Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-05-06@08:07:47 GMT

وقوع آتش‌سوزی در ۱۲۷۹ هکتار تا اول خرداد

تاریخ انتشار: ۳۰ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۲۹۲۸۲۹

وقوع آتش‌سوزی در ۱۲۷۹ هکتار تا اول خرداد

رئیس گروه برنامه‌ریزی و پشتیبانی تجهیزات مناطق محیط زیست گفت: آخرین آمار از حریق تا اول خرداد در مناطق چهارگانه تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست، بیانگر وقوع آتش‌سوزی در ۱۲۷۹ هکتار اراضی است.

به گزارش مشرق، رضا حسن‌هراتی، رئیس گروه برنامه‌ریزی و پشتیبانی تجهیزات مناطق محیط زیست از هوشمندسازی بخشی از پارک گلستان خبر داد و گفت: تمام استان‌ها برای پیشگیری از آتش‌سوزی و مهار آتش در صورت وقوع آتش‌سوزی،  آماده‌باش هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی در مورد اقدامات صورت گرفته برای مهار آتش در صورت وقوع آتش‌سوزی در مناطق چهارگانه گفت: در سال‌های گذشته هر سال با پدیده آتش‌سوزی مواجه بودیم. از سال ۱۳۹۰ تاکنون آمار آتش‌سوزی‌ها نشان می‌دهد که هر ساله از اردیبهشت ماه به بعد آتش‌سوزی داریم.

ببینید: عکس/ مرگ پلنگ ایران در آتش‌سوزی کوه حاتم

 رئیس گروه برنامه‌ریزی و پشتیبانی تجهیزات مناطق محیط زیست تصریح کرد: آتش‌سوزی کشور ما در دو بخش دیده می‌شود.  یکی در جنوب و جنوب‌غرب کشور در مناطق زاگرسی، مانند خوزستان، ایلام، کهکیلویه و بویر احمد، کردستان، چهار محال  و بختیاری و بوشهر با آتش‌سوزی مواجهیم که معمولا از اوایل اردیبهشت ماه تا اواخر آبان ماه در این مناطق  آتش‌سوزی رخ می‌دهد. 

حسن‌هراتی ادامه داد: بخش دیگری از آتش سوزی‌ها مربوط به شمال کشور است که در اواخر خرداد ماه و اوایل تیر شروع می‌شود و تا اوایل دی‌ماه احتمال وقوع آتش‌سوزی هست. 

وی تصریح کرد: به دلیل زیاد بودن رطوبت هوا در شمال کشور، آتش‌سوزی در این مناطق با تأخیر شروع می‌شود. 

ببینید: فیلم/ آتش‌سوزی در نخلستان‌های ۳ روستای آبادان

 رئیس گروه برنامه‌ریزی و پشتیبانی تجهیزات مناطق محیط زیست با تأکید بر اینکه نقاط بحرانی را شناسایی کردیم، گفت: هر سال با توجه به شرایط آب و هوایی کشور، وضعیت را می‌سنجیم و از اواخر اسفندماه برنامه پیشگیری را شروع می‌کنیم، در اسفندماه گذشته نیز به همه استان‌ها ابلاغ کردیم که چه کارهایی باید انجام شود. 

حسن‌هراتی، مهم‌ترین اقدام در برخورد با آتش‌سوزی را آماده‌باش ‌تیم‌های واکنش سریع دانست و تأکید کرد: این تیم‌ها شناسایی و کارها برنامه‌ریزی شده است، بنابراین براساس دستورالعمل اقدام می‌کنند. در هر شهرستان یک فرمانده آتش تعیین شده است.

وی با تأکید بر اینکه همه آمادگی کامل دارند و با دستگاه‌های مرتبط مانند سازمان جنگل‌ها، آتش‌نشانی، هلال احمر و راهنمایی رانندگی، هماهنگ هستند، گفت: با وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح نیز هماهنگ هستیم تا هر لحظه نیاز به بالگرد باشد، بالگرد برای اطفای حریق اعزام شود. یکی از مشکلات ما مربوط به بسکت آب بود که در سال جاری پیش‌بینی شده تا با تأمین اعتبار تعداد زیادی بسکت خریداری شود.

 رئیس گروه برنامه‌ریزی و پشتیبانی تجهیزات مناطق محیط زیست با اشاره به آتش‌سوزی‌های رخ داده در سالجاری،  گفت: آخرین آمار از حریق تا اول خرداد در مناطق چهارگانه تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست، بیانگر وقوع آتش‌سوزی در ۱۲۷۹ هکتار اراضی است که ۱۲۰۰ هکتار از آن مربوط به استان فارس و مابقی به ترتیب خوزستان و کهکیلویه و بویراحمد می‌شود. وقتی آتش‌سوزی صورت می‌گیرد دو هفته حداقل زمان برای کنترل آتش نیاز دارد.

حسن‌هراتی درباره به‌کارگیری دانش روز در حفظ محیط زیست و مهار آتش، گفت: از دو سال پیش هوشمندسازی سیستم‌های حریق را آغاز کردیم،  در این راستا پناهگاه حیات وحش دشت ناز در ساری به عنوان پایلوت انتخاب شد. 

