Web Analytics Made Easy - Statcounter

میلاد حبیبی نویسنده کتاب «آرزوهای دست ساز» از ایده اولیه خود تا رسیدن به شرکتهای دانش بنیان به عنوان نماد و سنبل پیشرفت گفت و اینکه در این ماجرا برخلاف چیزی که متصور است، ما بیشتر گرفتار تحریم های داخلی شده ایم تا خارجی.

به گزارش خبرنگار فرهنگی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ «خودکفایی، خودباوری، اراده ملی» و مفهیم و اصطلاحاتی از این دست شاید بارها و بارها به گوشمان خورده باشد ولی بدون شک یکی از نمادهای واقعی این کلمات را می شود در شرکت های «دانش بنیان» جست و جو کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شرکت هایی که معمولا با تیمی جوان و تحصیل کرده و با هدف حل مشکلی علمی و یا در حوزه اجتماعی، خودباورانه تلاش می کنند تا با اتکا به دانش بومی و با اعتقاد به خودباوری، مشکلی را مرتفع کنند.

میلاد حبیبی با داشتن این ایده و معرفی چنین شرکت هایی، به سراغ یکی از آنها رفته و ماحصل کارش کتاب «آرزوهای دست ساز» شده که توسط انتشارات راه یار وارد بازار کتاب شده است. گفت و گوی دانا با میلاد حبیبی در ادامه آمده است:

 

میلاد حبیبی نویسنده کتاب «آرزوهای دست ساز» در خصوص انگیزه نوشتن این کتاب و اینکه چه اتفاقی افتاد تا سراغ این موضوع رفته در گفت و گو با دانا گفت: ترکیبی از یک اتفاق و پیشنهاد باعث شد تا نوشتن درباره این سوژه برای من اولویت شود. چون خودم دانشجوی رشته الکترونیک بودم همیشه به دنبال راه و روش و مسیری می گشتم که بفهمم چگونه شرکت های دانش بنیان در این حوزه توانسته اند موفق شوند تا من هم آن مسیر را دنبال کنم. اما هبچ الگو و راهنمای مشخصی در این باره وجود نداشت؛ اینکه آن شرکت ها از کجا شروع کردند، چالش ها و مشکلات پیرامونشان چه بوده و برای شروع از کجا باید شروع کرد؟ از طرفی این ایده مطرح شد که ما طی یک بررسی میدانی تجربه این شرکت ها را استخراج و به دست آوریم و در جایی ثبت کنیم و البته در این خصوص خیلی جستجو کردم ولی کمتر سندی از ثبت این تجربیات به دست آوردم.

وی ادامه داد: البته در این حوزه بسیاری از شرکت ها و افراد موفق خارجی کتاب های فراوانی نوشته بودند ولی چون به لحاظ ایدوئولوژی و سیاست های داخلی دو دنیای متفاوت را پیش رو داشتیم، آن تجربه ها عملا برای من مفید نبود و نمی شد آن ها را به عنوان الگو انتخاب کرد.

حبیبی در ادامه با بیان اینکه این ایده اولیه را به دوستان دفتر مطالعات انقلاب فرهنگی مطرح کردم و با استقبال آنها مواجه شدم، افزود: دوستان دفتر مطالعات توضیح دادند که ما یک مجموعه ای تحت عنوان تاریخ شفاهی پیشرفت داریم که به دنبال این هستیم تا پیشرفتهای انقلاب اسلامی را ثبت و ضبط کنیم و با گفت و گویی که درباره ایده من شد، با این محوریت که این شرکت های دانش بنیان باعث پیشرفت علمی انقلاب شده اند، بنا شد به سراغ چنین شرکت هایی بروم و این ایده اولیه من با جهت گرفتن درباره این موضوع به مرحله متن نزدیک شده بود.

نویسنده کتاب «آرزوهای دست ساز» از دیدار اتفاقی خود با مدیرعامل شرکت «پویا فناوران کوثر» در جلسه و سمیناری خبر داد که درنهایت منجر به نوشتن این کتاب شده است؛ در این سمینار علم و فناوری به صورت اتفاقی این دیدار شکل گرفت و من از ایده خود برای آنها گفتم و پس از صحبت های بسیاری توانستم آنها را راضی کنم که این ماجرا به نوشتن کتاب ختم شود.

