Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس دانشگاه اصفهان در جشنواره علمی و فرهنگی اصفهان-سن پترزبورگ بر تحکیم روابط ایران و روسیه تأکید کرد.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، هوشنگ طالبی، رئیس دانشگاه اصفهان در جشنواره علمی و فرهنگی اصفهان-سن پترزبورگ بر تحکیم روابط ایران و روسیه تأکید کرد.

طالبی با بیان اینکه ایران و روسیه دو کشور همسایه هستند که همواره در زمینه‌های مختلف همکاری داشته و در حال حاضر نیز به طور گسترده این همکاری‌ها ادامه دارد، اظهار د اشت: یکی از زمینه‌های همکاری که در سطح عالی بین دو کشور برقرار است، همکاری‌های علمی است، این همکاری‌ها باید متناسب با ظرفیت‌های علمی دانشگاه‌های دو طرف باشد تا در سایه شناخت بیشتر، برای افزایش همکاری ها، ظرفیت سازی شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی افزود: در همین راستا در سال‌های گذشته یک رابطه سازمانی و نظام‌مند بین کمیسیون دانشگاه‌های روسیه و ۱۳ دانشگاه بزرگ ایران از جمله دانشگاه اصفهان برقرار شده است و تا کنون ۵ نشست مشترک در این خصوص برگزار شده که کمک شایانی در تحکیم روابط علمی بین دانشگاه‌ها ایجاد کرده است.

طالبی همچنین برگزاری این جشنواره را شروعی برای همکاری‌های علمی گسترده‌تر دانست و تصریح کرد: خوشبختانه با وجود زیرساخت‌های اولیه مثل خواهر خواندگی دو شهر اصفهان و سنت پترزبورگ علاقه و انگیزه مدیران و محققان دو دانشگاه برای افزایش همکاری‌های خوب علمی تحقیقاتی و آموزشی بین دو دانشگاه فراهم شده است.

رئیس دانشگاه ضمن بیان اهمیت گسترش دیپلماسی علمی تصریح کرد: باید توجه داشت که این همکاری و ایجاد رابطه دیپلماسی علمی، با توجه به جایگاه این دو دانشگاه، در سطح محلی و ملی، می‌تواند اثرات مثبتی در فرهنگ، تاریخ، سیاست، تجارت و از همه مهم‌تر دستاورد‌های علمی داشته باشد.

طالبی همچنین افزود: فارغ التحصیلان دانشگاه‌های روسیه در ایران و از جمله دانشگاه اصفهان به عنوان استاد مشغول به خدمت هستند که پتانسیل باالقوه برای ایجاد همکاری‌های تحقیقاتی و آموزشی در رشته‌های مختلف دارند. هر چند در دانشگاه اصفهان شاید محدود به چند رشته علوم و تربیت بدنی شوند، اما مطمن هستم ما می‌توانیم در سایر رشته‌های تخصصی به خصوص علوم پایه، مهندسی و طیف گسترده‌ای از رشته‌های علوم انسانی مانند ادبیات و داستان نویسی، زبانشناسی که دانشگاه اصفهان در آن‌ها بسیار قوی عمل کرده است، ظرفیت‌های جدیدی برای همکاری ایجاد کنیم. در این رشته‌ها دانشگاه اصفهان جایگاه بسیار خوبی به لحاظ علمی در سطح ملی و بین المللی دارد و مطمئن هستم که دانشگاه سنت پترزبورگ نیز در رشته‌های مختلف ظرفیت‌های بالایی دارد.

جشنواره علمی و فرهنگی اصفهان سنت پترزبورگ رویدادی درخشان در تداوم همکاری‌های دو شهر خواهرخوانده

بوریس میستروف سرکنسول روسیه در اصفهان نیز با بیان اینکه جشنواره علمی و فرهنگی اصفهان سنت پترزبورگ رویدادی درخشان در تداوم همکاری‌های دو شهر خواهرخوانده است، گفت: به شرکت کنندگان و برگزار کنندگان جشنواره روابط دوستانه پایتخت‌های فرهنگی دو کشور؛ اصفهان و سن پترزبورگ شادباش می‌گویم و از طرح‌هایی که به بهره وری هرچه بیشتر از ظرفیت‌های همکاری روسیه و ایران به نفع دو ملت کمک کند، همواره حمایت می‌کنیم.

