Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین،  درمان سرطان مرحله ۴ معمولاً دشوار است. اگر سرطان مثانه مرحله ۴ دارید، به این معنی است که سرطان شما به هر یک از مکان‌های زیر گسترش‌یافته است:

•        دیواره شکم شما

•        دیواره لگن شما

•        قسمت‌های دور بدن شما

•        ممکن است به غدد لنفاوی مجاور سرایت کند.

سرطان مثانه که به سایر قسمت‌های بدن شما سرایت کرده است معمولا سخت درمان می‌شود، اما غیر قابل درمان نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سرطان مثانه در قسمت‌های دور، نرخ بقای تقریباً ۵ ساله و حدود ۵ درصد دارد.

علائم سرطان مثانه مرحله ۴

تعدادی علائم هشداردهنده وجود دارد که می‌تواند سرطان مثانه را نشان دهد. علائم سرطان مثانه در مرحله ۴ ممکن است شامل موارد زیر باشند:

•        وجود خون در ادرار شما

•        تکرر ادرار

•        درد یا سوزش هنگام ادرار کردن

•        احساس می‌کنید که باید ادرار کنید اما قادر به ادرار کردن نیستید

•        درد پشت یا درد لگن

درمان سرطان مثانه مرحله ۴

اگرچه درمان سرطان مثانه در مرحله ۴ سخت تلقی می‌شود، اما گزینه‌هایی در دسترس وجود دارد. درمان‌ها معمولاً برای کاهش رشد سرطان، کمک به شما برای زندگی طولانی‌تر و ایجاد احساس بهتر انجام می‌شوند.

پزشک شما ممکن است در برخی شرایط جراحی را توصیه کند، اما اغلب اوقات عمل جراحی برای افراد در مرحله ۴ گزینه خوبی نیست زیرا نمی‌توان همه سرطان را از بین برد. اگر سرطان به مناطق دوردست بدن گسترش‌یافته باشد، شیمی‌درمانی معمولاً نخستین درمانی است که پزشک شما پیشنهاد می‌دهد. دو رژیم شیمیایی رایج برای سرطان مثانه عبارتند از:

•        جمسیتابین(جمزار) و سیس پلاتین

•        متوترکسات، وینبلاستین، دوکسوروبیسین(آدریامایسین) و سیس پلاتین

اگر شیمی‌درمانی به طور قابل‌توجهی سرطان شما را کوچک کند، ممکن است پزشک شما کیست‌برداری ریشه‌ای (سیستکتومی) یا جراحی را برای برداشتن کلیه یا بخشی از مثانه شما توصیه کند. پرتودرمانی گزینه دیگری برای درمان است. این روش به‌تنهایی یا به‌صورت ترکیب با شیمی‌درمانی استفاده می‌شود.

گاهی اوقات، به افراد مبتلا به سرطان مثانه در مرحله ۴ دارو‌های ایمونوتراپی (ایمن درمانی) مانند آتزولیزوماب یا پمبرولیزوماب(کیترودا) نیز داده می‌شود.

آزمایشات بالینی

شما همچنین می‌توانید انتخاب کنید که مورد آزمایشات بالینی قرار بگیرید تا به درمان‌های جدیدی دسترسی پیدا کنید که می‌توانند به شما کمک کند زندگی طولانی‌تری داشته باشید.

شیوع

طبق آمار انجمن سرطان، تقریباً ۸۱۴۰۰ نفر در سال ۲۰۲۰ به‌تازگی مبتلا به سرطان مثانه می‌شوند. بیشتر سرطان‌های مثانه در مراحل اولیه و زمانی که درمان آنها آسان‌تر باشد، تشخیص داده می‌شوند. تقریباً نیمی از سرطان‌های مثانه هنگامی‌که سرطان هنوز فقط در لایه داخلی دیواره مثانه است تشخیص داده می‌شوند.

از هر ۳ سرطان مثانه، ۱ مورد به لایه‌های عمیق‌تری حمله می‌کند، اما هنوز در مثانه محصور شده هستند. فقط حدود ۴ درصد از سرطان‌های مثانه به مناطق دوردست بدن گسترش می‌یابد. عوامل افزایش‌دهنده احتمال بروز سرطان مثانه عبارتند از:

•        سیگارکشیدن. حدود نیمی از سرطان‌های مثانه تشخیص‌داده‌شده به دلیل استعمال دخانیات است.

•        بالارفتن سن. سرطان مثانه به‌ندرت در افراد زیر ۴۰ سال رخ می‌دهد.

•        سفیدپوست بودن. خطر ابتلا به سرطان مثانه در افراد سفیدپوست در مقایسه با افراد سیاه‌پوست یا لاتین‌تبار بیشتر است.