وی ادامه داد: با موافقت آنها اعضای هیات مدیره شرکت پای کار آمدند و با مصاحبه هایی که انجام دادم، کلیت کار برای من مشخص شد که در ادامه این مصاحبه ها پیاده شدند و من یک حالت داستانی به آنها دادم تا برای خواننده جذابیتی برای خوانش بوجود آید.

 

در بخشی از این کتاب آمده: « با وجود اینکه تحریم بودیم، اما به راحتی از دل اروپا و آمریکا قطعه آوردیم، پردازنده آوردیم، لنز آوردیم. یک‌بار زنگ زدیم به یک شرکت اروپایی و گفتیم ما ایرانی هستیم، می‌خواهیم از شما خرید کنیم. گفت: «خب چرا زنگ زدی می‌گویی من ایرانی‌ام و می‌خواهم از شما خرید کنم؟ خب برو بخر! برو خیلی راحت از نمایندگی چین من بخر و استفاده کن.» یا مثلاً یک‌بار دوربین‌هایش را فرستاد، ما بعد از دو ماه پولش را دادیم. بدون اینکه سودی بردارد یا درصدی روی قیمت‌هایش بکشد، برای دو ماه وام قرض‌الحسنۀ ۶۰۰هزاردلاری به ما داد. ولی در ایران چنین چیزی پیدا نمی‌شد. هیچ‌وقت احساس تحریم از آن‌طرف نکردیم... مشکل اصلی ما، تحریم‌های داخلی بود که دمار از روزگارمان درمی‌آورد. با تحریم‌های داخلی چه باید می‌کردیم...»

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: تحریم های داخلی آرزوهای دست ساز میلاد حبیبی دانش بنیان شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۲۰۷۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عرضه جهانیِ تولید ایرانی علیه تحریم‌ها

به گزارش قدس آنلاین، بر اساس مشاهدات میدانی خبرنگار ما همزمان و حتی شاید ساعتی پیش از باز شدن در سالن‌های هفده‌گانه نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۴ به عنوان بزرگ‌ترین و شاخص‌ترین رویداد تجاری برای معرفی توانمندی‌های صادراتی کشورمان به بازارهای جهانی، خیل عظیم بازدیدکنندگان ایرانی و خارجی در محوطه نمایشگاه و ورودی‌ها خودنمایی می‌کند؛ بازدیدکنندگانی که طبعاً به واسطه ترکیب چهره و رنگ پوست، لباس‌های ملی و محلی و یا کت و شلوارهای رسمی به آسانی امکان تشخیص «خارجی بودن» یا «هموطن بودن» را به بیننده می‌دهند.

تحریم، حریف توان و اراده ایرانی نیست
ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران که از هشتم تا دوازدهم اردیبهشت ۱۴۰۳ برقرار است، خوشبختانه با استقبال چشمگیر استان‌ها و شرکت‌های داخلی و خارجی همراه بوده به طوری که فعالان حوزه‌های صنعت ساختمان و خدمات فنی، مهندسی و پتروشیمی، صنایع غذایی، کشاورزی و شیلات، فرش و صنایع ‌دستی و گردشگری، صنعت دارو، تجهیزات پزشکی، آزمایشگاهی و محصولات شیمیایی، آرایشی و بهداشتی در آن حضور به هم رسانده‌اند تا ضمن معرفی ظرفیت‌ها و توانمندی‌های تولیدی و صادراتی خود عرصه تجارت خارجی کشور و بازارهای هدف برای محصولات وطنی را چابک‌تر، هموارتر و شفاف‌تر کنند.
در این گردهمایی بزرگ اقتصادی و تجاری  ۲هزار و ۵۰۰ تاجر از ۱۰۰ کشور و ۸۰۰ شرکت برتر صادراتی داخلی حضور دارند.از سویی با توجه به حضور پررنگ استان‌ها به نظر می‌رسد رویداد بزرگ برای صاحبان صنعت و تولید در اقصی نقاط کشور به قدری انگیزه‌بخش بوده که غرفه‌هایی برای خود تدارک دیده‌اند تا از نزدیک هر آنچه در چنته دارند را برای معرفی به جامعه هدف ارائه کنند و به خوبی اثبات کنند میله‌های سخت و بلند تحریم هیچ گاه محکم‌تر و برافراشته‌تر از پرچم اراده صنعتگران و صادرکنندگان ایرانی و قوی‌تر از اراده دیپلماسی اقتصادی کشورمان برای توسعه ظرفیت‌ها و روابط اقتصادی با کشورهای همسایه، منطقه و بازارهای جهانی نیست.

