Web Analytics Made Easy - Statcounter

 به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، سمانه همایی متخصص روماتولوژی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی جهرم گفت: روماتیسم مفصلی بیماری مزمن التهابی است که باعث التهاب در مفاصل می‌شود. اگر چه ممکن است درگیری خارج مفصل به صورت درگیری پوست، ریه، چشم و ... نیز ایجاد کند. این بیماری شیوع یک درصدی داشته که بیشترین آن در سنین ۳۵ تا ۵۰ سال دیده می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او افزود: علائم هشدار دهنده این بیماری شامل درد، گاهی تورم و قرمزی در مفاصل، خصوصا مفاصل کوچک دست و پا و مچ دست است و معمولا بیشتر از یک مفصل گرفتار می‌شود.

به گفته همایی درگیری مفاصل غالبا به صورت قرینه بوجود می‌آید و خشکی صبحگاهی که بیشتر از نیم ساعت طول می‌کشد از دیگر علائم این بیماری است.

او بیان کرد: با دانستن علائم هشدار دهنده در مورد این بیماری و مراجعه به موقع، تشخیص و درمان با سرعت بیشتری صورت می‌گیرد و از شدت بیماری کاسته خواهد شد.

این متخصص روماتولوژی بیان کرد: التهابی که در بیماری روماتیسم مفصلی باعث ورم مفاصل می‌شود می‌تواند در کل بدن نیز ضعف و خستگی ایجاد کند. این احساس خستگی تا حدی می‌تواند شدید باشد که برخی بیماران از آن به عنوان بدترین علامت روماتیسم یاد می‌کنند.

به گفته این متخصص روماتولوژی، اغلب بیماران از نبود انرژی، تمایل زیاد به خواب و نبود تمرکز شکایت می‌کنند. همه این علائم می‌توانند منجر به اضطراب و افسردگی در بیماران شود.

همایی عنوان کرد: بیماران برای رهایی و غلبه بر خستگی‌های مفرط ایجاد شده می‌بایست به سیگنال‌هایی که بدن ارسال می‌کند توجه کنند و شدت فعالیت‌های روزمره خود را بر اساس آن تنظیم نمایند.

او تاکید کرد: اولین گام، عادت به " نه" گفتن است. بیمار باید برخی اوقات به خود نه بگوید و اهداف خود را بازبینی و حجم کار زیادی را یکباره انجام ندهد. بیمار باید برای خود برنامه داشته باشد و فعالیت‌های سنگین را در طول هفته پخش کند. قبل از اینکه خیلی خسته شود به خود استراحت دهد.

این متخصص روماتولوژی گفت: خواب به موقع در شب، چرت کوتاه در طول روز، انجام تکنیک‌های ریلکسیشن، داشتن ورزش منظم، انجام شنا، یوگا و تای چی برای مقابله با خستگی‌های مفرط این بیماری بسیار تاثیر گذار است.

او اظهار کرد: پیاده روی برای این بیماران بسیار مفید است به طوری که بیماران می‌توانند این فعالیت را به صورت کوتاه مدت شروع کنند و کم کم مدت زمان آن را به ۳۰ دقیقه در روز و ۵ روز در هفته برسانند.

همایی افزود: نوشیدن آب کافی، مصرف میوه، سبزیجات، ماهی آب‌های سرد و مکمل امگا ۳ بسیار مفید و در کاهش خستگی کمک کننده است.

اوافزود: بیماران نباید به خاطر خستگی و انجام ندادن برخی فعالیت‌ها خود را سرزنش و احساس گناه کنند.

همایی با اشاره به رژیم غذایی بیماران روماتیسمی گفت: برخی از فرآورده‌های غذایی می‌توانند باعث ایجاد حالت پیش التهابی یا التهاب در بدن شوند و علائم این بیماری را تشدید کند. اجتناب از این غذا‌ها و تغذیه مناسب باعث می‌شود که هم التهاب در بدن افزایش نیابد و هم جلوی چاقی، دیابت و بیماری‌های قلبی گرفته شود.

او گفت: شکر و چربی‌های اشباع شده برای بیماران روماتیسمی بسیار ناسالم بوده و حتی الامکان باید از مصرف آن‌ها خودداری کنند. شکر موجود در دسرها، شکلات، نوشابه و حتی آبمیوه‌ها باعث آزادسازی سایتوکاین‌های (پیام آور های) التهابی می‌شوند و به این ترتیب التهاب در بدن و علایم بیماری را تشدید می‌کنند.

