Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش تابناک اقتصادی، تاریخ اقتصاد ایران و جهان آینه ای است تمام نما از رویدادهای اقتصادی که در گذشته رخ داده است و بیانگر ریشه های تاریخی بسیاری از واقعیت های امروز ایران و جهان است. موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی دومین روز تیر ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

2 تیر 1287، در بامداد این روز دستجات قزاق از سواره نظام و پیاده نظام به فرماندهی صاحب منصبان روسی اطراف مدرسه سپهسالار و مجلس را محاصره کردند. در مقابل قزاقان، عده زیادی از مشروطه‌ خواهان که مسلح به انواع سلاح‌ های گرم و سرد بودند در اطراف مجلس صف ‌آرایی کردند. در نتیجه بین قوای قزاق و مشروطه‌ خواهان جنگ درگرفت. ابتدا مشروطه‌ خواهان پیروز شدند و میرپنجه علی‌آقا، فرمانده قزاقان شکست خورد ولی به دستور کلنل لیاخوف، فرمانده بریگاد مرکزی قوای قزاق، نیروی کمکی و توپخانه وارد میدان شد و جنگ به شدت تا ظهر ادامه داشت. قوای قزاق مجلس را به توپ بست و تعداد زیادی از مجاهدین به شهادت رسیدند. به هنگام ظهر قوای قزاق پیروز شد و صدای مجاهدین خاموش شد. قزاقان وارد مجلس شدند و دست به تخریب و غارت زدند.

همچنین در این روز، مشیرالسلطنه پاشاخان، میرزا محمدعلی‌خان قوام‌الدوله را به سمت وزیر مالیه معرفی کرد.

2 تیر 1306، کلاه جدیدی به نام کلاه پهلوی معمول و استعمال آن اجباری شد.

2 تیر 1307، مجلس شورای ملی در این روز  قانون اعزام محصل به خارج را تصویب کرد.

2 تیر 1308، وزارت پست و تلگراف 15 نفر محصل به اروپا اعزام کرد.

2 خرداد 1320،  وزارت خارجه آمريكا در تلگراف محرمانه اي به وزيرمختار كشورش در ايران (دريفوس) خاطرنشان ساخت «آلماني ها يك ستاد كل در سفارت كشورشان در تهران ترتيب داده اند و شعبات آن را در تجارتخانه هاي آلماني در سراسر ايران داير نموده اند.»

 

2 تیر 1335، آمریکا چهار هواپیمای جت به ایران هدیه داد. همچنین در این روز، سازمان آب تهران اعلام کرد تاکنون هفت هزار واحد مسکونی و کسبی از آب لوله‌کشی استفاده می‌کنند. در خبر دیگر آمده است همزمان با تشكيل كنفرانس كشاورزي پيمان بغداد در تهران، دولت ايران 50 هزار تن گندم از آمريكا خريداري كرد.

2 تیر 1342، بعد‌ از اد‌غام وزارتخانه ‌های بازرگانی و صنایع و معاد‌ن و تشکیل وزارت جد‌ید‌ اقتصاد‌، کار مطالعات برای هماهنگی میان د‌ستگاه‌های اد‌غام شد‌ه در این روز د‌ر مراکز یاد‌ شد‌ه آغاز شد‌. د‌ر این مطالعات سعی بر این بود که اد‌ارات مشابه د‌و وزارتخانه نیز د‌رهم اد‌غام و یکی شود‌ و کارها د‌ر مراکز جد‌ید‌ تمرکز پید‌ا کنند‌، به این منظور اد‌ارات حسابد‌اری و کارگزینی وزارت سابق صنایع و معاد‌ن به محل وزارت سابق بازرگانی منتقل گرد‌ید‌ و تشکیلات حسابد‌اری و کارگزینی یکجا متمرکز شد‌. ضمنا وزارت صنایع و معاد‌ن سابق نیز د‌ر محل وزارت بازرگانی سابق تمرکز یافت و اد‌اراتی که از محل وزارت بازرگانی سابق به اد‌اره مرکزی وزارت اقتصاد‌ انتقال پید‌ا کرد‌ند‌ عبارت بود‌ند‌: اد‌اره تثبیت قیمت ‌ها، اد‌اره بازرگانی د‌اخلی، اد‌اره امور شهرستان ‌ها، اد‌اره اتحاد‌یه ‌های صنعتی و اد‌اره بیمه و حمل‌ونقل.

