Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها- نماینده مردم نهبندان و سربیشه در مجلس شورای اسلامی گفت: خشکسالی، کم آبی و دمای بالای هوا شرایط خاصی را برای عشایر به وجود آورده و حداقل ۹۵ درصد مرتع عشایر از دست رفته است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند ، مصطفی نخعی ظهر امروز در نشست بزرگان، سران و معتمدان عشایر نهبندان اظهار داشت: در جلسه آخر فراکسیون مرزنشینان، خوشبختانه دستور تسریع در اخذ مصوبه کارگروه ویژه مرز توسط معاون امنیتی وزیر کشور صادر شد تا رایزنی با کشور مقابل برای بازگشایی بازارچه دوکوهانه آغاز شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی بیان کرد: بخش زیادی از عایدات این بازارچه متوجه عشایر است لذا خواستاریم تا سازمان عشایری ایران در این مورد همکاری کند و سازمان عشایری ایران به صورت جهادی در سطح کشور اقداماتی  دغدغه‌مند انجام می‌دهد که جای قدردانی دارد.

نماینده مردم نهبندان و سربیشه در مجلس شورای اسلامی با بیان این که خشکسالی، کم آبی و دمای بالای هوا شرایط خاصی را برای عشایر به وجود آورده و حداقل 95 درصد مرتع عشایر از دست رفته است گفت:  تبخیر آب در خراسان جنوبی بسیار بالا است و برای تأمین  علوفه دام و آب، عشایر با مشکلات زیادی مواجه هستند.

نخعی با اشاره به اینکه بیکاری جوانان عشایر و زیرساخت‌های ضعیف عشایری از مشکلات اساسی عشایر استان است، افزود: استان خراسان جنوبی، استان چهارم کشور به لحاظ جمعیت عشایری است و  وجود عشایر زیاد در خطه خراسان جنوبی نیازمند حمایت ویژه سازمان عشایری ایران است.

روایت تسنیم از حضور پرشور مردم مناطق عشایری اردبیل در انتخابات / مشارکت حداکثری عشایر به عشق ‌وطن + فیلم 1200 سامانه‌ خورشیدی قابل حمل به خانوارهای عشایری استان خراسان جنوبی تحویل می‌شود امیری خراسانی: بودجه فدراسیون روستایی و عشایری برای طرح‌های ملی و استانی جوابگو نیست

وی بیان کرد: چراکه عشایر منطقه، مرزداران غیور ما هستند که نقش تأمین امنیت را در سخت ترین نقاط کشور بر عهده دارند؛ اما متاسفانه خدماتی که این جامعه عشایری به نسبت کشور و استان دریافت می کنند بسیار اندک است.

نماینده مردم نهبندان و سربیشه در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در سال‌های گذشته اتفاقات ناگواری افتاده که دود آن بیشتر در چشم این عزیزان رفته است، بازارچه دوکوهانه نهبندان فعال بود و  فرزندان عشایر از آن بهره می بردند، اما چون تعامل خوبی صورت نگرفت این بازارچه تعطیل شد که جامعه عشایر بیشتر از همه متضرر شدند.

وی افزود:  از یک سال پیش یکی از مواردی که جدی پیگیری شد، بحث بازگشایی مرز دوکوهانه بود، با تمام مدیران موثر افغانستان جلساتی داشته ایم تا زمینه بازگشایی آن فراهم شود، اما به وزارت خارجه مراجعه می کنیم، می گویند باید مصوبه کارگروه ویژه مرز را داشته باشید، به وزارت کشور که مراجعه می کنیم می گویند اول باید وزارت خارجه  تایید کند، متاسفانه این قضیه اولویت مرغ و تخم مرغ همیشه برای کشور مسئله ایجاد کرده است.

انتهای پیام/250/ح

منبع: تسنیم

کلیدواژه: ۸ ۳۸ درصد ۳ ۴۵ درصد نماینده مردم نهبندان خراسان جنوبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۲۳۱۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محصولات تولیدی عشایر مغان برندسازی شود

به گزارش خبرنگار مهر، مهدی میزبان عصر جمعه در آیین اختتامیه دومین جشنواره بین المللی کوچ عشایر مغان در منطقه جعفرآباد اظهار کرد: برگزاری جشنواره های مختص جامعه عشایری برای نکوداشت این جامعه عظیم و سترگ در کشور جای قدردانی دارد.

