Web Analytics Made Easy - Statcounter

 سردار مجید کریمی در نشست خبری صبح امروز که در ستاد مرکزی ناجا برگزار شد، گفت: از ابتدای امسال تا پایان خردادماه ۳۰۰ هزار کیلوگرم موادمخدر معادل ۳۰۰ تن در سراسر کشور کشف و ضبط شده است.

وی با بیان اینکه مبارزه با موادمخدر شیشه یکی از اولویت‌های پلیس مبارزه با موادمخدر در سال ۱۴۰۰ است، گفت: امسال و طی سه ماه نخست سال ۵۵۰۰ کیلوگرم مخدر شیشه که عمدتا در افغانستان تولید شده بود، کشف وضبط شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سالانه بین ۶ تا ۱۰ هزار تن انواع مواد مخدر در کشورهای شرقی توزیع می شود

رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا در ادامه با بیان اینکه ماموریت پلیس مبارزه با مواد مخدر یک ماموریت تخصصی است، گفت: متاسفانه یکی از مشکلات اصلی ما همسایگان شرقی ما هستند. سالانه بین شش تا ۱۰ هزار تن انواع مواد مخدر در کشورهای شرقی توزیع می شود که متاسفانه از سال ۲۰۰۱ و از زمان استقرار نیروهای آمریکایی در کشور افغانستان تا کنون حجم این تولیدات ۵۰ برابر شده است.

استفاده مافیای مخدر از فناوری‌های نوین در مزارع خشخاش 

وی با بیان اینکه ۹۰ درصد تریاک دنیا در این کشورها تولید می شود، گفت: متاسفانه پس از حضور کشورهای غربی شاهد آن هستیم که بذرهای اصلاح شده این مواد نیز در کشورهای پاکستان و افغانستان کشت می شود. در واقع از فناوری های نوین برای این منظور استفاده شده است. برق موتورهای آب این مزارع خشخاش با استفاده از صفحات خورشیدی تامین می شود تا بذرهای اصلاح شده ای که در اختیار این کشاورزان قرار گرفته نیز منفجر شده تا به عنوان مثال تولید تریاک در هر هکتار از ۲۰ کیلوگرم به ۵۰ کیلوگرم افزایش پیدا کند.

وی با اشاره به مرز ۸۷۰ کیلومتری ایران با افغانستان و مرز ۸۰۰ کیلومتری ایران با پاکستان گفت: تمام مواد مخدری که به کشور ما وارد می شود چه از طریق خشکی و چه از طریق دریا از مبدأ این کشورهاست که البته با تلاش پلیس مبارزه با مواد مخدر و مرزبانی ناجا ۷۶ درصد از کشفیات در همان مرزها و استان های شرقی کشور کشف می شود.

کریمی میزان کشفیات مواد مخدر در سال گذشته را ۱۰۱۰ تن اعلام کرد و گفت: این میزان کشفیات در مقایسه با سال ۹۸ رشد ۲۴ درصدی داشته که به عبارتی یک رکورد بی نظیر در کشور ما و حتی در سطح جهان محسوب می شود.

رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا ادامه داد: در این راه در سال گذشته هشت نفر از همکاران ما در درگیری ها به درجه رفیع شهادت نائل آمده و ۳۰ نفر نیز جانباز شدند.

افزایش سطح زیر کشت خشخاش در افغانستان

وی با ابراز نگرانی از تولید شیشه در کشور افغانستان گفت: سال گذشته ۱۶ هزار کیلوگرم مخدر شیشه که عمده آن از مبدأ کشور افغانستان بود در کشور ما کشف و ضبط شد.

وی از افزایش سطح زیر کشت خشخاش در کشور افغانستان گلایه کرد و گفت: در سال ۲۰۱۹، ۱۶۳ هزار هکتار مزارع خشخاش در افغانستان وجود داشت که این آمار در سال ۲۰۲۰ با افزایش ۳۷ درصدی به ۲۲۴ هزار هکتار رسید.

وی تولید مواد مخدر را یک اقدام سازمان یافته برای درگیر کردن نیروی کار و نیروی مولد در کشورها توصیف کرد و گفت: جمهوری اسلامی ایران قاطعانه در برابر این مسیر ایستادگی کرده و از قاچاق مواد مخدر به کشورهای حوزه بالکان، اروپا و ... جلوگیری کرده و در واقع از جوانان و شهروندان این کشورها نیز در برابر پدیده شوم اعتیاد حمایت می کند اما متاسفانه برخی از کشورها به شکل سیاسی با ما برخورد کرده و همین موضوع در مواردی به نفع قاچاقچیان نیز می شود.