 2 تیر1343، نام وزارت کار به وزارت کار و امور اجتماعی تغییر کرد.

2 تیر 1367، در پي برقراري روابط مجدد تهران و پاريس، دولت فرانسه خريد نفت از جمهوري اسلامي ايران را آغاز كرد.

2 خرداد 1390، آمریکا یک اپراتور بزرگ بنادر ایرانی و نیز خط هواپیمایی «ایران ایر» را تحریم کرد تا فشار علیه ایران را با هدف متقاعد کردن تهران به کنار گذاشتن فعالیت‌های هسته‌ای‌اش تشدید کند.

2 تیر 1394، وزرات صنعت، معدن و تجارت در حالی میزبان مراسم امضای تفاهم‌نامه طراحی و تولید خودروهای برقی و هیبریدی میان ایران‌خودرو و دانشگاه‌های شریف و امیرکبیر بود که این وزارتخانه، سود بازرگانی واردات این نوع خودروها را صفر و تعرفه آنها را فقط چهار درصد در نظر گرفته است. در این مراسم که علاوه بر وزرای صنعت و علوم، مدیرعامل ایران‌خودرو و روسای دانشگاه‌های شریف و امیرکبیر نیز حضور داشتند، دو تفاهم‌نامه برای طراحی و تولید خودروهای برقی و هیبریدی به امضا رسید، تفاهم‌نامه‌هایی که حصول نتایج آنها به حدود سه سال دیگر موکول شده است.

2 تیر 1397، فهرست ۱۳۳۹ قلم کالای ممنوع‌الورود منتشر شد. ظاهرا دولت با هدف صرفه‌جویی ارزی، به دنبال محدودیت واردات کالاهای «غیرضروری» و «دارای مشابه داخلی» است.

2 تیر 1398، حاجی دلیگانی نماینده مردم شاهین‌شهر در مجلس، گفت: اخیرا نهادهای امنیتی باند نفوذی در وزارت نفت را دستگیر کردند که در راس آن خانمی با ایجاد ارتباط با ۱۶ نفر از مقامات ارشد این وزارتخانه توانسته بود در جهت تکمیل پازل دشمن ضرباتی را به کشور وارد کند.

2 تیر 1399، جمشید پژویان، اقتصاددان روز گذشته درگذشت. او از چند هفته قبل به دلیل ابتلا به ویروس کرونا در بیمارستان بستری شده بود و به دلیل بیماری زمینه‌ای وضعیتش وخیم گزارش شده بود. درگذشت او با واکنش‌های متعددی روبه‌رو بود. بسیاری از اقتصاددانان و سیاست‌گذاران اقتصادی در دوره‌های قبل در پیام‌های جداگانه‌ای درگذشت این استاد دانشگاه را تسلیت گفتند. پژویان پس از فریبرز رئیس‌دانا، دومین اقتصاددان شهیری است که بر اثر ابتلا به کرونا درگذشته است.

