Web Analytics Made Easy - Statcounter

احسان رضا پور کارشناس بازار سرمایه در گفت و گو با خبرنگار بورس گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در پاسخ به این پرسش که سود نقدی مجامع چیست؟ بیان کرد: شرکت‌ها چکیده و نتیجه نهایی کلیه فعالیت‌های خود را طی یک دوره مالی که می‌تواند بر وضعیت فروش و سود آوری آن بنگاه اثر گذار باشد، بعد از کسر هزینه‌های بهای تمام شده، مالیات‌ها و هزینه‌های مالی که شرکت برای تامین مالی خود پرداخت کرده است، محاسبه می‌کنند و در نهایت سود خالص شرکت مشخص می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او افزود: از تقسیم سود خالص شرکت به تعداد کل سهام منتشر شده شرکت، سود هر سهم به دست می‌آید. شرکت‌ها از سود حاصل معمولا بخشی را بین سهامداران تقسیم می‌کنند که بر اساس قانون تجارت این میزان حداقل ۱۰ درصد تعیین شده است.

این کارشناس بازار سرمایه در ادامه اظهار کرد: البته برخی از شرکت‌ها به دلیل زیانی که داشته‌اند در پرداخت سود نقدی خود با محدودیت مواجه هستند. نکته دیگر اینکه برخی از شرکت‌ها که برنامه توسعه مناسبی دارند، معمولا تمایل دارند که بخشی از این منابع را به طرح‌های توسعه‌ای اختصاص دهند که در این صورت در قالب افزایش سرمایه از محل سود انباشته در زمان‌های آینده به سهامداران شرکت تخصیص پیدا می‌کند.

رضا پور در پاسخ به این سوال که سود نقدی مجامع شامل چه کسانی می‌شود؟ اظهار کرد: سود نقدی مجامع شرکت‌ها به کلیه افرادی که در تاریخ برگزاری مجمع در جمع سهامداران شرکت حضور داشته‌اند، تعلق می‌گیرد.

بیشتر بخوانید

عرضه اولیه لطیف در فرابورس

او در ادامه افزود: چنان چه فردی مدت زیادی سهم را نگه داشته باشد، اما روز قبل از برگزاری مجمع، سهام شرکت را بفروشد و در تاریخ برگزاری مجمع در جمع سهامداران حضور نداشته باشد، سود نیز به این فرد تعلق نمی‌گیرد.

روش‌های مختلف پرداخت سود نقدی مجامع به سهامداران

این کارشناس بازار سرمایه در پاسخ به این پرسش که سهامداران مشمول، چگونه می‌توانند سود خود را دریافت کنند؟ گفت: مطابق برنامه زمان‌بندی شده که هیئت مدیره در خصوص نحوه پرداخت سود شرکت اعلام می‌کند، سود از طریق سجام به حساب افراد و یا از روش اعلام شماره حساب بانکی افراد، به حساب سهامداران واریز می‌شود، در برخی از زمان‌ها نیز شرکت‌ها، بانک‌هایی را مشخص می‌کنند و طبق زمان بندی مشخص شده، سهامداران می‌توانند به شعب آن بانک مراجعه کنند و بر اساس برنامه سود‌های خود را دریافت کنند.

او در رابطه با زمان بندی پرداخت سود، تصریح کرد: شرکت‌ها طبق قانون تجارت از زمان برگزاری مجامع و تصویب صورت‌های مالی، ۸ ماه زمان دارند که سود سهامداران خود را بپردازند و معمولا شرکت‌ها پرداخت سود سهامداران خرد را در اولویت قرار می‌دهند.

رضا پور در ادامه بیان کرد: معمولا سهام شرکت‌ها بعد از برگزاری مجامع و تقسیم سود، یک افت قیمت متناسب با میزان تقسیم سود را تجربه می‌کند که این موضع به جو بازار، اخبار و عوامل دیگر بستگی دارد.

