Web Analytics Made Easy - Statcounter

مجید محمدپور، رئیس هیأت مدیره انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت ایران در گفتگو با خبرنگار مهر درباره امکانات و محدودیت‌های دولت در جهت پیشبرد اهداف اقتصادی گفت: دولت از امکانات بسیاری برخوردار است به طوری که می‌تواند آئین نامه‌هایی تدوین و لایحه پیشنهاد کند و در راستای اصلاح قوانین دست و پاگیر کمک کند و به مجلس پیشنهاداتی ارائه دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته مشکلات را نیز می‌توان به دو قسمت تقسیم کرد، نخست مشکلات قانونی است که دولت می‌تواند از طریق مجلس پیگیری و برطرف کند، دسته دوم هم به نحوه اجرای امور ارتباط دارد.

وی افزود: دولت به دو صورت می‌تواند تأثیر گذار باشد، اول اینکه به قوانین و مقرراتی نیاز دارد که آن را به مجلس پیشنهاد دهد که اصلاح یا تبدیل به قانون جدید شود و در سوی دیگر، قانون‌هایی وجود دارد اما باید آئین نامه‌ها و فرآیندهای کار اصلاح شود، بنابراین دولت در هر دو صورت می‌تواند تأثیرگذار باشد.

این مقام مسئول اظهار داشت: در ارتباط با قوانین و مقررات ممکن است دولت با محدودیت‌های داخلی و خارجی مواجه شود که بخشی از محدودیت‌های داخلی به قوانین و مقررات و محدودیت‌های خارجی به وضعیت اقتصادی کشور از لحاظ درآمدی، فروش نفت، تحریم، درگیری قدرت‌ها، تعاملات بین المللی برمی گردد.

به گفته رئیس هیأت مدیره انجمن استصنا در حال حاضر ما با اسناد بالادستی مواجه هستیم، به طوری که قانون برنامه‌ها، برنامه‌های فشرده کشور است و وظایف هر یک از قوا نیز مشخص شده است.

محمدپور درباره نحوه تعامل سه قوه در جهت توسعه اقتصادی کشور، توضیح داد: شکل گیری سران قوا به منظور برطرف کردن مشکلات و حرکت در جهت اهداف تعیین شده است و رهبر انقلاب نیز هر سال شعار کلیدی سال را معرفی می‌کنند یعنی برنامه‌ها باید به سمت این شعار حرکت کنند. حال اگر برنامه‌ها در جهت تحقق این شعارها حرکت کنند، در کشور موفقیت ایجاد می‌شود اما متأسفانه در بعضی از قسمت‌ها ناهماهنگی‌هایی مشاهده می‌شود، هنگام بروز این ناهماهنگی‌ها عملاً دستیابی به اهداف از پیش تعیین شده ناممکن می‌شود. به طور مثال قرار بوده است که ایران از لحاظ اقتصادی در سال ۱۴۰۴ در چه جایگاهی قرار گیرد؟ براساس قانون برنامه روند توسعه مشخص شده است اما موفقیتی را شاهد نیستیم یکی از دلایل این امر همسو نبودن اهداف در قوه قضائیه، قوه مجریه و قوه مقننه است.

وی ادامه داد: به عنوان نماینده بخشی از صنعت نفت از دولت آینده انتظارات زیادی نداریم اما مطابق نامگذاری شعار سال از سوی رهبر انقلاب به نام مانع زدایی ها و پشتیبانی از تولید یکی از مهم‌ترین انتظارات ما از دولت سیزدهم این است که افرادی که به سمت وزیر، معاون وزیر، مدیرعامل سازمان منصوب می‌شوند، دلسوز حوزه ساخت داخل باشند و به ساخت داخل اعتماد کنند، در این صورت پشتیبانی از تولید انجام می‌شود و مانع زدایی نیز می‌شود.