منابع: آرشیو روزنامه دنیای اقتصاد، موسسه مطالعات و پژوهش های سیاسی

 

منبع: تابناک

کلیدواژه: انتخابات 1400 شورای شهر ششم سید ابراهیم رئیسی اقتصاد در گذر زمان اقتصاد ایران تاریخ اقتصاد انتخابات 1400 شورای شهر ششم سید ابراهیم رئیسی ایران و جهان قوای قزاق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۲۸۹۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

باید در حوزه تولید و اقتصاد تسهیل‌گر باشیم

«ابوالقاسم جراره» نماینده راه‌یافته به دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، با اشاره به اهمیت انتخابات دور دوم مجلس شورای اسلامی، اظهار کرد: تلاش می‌کنیم پیروز شویم و فراکسیون نیروهای انقلابی را داشته باشیم. رایزنی‌ها و تلاش‌ها در حال انجام است، اما لازمه آن صبر است تا تکلیف برخی از نمایندگان نیز روشن شود.

وی با تاکید بر تلاش برای حل دغدغه‌های مردم، افزود: یکی از موضوعات مهمی که مردم با آن درگیر هستند، موضوعات اقتصادی است. باید بتوانیم با ورود به موضوعات قانونی، در حوزه تولید و اقتصاد تسهیل‌گر باشیم و اگر لازم است نظارت جدی‌تری بر قوانین در راستای تسهیل فضای اشتغال، کسب و کار، اقتصادی و تولید داشته باشیم.

جراره گفت: باید فضای اقتصادی بهتری در کشور ایجاد شود و ما باید تلاش کنیم دغدغه‌های مردم کمتر شود. یکی از موضوعاتی که باید به آن پرداخته شود که لایحه آن توسط دولت تقدیم مجلس است، بحث کاهش مالیات بر تولید است. این اتفاق می‌تواند در حوزه تولید در کشور مؤثر باشد.

نماینده راه‌یافته به دور دوم انتخابات مجلس در ادامه با اشاره به کمیسیونی که در صورت راه‌یافتن به مجلس انتخاب خواهد کرد، گفت: من در گذشته، تجربه حضور در کمیسیون صنایع را داشته‌ام. مدتی نیز در معاونت تفریغ بودجه دیوان محاسبات مسؤولیت داشته‌ام؛ اما در صورت راه‌یافتن به مجلس جدید بسته به شرایط و نیاز مجلس فعالیت خواهم کرد؛ البته این منوط به تصمیم و انتخاب مردم است.

وی در پایان ضمن تشکر از راه‌اندازی پویش با مهر انتخاب کن بیان کرد: هر چقدر بتوانیم شرایطی فراهم کنیم که مردم نامزدها را بهتر بشناسند و بهتر انتخاب کنند، قطعاً خوب و مؤثر است.

کد خبر 6079522

دیگر خبرها

  • برای هنرمندی که سینه‌اش لبریز از زلالی مذهب و عشق بود
  • پیام تسلیت وزیر فرهنگ در پی درگذشت عیسی بخشی از بزرگان موسیقی
  • واکسن کرونای آسترازنکا چقدر تهدیدتان می‌کند؟ / اشتباهاتی که مردم را به تزریق این واکسن ترغیب کرد
  • درگذشت ناگهانی دومین افشاگر نقص فنی بوئینگ ۷۳۷ در کمتر از دو ماه!
  • سرپرست وزارت اقتصاد در دولت احمدی‌نژاد: باجناقم از من شاکی است که چرا برای او وام جور نکردم
  • نمایشگاه بزرگ قرآنی کابل و حمایت از غزه
  • باید در حوزه تولید و اقتصاد تسهیل‌گر باشیم
  • (ویدیو) فیلم رقص آذری حامد آهنگی و بازیگر سرشناس ! / همه به وجد آمدند
  • واکسن کرونای آسترازنکا چقدر تهدیدتان می‌کند؟ | اشتباهاتی که مردم را به تزریق این واکسن ترغیب کرد
  • امیرعبداللهیان: ایرانیان معدودی تحت تاثیر فضاسازی رسانه‌های معاند نگران تردد خود به ایران هستند/ آنها می‌توانند با مراجعه به سامانه پرسمان تردد وزارت خارجه از سفر بدون مشکل خود به کشور مطمئن شوند