Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-26@08:53:31 GMT

آیا قیمت طلا هفته جاری به کف می‌رسد؟

تاریخ انتشار: ۳۰ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۲۹۰۳۹۲

آیا قیمت طلا هفته جاری به کف می‌رسد؟

فضای بازار طلا هفته گذشته با ریزش ۱۰۰ دلاری قیمت این فلز ارزشمند تحت تاثیر جدیدترین موضع بانک مرکزی آمریکا، زیر و رو شد.

به گزارش ایسنا، سرمایه گذاران اکنون در تلاش برای ارزیابی مجدد ارزش مناسب طلا هستند. بهای هر اونس طلا برای تحویل در اوت در معاملات روز جمعه بازار آمریکا پنج دلار و ۸۰ سنت معادل ۰.۳ درصد کاهش یافت و در ۱۷۶۹ دلار بسته شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طلا برای کل هفته ۱۱۰ دلار معادل ۵.۹ درصد کاهش یافت که بزرگترین کاهش هفتگی قیمت معاملات این بازار از هفته منتهی به ششم مارس سال ۲۰۲۰ بود.

کوین گریدی، رییس شرکت فونیکس در این باره به کیتکونیوز گفت: طلا حرکت نزولی بزرگی داشت که دیدگاه بسیاری از افراد را تغییر داد. طلا می تواند هفته جاری اندکی افزایش پیدا کند. این فلز ارزشمند باید ارزش خود را بیابد. با آنچه که دیده ام، سطح ۱۹۵۰ تا ۲۰۰۰ دلار ارزش مناسبی نیست. تصور نمی کنم ۱۶۰۰ دلار هم ارزش مناسبی باشد. طلا هفته آینده باید جای پای خود را پیدا کند.

اگرچه کاهش قیمت طلا پیش بینی شده بود اما میزان ریزش قیمت بسیاری از تحلیلگران را متعجب کرد. جان ویر، یکی از مدیران شرکت والش تردینگ اظهار کرد: ما انتظار کاهش ملایم قیمت طلا را داشتیم اما تصور نمی کردیم تا این حد نوسان پیدا کند. به نظر می رسد بازار فلزات ارزشمند به این نوع اخبار واکنش بیش از حدی نشان می دهد زیرا سرمایه گذاران توجه دقیقی به سیگنالهای بانک مرکزی آمریکا دارند. تصور می کنم شاهد نزول قیمت بیشتری در هفته جاری باشیم.

وی در ادامه افزود: این ایده که بازارها افزایش نرخهای بهره را زودتر از موعد به دلیل انتظارات تورمی بالاتر خواهند داشت، اوضاع را برای طلا تغییر می دهد.

کریس وستون، مدیر تحقیقات شرکت پِپِراِستون گفت: تصمیم بانک مرکزی آمریکا به بازار نشان داد که سیستم هدف گذاری میانگین تورم بانک مرکزی منعطف است که به تغییرات مهمی منتهی شده است. آنچه که در دلار آمریکا و فلزات ارزشمند مشاهده می کنید، ارزیابی واضح سیستم هدف گذاری میانگین تورم بانک مرکزی است اما مطمئنا این سیستم انعطاف پذیری دارد و این مسئله باعث نوسان در بازارهای نرخهای بهره شده و ارزش دلار و فلزات ارزشمند را متاثر کرده است.

گریدی خاطرنشان کرد طلا پیش از اعلام تصمیم اخیر بانک مرکزی آمریکا هم نتوانسته بود پیشروی قابل توجهی در بالای مرز ۱۹۰۰ دلار داشته باشد که علامت بدی بود. با وجود همه اقدامات محرک مالی که به اجرا درآمده است، طلا نتوانست به مرز ۲۵۰۰ دلار صعود کند. طلا در چنین فضایی باید عملکرد بسیار بهتری می داشت. در عوض طلا ساکن بود و شرایط دشواری برای صعود داشت و با تورمی که اکنون در حال افزایش است، بانک مرکزی آمریکا باید در مقطعی با اشاره به افزایش نرخهای بهره به کنترل آن بپردازد.

دانیل پاویلونیس، کارگزار ارشد کالاها در شرکت آر جی او فیوچرز گفت: طلا در هفته جاری به دنبال رسیدن به کف روند کاهشی اخیر خواهد بود و پس از آن بهبود آن آغاز می شود. اکنون فرصت خرید دیگری در بازار فلزات ارزشمند است. دلار آمریکا هم هفته جاری به اوج خود می رسد که این امر به طلا کمک خواهد کرد. بازده اوراق خزانه ۱۰ ساله هم پس از رشد اخیر، با کاهش روبرو شد. پاویلونیس خاطرنشان کرد سطح ۱۷۷۰ دلار سطح جذابی برای ورود به فضای طلاست و سطوح حمایتی قوی طلا هفته جاری در ۱۷۶۳ دلار و ۱۷۴۰ دلار قرار دارند.

اخبار اقتصادی هفته جاری

مهمترین رویداد هفته جاری اظهارات روز سه شنبه جروم پاول، رییس بانک مرکزی آمریکا در برابر کنگره خواهد بود. بازارها توجه دقیقی به اظهارات پاول خواهند داشت و منتظرند ببینند آیا وی از موضع اخیر بانک مرکزی که درباره احتمال افزایش زودتر از موعد نرخهای بهره صحبت کرده است، عقب نشینی می کند.

سایر آمار اقتصادی شامل شاخص قیمت هزینه مصرفی شخصی خواهد بود که روز جمعه منتشر می شود و آمار تورم مورد علاقه بانک مرکزی آمریکاست.