حضور پرتعداد میهمانان خارجی در محوطه بیرونی سالن‌ها و همچنین غرفه‌های نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۴ به خوبی مؤید این واقعیت است که فرصت پنج‌روزه برگزاری این گردهمایی، علاوه بر معرفی ظرفیت‌ها و توانمندی‌های داخلی اقتصادی و تجاری کشور، امکان دستیابی بیش از پیش به ذائقه طرف‌های تجاری، آشنا شدن شرکت‌های ایرانی با توان و ظرفیت اقتصادی و تجاری میهمانانشان و بازاریابی به صورت رودررو و بی‌واسطه فراهم آمده است.

هدف گذاری یک میلیارد دلاری
بر اساس اظهارات مجریان نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران حدود ۶۰درصد از تاجران حاضر در نمایشگاه سال گذشته برای نخستین بار به ایران سفر کرده بودند و پس از بازدید از نمایشگاه پنجم و آشنایی با توان و ظرفیت‌های تجاری شرکت‌های ایرانی، امسال حضور پررنگ‌تر و پرتعدادتری در نمایشگاه داشته‌اند.

ارقام منتشر شده از دستاوردهای نمایشگاه سال گذشته ایران اکسپو نشان می‌دهد در نتیجه قراردادهای منعقد شده میان طرف‌های ایرانی و خارجی بیش از یک میلیارد دلار صادرات محقق شده و بر این اساس انتظار می‌رود امسال رقم صادرات حاصل از این گردهمایی فراتر از رقم یک میلیارد دلار باشد.

نمایشگاه ششم ایران اکسپو ۲۰۲۴ در شرایطی بستری هموار برای متنوع‌تر شدن کالاها و گروه‌های کالایی صادراتی و افزایش آمار مقاصد و بازارهای صادراتی ایران فراهم آورده که همزمان با این رویداد شاخص تجاری، برنامه‌هایی برای بازدید از کارخانه‌های بزرگ، شهرک‌های صنعتی و دانش‌بنیان‌ها هم پیش‌بینی شده و قرار است در این فرصت پنج‌روزه ۳هزار و ۵۰۰جلسه بی‌توبی (Business-to-Business) نیز برای فروش محصولات و خدمات بین شرکت‌ها برگزار شود.

فرزانه غلامی

دیگر خبرها

  • محصولات داخلی قابل عرضه در بازار داخلی و خارجی است
  • پیگیر لایحه امنیت شغلی کارگران هستیم | با تهدید‌ها و تحریم‌ها نمی‌توانند ملت را متوقف کنند
  • کریدور ریلی خواف هرات گرفتار تحریم‌ های داخلی است
  • محدودیت؛ یکی از عوامل ایجاد انگیزه برای تولید و پیشرفت
  • عرضه جهانیِ تولید ایرانی علیه تحریم‌ها
  • کریدور ریلی خواف - هرات، گرفتار تحریم‌های داخلی است
  • تعطیلی ۱۰۰ شعبه یک رستوران آمریکایی در مالزی به دلیل حمایت از اسرائیل
  • کی اف سی ۱۰۸ شعبه خود را در مالزی تعطیل کرد
  • بررسی آثار کلر ژوبرت نویسنده و تصویرگر مسلمان شده فرانسوی
  • بازی برای کودکان خیلی مهم است اما جایگاه ادبیات هم حفظ شود