Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل دفتر بازرسی و پاسخگویی به شکایات وزارت علوم گفت: معاونت حقوقی وزارت علوم در حال پیگیری چندین پرونده تخلف موسسات علمی در دادسرای فرهنگ و رسانه است،

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، فریدون جعفری، مدیرکل دفتر بازرسی و پاسخگویی به شکایات وزارت علوم درباره تازه‌ترین اقدامات وزارت علوم برای بررسی و استخراج نتایج مدارکی که سال ۹۸ از ۲۵ موسسه متخلف تهیه و فروش پایان‌نامه به دست آمده است؛ گفت: پایان‌نامه‌های تقلبی یا به عبارتی اجرای دقیق قانون مقابله با تقلب در آثار پژوهشی و آیین‌نامه‌های اجرایی، موضوع کلانی است که بخش‌های مختلف وزارتخانه را درگیر می‌کند؛ چرا که به صورت یک مجموعه باید وارد مقابله با تقلب شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی افزود: برای پی بردن به صحت گزارش یک تقلب، موضوع به کمیته‌های اخلاق در پژوهش دانشگاه‌ها یا ستاد مرکزی وزارت علوم برای بررسی فنی و کارشناسانه، ارسال می‌شود. در نهایت با نظر این کمیته است که تقلب به اثبات می‌رسد؛ چرا که نظر آن‌ها به علت فنی و تخصصی بودن، فصل الخطاب است. بعد از این مرحله اگر نیاز باشد اقدام قانونی و حقوقی صورت می‌گیرد و معاونت حقوقی دانشگاه وارد عمل شود و اقدام قضایی انجام می‌دهد.

مدیرکل دفتر بازرسی و پاسخگویی به شکایات وزارت علوم با بیان اینکه بخشی از این بررسی‌ها به هیأت‌های رسیدگی به تخلفات اداری یا انتظامی یا کمیته‌های انضباطی دانشجویی ارسال می‌شود؛ تصریح کرد: اگر عضو هیأت علمی تخلف پژوهشی کرده است در هیأت‌های انتظامی، مورد رسیدگی عادلانه قرار می‌گیرد. از سوی دیگر، اگر پایان‌نامه کارشناسی ارشد یا رساله دکتری نوشته و دفاع شده باشد، ابطال مدرک باید از سوی سازمان امور دانشجویان انجام شود البته این امر منوط به رسیدگی عادلانه و تایید تقلبی بودن پایان نامه یا رساله است و مزایای ناشی از این مدرک هم باید ابطال شود.

جعفری با بیان اینکه سال ۹۸ از موسسه‌های تهیه و فروش پایان‌نامه بیش از ۳۰ هزار مدرک خام به دست آمد؛ تاکید کرد: در شناسایی موسسات یاد شده، به قرارداد‌های موسسه متخلف با دانشجو برای نوشتن مقاله، تهیه پاورپوینت پایان‌نامه، برطرف کردن ایرادات پایان‌نامه با دریافت هزینه جداگانه دست یافتیم. در بررسی‌های کارشناسانه باید تک تک این ۳۰ هزار مدرک خام بر اساس کد ملی دانشجو و دانشگاه محل تحصیل بررسی شود تا مشخص شود به استناد این پایان‌نامه‌های تقلبی مدرک تحصیلی دریافت شده است یا نه.

وی ادامه داد: معاونت حقوقی وزارت علوم در حال پیگیری چندین پرونده در دادسرای فرهنگ و رسانه است، از سوی دیگر کارشناسانی برای بررسی این مدارک خام و استخراج نتایج تعیین شده‌اند؛ البته بررسی این تعداد مدرک خام از نظر زمانی به طول می‌انجامد.

وی با بیان اینکه برخی از پایان نامه‌ها شناسایی شده‌اند، ابراز کرد: با برخی از دانشگاه‌ها که قالباً غیردولتی هستند مکاتباتی صورت گرفته و بر آن اساس، برخورد هم باید صورت بگیرد. اما به علت پیگیری این مدارک در دادسرای فرهنگ و رسانه امکان رسانه‌ای شدن وجود ندارد.