وی ضمن استقبال از همکاری‌های متقابل علمی دانشگاه‌های دو کشور، دانشگاه اصفهان را یکی از مراکز برتر آموزش عالی در ایران و جهان دانست که رتبه‌های بسیار خوبی در رتبه بندی‌های علمی جهانی، کسب نموده و با اشاره به خواهر خواندگی شهر‌های سن پترزبورگ و اصفهان بر نقشه راه همکاری‌های فی مابین این دو شهر بزرگ و تاریخی تاکید کرد.

وی با اشاره به اهمیت گسترش آموزش زبان‌های دو کشور در راستای همکاری‌های متقابل و مفید، اظهار داشت: به این منظور در چارچوب این جشنواره گام مهمی بر مبنای قراردادی که اخیراً میان بنیاد روسکی میر و دانشگاه اصفهان به امضا خواهد رسید، برداشته خواهد شد.

ضرورت گسترش روابط فرهنگی و اقتصادی دو کشور ایران و روسیه

کاظم جلالی سفیر ایران در روسیه نیزبا حضور برخط در جشنواره علمی و فرهنگی اصفهان _ سن‌پترزبورگ وضعیت روابط ایران و روسیه را در ابعاد مختلف رضایت بخش دانست و بر گسترش روابط فرهنگی و اقتصادی فی مابین تاکید کرد.

سفیر ایران در روسیه با بیان اینکه گسترش روابط دانشگاهی منجر به شناخت متقابل دو ملت می‌شود، تاکید کرد: نخبگان دو کشور در این گسترش نقش مهمی دارند.

وی افزود: یکی از مشکلات جدی در شناخت دو ملت این است که تولید محتوا به زبان روسی در داخل روسیه مربوط به ایران و بالعکس در ایران نداریم.

جلالی تصریح کرد: باید در انتقال تجربیات علمی، دانشگاهی و مدیریت شهری به ویژه گردشگری اقدامات جدی‌تری انجام شود.

سفیر ایران در روسیه با بیان اینکه خواهرخواندگی اصفهان و سن پترزبورگ در سال ۲۰۰۴ میلادی برقرار شده است، خاطرنشان کرد: در ۱۶ سال گذشته تلاش‌های خوبی از سوی دو شهر اصفهان و سن پترزبورگ برای گسترش همکاری‌ها انجام شده و امیدواریم دانشگاه‌های این دو شهر نیز روابط خود را برای گسترش زبان‌های روسی و فارسی افزایش دهند.

گام‌های بزرگ دانشگاه اصفهان به عنوان پیشتاز در تعامل با شهر‌های خواهرخوانده

قدرت الله نوروزی شهردار اصفهان نیز دراین جشنواره بر نقش پیشتاز دانشگاه اصفهان در تعامل با شهر‌های خواهر خوانده تاکید کرد و گفت: امروز خواهرخواندگی فقط به شهرداری محدود نمی‌شود و دانشگاه اصفهان نیز به عنوان پیشتاز در تعامل با خواهرخوانده‌ها گام‌های بزرگی برداشته است.

وی با اشاره به اجرای طرح شهروند دیپلمات تصریح کرد: این طرح همه شهروندان را به مشارکت در توسعه شهری دعوت می‌کند، به طوری که هم اکنون حدود ۲۰۰ طرح از همه نقاط دنیا به دست ما رسیده که بسیاری از آن‌ها می‌تواند راهی برای توسعه مدیریت شهری باشد.

وی ابراز امیدواری کرد دانشگاهیان در سراسر جهان طرح‌های خود را در این خصوص ارائه دهند تا مورد بهره برداری بهینه قرار گیرد.

ش هردار اصفهان افزود: سند راهکار و امکان تعامل و همکاری بین دو شهر تهیه و به سنت پترزبورگ ارسال شده و امضای این سند یعنی مسیر‌هایی که می‌توان به موجب آن همکاری‌ها را گسترش بخشید.

وی خاطرنشان کرد: هموار شدن راه علمی برای منفعت شهر مایه افتخار است و امیدوارم هر روز شاهد این اتفاقات باشیم.