به گفته رئیس هیأت مدیره انجمن استصنا، موانع دست و پاگیری باعث افزایش هزینه تولید می‌شود و از دولت آینده انتظار می‌رود که آن را کاهش دهند زیرا شکایت ناحق کارفرمایان از ما سازندگان این است که قیمت‌های ما بالاتر از حد خارجی‌ها است، به دلیل این که به حدی فرآیندهای طولانی و قوانین دست و پاگیر، آئین نامه‌های بیهوده و بروکراسی اداری وجود دارد که عملاً هزینه مبادله تولید در کشور را افزایش می‌دهد و این روند دست ما نیست بلکه دست دولت آینده است که این موارد را پیگیری کند، بنابراین یکی از خواسته‌های ما حذف این بروکراسی اداری و آئین نامه‌های بیهوده است.

وی با بیان اینکه از دولت آینده انتظار می‌رود نسبت به بحث صادرات توجه جدی داشته باشد یعنی دیپلماسی اقتصادی به گونه‌ای حرکت کند که اقتصاد و صادرات تولید داخلی سرفصل آموزش قرار گیرد، گفت: ما صادرات به سوریه را فعال کردیم اما در حال حاضر صادرات ترکیه به سوریه ۵ برابر کشور ماست یعنی عملاً در بحث صادرات موفق نبودیم و بازار قطر، سوریه، عراق، ترکمستان، و عمان را از دست دادیم. به همین دلیل یکی از اولویت‌های دولت آینده باید بحث صادرات باشد. زیرا ایران از توانمندی‌های زیادی برخوردار است که می‌تواند هاب تولید تجهیزات مربوط به صنعت نفت، گاز و پتروشیمی کشور در کل منطقه باشد و این یکی از انتظارت از دولت آینده است تا بتوانیم با توجه به قابلیت به وجود آمده در کشور این بستر آماده شود تا بتوانیم اقلام خود را صادر کنیم.

طبق اظهارات این مقام مسئول حداقل در ارتباط با وزارتخانه‌ها و سازمان‌هایی مانند وزارت صمت، نفت، سازمان‌های خصولتی و سازمان‌هایی که با بخش خصوصی در ارتباط هستند و تصمیمات آن‌ها به طور مستقیم در بخش خصوصی تأثیر گذار است، نظر نقش بخش خصوصی را نیز کسب کنند.

کد خبر 5240344 عرفانه تاجیکی

منبع: مهر

کلیدواژه: مجید محمد پور انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت صادرات کالا تجهیزات نفتی انتخابات 1400 قیمت نفت قیمت دلار قطع برق بانک مرکزی ایران تولید نفت بازار سهام مصرف برق شاخص کل بورس وزارت راه و شهرسازی قیمت طلا بازار سرمایه اقتصاد آمریکا قیمت یورو دولت آینده آئین نامه ها برنامه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۰۶۳۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عزم جدی دولت برای ساختن ایلام قوی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز ایلام؛ حسن بهرام نیا در دیدار با سید مجید هدایت، مشاور وزیر و دستیار ویژه وزیر کشور در امور صنعت و تیم اقتصادی وزارت کشور اظهار کرد: امید است که خروجی این حضور منتج به یک تحول بسیار خوب با هدف جهش تولید و مشارکت مردم در استان شود.
وی تصریح کرد: استان ایلام دارای ظرفیت‌های بسیار خوبی از جمله: منابع نفت، گاز، کشاورزی، گردشگری و به ویژه گردشگری سلامت با توجه به نزدیکی مرز مهران با کشور عراق است که البته در این حوزه‌ها در استان کار شده است؛ اما باید بیش از گذشته با حمایت مسئولان ارشد کشور مورد توجه قرار گرفته است.

بهرام نیا با بیان این که در حوزه بهره وری، چهار حوزه اصلی گردشگری، آب، نفت و گاز و صنعت مورد توجه بوده است، افزود: ۱۸ کمیته زیرمجموعه ذیل این چهار بخش اصلی به منظور بهره وری و ارتقاء تولید و رشد در استان تشکیل شده است.
استاندار ایلام تشریح کرد: استان ایلام، ظرفیت بسیار خوبی در حوزه نفت و گاز دارد که بالقوه است و باید از این ظرفیت‌ها در حوزه‌های پایین دستی و تأمین خوراک صنایع پتروشیمی و پالایشگاه استان استفاده شود.
وی بیان کرد: یکی از ظرفیت‌های بالقوه استان پتروشیمی ایلام، شرکت ارغوان گستر و پتروشیمی ایلام است که با حضور تیم وزارت کشور در استان انتظار می‌رود هر چه زودتر این ظرفیت‌ها به نتیجه برسد و شاهد ایجاد اشتغال و جهش تولید در استان باشیم.

