت (هم‌وزن) با ۱۳۲ واحد رشد به ۲۳۸ هزار و ۲۷۹ واحد رسید.

شاخص بازار اول ۱۰ هزار و ۶۹۶ واحد و شاخص بازار دوم ۲۸ هزار و ۱۷۲ واحد افزایش داشتند.

علاوه بر این در بین همه نمادها، نماد صنایع پتروشیمی خلیج فارس (فارس) با یک هزار و ۷۲۴ واحد، شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی (شستا) با یک هزار و ۴۵۷ واحد، فولاد مبارکه اصفهان (فولاد) با یک هزار و ۲۴۷ واحد، نفت و گاز پتروشیمی تامین (تاپیکو) با ۹۵۹ واحد، معدنی و صنعتی گل گهر (کگل) با ۸۲۶ واحد، پتروشیمی نوری (نوری) با ۷۹۵ واحد، پتروشیمی جم (جم) با ۷۹۳ واحد، پالایش نفت اصفهان (شپنا) با ۷۰۴ واحد، شرکت سرمایه گذاری غدیر (وغدیر) با ۶۶۶ واحد، پتروشیمی پردیس (شپدیس) با ۶۵۳ واحد، بانک تجارت (وتجارت) با ۶۱۱ واحد و بانک ملت (وبملت) با ۵۹۰ واحد تاثیر مثبت بر شاخص بورس داشتند.

در مقابل ملی صنایع مس ایران (فملی) با ۵۰۰ واحد، ایران خودرو (خودرو) با ۱۹۶ واحد، گروه صنعتی پاکشو (پاکشو) با ۱۸۰ واحد، شرکت سرمایه گذاری استان خوزستان (وسخوز) با ۱۷۳ واحد، سایر اشخاص  بورس انرژی (انرژی ۳) با ۱۵۳ واحد، صنایع سیمان دشتستان (سدشت) با ۱۰۴ واحد، گروه مدیریت سرمایه گذاری امید (وامید) با ۹۷ واحد، داروسازی جابر بن حیان (دجابر) با ۸۹ واحد، پارس خودرو (خپارس) با ۸۵ واحد و بورس کالای ایران (کالا) با ۸۰ واحد تاثیر منفی را بر شاخص بورس داشتند.

بر پایه این گزارش، امروز نماد صنعت غذایی کورش (غکورش)، لیزینگ کارآفرین (ولکار)، پالایش نفت اصفهان (شپنا)، ایران خودرو (خودرو)، ملی صنایع مس ایران (فملی)، گسترش سرمایه گذاری ایران خودرو (خگستر) و فولاد مبارکه اصفهان (فولاد) نمادهای پُرتراکنش قرار داشتند.

گروه خودرو هم در معاملات امروز صدرنشین برترین گروه‌های صنعت شد و در این گروه دو میلیارد و یک میلیون برگه سهم به ارزش چهار هزار و ۶۹۷ میلیارد ریال دادوستد شد.

آخرین وضعیت شاخص فرابورس

امروز شاخص فرابورس نیز بیش از ۱۹ واحد افزایش داشت و بر روی کانال ۱۷ هزار و ۳۱۳ واحد ثابت ماند.

همچنین در این بازار یک میلیارد و ۲۷۲ هزار برگه سهم به ارزش ۹۹ هزار و ۶۳۱ میلیارد ریال دادوستد شد.

امروز نماد پتروشیمی مارون (مارون)، سهامی ذوب آهن اصفهان (ذوب)، بیمه کوثر (کوثر)، هلدینگ صنایع معدنی خاورمیانه (میدکو)، پتروشیمی زاگرس (زاگرس)، شرکت سرمایه گذاری صبا (صبا)، بیمه پاساگارد (بپاس)، بیمه دی (ودی)، بیمه سامان (بساما)، توسعه مولد نیروگاهی جهرم (بجهرم)، جنرال مکانیک (رنیک)، ذوب روی اصفهان (فروی)، پالایش نفت لاوان (شاوان)، کجتمع صنایع لاستیک یزد (پیزد) و پالایش نفت شیراز (شراز) و فولاد هرمزگان جنوب (هرمز) تاثیر مثبت بر شاخص فرابورس داشتند.

در مقابل صنعتی مینو (غصینو)، سنگ آهن گهرزمین (کگهر)، فرابورس ایران (فرابورس)، صنایع ماشین های اداری ایران (مادیرا)، بیمه تجارت نو (بنو)، داروسازی سبحان انکولوژی (دسانکو)، داروسازی تولید دارو (دتولید)، دامداری تلیسه نمونه (تلیسه)، رایان هم افزا (رافزا)، تولید نیروی برق دماوند (دماوند) بیمه نوین (نوین) و ریل پرداز سیر (حریل) با تاثیر منفی بر شاخص فرابورس همراه بودند.

انتهای پیام/

کد خبر: 1099970 برچسب‌ها بورس

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: بورس شرکت سرمایه گذاری شاخص فرابورس پالایش نفت شاخص بورس بر شاخص

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۸۴۸۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مهاجری خطاب به ذوالنور: از رئیسی و دولت حساب‌کشی کنید

به گزراش «تابناک»، محمد مهاجری در روزنامه اعتماد نوشت: آقای ذوالنور به افول جایگاه مجلس اشاره کرده و به عنوان نمونه، دخالت‌های بیرونی در قانونگذاری را برشمرده است. با اینکه طبق قانون اساسی، قانونگذاری منحصرا در اختیار مجلس قرار دارد، اما سال‌های زیادی است که نهاد‌هایی همچون شورای انقلاب فرهنگی، شورای عالی فضای مجازی و... دستورالعمل‌هایی را ابلاغ می‌کنند که در حکم قوانین لازم‌الاجراست. آقای ذوالنور نخستین چهره سیاسی نیست که چنین انتقادی را بیان می‌کند. پیش از او نمایندگان دوره‌های قبل مجلس - به خصوص آقای علی مطهری - بار‌ها این موضوع را گفته‌اند، اما دوستان اصولگرا همچون جناب ذوالنور حاضر به پشتیبانی از این ایده نشدند.