وی با اشاره به اینکه عشایر هویت و تاریخ ملت ایران هستند، خاطرنشان کرد: دومین جشنواره بین المللی عشایر مغان ظرفیتی عظیم برای معرفی توانمندی های عشایر ایران در سطح ملی و بین المللی است و در این زمینه باید تمامی دستگاه های اجرایی پای کار باشند.

قائم مقام سازمان امور عشایری کشور عشایر مغان را جزو عشایر بااصالت و ریشه دار کشور معرفی کرد و گفت: معرفی و تبیین خدمات و ثمرات عشایر شاهسون مغان ضروری است و در این راستا برگزاری کنگره و همایش ملی و استانی برای معرفی و تبیین جایگاه جامعه عشایری در زندگی مردمان ایران زمین و به خصوص استان اردبیل مهم به نظر می رسد.

میزبان ثمرات برگزاری دومین جشنواره بین المللی کوچ عشایر شاهسون مغان را یادآور شد و بیان کرد: هدف از برگزاری این رویداد هماهنگی دستگاه های اجرایی برای مدیریت کوچ و معرفی آداب و سنن و زندگی مردمان کوچرو استان اردبیل و استان های شرکت کننده است.

وی خواستار برندسازی محصولات تولیدی جامعه عشایری مغان از جمله پنیر و لبنیات تولید شده توسط این قشر شد و گفت: لازم است که تولیدات این زحمتکشان در قالب برند شاهسون تولید و در بازارهای داخلی و بین المللی عرضه شود.

قائم مقام سازمان امور عشایری کشور از حضور ۶۵۶ ایل و طایفه مستقل عشایری در کشور خبر داد و تصریح کرد: این عشایر در قالب سه ایل بزرگ بختیاری، قشقایی و شاهسون در حال کار و تولید هستند.

میزبان با بیان اینکه ۶۰ اداره و دستگاه اجرایی در راستای ساماندهی امور عشایر دخیل هستند، اظهار کرد: خدمات رسانی به جامعه عشایری و هماهنگی برای خدمات بیشتر دو وظیفه اساسی سازمان امور عشایری کشور است که با تمام توان در ادای وظیفه به این جامعه مهم و بزرگ کشور تلاش می کنیم.

وی جمعیت جامعه عشایری کشور را ۲۵۱ هزار خانوار و بیش از یک میلیون و ۳۱۵ هزار نفر اعلام کرد و افزود: جامعه عشایری ایران ۱.۴ درصد جمعیت کشور را تشکیل می دهند اما در عین حال ۲۵ درصد گوشت قرمز و ۳۵ درصد صنایع دستی و بخش زیادی از گیاهان دارویی و مواد لبنی کشور را تامین می کنند.

کد خبر 6089341

دیگر خبرها

  • آبراهه‌های چند صدساله خراسان‌شمالی تشنه برف و باران
  • زندگی ۸۲۰۰ خانوار عشایری در استان خراسان رضوی
  • خطر فراموشی در کمین زندگی عشایری
  • تخصیص ۳۰۰ میلیارد ریال برای تکمیل طرح تغذیه مصنوعی بندان
  • محصولات تولیدی عشایر مغان برندسازی شود
  • خدمات بسیار خوبی به عشایر تنگستان ارائه شد
  • ۸۲۰۰ خانوار عشایری در استان خراسان رضوی زندگی می‌کنند
  • اردبیل فردا میزبان دومین جشنواره بین‌المللی عشایر است
  • آماده‌باش و پشتیبانی ۶ شعبه هلال‌احمر خراسان‌ جنوبی در بیرجند و خوسف
  • آماده‌باش و پشتیبانی ۶ شعبه هلال‌احمر خراسان‌ جنوبی به دنبال هشدار سیلاب در بیرجند و خوسف