Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر نیرو با اشاره به اینکه طراحی، مکان‌یابی و تأمین سوخت هسته‌ای به شرکت تولید و توسعه انرژی اتمی ایران محول شده است گفت: ما همکاری نزدیکی با سازمان انرژی اتمی در این باره داریم.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ رضا اردکانیان در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوال هادی بیگی‌نژاد مبنی بر «علت عدم پیش‌بینی نیاز کشور به برق هسته‌ای توسط وزارت نیرو» گفت: از سال ۱۳۸۳ که اساسنامه قانونی شرکت مادر تخصصی تولید و توسعه انرژی اتمی ایران به تایید رسیده، طراحی، مکان‌یابی و تأمین سوخت هسته‌ای به این شرکت که در ساختار انرژی اتمی است، محول شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی بیان کرد: وزارت نیرو هم در این باره همچنان مسئولیت‌های خود را انجام می‌دهد و ما همکاری نزدیکی با سازمان انرژی اتمی در این باره داریم.

وزیر نیرو متذکر شد: در گذشته کل مسئولیت مربوط به این مسئله بر عهده وزیر نیرو بود اما از سال ۸۳ و به صورت قانونی، این وظیفه به شرکت مادر تخصصی تولید و توسعه انرژی اتمی ایران محول شده است.

اردکانیان ادامه داد: شورای عالی انرژی کشور در مهرماه سال گذشته سند تراز تولید و مصرف گاز مصرفی تا افق ۱۴۲۰ را به تصویب رساند که در این سند مصوب، سهم برق هسته‌ای در سبد انرژی کشور تا سال ۱۴۲۰، ۸۴۰۰ مگاوات تعیین شده که تاکنون ۱۰۵۰ مگاوات تولید شده و تولید واحدهای دیگر هم در دست انجام است.

وی افزود: ما در وزارت نیرو سعی می‌کنیم با استفاده از تکنولوژی‌های پیشرفته، نیروگاه‌های اتمی حاشیه خلیج‌فارس و دریای عمان را که مناسب‌ترین اماکن برای احداث این واحدها هستند، به داخل کشور انتقال دهیم.

وزیر نیرو تصریح کرد: نیروگاه‌های اتمی حاشیه خلیج‌فارس و دریای عمان از این جهت ارزشمند هستند که آلودگی زیست‌محیطی ندارند، انرژی پاک محسوب می‌شوند، هزینه سوخت بسیار پایین و عمر بالایی دارند، به همین دلیل در کانون توجه سیاست انرژی کشور قرار دارند.

بیگی‌نژاد: در حال حاضر هزار مگاوات برق هسته‌ای داریم

در ادامه جلسه، هادی بیگی‌نژاد در تشریح سوال خود گفت: ۲۰ سال است که رهبر معظم انقلاب فرمودند که ما به ۲۰هزار مگاوات برق هسته‌ای نیاز داریم و بنده پیگیر این موضوع شدم و بازدیدهایی را انجام دادم. باید بگویم متأسفانه ما در حال حاضر هزار مگاوات برق هسته‌ای داریم و ۲۰۰۰ مگاوات برق هسته‌ای دیگر هم در حال ساخت است.

وی با بیان اینکه وزارت نیرو باید در این باره احساس مسئولیت کند و وظایف خود را برای عمل به منویات رهبری انجام دهد،اظهار داشت: طی ۱۰ سال گذشته و مطابق با گزارش‌های واصله سازمان انرژی اتمی ۳.۵ میلیارد دلار برق تولید کرده که اگر ما فقط ۱۰ درصد از آن را صادر می‌کردیم، پول سوخت آن به دست می‌آمد و در این زمینه دچار مشکل نمی‌شدیم.

نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی افزود: وزارت نیرو باید با همکاری وزارتخانه‌های دیگر، این مشکلات را حل و فصل کند و درخواست می‌کنم که جلسه‌ای با مسئولان ذیربط به ویژه رئیس سازمان انرژی اتمی برگزار شود تا به یک راهکاری در این باره برسیم.

وی خطاب به نیکزاد که ریاست جلسه را بر عهده داشت، گفت: بنده در صورتی از توضیحات وزیر نیرو قانع می‌شوم که جلسه‌ای با حضور رئیس سازمان انرژی اتمی و وزرای نفت و نیرو برگزار شود و این موضوع مورد بحث و بررسی قرار گیرد.

 

انتهای پیام/ک

منبع: دانا

کلیدواژه: مگاوات برق هسته ای سازمان انرژی اتمی وزارت نیرو وزیر نیرو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۱۶۳۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راکتورهای هسته‌ای بوشهر با پیوست تولید آب احداث شود

به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله غلامعلی صفایی بوشهری صبح سه‌شنبه در نشست با مسؤولان انرژی اتمی با تقدیر از پیشرفت‌های صورت گرفته در عرصه انرژی هسته‌ای طی سال‌های اخیر اظهار کرد: در آینده جهان انرژی هسته‌ای یکی از امور بنیادین و راهبردی است و اگر از الان به خودکفایی، تولید و مرجعیت دست پیدا نکنیم دچار مشکل خواهیم شد.

وی بیان داشت: رویکرد خودکفایی، تولید و رسیدن به مرجعیت که در حال حاضر با نگاه مقام معظم رهبری ایجاد شده بسیار ارزشمند است و به خوبی در سازمان انرژی اتمی مدیریت می‌شود.

آیت الله صفایی بوشهری همچنین خواستار ایجاد راکتور تحقیقاتی در بوشهر شد و گفت: تحقق این امر می‌تواند آثار و برکات فراوانی برای استان و کل کشور در پی داشته باشد.

نماینده مقام معظم رهبری در استان بوشهر همچنین ایجاد راکتورهای کوچک و شتاب دهنده الکترون در استان را مورد تاکید قرار داد.

امام جمعه بوشهر ضمن تشکر برای تولید آب از نیروگاه اتمی بوشهر گفت: اگر ۲ راکتور در حال احداث نیز پیوست تولید آب داشته باشد بسیار می‌تواند به شرایط آب استان کمک کند. بوشهر استان کم بارش است و عدم بارش تمام زندگی مردم را تحت تأثیر قرار می‌دهد و مساله آب شرب در تابستان همواره یکی از دغدغه‌های جدی مسئولان است.

کد خبر 6086366

دیگر خبرها

  • دست یاری صنعت هسته‌ای به صنعت نفت
  • آمریکا: با آژانس اتمی برای شفافیت بیشتر فعالیت‌های هسته‌ای ایران همکاری داریم
  • راکتورهای هسته‌ای بوشهر با پیوست تولید آب احداث شود
  • اسلامی: تعداد نیروگاه‌های اتمی ایران افزایش می‌یا‌بد
  • اسلامی اعلام کرد: گام‌های اساسی ایران برای افزایش تعداد نیروگاه‌های اتمی
  • تعداد نیروگاه‌های اتمی افزایش می‌یابد
  • اسلامی:‌ تعداد نیروگاه‌های اتمی افزایش خواهد یافت
  • تعداد نیروگاه‌های اتمی افزایش می‌یا‌بد
  • اسلامی:‌ تعداد نیروگاه‌های اتمی افزایش می‌یا‌بد
  • تولید ۶۵ میلیون مگاوات برق در نیروگاه اتمی بوشهر