Web Analytics Made Easy - Statcounter

نخستین جشنواره بین المللی صنایع دستی ایران به میزبانی اصفهان، شهر جهانی صنایع دستی ۲۶ تا ۲۹ تیرماه ۱۴۰۰ برگزار می شود.

به گزارش ایمنا، با توجه به فعالیت بیش از ۶ هزار هنرمند صنایع دستی در اصفهان که در قالب یک سوم فعالان صنایع دستی جهان کار می‌کنند، برنامه ریزی برای برگزاری اولین جشنواره بین المللی صنایع دستی ایران در بخش‌های (مسابقه بین المللی نشان دست خلاق، نشان ملی همای زرین، مسابقه ملی فرش، مسابقه ملی طراحی فرش دستباف، مسابقه طراحی خلاقانه صنایع دستی، مسابقه ملی طراحی پوشاک با صنایع دستی و مسابقه بسته بندی صنایع دستی و مسابقه ملی استار تاپ‌های صنایع دستی با برگزاری کارگاه‌ها و نشست‌های علمی و تخصصی و اجلاس شهرهای جهانی و ملی صنایع دستی به همراه نمایشگاه آثار هنرمندان در تیرماه ۱۴۰۰ با مشارکت وزارت میراث فرهنگی، اداره کل میراث استان، شهرداری اصفهان و هلدینگ کافل در اصفهان برگزار می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور، در این جشنواره بالاترین نشان صنایع دستی دنیا در جمهوری اسلامی ایران (نشان دست خلاق) به برگزیدگان اهدا خواهد شد که علاوه بر کمک به بازاریابی در عرصه بین‌الملل، عاملی برای حفاظت از جایگاه هنرمندان و هنر ایرانی خواهد بود.

جایزه نشان بین المللی «دست خلاق» است که در راستای پاسداری و نکوداشت مقام شامخ و ارزنده ی هنرمندان حوزه‌ی صنایع دستی و هنرهای سنتی، به عنوان عالی‌ترین نشان این حوزه در عرصه‌های بین المللی در نظر گرفته شده، برای اولین سال برگزاری به ۶ نفر (۳ هنرمند داخلی و ۳ هنرمند خارجی) اعطا می‌گردد و نام دارندگان این نشان به عنوان میراث زنده بشری در حافظه تاریخی هنری دنیا ثبت و ضبط خواهد شد.

دومین قسمت مهم جشنواره «نشان ملی همای زرین» است که در ۲۰ رشته صنایع دستی و هنرهای سنتی به افراد حائز شرایط و رتبه‌های برتر مشارکت کننده در بخش‌های متعدد این مسابقه (که مربوط به رشته‌های صنایع دستی می‌باشد) تخصیص یافته و اعطا می‌گردد.برای هر رشته ۳ تا ۵ داور تخصصی در نظر گرفته شده است.

برای این جشنواره بیش از ۴۰ جایزه نقدی در نظر گرفته شده است که از مهم‌ترین آنها نشان بین المللی دست خلاق است که به ۶ طرح برگزیده به صورت نقدی و از میان آنها به خلاق‌ترین طرح و همچنین به ۵ نفر از پیشکسوتان جایزه ویژه تعلق خواهد گرفت.

ستار کیانپور مجری نخستین جشنواره بین المللی صنایع دستی ایران با اشاره به اینکه این جشنواره یک نیاز مهم و اثربخش با نگاهی جامع و بین المللی در حوزه صنایع دستی ایران است، گفت: با استفاده از تمامی ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های موجود از جمله صادرات و تولید در حوزه صنایع دستی، به درستی می‌توانیم عاملی درجهت تسهیلگری این صنعت ایجاد نمائیم.

وی ادامه داد: دومین قسمت مهم در بخش‌های جشنواره، «نشان ملی همای زرین» است که در ۲۰ رشته صنایع دستی و هنرهای سنتی که به دو بخش پررونق و کم رونق تقسیم شده اند (پررونق: قلمکار – مینا سازی – قالی – سفالگری – منبت چوب – گلیم بافی – خاتم سازی – ملیله سازی – قلمزنی – زیورآلات سنتی – رودوزی‌های سنتی – چرم – زیلوبافی – نگارگری – شیشه گری سنتی – معرق چوب و کم رونق: آئینه کاری – حجاری سنگ – گیوه بافی – قفل سازی) به افرا حائز شرایط و رتبه‌های برتر مشارکت کننده تخصیص یافته و اعطا می‌گردد.

گفتنی است، دریافت کنندگان جایزه مذکور علاوه بر دریافت تندیس، لوح سپاس و جوایز نقدی، زمینه‌های نشان دست خلاق را به لحاظ سوابق فنی و تخصصی جهت سال‌های آتی برای خود فراهم می‌نمایند، همچنین برای هر رشته ۳ تا ۵ داور تخصصی در نظر گرفته شده است.