این کارشناس بازار سرمایه در پایان اظهار کرد: به سهامداران دنبال کردن اخبار مجامع را اکیدا توصیه می‌کنم؛ چرا که در مجامع شرکت‌ها مدیران شرکت به جز تشریح وضعیت و عملکرد شرکت نکات مهمی را در رابطه با برنامه‌های شرکت و عواملی که می‌تواند سود آوری شرکت را تحت تاثیر قرار دهد نیز مطرح می‌کنند، به علاوه اینکه در این مجامع امکان پاسخ گویی به سهامداران وجود دارد.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: بازار سرمایه بورس ایران سود سهام مجمع عمومی کارشناس بازار سرمایه سود نقدی مجامع پرداخت سود شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۲۱۰۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازسازی ورزشگاه آزادی به کجا رسید؟

برخی اظهارنظر‌های مدیران سابق ورزشگاه آزادی حاکی از آن بود که اگر در این برهه ورزشگاه آزادی بازسازی نشود، فقط مدت دو سال قابل استفاده خواهد بود و عملیات عمرانی برای بازسازی آغاز شد، اما وعده‌هایی که داده شد در حد حرف باقی ماند و پروژه بازسازی طبق حرف‌ها پیش نرفت.

مجموعه آزادی دچار فرسودگی محض است

به گزارش ایسنا، احمد مددی مدیر پیشین ورزشگاه آزادی زمانی که در سال ۱۴۰۱ مسوولیت مجموعه را برعهده گرفت در همان زمان اعلام کرد که با یک مجموعه فرسوده، پیر و کاملاً سالخورده مواجه هستیم.

وی بر این باور بود که این مجموعه ورزشی با بنا‌ها و تأسیساتش دچار فرسودگی محض است و معتقد بود که در آن برهه چندین نامه از وضعیت بغرنج مجموعه به‌ویژه تأسیسات و سیستم برق به عاصم یوسفی مدیر وقت شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی نوشته است.

مددی در آن برهه تاکید کرده بود که در ورزشگاه آزادی با پدیده‌ای به‌نام شکست و ریزش سکو‌ها مواجه هستیم به دلیل اینکه ورزشگاه نیم قرن سن دارد. در آن زمان در جلسه‌ای که به منظور استحکام و ایمنی ورزشگاه در محل مجموعه آزادی با حضور مسوولانی از استانداری، فرمانداری، دادستانی، مرکز تحقیقات مسکن، شهرداری و… برگزار شد، عاصم یوسفی لب به انتقاد و گلایه از نمایندگان برخی سازمان‌های حاضر در جلسه گشود و ناایمن بودن ورزشگاه را رد و این موضوع را شیطنت برخی اعلام کرد، این در حالی است که نهاد‌های متعددی نسبت به ایمنی ورزشگاه به‌ویژه در سکو‌ها هشدار داده بودند.

مددی در آن زمان در مصاحبه‌ای با انتقاد از وضعیت تامین بودجه بازسازی آزادی اعلام کرد: یک سال فریاد زدم که به دادِ مجموعه و ورزشگاه برسند همین فریاد‌ها سبب شد تا به بدترین آدم نزد این آقایان تبدیل شوم، عاصم یوسفی یک‌بار با من تماس گرفت و گفت که «چرا این‌قدر به من نامه می‌زنی؟ چرا توپ را در زمین من می‌اندازی؟» من هم در پاسخ گفتم بودجه مجموعه آزادی دست من نیست و تمام حساب‌های مجموعه متعلق به شرکت توسعه است، شما باید تخصیص اعتبار و منابع کنید، وظیفه من هشدار دادن است و باید این کار را انجام بدهم.

وعده‌های بازسازی که به سرانجام نرسید

همچنین ۱۸ مرداد سال ۱۴۰۲ مهیار عسگریان، رییس بعدی شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی بر این باور بود که اگر بودجه برسد، در آذر ماه ۱۴۰۲ سکو‌ها به طور کامل آماده می‌شود و هزینه بازسازی را ۱۲۰۰ تا ۱۵۰۰ میلیارد برآورد کرد تا ورزشگاه به شرایط ایده‌آل برسد.

مهیار عسگریان که ۲۶ آذر ۱۴۰۱ مسوولیت شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی را برعهده گرفت معتقد بود: از بهمن ۱۴۰۱ طرح مرمت و مقاوم‌سازی استادیوم آزادی کلید خورد و از همان زمان که مسئولیت شرکت را برعهده گرفتم صحبت از ریزش سکو‌های آزادی مطرح بود که با کمک راه و شهرسازی کار را شروع کردیم و تحقیقات لازم را روی سکو‌هایی که به لحاظ مقاومت و ایمنی مشکل داشت آغاز کردیم.

