Web Analytics Made Easy - Statcounter

فاطمه کوهپایه زاده روانشناس، در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه ازدواج و خانواده گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، در رابطه با چگونگی کاهش ترس از تاریکی در کودکان و راهکار‌هایی برای این منظور به والدین اظهار کرد: احساسات کودک خود را تصدیق کنید و به او بگویید: " می‌دانم که دوست نداری در تاریکی تنها باشی و شاید، چون نمی‌توانی چیزی را در اتاقت ببینی ناراحت هستی.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

"و اگر خودتان هم قبلا از تاریکی می‌ترسیدید، در این مورد با فرزند خود صحبت کنید و توضیح دهید که شما هر چه بیشتر در مورد دنیای اطراف خود آموختید ترس شما کمتر شد.

وی بیان کرد: بگذارید کودک ببیند که حتی وقتی چراغ‌ها خاموش هستند، اتاق همان اتاق است و این کار را می‌توانید با نور‌های مختلف انجام دهید. به این ترتیب که ابتدا در حالتی که همه چراغ‌ها روشن هستند در اتاق راه بروید و به اشیاء نگاه کنید و کم کم با نور‌های کمتر و کمتر و در نهایت با نورِ ضعیف چراغ، این کار را انجام دهید و سایه‌های شبح مانند در تاریکی را انتخاب کنید و بعد همان نقطه را با چراغ قوه یا چراغ خواب روشن کنید تا کودک ببیند آن شی ناشناس واقعا چه چیزی است.

این روانشناس تصریح کرد: به عنوان والدین اجازه دهید چراغ خواب و حتی لامپ معمولی اتاق خواب فرزندتان روشن بماند که برای این منظور می‌توانید از ریسه‌های چراغ‌های رنگین کوچک نیز در اتاق خواب کودک خود استفاده کنید، چراکه بسیاری از بچه‌ها حتی زیر پور نورترین چراغ‌ها به خواب می‌روند و ممکن است این نیاز به نور، پس از مدتی از بین برود.

کوهپایه زاده گفت: سعی کنید گاهی شرایطی را فراهم کنید که کودک فرصت تجربه برخی وقایع در تاریکی را داشته باشد تا فضای تاریکی آنقدر‌ها برایش اسرارآمیز نباشد. به طور مثال؛ هنگام غروب قدم بزنید، یک بار با نور شمع شام بخورید و یا شبی که آسمان صاف است، پتویی در حیاط و یا بالکن پهن کنید و از تماشای ستاره‌ها لذت ببرید.

وی با اشاره به آسیب‌های منفی تماشای فیلم‌های ترسناک روی کودکان ادامه داد: شما به عنوان والدین نباید اجازه دهید که فرزندتان فیلم‌های ترسناک ببیند یا کتاب‌هایی بخواند که او را می‌ترساند. این قاعده شامل همه شبانه روز می‌شود، زیرا بچه‌ها حافظه خوبی دارند و می‌توانند حتی چیزی که صبح دیده اند را هنگام خواب به یاد آورند. بنابراین، باید مراقب کودک خود باشید چراکه ممکن است آن چه که از دید آن‌ها ترسناک به نظر برسد، شما را نترساند.

بیشتر بخوانید

چگونگی رفتار والدین با کودکانی که ترس از تاریکی دارند

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: روانشناسی کودک ترس و وحشت چراغ ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۹۰۲۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همایش روز جهانی اتیسم در رشت

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای گیلان ؛ داوود قیصر نژاد رییس هیات مدیره انجمن حامیان اتیسم گیلان در این مراسم با اشاره به اینکه ۳۵۰ کودک اتیسیمی تحت پوشش این انجمن هستند گفت: به این کودکان در ۲۰ رشته ورزشی، هنری و آموزشی خدمات ارائه می‌شود.
وی بیشترین چالش خانواده‌های اتیسمی را کمبود امکانات آموزشی برای کودکان اتیسم و نبود مجتمع نگهداری از این کودکان و مشاغل برای بزرگسالان اتیسمی عنوان کرد.
اتیسم یا اختلال خود درماندگی نوعی اختلال روانی – ذهنی است که بعد از ۱۲ ماهگی قابل تشخیص است.
اگرچه عوامل ژنتیکی، ازدواج خانوادگی، سن بالای مادر و مشکلات دوران بارداری در ابتلا به اتیسم موثر است، اما هنوز علت اصلی ابتلا به اتیسم مشخص نیست.
در گیلان بیش از ۷۰۰ کودک و بزرگسال مبتلا به بیماری اتیسم وجود دارد.

دیگر خبرها

  • جنبش دانشجویی آمریکا خواب را از چشم قاتلان کودکان غزه ربوده است
  • همایش روز جهانی اتیسم در رشت
  • چرا با تاریکی هوا احساس خواب آلودگی بیشتر می‌شود؟
  • وقتی می گوئیم چیدمان هوشمندانه داخل خانه دقیقا منظورمان این است!(+تصاویر)
  • قابلیت جدیدی از اندروید 15 برای استفاده از گوشی در تاریکی
  • با «کودک استرسی» چگونه برخورد کنیم؟
  • نخستین دور گفتگوهای روسیه و اوکراین با میانجیگری قطر انجام شد
  • رنگ‌ها، جهانی که غالبا از آن غافلیم!
  • با ۷ میلیارد تومان چندمتر خانه می‌توان خرید؟
  • چگونه می‌توان قهوه نوشید و بی‌خواب نشد؟