جعفری به استان‌هایی که مدارک تقلبی علمی از آن‌ها به دست آمده است اشاره کرد و گفت: علاوه بر تهران، در استان‌های خراسان رضوی، اصفهان و آذربایجان شرقی داده‌های خام زیادی از تخلفات علمی به دست آمده است.

مدیر کل دفتر بازرسی و پاسخگویی به شکایات وزارت علوم بیشترین میزان مدارک شناسایی شده در ۲۵ موسسه متخلف تهیه فروش و پایان‌نامه را اعلام کرد و گفت: تقلب در تهیه پایان‌نامه و رساله، تهیه مقالات و در رتبه‌های بعدی سایر مکتوبات علمی که در دانشگاه‌ها برای ترفیع و ارتقا مورد استناد قرار می‌گیرند، بیشترین داده‌های خام را به خود اختصاص داده است.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: فریدون جعفری وزارت علوم تقلب علمی دفتر بازرسی و پاسخگویی به شکایات وزارت علوم دادسرای فرهنگ و رسانه پایان نامه نامه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۸۶۵۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آزمون غربالگری درون دانشگاهی المپیاد علمی دانشجویی وزارت بهداشت در دانشگاه آزاد برگزار شد

به گزارش گروه دانشگاه ایسکانیوز، شانزدهمین آزمون غربالگری درون دانشگاهی المپیاد علمی دانشجویی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به سرپرستی دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران به صورت سراسری در واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد.

بیشتر بخوانید: سومین همایش سلامت، حکمت و حکمرانی در بیمارستان فرهیختگان برگزار می‌شود/ یکم اردیبهشت؛ آخرین مهلت ارسال مقالات

به گفته مهسا آل ابراهیم، رئیس باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران و مسئول المپیاد کشوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، آزمون غربالگری (مرحله اول انفرادی) شانزدهمین المپیاد علمی دانشجویان علوم پزشکی کشور در تاریخ ۱۰ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳، در ۵ حیطه آموزش پزشکی، مدیریت نظام سلامت، همگرایی علوم پایه، استدلال بالینی و حیطه ی هنر و سلامت، با حضور بیش از ۸۰ نفر از داوطلبان این واحد دانشگاهی، در سالن شهید احدی ساختمان زرگنده برگزار شد.

وی افزود: برگزیدگان حیطه های مختلف آزمون غربالگری دانشگاهی، در خردادماه ۱۴۰۳ به المپیاد کشوری وزارت بهداشت راه خواهند یافت.

آل ابراهیم خاطرنشان کرد: با توجه به درخشش دانشجویان عزیزمان در المپیاد کشوری وزارت بهداشت در سال گذشته، امید آن داریم که امسال نیز به لطف پروردگار با کسب مدال های بیشتر، شاهد اعتلای جایگاه دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران، در المپیاد کشوری وزارت بهداشت باشیم.

انتهای پیام/

کد خبر: 1228971 برچسب‌ها دانشگاه علوم پزشکی

دیگر خبرها

  • تشریح روند انتخاب استادان نمونه کشوری
  • روند انتخاب اساتید نمونه کشوری تشریح شد
  • امضای تفاهم نامه همکاری دانشگاه رضوی با مرکز کربلاء للدراسات والبحوث
  • مراکز فرهنگی کشور معطل خرابی مهر وزارت ارشاد!
  • آزمون غربالگری درون دانشگاهی المپیاد علمی دانشجویی وزارت بهداشت در دانشگاه آزاد برگزار شد
  • وزیر فرهنگ: دکتر مجتهدی غرب را کاملاً می‌شناخت، اما غرب زده نبود
  • انعقاد تفاهم‌نامه همکاری سه‌جانبه دانشگاه آزاد با دانشگاه باهنر و علوم پزشکی کرمان
  • وزارت ارشاد: محمد خزاعی می‌ماند
  • کیفرخواست پرونده گروه (ش) با بیش از هزار شاکی در دادسرای تهران صادر شد
  • همکاری وزارت علوم و معاونت علمی در حوزه دارایی‌های فکری