•        مرد بودن. از موارد تخمینی جدید سرطان مثانه که در سال ۲۰۲۰ تشخیص داده شده‌اند، مردان بیش از ۶۲۱۰۰ و زنان فقط ۱۹۳۰۰ از آمار را به خود اختصاص داده‌اند.

•        قرارگرفتن در معرض مواد شیمیایی. برخی از مواد شیمیایی خاص مانند آرسنیک و مواد موجود در مواد رنگرزی، پلاستیک و رنگ ممکن است احتمال سرطان مثانه را افزایش دهند.

•        سابقه خانوادگی. اگر یکی از اعضای نزدیک خانواده نیز به این بیماری مبتلا باشد، احتمال ابتلا به سرطان مثانه بیشتر است. برخی از شرایط ارثی ممکن است این خطر را بیشتر افزایش دهند.

•        التهاب مزمن مثانه. عفونت‌های مکرر ادراری یا سایر مشکلات ممکن است شما را در ابتلا به نوع خاصی از سرطان مثانه مستعد کند.

•        درمان‌های سرطان درگذشته. دارو‌های شیمی‌درمانی سیکلوفسفامید و پرتودرمانی می‌توانند احتمال ابتلا به سرطان مثانه را افزایش دهند.

اگر علائم بیماری را نادیده بگیرید یا به دنبال درمان سریع نباشید، ممکن است بیشتر در معرض خطر سرطان مثانه باشید. تشخیص مرحله ۴ ممکن است اتفاق بیفتد حتی اگر بلافاصله در مورد علائم خود به پزشک مراجعه کنید.

عوارض

برخی از افراد مبتلا به سرطان مثانه مرحله ۴ ممکن است عوارضی را تجربه کنند. اگر برای برداشتن بخشی از مثانه خود جراحی کرده‌اید، ممکن است به‌دفعات بیشتری ادرار کنید، زیرا مثانه شما کوچکتر است.

جراحی برای ازبین‌بردن کلیه مثانه شما ممکن است پزشکان را ملزم به ایجاد روش جدیدی برای دفع ادرار از قبیل اوروستومی یا مثانه جدید کند. با استفاده از اوروستومی، یک کیسه پلاستیکی به یک حفره در دیواره شکم شما متصل می‌شود تا ادرار در آن جمع شود.

از دیگر عوارض احتمالی جراحی می‌توان به ناباروری، شروع زودرس یائسگی و اختلال عملکرد جنسی در زنان اشاره کرد. مردان همچنین ممکن است دچار اختلال عملکرد جنسی و ناباروری شوند.

زندگی با سرطان مثانه مرحله ۴

به دنبال تشخیص سرطان مثانه در مرحله ۴، ممکن است مجبور شوید تصمیمات مهمی در مورد اینکه کدام روش‌های درمانی ضروری است و کدام‌یک از آنها را می‌توانید ر‌ها کنید، بگیرید. با پیشرفت سرطان، ممکن است موارد زیر را تجربه کنید:

•        درد

•        ضعف

•        از دست‌دادن اشتها

•        خستگی

به بدن خود گوش فرا دهید و زیاد کار نکنید. وقتی خسته هستید استراحت کنید تا بتوانید قدرت خود را افزایش دهید. پزشک می‌تواند برای کنترل مؤثر درد شما دارو‌های خاصی را تجویز کند. بهتر است اعضای نزدیک خانواده و دوستانی را که می‌توانند در انجام کار‌های روزمره مانند رانندگی برای رفتن به‌قرارهای ملاقات با پزشکان، یا خرید مواد غذایی به شما کمک کنند، شناسایی کنید.

نکته

لازم به یادآوری است که نرخ بقا فقط تخمین زده می‌شود و برای همه صدق نمی‌کند. هر مورد خاص، متفاوت است. با در دسترس قرارگرفتن گزینه‌های جدیدتر تشخیص و درمان، احتمالاً دیدگاه افراد مبتلا به سرطان مثانه در مرحله ۴ بهبود می‌یابد. اگر شما یا کسی که می‌دانید سرطان مثانه مرحله ۴ دارید، مهم است که با دکتر خود برای یافتن روش‌های درمانی مناسب در ارتباط باشید.

پربیننده ترین از فواید گوجه سبز چه می‌دانید؟ ۱۰ روش شگفت انگیز افزایش وزن! این ۶ عادت غلط غذایی به چهره شما آسیب می‌زند! علائم یک بیماری خطرناک در روده که هیچ درمانی ندارد چرا نوزادان دچار زردی می شوند؟

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: سرطان مثانه مبتلا به سرطان مثانه سرطان های مثانه شیمی درمانی تشخیص داده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۲۹۹۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آزمایش خون ممکن است ام‌اس زودرس را تشخیص دهد

متخصصان در تاریخ ۱۹ آوریل در مجله Nature Medicine گزارش دادند در یک مورد از هر ۱۰ مورد ابتلا به ام اس، بدن سال‌ها قبل از شروع علائم، شروع به تولید مجموعه مشخصی از آنتی بادی‌ها در خون می‌کند.