شناسایی ۸۰۳ نوع ماده مخدر و روانگردان در سراسر جهان

کریمی با بیان اینکه ۸۰۳ نوع ماده مخدر و روانگردان در سراسر جهان شناسایی شده است گفت: طی دو سه سال اخیر ماده مخدر جدیدی در کشور ما وارد نشده و این را بر اساس نتایج به دست آمده در آزمایشگاه های پلیس مبارزه با مواد مخدر و ستاد مبارزه با مواد مخدر شاهد هستیم.

رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا اتباع خارجی را نیز یکی دیگر از معضلات در قاچاق مواد مخدر دانست و گفت: در سال گذشته ۴۴۷۴ نفر از اتباع کشورهای خارجی و در بهار امسال ۱۲۶۸ نفر از این اتباع دستگیر شدند که در میان آنها علاوه بر اتباع کشورهایی نظیر افغانستان و پاکستان افرادی از جنوب شرق آسیا و کشورهای غربی نیز حضور دارند.

به گفته کریمی نیروی انتظامی با اقدامات انجام داده به ۱۲ هزار و ۸۵۰ میلیارد تومان از بنیان های مالی قاچاقچیان مواد مخدر در سال گذشته و ۳۷۰۰ میلیارد تومان از این بنیان ها در سال ۱۴۰۰ لطمه زده است. این نشان می دهد که قاچاق مواد مخدر چه گردش مالی بالایی دارد، بطوریکه برابر سازمان ملل متحد مجموع گردش مالی مواد مخدر در جهان ۲۵۰۰ تا ۲۸۰۰ میلیارد دلار است.

برخورد با ۲۵۰۰ سایت فروش مواد مخدر در سال گذشته

رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا برخورد با عرضه کننده و فروشندگان مواد مخدر در فضای مجازی را نیز جزو اولویت های پلیس برشمرد و گفت: در همین راستا نیز در سال گذشته، ۲۵۰۰ صفحه و پروفایل در فضای مجازی شناسایی و ضمن برخورد با مدیران آنها این صفحات از دسترس خارج شد.

کریمی به گزارشات مردمی در مبارزه با مواد مخدر نیز اشاره کرد و گفت: در سال گذشته، ۱۱۲ هزار و ۹۴ فقره گزارش مردمی منجر به کشف بیش از ۱۸۱ تن انواع مواد مخدر شده و در سه ماهه نخست سال جاری نیز ۲۴ هزار و ۵۱۸ گزارش مردمی به کشف بیش از ۳۶ تن مواد مخدر منجر شده است.

وی با بیان اینکه پلیس با استفاده از فناوری های تصویری نوین اقدام به پایش مرزها، مناطق کویری و نقاط صعب العبور کرده است، گفت: همچنین از تیم های سبکا و همان سگ های مواد یاب نیز بیش از قبل استفاده شده و این سگ ها با افزایش ۵۰ درصدی در ماموریت ها بیش از ۷۰ تن انواع مواد مخدر را کشف کردند.

دستگیری ۱۷۹ نفر از سرباندهای مواد مخدر

به گفته کریمی در سال گذشته، ۱۷۹ نفر از عناصر اصلی و سرباندهای مواد مخدر شناسایی و دستگیر شدند.

وی با بیان اینکه برخورد با خرده فروشان و معتادان متجاهر جزو دستورالعمل ها و اولویت های پلیس مبارزه با مواد مخدر است، گفت: ما بارها اعلام کرده ایم و باز هم می گوییم که می توانیم ظرف ۴۸ ساعت معتادان متجاهر را جمع آوری کنیم اما لازم است که در فرآیند جمع آوری، نگهداری و بهبود معتادان متجاهر بازنگری صورت بگیرد.

وی ادامه داد: البته طی یک سال گذشته اقداماتی از سوی دستگاه های مختلف از جمله ستاد مبارزه با مواد مخدر انجام شده و ظرفیت ها دو برابر نیز شده است اما این اقدامات هنوز کافی نیست.

زمان ۳ ماهه برای درمان و بازپروری معتادان کافی نیست

وی درباره خلأهای قانونی نیز گفت: ما قانون زیاد داریم که اگر درست اجرا شود خوب است اما در مورد مبارزه با مواد مخدر خلأهای قانونی نیز داریم. به عنوان مثال در قانون گفته شده که معتادان ذیل موضوع ماده ۱۶ باید به مدت سه ماه در مراکز بازپروری نگهداری شوند. در حالیکه سه ماه به هیچ عنوان برای درمان و بازپروری این افراد کافی نیست و در دنیا به این نتیجه رسیده اند که دستکم یک تا دو سال برای نگهداری از معتادان متجاهر و درمان آنان و بازگشت آنان به چرخه زندگی زمان لازم است.

وی افزود: همچنین باید شرایط بازگشت معتادان به جامعه فراهم شود. وقتی فردی سابقه اعتیاد داشته و این موضوع منجر به سو پیشینه و نگاه منفی جامعه به او می شود و هیچ کاری نمی تواند پیدا کند و این فرد ممکن است به ناچار دوباره به اعتیاد روی آور شود.

