Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری دانشجو»
2024-05-07@11:32:04 GMT

مناظره اول میزان مشارکت را به ۴۹ درصد رساند

تاریخ انتشار: ۳۱ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۳۱۲۹۴۸

مناظره اول میزان مشارکت را به ۴۹ درصد رساند

عضو کمیسیون نظارت بر تبلیغات انتخابات ریاست‌جمهوری گفت: بخش اول مناظره اول و بخش دوم مناظره سوم در بالا بردن نرخ مشارکت نقش به سزایی داشتند.

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، سید احسان قاضی‌زاده هاشمی، عضو کمیسیون نظارت بر تبلیغات انتخابات ریاست‌جمهوری در برنامه انتهای الوند که شب گذشته به روی آنتن رفت با اشاره به وظیفه کمیسیون نظارت بر تبلیغات انتخابات ریاست‌جمهوری، اظهار داشت: کمیسیون بررسی تبلیغات انتخابات ریاست‌جمهوری از قبل از ثبت‌نام نامزد‌های ریاست‌جمهوری تا اعلام نهایی نتیجه انتخاباتی، کار تنظیم و هماهنگسازی برنامه‌های تبلیغاتی را انجام می‌دهد، البته مواردی نظیر اخبار سیاسی ذیل نظر کمیسیون نیست، بلکه برنامه‌ای که نامزد مستقیم در آن حضور دارد را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه سوالات از نامزد‌ها بر چه اساس تنظیم و پرسیده می‌شوند، تصریح کرد: سوالات از نامزد‌ها در مناظرات براساس دغدغه‌ها و مشکلات مردم و نظرسنجی‌ها صورت می‌گرفت. در حقیقت کمیسیون بررسی تبلیغات انتخابات ریاست‌جمهوری به ۴ نظرسنجی معتبر کشور دسترسی دارد، لذا موضوعات مختلف در قالب نظرسنجی‌ها جمع می‌شوند و براساس آن‌ها سوالات طراحی می‌شوند، بنابراین مجری برنامه تنها اجراکننده مناظره است.

عضو شورای نظارت بر صداوسیما ادامه داد: در واقع روز قبل از هر مناظره با گروه کارگردانی جلسه داشتیم و در مورد مسائلی نظیر ثانیه شمارها، تصویرسازی و حتی نور و گریم باهم صحبت می‌کردیم و عدالت رسانه‌ای را در نظر گرفتیم.
قاضی زاده هاشمی افزود: به عبارت دیگر ساختار برنامه مناظرات با ساختار سایر برنامه‌های تلویزیون تفاوت داشت، لذا تلاش کردیم که نامزد‌ها بتوانند بطور صحیح برنامه‌های خود را ارائه کنند تا مردم انتخاب آگاهانه و آزادانه داشته باشند و همه سعی ما بر این بود که رسانه بنابر چارچوب قانون حرکت و عمل کند و سلیقه‌ای نباشد.

وی گفت: البته اثر کار خود را در برآورد‌های مردمی مشاهده کردیم، میزان مشارکت قبل از ثبت‌نام از ۳۸ درصد بود که به ۴۹ درصد رسید؛ بنابراین علیرغم کرونا و مشکلات اقتصادی و معیشتی مناظرات تا ۱۰درصد بر افزایش مشارکت و تهییج مردم تاثیر گذاشت. به عبارت دیگراین ۱۰ درصد ناشی از فضای رسانه در انتخابات بود و نمی‌شود انتظار داشت که رسانه کار خارق‌العاده انجام دهد.

عضو کمیسیون نظارت بر تبلیغات سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در توضیح تأثیر مناظرات بر افزایش مشارکت مردم در انتخابات، گفت: بعد از مناظره اول پیک داشتیم، در مناظره دوم نمودار خطی شد، در این مدت حتی نرخ مشارکت، روزانه از چند جا نظرسنجی میشد، برخی اقدامات نظیر واکسیناسیون می‌توانست صورت بگیرد که مشارکت افزایش پیدا کند، اما انجام نشد. در این میان بخش اول مناظره اول و بخش دوم مناظره سوم در بالا بردن نرخ مشارکت نقش به سزایی داشتند.

قاضی زاده هاشمی در رابطه تأثیر حضور نزدیکان نامزد‌ها در برنامه‌های تبلیغاتی آن‌ها خاطرنشان کرد: در این انتخابات چند مورد اقدام جدید انجام دادیم، از سه ما پیش نظر بر این بود که برنامه خانواده محور برگزار کنیم که براساس آن نامزدها، اعضای خانواده خود را معرفی و تعامل کنند تا ببینیم می‌توانند خانواده خود را به خوبی مدیریت کند، اما نهایت به گفت‌وگوی یک ربع افراد نزدیک تبدیل شد، که بر اساس آن نامزد، یکی از افراد بسیار نزدیک خود را معرفی کرد. تجربه خوب و جدید بود و قبل از گفت‌وگوی ویژه خبری پخش شد که بسیاری از افراد آن را مشاهده می‌کردند لذا بسیار موثر بود.

