Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-02@02:51:53 GMT

آلودگی هوا، تهدیدی جدی برای اروپایی ها

تاریخ انتشار: ۲۹ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۲۸۶۷۷۸

آلودگی هوا، تهدیدی جدی برای اروپایی ها

آژانس محیط زیست اتحادیه اروپا در یک بررسی دو ساله به این نتیجه رسیده است که فقط هوای ۱۲۷ شهر اروپایی کیفیت قابل قبولی دارد.

به گزارش ایسنا، آژانس اروپایی محیط زیست مستقر در کپنهاگ در یک دوره دو ساله داده‌های لازم از شهرهای بزرگ سرتاسر اروپا را گردآوری کرده تا کیفیت وضع هوای آنها را ارزیابی کند. این آژانس وضعیت هوای ۳۲۳ شهر اروپایی را از نظر میزان ریزگردها و دیگر آلاینده‌ها سنجیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در بسیاری از شهرها، به خصوص مناطقی که صنایع سنگین در آن وجود دارند میزان ریزگردها و ازون در هوا بسیار بالاست و آلودگی هوا سلامت مردم اروپا را تهدید می‌کند.

"تااگس‌شاو"، وب‌سایت کانال یک تلویزیون آلمان با انتشار خلاصه‌ای از نتایج این مطالعه دو ساله نوشت: از یک طرف روند رو به بهبود کیفیت هوای شهرهای اروپایی که از سال‌های پیش آغاز شده ادامه دارد، از طرف دیگر تعداد شهرهای درگیر با آلودگی شدید هوا کم نیستند.

بر پایه بررسی‌هایی که در دو سال گذشته انجام شده، در این بازه زمانی شهرهای اومئو در سوئد، تامپره در فنلاند و فونشال در پرتغال دارای پاک‌ترین هوا بوده‌اند.

در این مدت شهرهای نووی سونج در جنوب لهستان، کرمونا در شمال ایتالیا و اسلاونسکی برد در کرواسی دارای آلوده‌ترین هوا در بین شهرهای اروپایی ارزیابی شده‌اند.

در مجموع از میان بیش از ۳۰۰ شهری که وضعیت آنها بررسی شده فقط هوای ۱۲۷ شهر "خوب" ارزیابی شده است. مطابق شاخص‌های تعریف شده سازمان بهداشت جهانی این شرایطی است که میزان ذرات معلق در هوا کمتر از ۱۰ میکرو گرم در هر مترمکعب باشد.

از نظر کیفیت هوا تقریبا تمام شهرهای بزرگ آلمان در قیاس با دیگر شهرهای اروپایی در ردیف‌های میانی قرار می‌گیرند و در عین حال در اغلب آنها میزان آلودگی هوا بیشتر از شاخص تعریف شده سازمان بهداشت جهانی است.

بررسی‌های آژانس تائید می‌کنند که تولید انرژی، فعالیت‌های کشاورزی، وسائل نقلیه و صنایع بیشترین عامل تولید ریزگردها هستند و به همین دلیل مناطق که تراکم این فعالیت‌ها در آنها بیشتر است هوای آلوده‌تری دارند.

آلودگی هوا همچنان بزرگ‌ترین تهدیدکننده سلامت مردم در اروپا به شمار می‌رود. تحقیقات نشان می‌دهد که ۱۷ درصد موارد ابتلا به سرطان ریه، ۱۲ درصد حمله‌های قلبی و ۱۱ درصد سکته‌های مغزی با افزایش میزان ذرات معلق و ریزگردها در هوا ارتباط دارند.

مدیر آژانس محیط زیست هشدار می‌دهد که با وجود بهبود محسوس کیفیت هوا در سال‌های اخیر، در بسیاری از شهرهای سرتا سر اروپا میزان آلودگی هوا همچنان سرسختانه بالا است.