وی در ادامه با اشاره به شرایط نگهداری مجرمان مرتبط با مواد مخدر و معتادان نیز گفت: این افراد باید جدای از دیگر مجرمان نگهداری شوند و قانون هم بر این موضوع تاکید دارند چرا که آنان می توانند دیگر زندانیان را نیز با شیوه های خود آشنا کنند.

 اصراری بر مجازات اعدام نداریم

وی درباره برخی از اظهارات پیرامون آنکه پلیس موافق اعدام قاچاقچیان است، گفت: ما به هیچ عنوان اصراری بر مجازات اعدام نداریم اما تاکید ما این است که باید مجازات ها بازدارنده باشد، متاسفانه بازدارندگی جرایم بسیار پایین است.

وی با بیان اینکه ما به دلیل نقص هایی که در قانون وجود دارد شرمنده مردم می شویم، گفت: امیدوارم در دولت جدید برنامه های جدیدی در این خصوص تدوین شود.

رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا خطاب به کشورهای اروپایی گفت: اگر ما با قاچاق مواد مخدر در کشورمان برخورد نکنیم در کشورهای غربی سونامی مواد مخدر به راه می افتد. از این رو لازم است که کشورهای غربی از برخوردهای سیاسی و رفتارهای متناقض دست بردارند.

وی درباره مدت زمان نگهداری معتادان متجاهر نیز گفت: با پیگیری فرمانده ناجا در ستاد ملی مبارزه با کرونا بنا شد تا معتادان متجاهر به مدت یکسال در مراکز بازپروری نگهداری شوند که البته در برخی موارد متوجه شدیم که این افراد بعداز شش ماه رهاسازی شدند که این در پی یک سری ناهماهنگی ها بود اما مجددا نسبت به جمع آوری آنان اقدام شد.

وی با اشاره به فعالیت مرکز بازپروری مهر سروش نیز گفت:  با وجود آنکه پلیس وظیفه ای برای ساخت مراکز بازپروری ندارد  مرکز بازپروری مهر سروش را راه اندازی کرده و در آنجا معتادان علاوه بر حمایت ها و درمان های فیزیکی تحت حمایت های روانی و آموزش اشتغال زایی نیز قرار می گیرند.

منبع: ایسنا

منبع: ساعت24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۲۱۱۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۶۳ معتاد متجاهر و خرده فروش مواد مخدر در اردستان دستگیر شدند

سرهنگ مصطفی صادق زاده در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار کرد: در راستای اجرای طرح کنترل و کاهش آسیب‌های اجتماعی و ارتقا امنیت اجتماعی در سطح شهرستان اردستنان، طرح جمع آوری معتادان متجاهر و دستگیری خرده فروشان مواد افیونی در دستور کار مأموران پلیس مبارزه با مواد مخدر این فرماندهی قرار گرفت.

وی اضافه کرد: در این طرح ۴۱ نفر معتاد متجاهر از سطح محلات هدف جمع آوری و به مراکز ترک اعتیاد معرفی و با انجام کار دقیق اطلاعاتی نیز تعداد ۲۲ خرده فروش مواد مخدر شناسایی و در چند عملیات کاملاً هماهنگ در مخفیگاهشان دستگیر و به مرجع قضائی تحویل شدند.

فرمانده انتظامی شهرستان اردستان خاطر نشان کرد: از شهروندان عزیز انتظار داریم هرگونه اخبار و اطلاعات در خصوص خرید و فروش مواد مخدر را از طریق تماس با شماره تلفن ۱۱۰ به پلیس اطلاع دهند و مطمئن باشند که به موضوع رسیدگی و با این مجرمان برخورد قاطع صورت می‌گیرد.

کد خبر 6097189

دیگر خبرها

  • ۲۸ کیلوگرم تریاک با پوشش بار گوجه در اصفهان کشف شد
  • کشف ۱۰۰ کیلوگرم تریاک جاسازی‌شده در بار هندوانه
  • پشت پرده بزرگترین باند قاچاق مواد مخدر کشور چه بود؟ | ناگفته های قاچاق ۲ هزار تن تریاک | یکی از اعضای این باند در عروسی اش شاباش میلیاردی گرفت
  • تعیین‌تکلیف ۱۷۰ خودروی توقیفی ‌مبارزه با مواد مخدر در اصفهان
  • ۱۴ کیلوگرم تریاک در بردسکن کشف شد
  • کشف ۱۸۵ کیلوگرم مواد مخدر در هرمزگان
  • ۶۳ معتاد متجاهر و خرده فروش مواد مخدر در اردستان دستگیر شدند
  • کشف ۱۲ کیلوگرم هروئین از ۳ خودرو در ارومیه
  • ۱۲ کیلوگرم هروئین در ارومیه کشف شد
  • کشف ۱۲ کیلوگرم هروئین در ارومیه