Web Analytics Made Easy - Statcounter

در قالب نظام نوین ترویج برای انتقال دستاورد‌های تحقیقاتی و توانمندسازی بهره برداران تاکنون ۸ هزار مروج استخدام و ۱۳۴۴ مرکز جهاد کشاورزی در استان‌های کشور احیا و باز سازی شده اند. خبرگزاری میزان - بنا به اعلام وزارت جهاد کشاورزی، علی اکبر مویدی گفت: به منظور انتقال آخرین یافته‌های تحقیقاتی به عرصه‌های کشاورزی و توسعه آموزش و توانمندسازی بهره برداران، از سال ۹۵ با اجرای نظام نوین ترویج کشاورزی، ۸ هزار مروج با تخصص‌های مختلف همچون زراعی، باغی، آبزیان وارد پهنه‌های کشاورزی شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


رئیس موسسه آموزش و ترویج کشاورزی افزود: ۸۰ درصد این مروجان توسط سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی ۶۰ روز آموزش‌های عملی دیده اند و مابقی در حال آموزش هستند.

معاون سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی با بیان این که بازسازی و تجهیز امکانات مراکز جهاد کشاورزی ادامه دارد، گفت: ۸ هزار کارشناس مروج در این مراکز که اغلب در دهستان‌ها هستند، مستقر شده اند و با این اقدام به طور میانگین به ازای ۵۰۰ کشاورز یک مروج وجود دارد.

مویدی خاطرنشان کرد: پیش از اجرای نظام نوین ترویج، به ازای ۳ هزار کشاورز یک مروج داشتیم.

وی ادامه داد: هر مرکز جهاد کشاورزی به چند پهنه تقسیم شده اند و هر کارشناس مروج، مسوول یک پهنه است.

مویدی در همین حال اظهار داشت: برای ارتباط بیشتر کشاورزان با محققان و آشنایی با دانش روز، برای هر مرکز جهاد کشاورزی یک محقق معین نیز تعیین شده است.

وی توضیح داد: محققان معین باید در مزارع در کنار مروجان حضور داشته باشند و مشکلات تحقیقاتی را شناسایی و به کمک بخش تحقیقات حل کنند.

رئیس موسسه آموزش و ترویج کشاورزی با اشاره به تهیه طرح یاوران تولید در سال گذشته نیز گفت: این طرح پس از تصویب توسط وزیر جهاد کشاورزی به عنوان یکی از طرح‌های آموزشی و ترویجی به استان‌ها ابلاغ شد.

وی افزود: در قالب این طرح، تمام محققان در استان‌ها باید گروه‌های کارشناسی در هر یک از زیربخش‌های کشاورزی تشکیل دهند و کارشناسان همراه با مروجان به منظور شناسایی مشکلات در واحد‌های تولیدی و عرصه‌های کشاورزی حضور پیدا کرده و برای مشکلات راهکار پیدا می‌کنند و در اختیار سازمان‌های جهاد کشاورزی قرار می‌دهند.

مویدی، رمز عبور از کشاورزی سنتی به کشاورزی مدرن و افتصادی را آموزش موثر و توانمندسازی بهره برداران دانست و اذعان داشت: آموزش موثر و توصیه‌های فنی منجر به ارتقای دانش و تغییر نگرش کشاورزان و کارشناسان و در نهایت موجب تغییر رفتار حرفه‌ای و ایجاد مهارت در جامعه هدف، افزایش بهره وری و اقتصادی شدن کشاورزی می‌شود.

وی با بیان این که نزدیک به ۴ میلیون و ۳۰۰ هزار بهره بردار در سامانه جامع پهنه بندی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی ثبت نام کرده اند، گفت: این بهره برداران در ۴۴۸ شهرستان و حدود ۹۸ هزار آبادی فعالیت می‌کنند که نشان دهنده تنوع کشاورزی در حوزه‌های مختلف زراعی، باغی، آبزیان و دام و طیور است.

معاون سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی ادامه داد: از این تعداد کشاورزان تنها ۹۶۰۰ نفر دارای اراضی ۱۰۰ هکتار به بالا هستند.

وی اظهار داشت: سطح اراضی ۶۶۸ هزار کشاورز بین ۲ تا ۵ هکتار و سطح اراضی ۳۸۸ هزار کشاورز نیز کمتر از یک هکتار است.

مویدی گفت: کشاورزان خرده مالک و کشاورزانی که دارای اراضی ۱۰۰ هکتار به بالا هستند هر یک نیاز به آموزش‌های خاص خود دارند.     بیشتر بخوانید: پرداخت ۸۱ درصد از مطالبات گندمکاران و ۶۵ درصد کلزاکاران

 

انتهای پیام/

برچسب ها: اخبار اقتصادی کشاورزی

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: اخبار اقتصادی کشاورزی آموزش و ترویج کشاورزی سازمان تحقیقات بهره برداران جهاد کشاورزی ۸ هزار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۲۰۳۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۳۰۰ روستای لرستان از نعمت آب شرب سالم بهره‌مند می‌شوند

به گزارش خبرنگار مهر، یاسر اکبریان امروز دوشنبه در گفت‌وگو با رسانه‌ها با اشاره به پیشرفت فیزیکی مناسب طرح جهاد آبرسانی در لرستان، اظهار داشت: پیشرفت فیزیکی طرح در حال حاضر ۷۰.۲۵ است.

وی عنوان کرد: آبرسانی به ۷۰ روستای استان در قالب طرح جهاد آبرسانی انجام شده است و مابقی تا پایان دولت سیزدهم انجام می‌شود.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب لرستان، گفت: با اجرای این طرح تعداد ۱۲۵ روستا با جمعیتی معادل ۷۱ هزار نفر تحت پوشش خدمات شرکت آب و فاضلاب استان لرستان قرار خواهند گرفت.

اکبریان، بیان کرد: با رایزنی انجام شده در سطح وزارت نیرو و شرکت مهندسی آبفا کشور تلاش خواهیم کرد تعداد روستاهای برخوردار از این طرح را افزایش دهیم، پیش‌بینی ما این است که در مجموع این روستاها به ۳۰۰ مورد برسد.

وی افزود: قرارداد فاز دوم طرح جهاد آبرسانی استان به‌زودی نهایی می‌شود.

کد خبر 6098069

دیگر خبرها

  • تصویب طرح پهنه‌بندی حریم شهر مشهد برای نخستین‌بار
  • جهاد میدانی محققان برای جهش تولید با مشارکت مردم در بوشهر اجرا شد
  • ۳۰۰ روستای لرستان از نعمت آب شرب سالم بهره‌مند می‌شوند
  • چرا فرهنگیان از طرح بکارگیری دوباره بازنشستگان استقبال نکردند؟
  • ترویج و آموزش مالکیت معنوی به کودکان و نوجوانان
  • رسالت فنی‌وحرفه‌ای، ترویج مهارت‌آموزی است
  • واحد‌های بزرگ پرورش مرغ گوشتی در قم احداث می‌شود
  • بهره‌برداری از ایستگاه تحقیقات ماهیان زینتی محلات در سال آینده
  • پل صاحب روضات آماده بهره‌برداری است
  • دانایی و دارایی و تخصص اساس کار آموزش و پرورش باشد