وی افزود: شبکه هوشمند دوربین‌های حرارتی و مرئی را در دشت ناز برای کنترل حریق و پایش به کارگرفتیم. در سال ۱۳۹۸ نیز با تدبیر آقایان کلانتری و جهرمی(رئیس سازمان محیط زیست و وزیر ارتباطات)، تفاهم‌نامه‌ای امضا شد تا در پارک ملی گلستان از اینترنت اشیا استفاده شود؛ اقدامات لازم برای این کار همچنان ادامه دارد.  میزان آتش‌سوزی را در بازه زمانی ۱۰ سال سنجیدیم که مشخص شد بیشترین آتش‌سوزی در ۳۸ کیلومتر صورت می‌گرفت. منطقه از تنگه راه تا منطقه دشت به عنوان پایلوت تأیید شد و ۱۲۰ سنسور حرارتی در آن کار گذاشته می‌شود.

 رئیس گروه برنامه‌ریزی و پشتیبانی تجهیزات مناطق محیط زیست افزود: سه دوربین حرارتی اطلاعات را در لحظه ارسال می‌کنند و در صورت آتش‌سوزی، پیامک به صورت خودکار ارسال می‌شود،  اگر مشکلی نباشد به زودی این طرح را افتتاح می‌کنیم. 

منبع: تسنیم

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا انتخابات 1400 سازمان محیط زیست اخبار حوادث آتش سوزی آتش سوزی جنگل وقوع آتش سوزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۹۲۸۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لکه‌های صنعتی غرب البرز به شهرک صنعتی تبدیل شود

ایسنا/البرز نماینده ساوجبلاغ، نظرآباد، طالقان و چهارباغ در مجلس شورای اسلامی گفت: طی سال‌های گذشته قرار بود برخی لکه‌های صنعتی در نواحی غرب البرز به شهرک صنعتی تبدیل شوند که این اتفاق تاکنون نیفتاده است.

علی حدادی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به اینکه سال‌های سال است که تولید کنندگان، کارآفرینان و فعالان اقتصادی در سه شهرستان نظرآباد، طالقان و چهارباغ فعالیت دارند ولی آن طور که باید و شاید از آنها نشده است.

وی با بیان اینکه این فعالان امروز برای توسعه واحد تولیدی و صنعتی خود با مشکل مواجه هستند، توضیح داد: ما جلسات و پیش نویس مصوباتی با وزیر قبلی و فعلی صمت داشته‌ایم تا وضعیت این واحدها در البرز تغییر کند.

وی افزود: بر این اساس قرار بود برخی لکه‌های صنعتی در نواحی غرب البرز به شهرک صنعتی تبدیل شوند که این اتفاق تا کنون نیفتاده است.

این مسئول اظهار کرد: امسال که سال جهش تولید است، حمایت از واحدهای صنعتی و فعالان اقتصادی در اولویت دولت و مجلس قرار دارد.

حدادی تاکید کرد: با حمایت از این واحدها شاهد رقابتی شدن فرایند تولید و از طرفی بالا رفتن کیفیت محصولات و کالاهایی داخلی خواهیم بود.

وی گفت: برخی واحدهای تولیدی و صنعتی در شهرستان‌های طالقان، ساوجبلاغ، نظرآباد و چهارباغ بیش از دو دهه است که فعالیت دارند و متاسفانه چون نگاه جامع و متقنی به آنها نشده از توسعه بازمانده‌اند.

نماینده ساوجبلاغ، نظرآباد، طالقان و چهارباغ در مجلس در پاسخ به اینکه آیا پیوست‌های زیست محیطی در تبدیل این لکه‌ها به شهرک صنعتی رعایت خواهد شد یا باید منتظر تکرار تجربه تلخ شهرک بهارستان باشیم؟ گفت: توسعه و اشتغالزایی در اولویت دولت قرار دارد.

وی در پاسخ به اینکه گفته می‌شود تبدیل این لکه‌ها به شهرک صنعتی به محیط زیست و اراضی ملی به ویژه در محدوده تالاب صالحیه آسیب وارد می‌کند، گفت: تالاب صالحیه تالابی نقطه‌ای است و در برخی ماه‌های سال آب دارد و محیط زیست باید زیرساخت‌های لازم را در این محدوده ایجاد کند.

حدادی اظهار کرد: من انتقاد جدی به رییس محیط زیست کشور و مدیرکل محیط زیست البرز دارم چون به هیچ وجه نمی‌توانیم بپذیریم که در مسیر توسعه تولید موانعی ایجاد شود و باید به سمتی پیش برویم که با رعایت ساختارهای محیط زیستی تولید هم رونق بگیرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ادامه تورهای گردشگری‌ طبیعی به محیط زیست آسیب می‌رساند
  • لکه‌های صنعتی غرب البرز به شهرک صنعتی تبدیل شود
  • شکارچی غیرمجاز در سبزوار قبل از شکار دستگیر شد
  • رفع تصرف ۲ هکتار از اراضی ملی سیاهمزگی شفت
  • نظارت مأموران محیط زیست آذربایجان‌غربی بر بیش از۷۶۰ هزارهکتار ازمناطق تحت مدیریت
  • ببینید | یک باتری می‌تواند جنگل را به آتش بکشد
  • اهدا بیش از پنج هزار اصله نهال حرا به محیط زیست استان بوشهر
  • عدم انجام تکالیف قانونی سازمان حفاظت محیط زیست در خصوص ارزش‌گذاری مناطق تحت مدیریتش
  • خاطره‌ای از واکنش عجیب احمدی‌نژاد به درخواست محیط‌‌‌ زیستی | فیلم
  • اهدای بیش از ۵ هزار اصله نهال حرا به محیط زیست استان بوشهر