Web Analytics Made Easy - Statcounter

درحالی که اوضاع لبنان به مرز انفجار رسیده، جبران باسیل از سیدحسن نصرالله خواست تا برای حل بحران تشکیل دولت نقش آفرینی کند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از روزنامه الاخبار، روز گذشته پس از مصاحبه مطبوعاتی «جبران باسیل» رئیس جریان آزاد ملی لبنان درباره تشکیل دولت و درخواست وی برای نقش‌آفرینی سید«حسن نصرالله» دبیرکل حزب الله لبنان جهت حل بحران سیاسی، منابع جریان آزاد ملی اعلام کردند که لازم است از منظر سیاسی به صحبت‌های جبران باسیل نگاه کنیم و در عبارات و جملاتی که به کار می‌برد متوقف نشویم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این منابع اشاره کردند که صحبت‌هایی که جبران باسیل خطاب به سید حسن نصرالله درباره بحران تشکیل دولت مطرح کرد را باید از از منظر سیاسی آن مورد ارزیابی قرار دهیم؛ به ویژه زمانی که تاکید کرد: من می‌دانم شما هرگز به حقیقت خیانت نمی‌کنید. این صحبت‌های جبران باسیل بیانگر موضع جریان آزاد ملی و احترام آن به تعهدات خود مقابل حزب‌الله است.

منابع مذکور تاکید کردند، به طور کلی صحبت‌های روز گذشته جبران باسیل برای ایجاد یک چارچوب جدید جهت به نتیجه رسیدن همه تلاش‌ها در راستای تشکیل دولت است.

اما منابع سیاسی لبنان درباره اینکه چرا جبران باسیل دربازه زمانی کنونی از بزرگترین متحد خود یعنی سید حسن نصرالله برای حل مشکل تشکیل دولت درخواست کمک کرده است اظهار داشتند، در حال حاضر جبران باسیل همه چشم اندازها برای مذاکرات درباره تشکیل دولت-چه به شکل مستقیم و چه غیرمستقیم با «سعد حریری» نخست وزیر مکلف را مسدود می‌بیند و همچنین بحران بزرگ بی‌اعتمادی که اخیرا میان تیم رئیس جمهوری و «نبیه بری» رئیس پارلمان اتفاق افتاده شرایط وخیم تر کرده است.

این منابع اعلام کردند، باسیل مطمئناً به خوبی میداند حزب الله هرگز به دنبال درگیری با دیگران نیست و وارد تنش‌ها نمی‌شود. رئیس جریان آزاد ملی لبنان همچنین به خوبی می‌داند که حزب‌الله وارد درگیری با رئیس پارلمان نخواهد شد و از بروز اختلاف نظر در این زمینه جلوگیری می‌کند.

منابع مذکور اعلام کردند، علاوه بر آن جبران باسیل می داند که حزب‌الله در جبهه مخالفان تشکیل دولت به ریاست سعد حریری قرار نگرفته و ترجیح می‌دهد در این شرایط به مصلحت کشور فکر کند و بنابراین از نخست وزیری سعد حریری در مرحله کنونی حمایت می‌کند. همچنین از زمان انتصاب حریری به عنوان مامور تشکیل دولت ،در همه تماسهایی که برقرار شده حزب الله در موقعیتی بوده که به شکل جدی به عنوان نخست وزیر آینده با سعد حریری تعامل کرده است.

لبنان| گفت‌وگوی نماینده عالی اتحادیه اروپا با میشل عون درباره بحران تشکیل دولتلبنان| ادامه ردپای عربستان در بحران تشکیل دولت و گفتگوی سعد حریری با سفیر آمریکا

بر اساس این گزارش حتی سعد حریری که به دلیل رابطه با حزب‌الله از خشم عربستان و آمریکایی‌ها می‌ترسد، در محافل مختلف چندین بار صراحتا درباره جنبش امل و حزب‌الله به عنوان متحدان خود در تشکیل دولت صحبت کرده است. همچنین اتحاد منسجم بری و حزب الله نیز بر کسی پوشیده نیست و نبیه بری در آخرین دیدار خود با سعد حریری به او گفت، همانطور که من در کنار شما هستم سید حسن نصرالله نیز در کنار شماست.

اما اینکه چرا جبران باسیل در این مرحله از سیدحسن نصرالله کمک خواسته به این دلیل است که بحران‌های پیچیده لبنان در معرض انفجار قرار دارد و کشور به مرز فروپاشی رسیده و آن گونه که منابع سیاسی لبنان گزارش می‌دهند توانایی کنترل امور از دست مسئولان خارج شده است. همچنین اغلب مقامات به دنبال منافع شخصی خود هستند.