وی معتقد بود که ماهانه چیزی حدود یک میلیارد و پانصد میلیون تومان هزینه نگهداری آزادی است، اگر بخواهیم چمن استادیوم را بازسازی کنیم چیزی حدود یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان نیاز است، اگر بخواهیم استادیوم را به روزرسانی کنیم ۱۲۰۰ تا ۱۵۰۰ میلیارد بودجه نیاز است که البته با این رقم‌ها استادیوم آزادی جمع نمی‌شود و نیاز به حمایت دولتمردان، نمایندگان مجلس و سازمان برنامه و بودجه دارد تا با تخصیص اعتبار مناسب کار بازسازی استادیوم آزادی زودتر تسریع و اجرایی شود.

وی در آن برهه بر این باور بود که اگر آزادی را به ما تحویل بدهند و اعتبار لازم را داشته باشیم بازسازی کامل ۱۸ تا ۲۰ ماه زمان می‌برد، در غیر این صورت همزمان با برگزاری بازی‌ها ۳ روز در هفته را از دست می‌دهیم و تنها ۴ روز زمان برای بازسازی باقی می‌ماند و در این صورت پروژه طی ۳ سال انجام می‌شود.

در هر متر مربع ۱۸۰ کیلوگرم سبک‌سازی انجام شد

اواخر اسفند ۱۴۰۱ سکو‌های غربی ورزشگاه آزادی تخریب شد تا سکو‌های سبک سازی شده جدید مجدد نصب شوند. به گفته مشاور پروژه آزادی در هر متر مربع، ۱۸۰ کیلوگرم سبک‌سازی انجام شده است.

سال گذشته مشاور پروژه ورزشگاه آزادی طی گفت‌وگویی با ایسنا تاکید داشت از سال ۱۳۵۰ که ورزشگاه آزادی به بهره برداری رسیده، در طی این سال‌ها بیشتر از آن چه که از آن نگهداری کنند، بهره برداری شده است. چنین سازه بزرگی نیاز به مراقبت داشته، اما متاسفانه از لحاظ شرایط ساخت و نوع نگهداری دچار آسیب‌های جدی شده و در اثر گرما و سرما عایق‌های این سازه آسیب دیده است. مشاور پروژه بر این باور بود که اگر ورزشگاه آزادی بازسازی نشود، فقط ۲ سال دیگر قابل استفاده خواهد بود.

فرصت طلایی بازسازی که از دست رفت

جام ملت‌های آسیا و تعطیلی یکماهه مسابقات لیگ برتر فرصت بسیار خوبی برای تسریع در بازسازی ورزشگاه آزادی بود و این امکان وجود داشت که سکو‌های ورزشگاه آزادی کامل شود، اما شرکت توسعه این فرصت طلایی برای بازسازی را از دست داد.

در شرایطی که طبق وعده قبلی مسئولان، قرار بود سکو‌های ورزشگاه آزادی تا آذرماه ۱۴۰۲ بازسازی شود، اما نه تنها این اتفاق رخ نداد، بلکه از فرصت جام ملت‌های آسیا که با تعطیلی لیگ‌برتر فوتبال ایران همراه بود نیز هیچ استفاده‌ای نشد.

دیگر خبرها

  • بازسازی ورزشگاه آزادی به کجا رسید؟
  • قاچاقچی سوخت ۲۵ میلیارد و ۷۴۳ میلیون ریال جریمه شد
  • پزشک متخلف در اهواز محکوم به پرداخت جزای نقدی شد
  • ورود و خروج سهامداران درصدی ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • پزشک متخلف در اهواز محکوم شد
  • زمان پرداخت «مالیات بر عایدی سرمایه» تعیین شد
  • خبرخوش برای سهامداران عدالت/تا این تاریخ سود را پرداخت می‌کنیم
  • محکومیت مالی برای قاچاق سوخت در جنوب سیستان و بلوچستان
  • مبلغ دقیق مرحله سوم سود سهام عدالت / مرحله سوم سود سهام عدالت کی واریز می‌شود؟
  • آدرس غلط به کل کل پرسپولیسی ها و استقلالی ها | دخل و خرج سرخابی ها بعد از واگذاری چه می شود؟