متخصص روماتولوژی ادامه داد: چربی‌های اشباع شده می‌توانند حداکثر ۱۰ درصد کالری دریافتی روزانه را شامل شوند که شامل چربی‌هایی می‌شوند که در پنیر، پیتزا، فرآورده‌های گوشتی مثل گوشت قرمز و لبنیات پر چرب وجود دارند.

به گفته همایی، اسید‌های چرب ترانس موجود در غذا‌های سرخ شده، فست فودها، غذا‌های پروسس شده، اسنک ها، دونات‌ها و بیسکوییت و شکر تصفیه شده در فرآورده‌های آرد سفید، برنج، سیب زمینی و بسیاری غلات نیز برای این بیماران مضر است.

او در ادامه اضافه کرد: مونوسدیم گلوتامات ماده‌ای است که بیماران روماتیسمی باید از مصرف آن اجتناب کنند. این ماده به عنوان چاشنی غذا به صورت سس سویا در دسترس و به بسیاری از فست فود‌ها اضافه می‌شود. این ماده برای کبد بسیار مضر است و باعث ایجاد التهاب در بدن می‌شود.

اسید‌های چرب امگا ۶ از دیگر مواردی است که این بیماران باید در مصرف آن دقت کنند. اگر چه اسید‌های چرب امگا۶ برای بدن ضروری هستند ولی باید بین آن‌ها و اسید‌های چرب امگا ۳ تعادل برقرار باشد. چربی‌های امگا ۶ در روغن آفتابگردان، روغن هسته انگور، روغن ذرت و مایونز موجود است.

همایی با اشاره به داشتن حساسیت بعضی از افراد به کازئین موجود در شیر یا گلوتن گفت: برخی افراد ممکن است به پروتئین موجود در شیر یا نان حساسیت داشته باشند پس اگر با مصرف این فراورده‌ها علائمشان تشدید می‌شود از خوردن آن‌ها اجتناب کنند.

او بیان کرد: دقت شود این بیماران چنانچه حساسیت خاصی به شیر و لبنیات ندارند و با مصرف آن‌ها علائم بیماریشان تشدید نمی‌شود به اندازه کافی لبنیات استفاده کنند، چون بدن آن‌ها نیاز به کلسیم کافی برای جلوگیری از پوکی استخوان دارد.

به گفته همایی همچنین شیرین کننده‌های مصنوعی (آسپارتام) که امروزه در بسیاری فراورده‌ها (نوشابه رژیمی و..) یافت می‌شود مضر است. بدن می‌تواند آن را به عنوان جسم خارجی تلقی کرده و پاسخ التهابی را به دنبال داشته باشد.

او در خصوص مصرف الکل تاکید کرد: الکل نیز نه تنها دشمن جدی کبد بوده بلکه می‌تواند باعث ایجاد التهاب در بدن شود بنابراین به هیچ وجه برای بیمار مبتلا به روماتیسم مناسب نیست.

انتهای پیام/ 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: علوم پزشکی جهرم بیماری های روماتیسمی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۲۷۹۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

غذا‌هایی که شکم تخت به شما هدیه می‌دهد

آفتاب‌‌نیوز :

افزودن مواد غذایی زیر به برنامه غذایی روزانه، با دارا بودن پروتئین، فیبر، چربی‌های سالم و سایر مواد مغذی، به کاهش چربی احشایی کمک می‌کند:

۱) گوشت گاو بدون چربی

گوشت گاو بدون چربی یک گزینه مناسب و پروتئینی است که برای زمان طولانی سیر نگه‌تان می‌دارد و به کاهش چربی شکمی کمک می‌کند. پروتئین احساس سیری بعد از غذا را افزایش می‌دهد، به حفظ عضلات کمک می‌کند و منجر به افزایش متابولیسم می‌شود. هم‌چنین پروتئین اثر حرارتی بالایی دارد، به این معنی که کالری بیشتری را در طول هضم می‌سوزاند.