دبیر کارگروه توسعه گردشگری و صنایع دستی ایران از برگزاری ورکشاپ های تخصصی هنرمندان صنایع دستی در چهارباغ اصفهان خبر داد و گفت: همزمان با برگزاری جشنواره به مدت ۲۰ شب در قسمتی از خیابان چهارباغ، هنرمندان چیره دست صنایع دستی به صورت ورکشاپ، هنر بی نظیر خود را به صورت زنده برای علاقه مندان آموزش می‌دهند.

علاقه مندان می‌توانند جهت کسب اطلاعات بیشتر به سایت جشنواره به آدرس WWW.HIFESTIVAL.IR مراجعه نمایند.

کد خبر 502207

منبع: ایمنا

کلیدواژه: شهرداری اصفهان وزارت میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری سازمان میراث فرهنگی و صنایع دستی ميراث فرهنگي اداره کل میراث فرهنگی استان اصفهان صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان شهر جهاني صنايع دستي صنایع دستی اصفهان نمایشگاه صنایع دستی صنایع دستی خلاق اولین نمایشگاه بین المللی صنایع دستی شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق جشنواره بین المللی صنایع دستی ایران نظر گرفته شده صنایع دستی مسابقه ملی دست خلاق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۰۷۱۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز احیای رشته چادر شب‌بافی در چهارمحال و بختیاری

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز چهارمحال و بختیاری؛ معاون صنایع‌دستی و هنر‌های سنتی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان گفت: فرآیند احیای رشته چادر شب‌بافی از رشته‌های منسوخ شده استان آغاز شده است.
مهراب محمدی افزود: چادر شب‌بافی یکی از صنایع‌دستی سنتی جهارمحال و بختیاری بوده که در گذشته با پارچه‌های رنگارنگ به جنس ابریشم یا پنبه و به شکل چهارخانه بافته می‌شد.
معاون صنایع‌دستی و هنر‌های سنتی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی چهارمحال و بختیاری افزود: این در حالی است که سال‌هاست این محصول صنایع‌دستی رونقی نداشت و به دست فراموشی سپرده شده بود.
وی گفت: کارشناسان معتقدند یکی از کاربرد‌های چادر شب‌باف، به‌عنوان روانداز بوده که در شب از آن استفاده می‌‎شده و به‌همین علت با این عنوان نام‌گذاری شده است.
محمدی روپوش برای رختخواب‌ها، ملحفه‌ها، پرده و نورگیر از دیگر کاربرد‌های چادر شب‌باف دانست و یادآور شد: نخستین فرایند برای احیای رشته‌های صنایع‌دستی فراموش شده، برگزاری دوره‌های آموزشی است.
معاون صنایع‌دستی و هنر‌های سنتی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی چهارمحال و بختیاری اضافه کرد: در این رابطه ابتدا مربی مربوط به آن رشته انتخاب، سپس از هنرجویان ثبت‌نام می‌شود.
وی گفت: پس از آن با برگزاری دوره‌های آموزشی افراد می‌توانند با شیوه تولید صنایع‌دستی مربوطه آشنا و در گام بعدی خود اقدام به تولید محصول کنند.
محمدی تأکید کرد: هنرجویان پس از دریافت گواهی می‌توانند از مزایایی مانند بیمه و دریافت تسهیلات برخوردار شوند.
معاون صنایع‌دستی و هنر‌های سنتی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی چهارمحال و بختیاری افزود: همچنین علاوه‌بر تلاش برای رشته‌هایی مانند چادر شب‌بافی کاربری‌های جدید تعریف می‌شود تا بازاریابی و فروش محصولات هم موفق باشد.
وی گفت: تلاش می‌شود هر سال یک رشته صنایع‌دستی در چهارمحال و بختیاری را احیا کرد.

دیگر خبرها

  • ٣٨٥ هنرمند واجد شرایط صنایع‌دستی کردستان بیمه شدند
  • افزایش ۲ برابری مسافران مترو در روزهای جمعه/ برگزاری کارگاه‌های صنایع دستی در ایستگاه‌ها
  • ثبت سفارش فروش ۳۸۰ میلیارد صنایع دستی سیستان و بلوچستان
  • فراخوان اولین سالانه تبادل عکس ایران منتشر شد
  • تعطیلی بنا‌های تاریخی استان اصفهان فردا
  • ثبت روز گل محمدی و گلاب
  • ایجاد کد تعرفه اختصاصی برای صادرات «گیوه»
  • ایجاد کد تعرفه اختصاصی برای صادرات گیوه
  • آغاز احیای رشته چادر شب‌بافی در چهارمحال و بختیاری
  • معرفی ریسباف محور طرح های سرمایه گذاری گردشگری اصفهان