نخستین جشنواره علمی فرهنگی اصفهان-سن پترزبورگ به منظور تقویت خواهرخواندگی میان این دو شهر و با هدف توسعه روابط دانشگاهی به همت دانشگاه اصفهان و با همکاری دانشگاه سن‌پترزبورگ، شهرداری اصفهان، کنسولگری روسیه در اصفهان، استانداری سن پترزبورگ، باشگاه سپاهان اصفهان و بخش خصوصی در قالب سخنرانی‌های مسئولان شهری و دانشگاهی، وبینار خواهرخواندگی، نمایشگاه عکس سن پترزبورگ، نمایش فیلم و فعالیت‌های دیگر به منظور توسعه روابط خواهر خواندگی برگزار شد.

فعالیت‌های علمی پژوهشی تحت محور‌هایی مانند توسعه شهری، روابط اجتماعی فرهنگی، الگوسازی برای روابط اقتصادی در چارچوب روابط علمی بین دو دانشگاه، همکاری در توسعه آموزش زبان روسی در دانشگاه اصفهان و همچنین توسعه زبان فارسی در دانشگاه سن پترزبورگ، اجرای پروژه‌های مشترک با توجه به نیاز‌های توسعه شهری و تحکیم روابط از جمله برنامه‌های آینده برای همکاری‌های طرفین است که نقطه آغازین آن در این جشنواره رقم خورد.

افتتاح میز سن پترزبورگ در اصفهان، افتتاح مرکز روسی "روسکی میر" در دانشگاه اصفهان با هدف آموزش زبان روسی در دانشگاه و جامعه، نمایشگاه عکس از سن پترزبورگ، امضای تفاهم نامه بین دانشگاه اصفهان و سن پترزبورگ و وبینار خواهرخواندگی از دیگر برنامه‌های این جشنواره دو روزه در دانشگاه اصفهان است.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: دانشگاه اصفهان دانشگاه سن پترزبورگ اصفهان و سن پترزبورگ روابط ایران و روسیه دانشگاه اصفهان دانشگاه اصفهان سنت پترزبورگ تحکیم روابط دو دانشگاه دانشگاه ها همکاری ها رشته ها دو کشور دو شهر بین دو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۲۸۶۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترمیم رابطه؟!

فرارو-رافائل گروسی، مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی روز دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ برای گفتگو با مقامات ایرانی وارد تهران شد. سفری که پس از تحولات گسترده در منطقه از جهات مختلفی حائز اهمیت است.

به گزارش فرارو، حدود یک ماه پیش از این سفر، گروسی در گفتگو با اسکای نیوز تاکید کرده بود که میزان بازرسی (در ایران) هنوز به سطحی نرسیده که مد نظر آژانس بین‌المللی انرژی اتمی است و گفته بود: «با توجه به عمق و وسعت برنامه (هسته‌ای ایران)، ما باید قابلیت‌های نظارتی بیشتری داشته باشیم.» اکنون و پس از سفر گروسی به ایران و ملاقات‌های وی با مقام‌های ارشد ایرانی، نخستین پرسشی که مطرح می‌شود این است که در چمدان سوغاتی گروسی برای ایران چه چیز‌هایی جای گرفته و پیامد‌های این سفر چه خواهد بود؟

احتمال حل مناقشات کهنه بین ایران و آژانس

یکی از مسائلی که از مدت‌ها پیش از سوی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به عنوان مورد مناقشع مطرح بوده، مسئله سانتریفیوژ‌ها است. برخی کارشناسان غربی معتقدند: «آژانس بین المللی انرژی اتمی به طور قابل توجهی بیشتر نگران بخش ناپیدا در برنامه هسته‌ای ایران است.» این در حالی است که مقام‌های ایرانی بار‌ها اعلام کرده اند نهایت همکاری را برای فراهم کردن زیرساخت‌های بازدید کامل مقامات آژانس از ایران انجام می‌دهند. محمد اسلامی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران نیز در اظهارات خود پس از سفر گروسی به ایران تاکید کرد که امیدوار به تقویت همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی است.