وی یادآور شد: همچنین به علت کرونا اقدام جدیدی صورت گرفت و آن نیم ساعت گفت‌وگوی هر نامزد با دوربین برای هر استان بود. اگر برنامه استانی و خانواده برای دوره‌های بعد هم درنظر گرفته شود، اثرگذاری بیشتری خواهد داشت، موضوع دیگر مربوط به شور و نشاطی بود که از قِبَل مناظرات به وجود آمد، به صورتی که میزان مشارکت در مناظره اول ۴۰درصد، در مناظره دوم ۵۱ درصد و در مناظره سوم به ۶۰درصد افزایش پیدا کرد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: سید امیرحسین قاضی زاده هاشمی انتخابات 1400 مناظره سیاسی مشارکت سیاسی تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری کمیسیون نظارت بر تبلیغات مناظره اول نامزد ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۱۲۹۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گفت‌وگوی مستقیم نامزدهای انتخابات با مردم در «فرصت انتخاب» و «نماینده مردم»

قائم مقام شبکه رادیویی تهران گفت: رادیو تهران با دو عنوان برنامه «فرصت انتخاب» و «نماینده مردم» برای پخش مناظره‌های انتخاباتی و گفت‌وگوی مستقیم نامزدها با مردم روی موج اف.ام ردیف ۹۴ مگاهرتز می‌رود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از روابط عمومی رادیو تهران، پیام امیری از برنامه‌ریزی برای پخش برنامه تبلیغاتی نامزدها در شبکه رادیویی تهران خبر داد و اظهار کرد: در مرحله دوم دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی ۳۲ نامزد راه یافته به مرحله دوم برای کسب ۱۶ کرسی نمایندگی مجلس دوازدهم از حوزه انتخابیه تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس رقابت می‌کنند، در حوزه انتخابیه ورامین، قرچک و پیشوا نیز دو نامزد به مرحله دوم راه یافتند که برنامه تبلیغاتی نامزدهای این حوزه انتخابیه نیز از شبکه رادیویی تهران پخش می‌شود.

وی افزود: گفتگوی مستقیم نامزدها در ویژه برنامه «نماینده مردم» به مدت ۲۰ دقیقه به روی آنتن می‌رود.

قائم مقام شبکه رادیویی تهران همچنین از برنامه‌ریزی برای پخش مناظره‌های انتخاباتی نامزدها با هدف کمک به شناخت بیشتر مردم خبر داد و عنوان کرد: در مجموع هشت برنامه مناظره ۱۲۰ دقیقه‌ای با عنوان «فرصت انتخاب» برای نامزدهای حوزه انتخابیه تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس و سه مناظره ۶۰ دقیقه‌ای برای نامزدهای حوزه انتخابیه ورامین، قرچک و پیشوا در کنداکتور پخش رادیو تهران قرار گرفته است.

به گزارش ایمنا، رادیو تهران با دو عنوان برنامه «فرصت انتخاب» و «نماینده مردم» برای پخش مناظره‌های انتخاباتی و گفت‌وگوی مستقیم نامزدها با مردم روی موج اف. ام ردیف ۹۴ مگاهرتز می‌رود و در روز انتخابات نیز با ویژه برنامه «شهر آرا» در خدمت مردم و رأی دهندگان است و برنامه‌های انتخاباتی رادیو تهران تا ۱۹ اردیبهشت ادامه دارد.

کد خبر 750815

دیگر خبرها

  • آغاز رسمی پنجمین دوره ریاست جمهوری پوتین پس از ادای سوگند
  • انصراف قالیباف از نمایندگی مجلس جدی است؟ /برنامه ریزی ۵ ساله برای ورود به انتخابات ۱۴۰۸ /دولت رئیسی علیه قالیباف دست به کار شد
  • اولین انتخابات ریاست جمهوری چاد پس از حاکمیت نظامیان
  • سایه سنگین جنبش دانشجویی حامی فلسطین بر سر انتخابات ۲۰۲۴ آمریکا
  • لاوروف: نتایج انتخابات آمریکا بر تمایل برای تحمیل «شکست استراتژیک» به ما اثری ندارد
  • چالش‌های بایدن و ترامپ در انتخابات ۲۰۲۴ ریاست جمهوری آمریکا
  • شور و حال انتخاباتی در تک حوزه استان اردبیل در مرحله دوم انتخابات مجلس
  • گفت‌وگوی مستقیم نامزدهای انتخابات با مردم در «فرصت انتخاب» و «نماینده مردم»
  • احتمال انصراف قالیباف از ادامه حضور در مجلس
  • سه رقیب جدید قالیباف در کرسی ریاست مجلس؛ وزرای احمدی نژاد به صف شدند