Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-05-07@10:50:29 GMT

زمین ۸۴ میلیون سال قبل کج و صاف شده است!

تاریخ انتشار: ۱ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۳۱۴۷۸۱

زمین ۸۴ میلیون سال قبل کج و صاف شده است!

به گزارش ایسنا و به نقل از آی ای، یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که سیاره ما حدود ۸۴ میلیون سال پیش چرخش عجیبی داشته است و ۱۲ درجه کج شده است.

محققان می‌گویند: "انحراف واقعی قطبی"(TPW) یا تغییر جهت مجدد سیاره برای سایر سیارات و قمرها و زمین در حال حاضر با ماهواره کاملاً مستند شده است، اما آزمایش رواج آن در گذشته زمین توسط حرکت صفحات تکتونیکی پیچیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

"انحراف واقعی قطبی" چرخش یک جرم جامد شامل یک سیاره یا قمر با توجه به محور چرخش آن است که باعث تغییر مکان‌های جغرافیایی قطب شمال و جنوب آن یا به عبارتی "سرگردانی" آن می‌شود.

محققان می‌گویند: در این مطالعه ما یک رکورد جدید دیرینه‌مغناطیس‌شناسی(palaeomagnetic) با وضوح بالا از دو بخش چینه‌ای همپوشانی لایه‌های سنگ و لایه‌بندی در ایتالیا ارائه می‌دهیم که شواهدی را برای یک نوسان TPW حدود ۱۲ درجه‌ای ارائه می‌دهد. این مشاهدات نشان دهنده آخرین TPW مقیاس بزرگ است و این تصور را که محور چرخش زمین طی ۱۰۰ میلیون سال گذشته تا حد زیادی پایدار بوده است، به چالش می‌کشد.

اما دانشمندان چگونه به این نتیجه رسیدند؟ دانشمندان با بررسی آنچه به عنوان داده‌های دیرینه‌مغناطیس‌شناسی شناخته می‌شود، می‌توانند دریابند که صفحات تکتونیکی میلیون‌ها سال پیش کجا بوده‌اند.

دیرینه‌مغناطیس‌شناسی مطالعه سابقه آثار میدان مغناطیسی زمین در سنگ‌ها، رسوبات یا مواد باستان‌شناسی است. این سوابق یا رکوردها اطلاعات مربوط به رفتار گذشته میدان مغناطیسی زمین را فراهم می‌کنند.

دیرینه‌مغناطیس‌شناسی پژوهش و بررسی آثار به‌جا مانده در میدان‌های مغناطیسی زمین درون سنگ‌ها، رسوبات یا یافته‌های دیگر باستان‌شناسی است. برخی مواد معدنی در سنگ‌ها اطلاعات ارزشمندی از جهت و شدت میدان مغناطیسی زمانی که آنها تشکیل می‌شده‌اند را در خود ثبت کرده‌اند. جمع‌آوری و ثبت و به هم پیوستن این اطلاعات در مورد چگونگی رفتار میدان مغناطیسی زمین در گذشته و محل‌های زمین‌ساخت‌های صفحه‌ای(صفحات تکتونیکی) و شدت میدان مغناطیسی در آن زمان حقایق زیادی را برای دیرینه‌شناسان آشکار می‌کند. رکورد وارونه شدن‌های میدان مغناطیسی زمین همه در سنگ‌های آتشفشانی و رسوبی و رانش قاره‌ای ذخیره شده‌اند. این اطلاعات با مقیاس زمانی که به‌ همراه دارند ابزار مهمی برای دیرینه‌شناسان به‌ شمار می‌روند.

نویسندگان این مطالعه، سنگ‌های آهکی باستانی را از ایتالیا جمع‌آوری کرده و تراز مغناطیسی آنها را تجزیه و تحلیل کردند تا کشف کنند که پوسته زمین در طول کج و صاف شدن مجدد خود در هر یک میلیون سال حدود ۳ درجه در حال حرکت است.

محققان می‌گویند: ما در این تحقیق بیش از ۱۰۰۰ داده دیرینه‌مغناطیس‌شناسی از سنگ آهک را به عنوان یک آزمایش دقیق از وقایع TPW حدود ۸۴ میلیون سال پیش ارائه می‌دهیم.  روش‌های مدرن تجزیه و تحلیل دیرینه‌مغناطیس‌شناسی از جمله آزمایشات پیشرفته مغناطیسی سنگ استفاده شد و همه نمونه‌ها به طور قطعی وقوع این TPW را تایید کردند.

محققان می‌گویند، داده‌های آنها نه تنها یک کج شدن و تغییر درجه چرخش در این زمان را تأیید می‌کند، بلکه یک نوسان کج شدن روتین را که قطب از جای خود فاصله می‌گیرد و دوباره به حالت اصلی خود باز می‌گردد، تأیید می‌کند.

منبع: الف

کلیدواژه: میدان مغناطیسی زمین محققان می گویند میلیون سال سنگ ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۱۴۷۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۲ کشته و زخمی به علت انفجار در ایالت بلوچستان پاکستان

   به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ از اسلام آباد به نقل از سایت خبری «سما تی وی»، در این انفجار که در منطقه «خضدار» از نواحی ایالت بلوچستان پاکستان رخ داد یک بمب مغناطیسی نصب شده بر روی خودرو به دست تروریست‌ها منفجر شده است.
رسانه‌های پاکستان با بیان اینکه خودروی مذکور متعلق به رئیس باشگاه خبرنگاران شهر «خضدار» بوده افزود: بر اثر این انفجار علاوه بر «مولانا صدیق منگل» رئیس باشگاه خبرنگاران این شهر دو نفر دیگر نیز کشته شدند.
منابع خبری همچنین از زخمی شدن ۹ نفر دیگر از جمله یک نیروی پلیس خبر داده و افزودند: هنوز هیچ فرد یا گروهی مسئولیت این حمله را بر عهده نگرفته است.
تصاویر دوربین‌های مدار بسته محل انفجار نشان می‌دهد که یک تروریست موتورسیکلت سوار یک بمب مغناطیسی را به خودروی رئیس باشگاه خبرنگاران شهر «خضدار» چسپانده و آن را منفجر می‌کند.

دیگر خبرها

  • اشتیاق بانوان مازندرانی از شکوفه‌های نارنج / جای خالی مدیریت بر ماندگاری یک سنت دیرینه
  • آرزوهای دیرینه اصفهانی‌ها در ریل افتتاح پروژه‌های عمرانی و زیست‌محیطی شهر زندگی
  • مرگ و زندگی ما به دست میدان مغناطیسی زمین است!
  • از رکوردشکنی فیزیکدانان تا از آب باتری ساختن چینی‌ها
  • پیمایش چهارگانه ۲۶۲ هزار کیلومتر از سطح کشور در برنامه هفتم توسعه به روش ژئوفیزیک هوابرد
  • آغاز طرح ساماندهی وانت‌های میوه فروش در سنندج/ساماندهی وانت‌های میوه‌فروش در ۱۱ نقطه سطح شهر
  • سرنوشت‌سازترین لحظه فصل رئال از دید آنچلوتی
  • آغاز طرح ساماندهی وانت‌های میوه‌فروش در سنندج
  • دنیای فیزیک در آستانه یافتن تک‌قطبی‌های مغناطیسی؟
  • ۱۲ کشته و زخمی به علت انفجار در ایالت بلوچستان پاکستان