۲) جو دوسر

جو دوسر سرشار از فیبر بتا گلوکان و کربوهیدرات‌های پیچیده است که انرژی پایداری را برای بدن فراهم کرده و به کنترل گرسنگی کمک می‌کند. مصرف جو دوسر، سطح قند خون را تثبیت می‌کند و احتمال پرخوری یا هوس قند را در ساعات بعد از غذا کاهش می‌دهند. بر اساس مطالعات، بتا گلوکان موجود در جو دوسر علاوه بر تقویت سلامت روده، می‌تواند به افزایش سیری، هضم آسان و کاهش چاقی شکمی کمک کند.

۳) لیمو

مصرف لیمو به‌تن‌هایی شاید چندان رضایت‌بخش نباشد، اما استفاده از لیمو در دستور العمل‌های خوراکی و نوشیدنی می‌تواند به کاهش چربی شکم کمک کند. لیمو حاوی پلی فنل‌های قوی است که منجر به جلوگیری از تجمع چربی در ناحیه شکم و چاقی می‌شود. سعی کنید به جای استفاده از سس‌های پرچرب و ناسالم، روی سالاد‌ها و غذاهایتان چند قطره آبِ لیموی تازه بچکانید

۴) ماهی تن

ماهی تن (چه کنسرو شده و چه تازه) به دلیل داشتن پروتئین بالا و چربی سالم، یک غذای مغذی به شمار می‌آید. یک وعده ماهی تن کنسرو شده، ۲۴ گرم پروتئین و تنها ۱۶۸ کالری دارد و حاوی حدود ۹ گرم چربی سالم است. شواهد نشان می‌دهد که مصرف غذا‌های دریایی بدون چربی مانند ماهی تن، به پیشگیری از چاقی کمک می‌کند.

۵) لوبیا سیاه

علاوه بر مصرف پروتئین، دریافت فیبر کافی در رژیم غذایی برای کاهش چربی شکمی مهم است. در میان حبوبات، لوبیا سیاه یک گزینه ایده‌آل برای این منظور است. در هر نصف فنجان لوبیا سیاه ۸ گرم فیبر و ۸ گرم پروتئین وجود دارد. به طور کل محتوای فیبر موجود در حبوبات برای کاهش وزن و جلوگیری از افزایش وزن مفید است.

۶) چای سبز

چای سبز یک نوشیدنی چربی‌سوز است و محتوای کافئین موجود در آن می‌تواند به بهبود متابولیسم و چربی‌سوزی کمک کند. مصرف مداوم چای سبز در کنار یک رژیم غذایی کم‌کالری و ورزش منظم باعث کوچک شدن شکم می‌شود.

۷) تخم مرغ

در حالی که غذا‌هایی مانند گوشت گاو بدون چربی و مرغ انتخاب‌های خوبی برای دریافت پروتئین هستند، تخم مرغ هم می‌تواند گزینه مفید دیگری باشد و در هر وعده غذایی مصرف شود. یک تخم مرغ متوسط، تقریباً دارای ۶ گرم پروتئین و کمتر از ۵ گرم چربی است. زرده تخم مرغ همراه با محتوای پروتئین بالایی که دارد، حاوی مقدار زیادی ماده مغذی به نام کولین است. مکمل کولین به طور بالقوه به کاهش BMI یا شاخص توده بدنی کمک می‌کند و هم‌چنین سطح لپتین موجود در آن، باعث افزایش حس سیری و کاهش تولید هورمون گرسنگی در بدن می‌شود.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • چیز‌هایی که فکر نمی‌کنید به کبدتان آسیب بزنند
  • چیز‌هایی که فکر نمی‌کنید به کبدتان آسیب می‌زنند
  • غذا‌هایی که شکم تخت به شما هدیه می‌دهد
  • افزایش بیماران خاص در کرمانشاه
  • کوتاه شدن قد و علائم قوز پشتی؛ نشانه‌هایی که احتمال ابتلا به پوکی استخوان را گوشزد می‌کند
  • شناسایی بیش از ۲۲هزار بیمار دیابتی در نیشابور
  • بهره‌مندی بیماران خاص از حمایت‌های دارویی خاص
  • بهره‌مندی بیماران خاص و صعب‌العلاج از حمایت‌های دارویی ویژه
  • هر ۸۴۰ تولد؛ یک نوزاد مبتلا به شکاف لب / بهترین زمان جراحی برای بیماران
  • حـذف کودکان مهاجر از سلامت