جای این پرسش جدی وجود دارد که چرا چنین جراتی وجود دارد که جایگاه مجلس نادیده گرفته شود و شعار در راس امور بودن آن عملیاتی نشود؟ بگذارید از همین انتخابات اخیر مجلس در اسفند ۱۴۰۲ شروع کنیم. متاسفانه فرآیندی که از ماه‌ها قبل آغاز شد و مجلس یازدهم هم با اصلاح قانون انتخابات به آن کمک کرد، شرایطی را به وجود آورد که مجلس دوازدهم از هم‌اکنون با شائبه ناکارآمدی مواجه شود.

بخش بزرگی از نمایندگان مجلس یازدهم که شاید آقای ذوالنور هم جزو آن‌ها باشد مدتی قبل از انتخابات ریاست‌جمهوری سیزدهم از آقای رییسی دعوت کردند وارد میدان رقابت ریاست‌جمهوری شود. این اقدام اگر در قالب یک فعالیت تعریف شده حزبی صورت می‌گرفت کاملا قابل دفاع بود، زیرا وقتی یک حزب سیاسی از کاندیدایی حمایت می‌کند مسوولیت اقدام خود را هم می‌پذیرد. اما اقدام فردی نمایندگان مجلس یازدهم معنای اقدام حزبی نداشت، بلکه نمایندگان استقلال خود را به حراج گذاشتند و عملا چک سفید امضا به رییس دولت دادند و به همین دلیل همه نمایندگانی که آن نامه را امضا کردند، باید در برابر ناکارآمدی دولت سیزدهم پاسخگو باشند. انتخابات مجلس دوازدهم متاسفانه با مشارکت کم صورت گرفت و آرای نمایندگان نیز بسیار پایین بود و از جمله در تهران، نفر اول کمی بیش از ۵۰۰ هزار رای (معادل ۵ درصد رای واجدان شرایط شرکت در انتخابات) کسب کرد. در اکثر حوزه‌های انتخابیه نیز افراد منتخب کمی بیش از ۲۰ درصد آرا را به خود اختصاص داده‌اند.

حتما آقای ذوالنور توجه دارند که هر چه پایگاه مردمی مجلس (و البته ریاست‌جمهوری) ضعیف‌تر باشد، نهاد‌های دیگر حاکمیت تلاش می‌کنند نقش آن را در مقدرات کشور کمرنگ کنند. مجلس دوازدهم علاوه بر ضعف پیش گفته، به مدد شورای محترم نگهبان از چهره‌های خاصی برخوردار شده که برخی از آن‌ها به تنهایی قادر به نابودی حیثیت کل مجلس هستند.

جای شکرش باقی است که یکی از این افراد با تذکر رهبر معظم انقلاب، دست‌کم تا اطلاع ثانوی از تنش‌زایی و پرخاشجویی فاصله گرفت، اما باید منتظر ماند و با آغاز مجلس جدید، فصل تازه‌ای از هنرنمایی این گروه را به تماشا نشست. دقیقا آنچه را آقای ذوالنور از بابت پایین آمدن شأن مجلس نگرانش است، همان چیزی است که خود او حتی اگر در ایجادش موثر نبوده، در برابر آن سکوت تاییدآمیز داشته است.

با این همه اگر بخواهیم خوشبینانه به آسیب‌شناسی نماینده محترم قم بنگریم و فرض کنیم که او با این نگاه به دنبال اصلاح مجلس است، گریزی نیست جز اینکه امیدوار باشیم همین مجلس ضعیف کم رای، نقایص خود را با عملکرد مثبت جبران کند. حساب‌کشی جدی و دقیق از دولت، نظارت بر عملکرد دستگاه‌های اجرایی و برخورد بدون رودربایستی با وزرای ضعیف و شخص رییس‌جمهور و نیز آتش نزدن قرارداد‌های بین‌المللی (که حتما جناب ذوالنور آن را به یاد دارد!) می‌تواند کفاره‌ای برای جبران اشتباهات گذشته باشد. امید که آقای ذوالنور - که از الان در قامت کاندیدای ریاست مجلس- سخن می‌گوید، حتی اگر به چنین منصبی هم نرسید، در رفع آسیبی که آن را فهم کرده است، برآید.

دیگر خبرها

  • مهاجری خطاب به ذوالنور: از رئیسی حساب‌کشی کنید
  • مهاجری خطاب به ذوالنور: از رئیسی و دولت حساب‌کشی کنید
  • رییس‌جمهور در کاخ ریاست‌جمهوری سریلانکا مورد استقبال قرار گرفت
  • استقبال رسمی رئیس جمهور سریلانکا از آیت‌الله رئیسی
  • شاخص بورس یک‌هزار واحد رشد کرد
  • رشد یک‌هزار واحدی شاخص بورس | افزایش ۷۶۳ هزار و ۶۵۶ واحدی شاخص کل
  • رشد یک‌هزار واحدی شاخص بورس
  • شاخص بورس پایان هفته را در سطح دو میلیون و ۳۰۰ هزار واحد ماند
  • رشد ۱۰۶۹ هزار واحدی شاخص بورس +نقشه
  • رشد بورس با افزایش تولید خودرو و صادرات محصولات پتروشیمی