همچنین جبران باسیل اتحاد خود را با مقاومت و سلاح آن که چه اکنون و چه هرزمانی نقش اصلی در دفاع از حاکمیت لبنان داشته را تحکیم می‌کند تا با نیروهای منطقه‌ای که در کنار مقاومت ایستاده‌اند تعامل داشته باشد و معتقد است حزب‌الله قادر به ایجاد معادله‌ای برای حل و فصل شرایط کنونی است.

روز گذشته جبران باسیل درخصوص ادامه بحران سیاسی که مانع از فرآیند تشکیل دولت شده است، از سید حسن نصرالله کمک خواست.

باسیل گفت: امروز می‌خواهم از دوستی کمک بگیرم، او کسی نیست جز جناب سید حسن نصرالله از او می‌خواهم به عنوان حَکَم و فردی قابل اعتماد و صادق در این موضوع وارد شود زیرا من به او و صداقتش اطمینان دارم و او می‌داند ما هدف گرفته شده‌ایم و کل آنچه اتفاق می‌افتد ضربه به ماست. او می‌داند ما در موضوع دولت از مسائل بسیاری چشم پوشی کردیم.

او خطاب به سید حسن نصرالله گفت: سید حسن می‌دانم که تو حق را ناحق نمی‌کنی. من جبران باسیل بدون اینکه باری بر دوش تو بگذارم آنچه برای خودت بپذیری را می‌پذیرم. این ختم کلام من درباره دولت است.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: ۸ ۳۸ درصد ۳ ۴۵ درصد بحران تشکیل دولت سید حسن نصرالله جریان آزاد ملی جبران باسیل سعد حریری حزب الله برای حل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۰۴۵۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حزب‌الله و تعبیر مقاومت هوشمند

حزب‌الله لبنان از آغاز جنگ غزه تاکنون، استراتژی مقاومت هدفمند و هوشمندانه را بخوبی پیش برده و حتی در این میان، اسیر پیام‌های گمراه‌کننده نشده است.

به گزارش ایسنا، حنیف غفاری در سرمقاله وطن امروز نوشت: اخیرا شبکه ۱۴ رژیم اشغالگر قدس گزارشی را تحت عنوان «آنچه در جبهه شمال می‌گذرد» منتشر کرد. این گزارش معطوف به تحولاتی بود که از زمان آغاز جنگ غزه و در جریان تقابل حزب‌الله و رژیم صهیونیستی در شمال اراضی اشغالی به وقوع پیوسته است. «شارون روف اوفیر» نماینده سابق کنست از جمله تحلیلگران حاضر در این شبکه تلویزیونی بود. وی به نکات قابل تاملی درباره شکست تمام عیار رژیم اشغالگر قدس در برابر حزب‌الله اشاره کرد: «چرا واقعیت را نمی‌گوییم؟! ما شمال اسرائیل را از دست داده‌ایم؛ خسارتی که حزب‌الله بر ما وارد کرد ۶ برابر بیشتر از جنگ تابستان ۲۰۰۶ (جنگ ۳۳ روزه)  است. می‌خواهم گریه کنم! چه کسی فکرش را می‌کرد اسرائیل به این روز بیفتد؟»

به راستی چه اتفاقی در شمال اراضی اشغالی، خصوصا مناطق مشرف به جنوب لبنان رخ داده که اینچنین مقامات صهیونیست را پریشان ساخته است؟ واقعیت این است که حزب‌الله لبنان مقاومت هوشمندانه و قاطعانه‌ای را در برابر رژیم اشغالگر قدس صورت داده که دارای ۳ خصلت ویژه است: هدفمندی در تعیین اهداف، انتخاب بهترین زمان در عملیات و تنظیم عوامل فرامتنی و متنی نبرد. 

حزب‌الله لبنان نه تنها قواعد نبرد با تل آویو را بخوبی می‌داند، بلکه قدرت بازدارندگی خود را به صورتی کاملا آشکار به تل‌آویو دیکته کرده است. در این میان، مثلث قدرت در اراضی اشغالی (موساد، کابینه جنگ و ارتش)  آگاه‌سازی افکار عمومی در اراضی اشغالی نسبت به اتفاقاتی را که در جبهه شمال افتاده خط قرمز راهبردی خود تلقی می‌کنند. آنها بخوبی آگاهند افشای ضربات مهلک واردشده از سوی مقاومت لبنان، مترادف با تشدید اعتراضات عمومی و سقوط کابینه جنگ و حتی کابینه پس از آن (کابینه احتمالی لاپید - گانتز) خواهد بود. در مقابل، حزب‌الله لبنان نیز با تمرکز و دقتی مثال‌زدنی و برگرفته از تجربه ارزشمند جنگ ۳۳ روزه سال ۲۰۰۶، مرحله به مرحله اهداف خود را در شمال اراضی اشغالی محقق می‌سازد. 