بنابر گزارش دویچه وله، تازه‌ترین ارزیابی سالانه آژانس محیط زیست از کیفیت هوا حاکی است که در سال ۲۰۱۸ ذرات معلق در هوا عامل مرگ زودرس ۴۱۷ هزار نفر در ۴۱ کشور اروپایی بوده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: آلودگی هوا اروپا آلودگی هوا محیط زیست کیفیت هوا دو سال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۸۶۷۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وضعیت آلودگی هوای تهران امروز دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص به تفکیک مناطق

کیفیت هوا در کلان‌شهر تهران امروز با قرار گرفتن روی شاخص ۷۴ در وضعیت هوای سالم (زرد) ثبت شده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، سنجش کیفیت هوا امروز _دوشنبه دهم اردیبهشت_ در دستگاه سنجش کیفیت هوای ایستگاه اسلام‌شهر با شاخص ۱۱۲، ناسالم (نارنجی) قرار دارد.

بر این اساس سنجش کیفیت هوا امروز در ایستگاه‌های آتی‌ساز با شاخص ۵۲، اتوبان محلاتی منطقه ۱۴ با شاخص ۶۴، امام خمینی با شاخص ۶۴، باغستان شهریار با شاخص ۷۶، پارک رازی با شاخص ۵۲، پاسداران با شاخص ۸۶، پاکدشت با شاخص ۵۵، پردیس با شاخص ۸۰، پونک با شاخص ۶۹، پیروزی منطقه ۱۳ با شاخص ۹۰، پیشوا با شاخص ۵۳، تهران پارک شکوفه با شاخص ۷۹، چشمه با شاخص ۷۶، دانشگاه تهران با شاخص ۸۶، دانشگاه شهید بهشتی با شاخص ۷۴، رباط‌کریم با شاخص ۶۳، ژئوفیزیک با شاخص ۵۳، در وضعیت هوای سالم (زرد) قرار دارد.

همچنین ایستگاه‌های ستاد بحران منطقه هفت با شاخص ۷۷، سرخه‌حصار با شاخص ۶۰، سلامت با شاخص ۹۲، شادآباد منطقه ۱۸ با شاخص ۸۶، شریف منطقه دو با شاخص ۹۹، شهرری منطقه ۲۰ با شاخص ۶۸، شهرداری منطقه دو با شاخص ۶۴، شهرداری منطقه چهار با شاخص ۸۱، شهرداری منطقه ۱۱ با شاخص ۸۹، شهرداری منطقه ۱۹ با شاخص ۹۴، شهرداری منطقه ۲۱ با شاخص ۵۳، شهرداری منطقه ۲۲ با شاخص ۷۵، شهریار با شاخص ۶۵، فرمانداری شهرری با شاخص ۷۳، قدس با شاخص ۵۷، قرچک با شاخص ۷۶، گلبرگ منطقه هشت با شاخص ۵۸، لواسانات با شاخص ۷۲، مسعودیه منطقه ۱۵ با شاخص ۶۴، ملارد با شاخص ۸۰، منطقه ۱۵ با شاخص ۸۴، میدان فتح منطقه ۹ با شاخص ۷۹، ورامین با شاخص ۶۵ و وردآورد منطقه ۲۲ با شاخص ۸۳ در موقعیت هوای سالم (زرد) ثبت شدند. ایستگاه دماوند با شاخص ۳۱، علم و صنعت با شاخص ۳۱، در موقعیت هوای پاک (سبز) قرار دارد.

شاخص کیفی هوا از صفر تا ۵۰ هوای پاک (سبز)، ۵۱ تا ۱۰۰ هوای سالم (زرد)، ۱۰۱ تا ۱۵۰ ناسالم برای گروه‌های حساس (نارنجی)، ۱۵۱ تا ۲۰۰ ناسالم برای عموم (قرمز)، ۲۰۱ تا ۳۰۰ بسیار ناسالم (بنفش) و ۳۰۱ تا ۵۰۰ بسیار خطرناک (قهوه‌ای) است.

کد خبر 749055

دیگر خبرها

  • پاک‌ترین و آلوده‌ترین کشورهای جهان
  • وضعیت آلودگی هوای تهران در روز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • جزئیات آلودگی‌ هوا در شهرهای خوزستان
  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص به تفکیک مناطق
  • شاخص آلودگی هوای اصفهان امروز سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ + آخرین وضعیت
  • جزئیات آلودگی هوا در استان خوزستان
  • وضعیت آلودگی هوای تهران در روز سه شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • شاخص آلودگی هوای اصفهان امروز دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ + آخرین وضعیت
  • اردبیل و اهواز ابتدا و انتهای مدار کیفیت هوای کشور
  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص به تفکیک مناطق