Web Analytics Made Easy - Statcounter

 علیرضا ضیاء روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: پیش‌بینی می‌شود امسال سه هزار و ۵۰۰ تن تخم آفتابگردان آجیلی از سطح سه هزار و ۳۰۰ هکتار و ۲ هزار تن تخم کدو آجیلی از یکهزار و ۷۰۰ هکتار از مزارع زیر کشت این محصولات در شهرستان ارومیه برداشت شود.
 
معاون فنی و اجرایی ارومیه اظهار داشت: بیش از ۸۵ درصد سطح زیر کشت و تولید این محصولات به ترتیب در بخش های چنقرالوی پل و نازلوچای این شهرستان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


 
ضیاء با اشاره به ارقام تولیدی آفتابگردان آجیلی در ارومیه اضافه کرد: این ارقام اغلب از توده های بومی منطقه از جمله پسته ای، قلمی، دورسفید است و چنقرالوی پل و نازلوچای با سطح زیر کشت یکهزار و ۷۵۲  و یکهزار و ۳۰۰ هکتار بیشترین سطح زیر کشت را در شهرستان به خود اختصاص داده اند.
 
وی افزود: این محصول به لحاظ ارزش افزوده بالا و اقتصادی بودن آن مورد توجه کشاورزان بوده و میانگین تولید آن در شهرستان ارومیه یک تن در هکتار است.
 
معاون فنی و اجرایی جهاد کشاورزی شهرستان ارومیه مهمترین رقم کدو آجیلی کشت شده در شهرستان را رقم تخمه کدوی گوشتی همدان بیان کرد و گفت: نازلو چای و چنقرالوی پل با سطح زیر کشت ۷۳۱ و ۵۵۰ هکتار بالاترین سطح کشت را در زمینه تولید این محصول به خود اختصاص داده اند.

وی به مشکلات کشاورزان منطقه در کشت این محصول اشاره کرد و گفت: از جمله مشکلات کشاورزان استان برای کشت تخمه آفتابگردان و کدو آجیلی، نبود ارقام اصلاح شده، عدم برنامه برای صادرات مازاد بر نیاز محصولات، نبود کارگاه و کارخانجات نوین بسته‌بندی و مقاومت کم به آفات و امراض است.

بزرگ ترین بازار بورس دانه های آجیلی آفتابگردان و کدو کشور در حال حاضر در آذربایجان‌غربی و شهرستان خوی فعالیت دارد و در حال حاضر قیمت فروش تخم آفتابگردان آجیلی در بازار مصرف ، ما بین ۱۲ تا ۳۰ هزار تومان و قیمت تخم کدوآجیلی در حدود ۴۸ تا ۵۵ هزار تومان است.

برداشت تخمه آفتابگردان و کدو آجیلی از هفته دوم شهریور ماه در آذربایجان‌غربی آغاز و تا مهرماه ادامه خواهد داشت.

آذربایجان غربی یک میلیون هکتار اراضی کشاورزی قابل کشت دارد که ۷۰۰ هزار هکتار آن زیر کشت انواع محصولات باغی و زراعی رفته است؛ از این ۷۰۰ هزار هکتار نیز ۱۲۰ تا ۱۶۰ هزار هکتار باغ و حدود ۳۷۵ هزار هکتار گندمزار است و مابقی به کشت سایر محصولات آبی و دیم اختصاص دارد.
چغندر قند، سیب درختی، گندم، انواع میوه‌های هسته‌دار، انگور و انواع حبوبات و سبزی و سیفی‌جات جزو محصولات کشت شده در مزارع و باغات آذربایجان‌غربی است.  

برچسب‌ها وزارت جهاد کشاورزی آفات کشاورزی آذربایجان غربی ارومیه کشاورزی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: وزارت جهاد کشاورزی آفات کشاورزی آذربایجان غربی وزارت جهاد کشاورزی آفات کشاورزی آذربایجان غربی ارومیه کشاورزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۱۸۵۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توسعه کشت دیم انجیر در شهرستان خاتم

روح الله احمدزاده در گفت و گو با خبرنگار مهر بیان کرد: با توجه به تنوع آب و هوایی مناسب این شهرستان برای کاشت نهال انجیر دیم، کاشت انجیر در اراضی بخش چاهک اجرا شد.

وی با بیان آنکه انجیرهای کشت شده در شهرستان از ارقام استهبان، سبز، سیاه و گلاب است، افزود: انجیر دیم تنها از طریق نزولات آسمانی آبیاری می‌شود و اگر بارندگی کمتر از حد نرمال باشد به صورت غرقابی سه تا چهار مرحله آبیاری می‌شود.

رئیس مرکز جهاد کشاورزی شهرستان خاتم تصریح کرد: در شهرستان خاتم ۶۵ هکتار انجیر وجود دارد که ۴۲ هکتار بارور و ۲۳ هکتار غیر بارور است و ۲۸۰ هکتار اراضی شیب دار به کشت انجیر اختصاص یافته است.‌

کد خبر 6092042

دیگر خبرها

  • سطح گلخانه‌های کردستان به ۶۰ هکتار افزایش یافت
  • احداث استخر ذخیره آب کشاورزی شهرستان آوج
  • توسعه کشت دیم انجیر در شهرستان خاتم
  • توزیع ۷۰۰ تن نهاده دامی در مناطق عشایری شهرستان ارومیه
  • افزایش ۲ برابری سطح پوشش گیاهی در مراتع گنبدکاووس؛ مانعی برای ریزگرد‌ها و غذایی برای دام‌ها
  • وضعیت دریاچه ارومیه برخلاف خوش‌بینی‌ها بحرانی است!
  • پایان گرده افشانی ۶۲۸ هکتار نخلستان در لامرد
  • افزایش ۷۰ هزار تنی تولید کلزا در کشور
  • آبیاری نوین ؛ گامی به سوی جهش تولید
  • سلسله قطب تولید کلزای لرستان