متخصصان دریافتند این الگوی آنتی بادی ۱۰۰ درصد تشخیص ام اس را پیش بینی می‌کند. هر بیمار حامل این مجموعه از آنتی بادی‌ها به ام اس مبتلا شد.

آن‌ها امیدوارند این آنتی بادی‌ها روزی مبنای یک آزمایش خون ساده برای غربالگری ام اس باشند.

دکتر «مایکل ویلسون»، متخصص ارشد مغز و اعصاب از دانشگاه کالیفرنیا، سانفرانسیسکو (UCSF) گفت: در چند دهه اخیر، حرکت در زمینه درمان ام اس جدی‌تر و قوی‌تر صورت گرفته است.

ام اس زمانی رخ می‌دهد که سیستم ایمنی بدن به سیستم عصبی مرکزی حمله می‌کند و به غلاف محافظ اطراف رشته‌های عصبی به نام میلین آسیب می‌رساند. این امر سیگنال‌های ورودی و خروجی مغز را مختل می‌کند و باعث بروز علائم مختلفی می‌شود که حواس را مختل کرده و بر توانایی حرکت تأثیر می‌گذارد.

برای این مطالعه، متخصصان نمونه‌های خون گرفته شده از ۲۵۰ بیمار مبتلا به ام اس را که قبل و بعد از تشخیص آن‌ها جمع آوری شده بود، غربالگری و آنها را با نمونه خون افراد سالم مقایسه کردند.

متخصصان تصور می‌کردند با مشاهده اولین علائم بیماری در بیماران ام اس، شاهد جهش در آنتی‌بادی‌ها خواهند بود.

در عوض، آن‌ها دریافتند که ۱۰ درصد از بیماران ام اس سال‌ها قبل از تشخیص، سطوح بالایی از آنتی بادی‌های اتوآنتی بادی - آنتی بادی‌هایی که می‌توانند به خود بدن حمله کنند – داشتند.

به گزارش نشریه تخصصی «مدیکال اکسپرس»، هنوز مشخص نیست که چه چیزی باعث ام اس در ۹۰ درصد دیگر بیماران می‌شود، اما متخصصان بر این باورند که آنها اکنون یک علامت هشدار اولیه قطعی مبنی بر بروز این بیماری، دارند.

علائم ام اس می‌تواند حاد یا مزمن باشد و از فردی به فرد دیگر متفاوت است. مهم این است که از علائم مختلف این بیماری آگاه بود. علائم بیماری ام اس ممکن است شامل موارد زیر باشد:

- مشکلات حرکتی مانند احساس خستگی یا ضعف هنگام راه رفتن، صحبت کردن یا بلعیدن

- گزگز یا بی حسی در اندام‌ها

- اختلال عملکرد مثانه و روده

- اختلال شناختی

- تغییرات خلقی یا افسردگی

- لرزش یا اسپاسم

- سرگیجه

- اختلال بینایی

در موارد شدید، افراد مبتلا به ام‌اس ممکن است دچار نابینایی و یا فلج شوند.

در حال حاضر هیچ درمان شناخته شده‌ای برای ام‌اس وجود ندارد. بنابراین، مدیریت علائم، فاکتوری ضروری برای داشتن یک زندگی سالم همراه با این بیماری است. پزشک ممکن است بسته به شدت علائم بیماری درمان‌های استروئیدی، تزریق خون یا فیزیوتراپی را انتخاب کند.

منبع: ایسنا 

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی بهداشت و درمان

دیگر خبرها

  • حمایت انجمن‌های تخصصی از کنگره کنسرژنومیکس
  • مطالعه استفاده از نانوذرات در درمان سرطان ریه در مرکز لیزر و پلاسمای اهواز
  • نیچر: یک کشف مهم درباره سرطان روده بزرگ که به دهان مربوط می شود
  • تنهایی می‌تواند زندگی بازماندگان سرطان را کوتاه کند
  • با این فناوری انقلابی می‌توان درون سلول‌های سرطانی را مشاهده کرد!
  • آیا واکسن سرطان پوست، روی دیگر سرطان‌ها هم جواب می‌دهد؟
  • شگفت‌زدگی خارجی‌ها از دستگاه ایرانی درمان سرطان
  • جزییات استفاده از اولین واکسن سرطان
  • از سکته گوش چه می‌دانید؟
  • آزمایش خون ممکن است ام‌اس زودرس را تشخیص دهد