بر اساس گزارش کیتکونیوز، بازارها همچنین به کنترل آمار نهایی تولید ناخالص داخلی، سفارش کالاهای بادوام، آمار متقاضیان بیمه بیکاری در روز پنج شنبه، فروش خانه های نوساز در روز چهارشنبه و فروش خانه های قدیمی در روز سه شنبه می پردازند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: قیمت طلا قیمت دلار بانک مرکزی آمریکا فلزات ارزشمند نرخهای بهره هفته جاری طلا هفته

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۹۰۳۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مدیریت صحیح بانک مرکزی در شرایط فعلی

امتداد - با وجود التهابات اخیر بازار ارز ، قطعا با مدیریت فعلی بانک مرکزی و افزایش ثبات ارزی در آینده به اصلاح نرخ نزدیک خواهیم شد.

به گزارش پایگاه خبری امتداد ،  مهدی منصوری بیدکانی، استاد اقتصاد و تحلیلگر مسائل اقتصادی در گفتگو با خبرنگار مهر درباره اثرات تغییرات نرخ ارز گفت: دولت ارز مورد نیاز واردات را بر اساس نرخ نیما تأمین می‌کند؛ بنابراین نباید اثر تغییرات نرخ ارز در بازار غیر رسمی را روی کالا‌ها مشاهده کنیم؛ اما به علت وجود اقتصاد سایه قیمت کالا‌ها در اثر نوسان بازار آزاد تغییر می‌کنند.

وی افزود: اقتصاد سایه نظمی بیمارگونه است که باعث اعوجاج‌هایی در اقتصاد واقعی می‌شود و علل آن را می‌توان در بهرمندی فعالیت کنشگر‌های خارج از بخش رسمی و در حقیقت در فساد سیستمی جست‌وجو کرد. فعالیت این کنشگران می‌تواند مؤثر از کیفیت حکمرانی و اثرپذیری از آن باشد.

منصوری بیدکانی اظهار داشت: سامانه جامع تجارت باید بازنگری شود تا رصد کالا و ارز به معنای واقعی صورت بگیرد؛ بنابراین ارز به نرخ نیما به واردکنندگان داده می‌شود؛ اما به علت اینکه در بخش نظارت با فساد مواجه هستیم قیمت کالا‌ها افزایش می‌یابد.

این تحلیلگر مسائل اقتصادی گفت: اگر حوزه نظارت به سمت هوشمندی نرود تمامی تلاش‌ها برای توسعه اقتصادی نتیجه‌ای نخواهد داد؛ در نتیجه باید سامانه‎‌هایی را ایجاد کنیم تا رصد ارز و کالا به خوبی صورت بگیرد یعنی مسیر قیمت گذاری شفاف شود در این صورت انتظارات اثر منفی روی قیمت‌ها نمی‌گذارد.

وی افزود: اجرای سیاست تثبیت به درستی از سمت رئیس کل بانک مرکزی اتخاذ شد؛ چون یکی از راه‌های گریز از مشکلات ارزی فاصله گرفتن از سیاست‌های صندوق بین المللی پول است که از اسفند ۱۴۰۱ تا به امروز شاهد سیاست گذاری صحیح فرزین در این حوزه هستیم.

این تحلیلگر مسائل اقتصادی با اشاره به این موضوع که اگر نرخ ارز در برخی از مواقع از سیاست تثبیت تبعیت نکرده دلیل آن شوک‌های احساسی است، تاکید کرد: شوک‌های احساسی باعث شکستن مقاومت در تحلیل تکنیکال می‌شود؛ بنابراین سیاست‌گذاری نرخ ارز در شرایط فعلی درست است و این افزایش به علت سیاست‌گذاری‌های غلط سال‌های گذشته و مسائل سیاسی و جهانی است.

منصوری بیدکانی در پایان بیان کرد: حمله به کنسولگری ایران نیز در التهابات بازار ارز نقش داشته؛ اما با مدیریت فعلی بانک مرکزی و افزایش ثبات ارزی در آینده به اصلاح نرخ نزدیک خواهیم شد.

منبع: مهر

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

دیگر خبرها

  • قیمت جهانی نفت؛ برنت ۸۹ دلار و ۳۲ سنت شد
  • قیمت جهانی نفت / برنت ۸۹ دلار و ۳۲ سنت شد
  • هشدار درباره نفت ۱۰۰ دلاری و تورم جهانی
  • قیمت جهانی نفت امروز ۱۴۰۳/۰۲/۰۷ |برنت ۸۹ دلار و ۳۲ سنت شد
  • تامین همه نیازهای ارزی توسط بانک مرکزی
  • حراج شمش طلا در مرکز مبادله توانسته به قیمت بازار آزاد کمک کند؟
  • انتقاد روزنامه دولتی ایران از تصمیم ایران خودرو/ بانک مرکزی: ۳۰۲ میلیون دلار نیمایی بدون مشتری ماند/ پیمان پاک: گوشت نه تنها افزایش قیمت نداشت، بلکه ارزان هم شد
  • مدیریت صحیح بانک مرکزی در شرایط فعلی
  • رشد ۲۶ درصدی نسبت به سال ۱۴۰۱/ تامین ارز کالا‌های اساسی و دارو در ۳۴ روز گذشته از مرز ۶۳۶ میلیون دلار گذشت
  • بانک مرکزی اعلام کرد: تامین ۶۳۶ میلیون دلار برای واردات کالاهای اساسی و دارو