حزب‌الله  لبنان در تازه‌ترین اقدام خود علیه دشمن صهیونیست، تجهیزات جاسوسی ارتش اسرائیل را در پایگاه «مسگاو» در شمال فلسطین اشغالی ـ که به‌تازگی تعمیر و تعویض شده بود ـ منهدم کرد. نکته حائز اهمیت اینکه ارتش رژیم اشغالگر قدس پس از انهدام اولیه این تجهیزات، تعمیر و تعویض آنها را با لحاظ کردن بالاترین ضریب امنیتی و بازدارندگی ممکن صورت داده بود. حزب‌الله لبنان از آغاز جنگ غزه تاکنون، استراتژی مقاومت هدفمند و هوشمندانه را بخوبی پیش برده و حتی در این میان، اسیر پیام‌های گمراه‌کننده نشده است. برای مثال، جریان موسوم به ۱۴ مارس (جریان صهیونیست غربگرا) درصدد بود ورود مقاومت اسلامی لبنان در حمایت از مردم غزه را نماد یک بازی پرهزینه برای بیروت قلمداد کند و حتی در رویکردی وقیح، از شهادت نیروهای مخلص حزب‌الله لبنان در نبرد با رژیم تروریست صهیونیست استقبال می‌کرد. در مقابل، برخی دیگر نیز تصور می‌کردند حزب‌الله در قبال تحولات فلسطین و نوار غزه باید ورود بی‌پروا و همه‌جانبه‌ای داشته باشد، حتی اگر به افتادن نیروهای مقاومت در تله صهیونیست‌ها منجر شود! 

در مقابل، سید مقاومت (علامه سیدحسن نصرالله) بدون تاثیرپذیری از فضای فرامتنی حاکم بر جنگ غزه، هوشمندانه و قاطعانه حزب‌الله را وارد میدان نبرد با دشمن صهیونیست کرد و امروز، صحت و کارایی این استراتژی، بر دوستان و دشمنان مقاومت عیان شده است. نباید فراموش کرد در  زمان تاسیس داعش توسط آمریکا، رژیم اشغالگر قدس و برخی دولت‌های مزدور و مرتجع منطقه، حزب‌الله بی‌پروا وارد میدان نبرد با تروریسم تکفیری شد و در این صحنه،  ابایی از سنگ‌اندازی‌ها و جنگ روانی گروه‌های طرفدار غرب و اسرائیل در بیروت نداشت.

تجمیع  ۳ واقعه مهم دو دهه اخیر در منطقه یعنی «جنگ ۳۳ روزه»، «جنگ علیه تروریسم تکفیری ـ صهیونیستی در منطقه» و «جنگ غزه» و تحلیل آنها در یک چارچوب مشترک راهبردی نشان‌دهنده زبدگی توصیفی، تحلیلی، راهبردی و تاکتیکی حزب‌الله در آوردگاه‌ها  و بسترهای زمانی - مکانی گوناگون در منطقه است. این همان رمز پویایی و برتری مقاومت لبنان در برابر دشمنان قسم‌خورده بشریت است. قطعا در آینده نزدیک، منابع امنیتی و نظامی رژیم اشغالگر قدس قدرت کتمان دستاوردهای حزب‌الله در شمال اراضی اشغالی و آنچه را که بر سر صهیونیست‌ها در این مناطق آمده نخواهند داشت. تاریخ مصرف سانسور  تعداد زیاد نظامیان هلاک‌شده صهیونیست ـ که اکثرا با موشک‌های برکان هدف قرار گرفته‌اند ـ و خسارات زیرساختی عمیقی که به پایگاه‌های نظامی این رژیم در این مناطق وارد شده، به پایان رسیده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • قرارگاه مردم نهاد در سازمان مدیریت بحران کشور تشکیل شده است
  • رهاسازی پسماند‌ها در رودخانه‌ها امری جبران ناپذیر است
  • حمله به رفح به یک درگیری سیاسی در اسرائیل تبدیل شده است
  • حماس: حمله به رفح به یک نزاع سیاسی داخلی برای اسرائیل تبدیل شده است
  • حزب‌الله و تعبیر مقاومت هوشمند
  • مروری بر بودجه در سال ۱۴۰۳؛ دست دولت در جیب مردم برای جبران کسری!
  • تشکیل یک استان جدید در کمیسیون سیاسی دولت تصویب شد
  • تصویب تشکیل استان تهرانِ شرقی در کمیسیون سیاسی دولت
  • ضربه کاری به ارتش اسرائیل و ترجمه عملی تهدیدات نصرالله
  • نیازمند تشکیل مجلس قدرتمند و کارآمد هستیم