وی با بیان این که در حوزه مهار آب‌های سطحی در سطح استان اقدامات و گام‌های بزرگی در دولت سیزدهم در مقام مقایسه با سال‌های گذشته برداشته شده است، اضافه کرد: سد میمه از پیشرفت فیزیکی خوبی برخوردار است و انتظار می‌رود که به زودی به بهره برداری برسد.
استاندار ایلام تصریح کرد: پارک پلی پروپیلن منطقه آزاد هم در دست اقدام است و فرصت خوبی برای صادرات، اشتغال و توسعه استان به شمار می‌رود که حدود ۲ هزار و ۷۰۰ نفر اشتغال ایجاد خواهد کرد.
بهرام‌نیا با اشاره به این که مرحله اول سامانه گرمسیری تکمیل شده است و پیش بینی می‌شود، مرحله دوم تا پایان سال به بهره برداری برسد، ابراز کرد: پتروشیمی دهلران، پتروشیمی دره شهر، پتروشیمی هلیلان و صبا انرژی دهلران، می‌تواند یک تحول بزرگ در حوزه اشتغال، انرژی و تولید در استان ایجاد کند.

استاندار ایلام با اشاره به این که در دولت سیزدهم ۲۳۲ واحد از تعداد ۴۷۰ واحد نیمه تعطیل در استان احیاء و فعال شده است، تصریح کرد: تمام انرژی ما به منظور چرخیدن چرخ کارخانه‌ها و واحد‌های نیمه فعال و ایجاد اشتغال در استان است.
وی بیان کرد: استان ایلام، استانی غنی است که در ظرف چند سال آینده به یکی از استان‌های برخوردار کشور تبدیل می‌شود و با این همه ظرفیت و پتانسیل که در استان وجود دارد، همت و تلاش دولت برای توسعه استان بسیار جدی است.
بهرام نیا با بیان این که وحیدی یکی از وزرای جهادی کشور است، خاطرنشان کرد: وزیر کشور در ایام اربعین در استان چندین بار حضور داشتند و نگاه ویژه‌ای به استان ایلام دارند که این استان توانمند شود.
هیأت اقتصادی و صنعتی به سرپرستی سید مجید هدایت، مشاور و دستیار ویژه وزیر کشور در امور صنعت، به پیشنهاد وزیر کشور به مدت ۲ روز به منظور بررسی ظرفیت‌ها و مسائل اقتصادی و صنعتی ایلام به این استان سفر کرده است.

دیگر خبرها

  • ‌بازار دائمی صادرات ۱۵ میلیون قطعه‌ای مرغ
  • طالبان: سه کشور همسایه زمینه داعش در منطقه را فراهم کرده‌اند
  • ۹۵ درصد قطعات نیروگاهی کشور ساخت داخل است/ آمادگی برای فصل گرما
  • احیای بیش از ۳۰۰ کارخانه از ابتدای دولت در خراسان رضوی
  • عزم جدی دولت برای ساختن ایلام قوی
  • فعال کارگری: دولت با احیای کارخانه‌های تعطیل یا نیمه‌تعطیل، تولید داخل را زنده کرد
  • افتتاح سرکنسولگری ارمنستان در تبریز | تصمیم کشور همسایه بعد از اقدام ایران
  • احتمال توقف صادرات ال‌ان‌جی روسیه در ۴ سال آینده
  • وحیدی: سفر رئیس‌جمهور به کشورهای همسایه و منطقه فرصت سرمایه‌گذاری فراهم می‌کند
  • کشور‌های همسایه خراسان رضوی فرصتی برای رونق صادرات هستند