در کنار این موارد، در ملاقات مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی با علی باقری، مذاکره کننده ارشد جمهوری اسلامی، موضوعاتی، چون مذاکرات رفع تحریم‌ها و ابعاد مختلف همکاری‌های ایران و آژانس بین المللی انرژی اتمی مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفته است. فریدون مجلسی، دیپلمات پیشین ایران و تحلیلگر ارشد سیاسی در این باره به فرارو گفت: «حدس کلی درباره سفر گروسی به ایران و بازخورد‌های پس از آن این است که به نظر می‌رسد این بار شاهد ترمیم بخش‌هایی از روابط تخریب شده خواهیم بود. حقیقت این است که با انزوا و جدا ماندن از دنیا به نتیجه مثبتی نمی‌رسیم. نتیجه ادامه وضعیت شکرآب بودن رابطه ما با آژانس، افزایش فشار‌های بین المللی، بالارفتن تورم و امثالهم است. مدتی است که به نظر می‌رسد شاهد تحمل و صبوری بیشتری از سوی مقام‌های ایرانی هستیم و ایران در تلاش است با همسایگان خود نیز روابط سیاسی را ترمیم کند. بعد از درگیری‌های سال گذشته با پاکستان، اخیرا شاهد بهبود روابط و سفر مقامات به پاکستان بودیم، همچنین با ترکمنستان نیز شاهد برخی گشایش‌ها هستیم. التهاب‌های روابط ما با جمهوری آذربایجان نیز که سیاست‌های واکنشی شدیدی نسبت به ما داشت، تا حدودی ترمیم شده است. روابط ما با کشور‌های دیگری از جمله عربستان نیز به مرحله قابل قبولی رسیده است.»

ایران آماده افزایش شفافیت و همکاری است

با وجود این که سفر گروسی به ایران از سوی برخی کارشناسان به عنوان یک چشم انداز مثبت در روابط ایران و آژانس مطرح می‌شود، اما نگاهی به سخنان ماه‌های گذشته گروسی نشان می‌دهد برای رسیدن به اعتماد متقابل و تاثیرگذار به گام‌های آهسته و پیوسته نیاز داریم. برای مثال، رافائل گروسی در گفت‌وگویی با خبرگزاری آلمانی «دویچه‌وله» مدعی شد که ایران با در اختیار داشتن اورانیوم غنی‌شده کافی «چند هفته و نه چند ماه» برای ساختن یک بمب اتمی فاصله دارد. اگرچه او در عین‌حال تأکید کرد «این حرف به معنای این نیست که ایران سلاح اتمی دارد یا در این بازه در اختیار خواهد داشت»، اما سخنان او همانطور که پیش‌بینی می‌شد، به سرعت مورد توجه رسانه‌های غربی قرار گرفت و یک بار دیگر این ادعا را پررنگ کرد که ایران به دنبال سلاح هسته‌ای است و این ادعا در شرایطی پررنگ شد که ایران بار‌ها و بار‌ها تاکید و یک‌بار دیگر پرونده موضوعات گذشته را با ادعای «ایران نزدیک‌تر از همیشه به سلاح هسته‌ای» باز کرد. ایران در حال غنی سازی اورانیوم با خلوص ۶۰ درصد است. این در حالیست که برای ساختن سلاح هسته‌ای به به حدود ۹۰ درصد غنی سازی نیاز است.

در سال ۲۰۲۳، تهران به ناظران هسته‌ای سازمان ملل تضمین‌های گسترده‌ای داد که به تحقیقات طولانی مدت در مورد ذرات اورانیوم یافت شده در سایت‌های اعلام نشده کمک خواهد کرد و تجهیزات نظارتی حذف شده را مجدداً نصب خواهد کرد. اما آژانس بین‌المللی انرژی اتمی مدعی شده است که سطح همکاری‌ها به اندازه‌ای نیست که مورد انتظار آژانس بود. اسلامی در نشست خبری سه شنبه ۱۸ اردیبهشت با گروسی گفت: «ما به تعاملات بر سر مسائل حل نشده از جمله مسائل مربوط به دو سایت ادامه می‌دهیم.»

مجلسی در این باره به فرارو گفت: «من معتقدم اکنون به مرحله‌ای رسیدیم که برخی مقامات به این نتیجه رسیده اند که تنش با آژانس تا چه حد زیانبار است و ایران باید به عرصه جهانی برگردد و البته باید قوانین را رعایت کند. یکی از این قواعد بازی رعایت اصول NPT است. همان اصولی که عدم رعایتشان منجر به صدور ۶ قطعنامه و فشار‌های بعدی علیه کشور شد. اکنون صحبت از این است که مجددا پایش‌ها اغاز شود و ایران هیچ اقدامی علیه پروتکل‌های آژانس انجام نداده است. امیدوارم به مرحله‌ای برسیم که مواردی مثل FATF را نیز بپذیریم و در برابر این موضوعات مقاومت نکنیم. در حال حاضر پذیرش معاهده‌های جهانی چه در حوزه انرژی هسته‌ای و چه درباره اقتصاد، تعهدات حوزه بانکداری و امثالهم، حائز اهمیت بسزایی است. قدم اول برای پیشرفت کشور ما در همه حوزه ها، پذیرش پروتکل‌ها خواهد بود. ما باید این اعتماد را برای آژانس و غربی‌ها ایجاد کنیم که به هیچ وجه علاقه‌ای به سلاح‌های هسته‌ای نداریم. این مضووع در سایه همکاری مداوم و بازدید‌های مستمر امکان پذیر است.»

حسین امیر‌عبداللهیان، وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران پیش از سفر گروسی به تهران گفت: «همکاری آژانس و ایران در مسیر خوبی قرار دارد و ما از سفر رافائل گروسی مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به ایران استقبال می‌کنیم.» مشابه همین سخنان نیز پس از دیدار گروشسی و وزیر امور خارجه تکرار شد. سفر رئیس آژانس بین‌المللی انرژی اتمی افزون بر اهمیت تاریخی خود، با توجه به مناقشات منطقه‌ای از جمله درگیری‌ها در غزه و رفح و درگیری‌های اخیر ایران و اسرائیل حائز اهمیت است. افزون بر این ها، ایران بار‌ها در حوزه دخالت‌های غرب و به ویژه ایالات متحده در روابط ایران و آژانس شکایت کرده بود، بنابراین نتایج سفر گروسی از زاویه مسائل بین الملل نیز حائز اهمیت است.

مجلسی در این باره به فرارو گفت: «ما از پشت پرده‌های روابط ایران و آژانس یا آن چه که تحت عنوان «توافق نانوشته» مطرح می‌شود خبر نداریم. اما می‌توانیم با توجه به سابقه ایران و آژانس و با توجه به این که ایران بار‌ها از دخالت‌های ایالات متحده در نوع تصمیم‌های آژانس شکایت داشت، حدس بزنیم این بار نیز ایالات متحده و کشور‌های غربی از افزایش روابط ایران و آژانس حمایت ضمنی می‌کنند یا از مقدمات آن بی خبر نبوده اند. طبیعتا به یاد داریم که مخالفان اصلی غنی سازی، کشور‌های غربی و ایالات متحده بودند.»

وی افزود: «نمی توانیم این نکته را نادیده بگیریم که تحولات غزه، سراسر جهان را تحت الشعاع خود قرار داده و به نوعی، تحولات جهان، متاثر از درگیری‌های خاورمیانه است. این مسئله از این جهت در روابط غرب با ایران و البته آژانس با ایران تاثیر گذار بوده، که غربی‌ها و آژانس می‌خواهند با افزایش روابط با ایران، مانع از هر نوع تهدیدی شوند که مدعی هستند یا احتمال می‌دهند از سوی ایران رخ دهد. هرچند که انتظار می‌رود با شکل گیری توافق بین حماس و اسرائیل سطح تنش‌های منطقه‌ای کاهش بیشتری پیدا کرده و به شکل مستقیم بر روابط ایران و آژانس و توسعه توافقات بین المللی ایران نیز اثر بگذارد. حقیقت این است که از ابتدای جنگ در غزه، تلاش‌های گسترده اسرائیل برای باز کردن پای ایران به جنگ، فشار زیادی بر کشور وارد کرده است.»

دیگر خبرها

  • ترمیم رابطه؟!
  • انعقاد تفاهم نامه علمی بین دانشگاه علوم پزشکی یزد و اندونزی
  • همکاری علمی دانشگاه آزاد همدان با یک شرکت لبنی
  • دعوت آلکنو از بدنساز ایرانی برای حضور در تیم والیبال زنیت
  • برگزاری هفتمین اجلاس رؤسای دانشگاه‌های تهران و روسیه
  • امضای تفاهم‌نامه دانشگاه آزاد تبریز با یک واحد صنعتی
  • بررسی راه‌های گسترش همکاری دانشگاه شریف با دانشگاه‌های عراق
  • مرکز ملی نوآوری مغز راه اندازی می‌شود
  • مرکز ملی نوآوری مغز در بیمارستان فیروزگر تهران راه‌اندازی می‌شود
  • برگزاری هفتمین اجلاس رؤسای دانشگاه‌های برتر ایران و روسیه به میزبانی دانشگاه تهران